سفر زمینی به گرجستان یکی از جذابترین روشهای سفر به این کشور مخصوصا برای ایرانیان است. گرجستان در همسایگی ایران قرار دارد و به دلیل جاذبههای گردشگری همه ساله افراد زیادی به آن سفر میکنند. به خصوص در سالهای اخیر که تغییرات زیادی در شهرهای مهم گرجستان مانند تفلیس که به پاریس اوراسیا معروف است به وجود آمده، سبب افزایش آمار مسافران و گردشگران به این شهر شده است. روش زمینی سفر به این کشور علاوهبر سفری لذتبخش، تجربهای متفاوت است اما به شرطی که با اصول و شرایط آن آشنایی داشته باشید. در این مطلب از مجله گردشگری الی گشت به ارائه اطلاعات لازم و راهنمای سفر زمینی به گرجستان میپردازیم.
برای رزرو تور لحظه آخری تفلیس | گرجستان روی عکس زیر کلیک کنید.
گرجستان همیشه یکی از مقاصد محبوب سفر و گردشگری به خصوص برای ایرانیان بوده است و تغییرات اخیر شهرهای مختلف این کشور محبوبیت آن به عنوان مقصد سفر را دوچندان کرده است. برای سفر به این کشور روشهای مختلفی وجود دارد. روش هوایی پرمتقاضیترین روش سفر به این کشور است اما یک روش جذاب دیگر هم برای سفر به گرجستان وجود دارد و آن سفر زمینی است. سفر زمینی به کشوری دیگر ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد اما انجام آن میتواند تجربهای جذاب و متفاوت برای هر فرد باشد. سفر به گرجستان از مرز زمینی به روشهای مختلفی امکانپذیر است:
۱. سفر با قطار: متاسفانه مسیر ریلی مستقیمی از ایران به گرجستان برای سفر با قطار وجود ندارد. مسافرانی که این روش را برای سفر زمینی انتخاب میکنند، باید ابتدا به شهرهایی مانند ایروان سفر کرده و سپس به وسیله اتوبوس یا خودروی سواری به گرجستان بروند.
۲. سفر با اتوبوس: اتوبوس یکی دیگر از روشهای سفر زمینی به گرجستان است که برای استفاده از آن میتوان مستقیما از ایران هم سفر کرد.
۳. سفر با خودروی شخصی: این روش هم برای سفر به گرجستان از مرز زمینی ممکن است و برای انجام آن میتوان مرزهای مختلفی مانند ارمنستان، ترکیه و آذربایجان استفاده کرد.
مطالب مرتبط:
آخرین شرایط ویزای گرجستان برای ایرانیان در سال ۱۴۰۱
بهترین رستوران های ارزان اما باکیفیت در تفلیس گرجستان
۱۰ جاذبه دیدنی تفلیس که در سفر به گرجستان نباید آنها را از دست داد!
۹ غذای خوشمزه و لذیذِ گرجی که در سفر به تفلیس باید امتحان کنید!
هرچند گرجستان در نزدیکی ایران قرار دارد اما به دلیل نداشتن مرز مشترک امکان سفر مستقیم به آن وجود ندارد و برای سفر به این کشور باید از مرز دیگر کشورهایی که در همسایگی مشترک ایران و گرجستان قرار دارد استفاده کرد. کشورهای ارمنستان، ترکیه و آذربایجان بهترین مرزها برای سفر زمینی به گرجستان هستند و مسافران برای رسیدن به گرجستان باید ابتدا از این کشورها عبور کرده و سپس به گرجستان برسند.
بهترین و سادهترین روش برای سفر زمینی به گرجستان به خصوص با خودروی شخصی سفر از مرز ترکیه است. مرز مشترک ایران و ترکیه یا مرز بازرگان راحتترین راه سفر به گرجستان را برای ایرانیان فراهم میکند. به منظور سفر به گرجستان از طریق این مرز ابتدا باید به آذربایجان شرقی و شهر تبریز سفر کرد سپس از تبریز به مرز بازرگان رفته و از این مرز به سمت واله که مرز ترکیه و گرجستان است، سفر کرد. مسافت تبریز تا مرز بازرگان چیزی حدود ۲۹۰ کیلومتر و از ترکیه تا گرجستان ۳۸۰ کیلومتر است. شهرهای گوربولاغ، دوبایزید، ایغدیر و… شهرهای عبوری از ترکیه برای رسیدن به گرجستان هستند. مرز بازرگان و واله برای سفر زمینی به کشور گرجستان ۲۴ ساعته و مرز رازی که یکی دیگر از مرزهای سفر زمینی به این کشور است به صورت شیفتی از ۹ تا ۱۷ اجازه عبور مسافران را صادر میکنند.
