سنت ویتوس، بزرگ ترین کلیسای پراگ

کلیسای جامع سنت ویتوس

کلیسای جامع سنت ویتوس بزرگ ترین و مهمترین عبادتگاه در پراگ است. سال هاست که مردم در این کلیسا عبادت و دعا می کنند و در گذشته هم مراسم تاجگذاری پادشاهان و ملکه های کشور در این کلیسا انجام می شد. این کلیسای جامع، سومین کلیسا در این محل است که به ویتوس مقدس اختصاص پیدا کرده و کشیش ها، اسقف های اعظم و نجیب زادگان زیادی در آن به خاک سپره شده اند. برای آشنایی بیشتر با کلیسای سنت ویتوس (St Vitus Cathedral)، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
پل چارلز، پلی برای دیدن مجسمه های تاریخی پراگ
در پراگ چه کارهایی انجام دهیم؟

ساخت این کلیسا داستان پر فراز و نشیبی دارد و کامل شدنش سالیان زیادی طول کشیده است. جرقه ساخت کلیسا سنت ویتوس به حدود سال ۹۲۵ برمی گردد زمانی که شاهزاده واتسلاو یک ساختمان گنبدی شکل را در این محل درست کرد، ساختمانی که بعد از سال ۱۰۶۰ به کلیسایی با سه سالن و دو مناره تبدیل شد. اهمیت این کلیسا زمانی بیشتر شد که پراگ در سال ۹۷۳ به مقام اسقفی رسید و مکانی در اینجا تاسیس شد که بعدها موسسه فرهنگی و اجرایی مهمی به شمار می رفت.

در سال ۱۳۴۴، چارلز چهارم شروع به ساخت کلیسای جامع گوتیک کرد. اولین سازندگان این کلیسا «ماتیاس آراس» و بعدها «پتر پارلز» بودند که جایگاه مخصوص کشیش، دعاخانه واتسلاو مقدس، دروازه طلایی و بخش پایین برج جنوبی را ساختند و اولین بار این پتر پارلز بود که شروع به ساخت برج جنوبی کلیسا کرد اما موفق نشد آن را به سرانجام برساند، در قرن شانزدهم  این برج تمام شد و بعدها در قرن هجدهم گنبد جدیدی به آن اضافه شد.

متاسفانه در سال ۱۴۱۹ زمانی که تصور می شد تا کامل شدن این بنای باشکوه چند سالی بیشتر نمانده، ساختش به دلیل جنگ های هوسی متوقف شد و با وجود اینکه دولت دوست داشت ساخت کلیسا را ادامه دهد اما یک قرن تمام به صورت نیمه کاره باقی ماند. تا اینکه در اواخر نیمه قرن نوزدهم، تصمیم گرفتند که ساخت کلیسا را به پایان برسانند، قسمت های اولیه آن تعمیر و بنا به شیوه معماری نئو گوتیک کامل شد. کلیسا در سال ۱۹۲۹ در مراسمی رسمی به تقدس رسید و طراحی داخلی آن در سال های بعد هم مرتب تعمیر مرمت و تعمیر شد.

برای دیدن از معماری و طراحی چشم نواز این کلیسا باید از دروازه غربی وارد آن شوید، دروازه ای که در روبروی پیاده رویی در بین حیاط دوم و سوم قلعه پراگ قرار دارد. قبل از ورود، زیبایی در برنزی کلیسا که با نقوشی از تاریخ کلیسا و افسانه های واتسلاو مقدس و آدالبرت مقدس تزئین شده وادارتان می کند مدتی بایستید و این جزئیات کم نظیررا تماشا کنید.

بخش نئو گوتیک کلیسا از سالن اصلی و راهروهای باریک تشکیل شده که در راستای آن دعاخانه ها و در بخش شمالی آن سالن های دیگری وجود دارند. با رفتن به محل دعا، پنجره هایی را با شیشه های رنگی می بینید که زیبایی و معنویت خاصی به فضا داده اند، برای مراسم ورود به کلیسا به سالن اصلی بروید و سپس با رد شدن از بین دروازه طلایی به حیاط سوم وارد شوید.

در جایگاه کشیش، درست در روبروی محراب یک مقبره سلطنتی می بینید که جایگاه دفن پادشاهان است. جایگاه کشیش با تعدادی دعا خانه های گوتیک احاطه شده که در بعضی از آن ها پادشاهان کشور چک و کشیش های مقدس به خاک سپرده شده اند.

منبع: hrad.cz

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال