از ژن سفر دوستی خود خبر دارید؟

سفر دوستی

اگر اهل سفر هستید، بخوانید

در زندگی خود حتما افرادی را دیده اید که به چیزی غیر از سفر فکر نمیکنند و در گوشه ای از ذهنشان به سفر فکر میکنند. شاید خیلی وقتها این افراد را دست به کوله دیده باشید یا از هر دو کلمه ای که  حرف می زنند یک کلمه اش در مورد سفر است. در مقابل هم یکسری ها هم کلا برنامه برای مسافرت ندارد و تنها خود را در چارچوب اطراف خود تصور می کنند. این افراد انگیزه ای برای پا گذاشتن در محیطی جدید ندارند. بطور کلی می توان گفت اصلا به این موضوعات فکر نمی کنند. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
عاشقان سفر از تجارب و آرزوهایشان می گویند!
سفر به ذهن آدم‌های درون گرا

بعضی افرادی که زندگی بدون سفر برای آنها معنی پیدا نمی کند و همیشه جایی و چیزی برای کشف کردن پیدا خواهند کرد، می توان لقب سفر دوستی را به آنها نسبت داد. ماجراجویی برای آنها ادامه دارد و از طرفی هم خستگی ناپذیر هستند.شما چطور؟ چند بار در سال سفر می روید؟ اهل ماجراجویی هستید؟

اینها را گفتیم تا بدانید طبق ادعاهای جدید علمی، ممکن است حتی قبل از این که برای اولین بار در زندگی‌تان سفری کرده باشید، این ویژگی در DNA شما نقش بسته باشد! همان طور که در وبلاگ One Psychology توضیح داده شده است، میل ذاتی به سفر را می‌توانیم به یک ژن نسبت بدهیم که از لحاظ ژنتیکی از ژن DRD4 مشتق می‌شود و با سطح دوپامین مغز ارتباط دارد. خود ژن که با نام DRD4-7R شناخته شده است، به علت ارتباط آن با افزایش سطح کنجکاوی و بی‌قراری در اکثر موارد، با نام عامه‌پسند «ژن سفردوستی» شناخته می‌شود. افرادی که این اطلاعات ژنتیکی را با خود دارند، در «تاریخچه‌ی سفر» مشترک هستند! جالب اینجاست این ژن خیلی هم در افراد زیاد نیست. تنها حدود ۲۰ درصد از جمعیت دنیا دارای چنین ژنی هستند. به عبارتی در نقاطی از جهان که در گذشته شوق سفر کردن بیش‌تر بوده است، این ژن نیز دارای شیوع بیشتری بوده است.

سفرشانشِنگ چِن در سال ۱۹۹۹ مطالعه‌ای را انجام داد که بر اساس آن و فرض اینکه ابعاد زندگی بشر از آفریقا شروع شده است، ژن DRD4-7R به احتمال زیاد در جامعه‌های مدرنی مرسوم است که مردمان آن طی چند هزار سال پیش، بعد از خروج از آفریقا مسافت‌های طولانی‌تری را برای مهاجرت طی کرده باشند. چِن معتقد است، تمدن‌هایی که مسافت بیشتری از آفریقا دور شده‌اند، احتمالا بیش‌تر از افراد دیگر می‌توانند حامل ژن تغییرپذیر DRD4-7R باشند که با «کنجکاوی و بی‌قراری» ارتباط دارد.

دیوید دابز از نشنال ژئوگرافی مطالعه‌ای انجام داده است که این نتایج را تایید می‌کند و ارتباط آن را به موضوع شوق به سفر نیز مربوط می‌داند. بر اساس گفته‌های او، حالت تغییرپذیری ژن DRD4-7R که به بخش ۷R آن مربوط می شود، در افرادی که ریسک‌پذیرتر هستند و به دنبال کشف مکان‌های جدید، ایده‌ها، غذاها و روابط نو هستند نتیجه می‌دهد. حاملین این ژن عموما حرکت، تغییر و ماجراجویی را به خوبی می‌پذیرند. در راستای مطالعات چن، دابز نیز بخش تغییرپذیر ۷R از ژن DRD4-7R را با مهاجرت بشر در ارتباط می‌داند. زمانی که با جمعیت کم‌تحرک مقایسه می‌شود، انتظار می‌رود حمل ژن ۷R در افرادی که جزو جمعیت مهاجرتی محسوب می‌شوند، مرسوم‌تر است.

ژن سفر دوستیدابز با چند سال مطالعه‌ی آماری این نظریه را تایید کرد که ژن ۷R در ترکیب با نوع ثانویه‌ی ژنتیکی (۲R)، بیش‌تر از آن که انتظار داشته باشید در جمعیتی دیده می‌شود که اجداد آن‌ها بعد از خروج از آفریقا به مسافت‌های دورتری مهاجرت کرده باشند.
اما با همه‌ی این صحبت‌ها، دلیلی برای شک به ژن سفری وجود دارد. کِنِث کید از دانشگاه یِل معتقد است این موضوع کمی پیچیده‌تر از آن است که دیگران اشاره می‌کنند. او می‌گوید: «ژنتیک به آن شکل عمل نمی‌کند، شما نمی‌توانید به همین راحتی چیز پیچیده‌ای مثل کاوشگری انسان را صرفا به یک ژن نسبت دهید.»

سفر دوستیبا توجه به ژنتیک تکاملی، آن‌هایی که ژن ۷r را حمل‌ می‌کنند، در مقایسه با کسانی که ژن عادی DRD4 را دارند، احتمالا از برنامه‌ی زمانی تقریبا متفاوتی پیروی می‌کنند. از نظر تئوری، این تفاوت‌ها همچنین مربوط به تفاوت‌های کوچکی در ترکیب اندام و مغز می‌شود که می‌تواند باعث شود این افراد تمایل بیش‌تری به سفر کردن داشته باشند. در عین حال در حالی که ژن تغییر پذیر DRD4-7r ممکن است تعداد زیادی از صفات شخصیتی مثبت و اکتشافی با خود داشته باشد، می‌تواند با رفتار عمومی نئاندرتالیک در ارتباط باشد. بر اساس گفته‌ی لوپورتو، در حالی که حاملین این نوع ژن ممکن است شدیدا مدیر، پیشگام و خلاق باشند، ممکن است کاملا خارج از کنترل نیز باشند. بنابراین، اگر احتمالا طی ماه‌های آتی تمایل به ترک کار و رفتن به مسافرت دارید، صبر کنید و مطمئن شوید که آیا دارید کار عاقلانه‌ای انجام می‌دهید؟!
با همه‌ی این حرف‌ها شما جز کدام دسته هستید؟ فکر می‌کنید این ژن درونتان وجود دارد؟

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟

۱ نظرات

رضا 1396-01-11 - 10:00 ق.ظ
مطلب جالبی بود ممنونم از مزالب جذاب وبلاگتون فکر نمیکردم که ژن سفر دوستی هم داشته باشیم :)
افزودن نظر