برای سفر زمینی به کشور گرجستان میتوان از مرز آذربایجان هم اقدام کرد. سفر از مرز آذربایجان از طریق دو مسیر امکانپذیر است.
-
مسیر اول
در مسیر اول مسافران میتوانند از استان گیلان و مرز آستارا به کشور آذربایجان سفر کنند. مسافران از این مرز امکان عبور ۲۴ ساعته را دارند. یکی از مزایای این مسیر برای سفر به کشور گرجستان مسیر سرسبز و زیبای استان گیلان تا مرز آذربایجان است. همچنین این مسیر فاصله کمتری نسبت به تهران دارد و تقریبا ۵۰۰ کیلومتر از مسیر کاهش پیدا میکند.
-
مسیر دوم
مسیر دوم برای سفر به آذربایجان و پس از آن به گرجستان، مرز بیلهسوار از شهر اردبیل است. این مسیر مناسب مسافرانی است که از سمت غرب قصد سفر به کشور گرجستان را دارند. پس از ورود به آذربایجان مسافران میتوانند از مرز پل قرمز به گرجستان سفر کنند. مرز بیلهسوار و پل قرمز ۲۴ ساعته است. البته برای سفر از مرز آذربایجان باید به این نکته هم دقت کرد که ورود به آذربایجان حتی برای عبور موقت نیاز به دریافت ویزا دارد و این موضوع ممکن است سفر را سخت کند.
در نهایت برای سفر زمینی از طریق خودروی شخصی بعد از ترکیه و آذربایجان، ارمنستان بهترین مسیر است. برای سفر از مرز ارمنستان هم مسافران ابتدا باید به تبریز سفر کرده و از تبریز به ارمنستان و سپس به گرجستان سفر کنند. مرز ایران ارمنستان نوردوز و مرز ارمنستان گرجستان، ساداخلو نام دارد.
اقدامات لازم برای سفر زمینی به گرجستان
مسافرانی که قصد سفر به گرجستان از مرز زمینی را دارند و امکان سفر با ماشین شخصی و سختیهای این نوع سفر را ندارند، این امکان را دارند که با اتوبوس به گرجستان سفر کنند. برای سفر زمینی به گرجستان و شهر تفلیس از طریق اتوبوس دو شهر تبریز و تهران دارای پایانه مسافربری هستند.
۱. پایانههای مسافربری تهران
مسافران گرجستان که انتخاب آنها مرز زمینی و استفاده از اتوبوس است، این امکان را دارند که از پایانههای غرب، آزادی و بیهقی مسافر گرجستان شوند. پذیرش مسافرین در این پایانهها از ساعت ۱۱ تا ۱۲ آغاز میشود و با عبور از مرزهای ترکیه یا ارمنستان به کشور گرجستان میرسند. هرچند مرز ترکیه برای سفر زمینی به گرجستان بهترین مرز است اما در سفر با اتوبوس تایم زیادی صرف بازرسی بارها و بازرسی بدنی مسافران میشود.
۲. پایانههای مسافربری تبریز
سفر به گرجستان از مرز زمینی از پایانه مسافربری اتوبوس تبریز هم امکانپذیر است. در این مرز هم معمولا از کشور ترکیه برای ورود به گرجستان استفاده میشود.
انتخاب بسیاری از مسافران برای سفر به گرجستان از مرز زمینی اتوبوس است. اتوبوس سختیهای سفر با خودروی شخصی را ندارد و مسافر نیاز به مدارک کمتری دارد. البته در سفر با اتوبوس محدودیتها بیشتر است. به عنوان مثال مسافر نسبت به سفر با خودروی شخصی امکان حمل وسایل کمتری را دارد. برخی از قوانین سفر به گرجستان عبارتند از:
- عدم حمل وسایل ممنوعه مانند نوشیدنیهای الکلی، داروهای ممنوع، مواد مخدر، سلاح گرم و سرد و اجناس خارجی با قیمت بیشتر از ۸۰ دلار.
- رعایت حداکثر وزن بار که برای هر مسافر به میزان ۲۰ کیلوگرم مجاز است. (البته بعضی از رانندهها بسته به تعداد مسافران ممکن است با دریافت هزینه تا ۴۰ کیلوگرم بار را دریافت کنند)
- داشتن مدارک شناسایی کامل و واقعی
- مراه داشتن پول نقد به مقدار کافی برای شرایط لزوم و….
چه در سفر با اتوبوس و چه در سفر با خودروی شخصی مسافر باید مدارکی را با خود همراه کند. البته نوع مدارک در هر روش سفر متفاوت است. به عنوان مثال در سفر با اتوبوس تنها نیاز است که مدارک شناسایی را با خود همراه کرد اما در سفر با خودروی شخصی علاوهبر مدارک شناسایی باید مدارک دیگری را هم با خود به همراه داشت.
-
- برگه کاپوتاژ: این برگه لازمه خروج خودرو از مرز است. برای دریافت آن باید به اداره گمرک محل زندگی مراجعه کرد.
- پلاک، گواهینامه و دفترچه مالکیت خودروی بینالمللی: مانند سفر داخلی، در سفر به گرجستان با خودرو هم باید این مدارک را به همراه داشت اما از طریق ادارات مربوطه آن را به صورت بینالمللی معادلسازی کرد.
- عوارض خروج: مبلغی است که باید در زمان خروج پرداخت شده و مدرک آن به مرز ارائه شود.
- پاسپورت و ویزا: البته مرزهایی مانند ترکیه نیاز به ویزا ندارند اما در صورت سفر از مرز آذربایجان باید ویزا را دریافت کرد، پاسپورت هم مدرک شناسایی بینالمللی است که باید آن را دریافت کرد.
-
شرایط دریافت ویزای گرجستان
لازم به ذکر است که بگوییم در حال حاضر سفر به گرجستان ویزا نمی خواهد و می توانید با همراه داشتن گذرنامه خود به آسانی به این کشور سفر کنید. با به همراه داشتن برگه رزرو هتل در تفلیس انجام کارهای مربوط به ویزا راحت تر خواهد بود.
-
برگه کاپوتاژ یا پروانه خروج موقت
به منظور اینکه بخواهید با ماشین شخصی خودتان از مرز خارج شوید ابتدا می بایت که به اداراه ی گمرک مراجعه کرده و برگه ای مبنی بر کاپوتاژ را دریافت کنید. مدارک مورد نیاز جهت مراجعه به اداره گمرک به منظور دریافت کاپوتاژ عبارت از سند مالکیت خودرو، برگ سبز خودرو، کارت خودرو و مدارک هویتی نظیر کارت ملی و شناسنامه را نیز شامل می شود.
-
گواهینامه بین المللی
یک مورد دیگری که نباید از آن غافل شوید گواهینامیتان است که باید آن را بین المللی کنید. این گواهینامه به شما اجازه می دهد که در کشورهای دیگر بتوانید به راحتی رانندگی کنید و پلیس جلوی شما را نمی گیرد. مرجع صادر کنندهی این گواهینامه، کانون جهانگردی می باشد و برای کسب اطلاعات درباره ی مدارک مورد نیاز و هزینه های مربوطه میتوانید به سایت کانون جهانگردی مراجعه کنید.
-
پلاک بین المللی (پلاک ترانزیت)
دیگر موضوع که باید به آن توجه داشته باشید گرفتن پلاک بین المللی است که آن هم توسط کانون جهانگردی و اتومبیل رانی جمهوری اسلامی در تهران یا نمایندگی های استانی آن را دریافت کنید.
-
دفترچه بین المللی ماشین
به غیر از برگه کاپوتاژ، گواهینامه بین المللی و همچنین پلاک ترانزیت به دفترچه بین المللی ماشین هم احتیاج دارید که تمام اطلاعات خودروی شما بر روی آن درج شده است؛ این دفترچه را هم می توانید در مراجعه به کانون جهانگردی تهیه کنید.
توجه داشته باشید زمانی که به نقطه خروج مرزی از کشور رسیدید، باید فرمی به نام فرم اظهارنامه، اطلاعات وسایل داخل خودرو که با خودتان در حال حمل آن هستید بنویسید؛ بعد از آن خودروی شما بازرسی می شود و سپس برگه کاپوتاژ و گذرنامه شما مهر زده می شود. بعد از خروج هم مراحل ثبت بیمه و دفترچه مالکیت خودرو و بازرسی از خودرو و وسایل همراه در ورودی کشور ثالث دوباره انجام میشود. درباره حمل وسایل و به ویژه داروها قوانینی وجود دارد که نقاط خروجی نوشته شده است یا توسط ماموران حاضر هشدار داده می شود.
نکاتی برای خروج از مرز با خودرو
- حتما از سالم بودن خودروی خودتان اطمینان لازم را کسب کنید.
- از بردن وسایل اضافی همراه خودتان پرهیز کنید.
- موضوع دیگری که باید حتما به آن توجه داشته باشید قبول نکردن بسته هایی است که افراد غریبه از شما می خواهند به آنور مرز ببرند، همچنین از سوار کدن افراد مختلف هم جدا خودداری کنید.
- مسیرهایی را که میخواهید طی کنید از قبل برنامهریزی کنید و حتماً زمانبندی حرکت در روز یا شب را تنظیم کنید.
- حمل برخی اقلام دارویی متداول مثل داروهای ضد سرماخوردگی و ضد درد به کشورهای مذکور ممنوع است و اگر هم دارویی را باید مصرف کنید، توجه داشته باشید که حتما نسخه پزشک همراهتان باشد.
- قبل از خروج از ایران بنزین کافی داشته باشید چون قیمت بنزین در سایر کشورها به ویژه ترکیه بالاتر است.
واحد پول گرجستان لار است و بسته به شرایط بازار به ازای هر ۱۰۰ دلار بین ۱۶۴ تا ۱۷۰ لار دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که برای سفر به هر کشوری از آن جایی که ارز رایج و بین الملل در حال حاضر دلار است پس بهتر است که همراه خودتان در سفرهای خارجی دلار داشته باشید.
اگرچه سفر زمینی به گرجستان از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر از سفر با هواپیما است اما به این نکته هم توجه داشته باشید که مواردی هستند که شما را در این مدل سفر به چالش می کشانند که ما در زیر به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد و انتخاب را به پای خود شما مسافران عزیز می گذاریم که سفر با هواپیما و مزایای آن را می خواهید انتخاب کنید یا سفر زمینی :)
به طور کلی هزینه سفر زمینی به گرجستان تفاوت زیادی با هزینه سفر با هواپیما ندارد، به جز اینکه در سفر زمینی باید از اتوبوس استفاده کنید و هزینه سفرتان تا حدی کاهش پیدا می کند.
خستگی: مسلما طی این همه مسافت شما را خسته می کند و انرژی زیادی از شما می گیرد.
بی خوابی: شب را باید در اتوبوس بگذرانید و ممکن است با مشکلاتی مثل بی خوابی یا اختلالات خواب مشکلاتی است که راه فراری برای آن ها وجود ندارد!
وقوع حوادث غیر متقربه: در این مسیر طولانی ممکن است دچار حوادث غیر متقربه شوید و ناگهان شبانه نیاز به بیمارستان پیدا کنید حتما می دانید که وقتی در اتوبوس هستید رفتن به بیمارستان شاید اصلا امکان پذیر نباشد. از طرفی وضعیت سرویس های بهداشتی جاده ها چندان مناسب نیست و این هم می تواند مشکلی جدی در سفر زمینی به گرجستان باشد.
حوادث جاده ای: تا همین چند سال پیش کیفیت جاده های مرز گرجستان چندان خوب نبود و از طرفی امنیت کافی هم نداشت هر چند امروز وضعیت بهتر از قبل شده ولی باز هم در این مسیر طولانی ممکن است به مشکلاتی مثل راهزن ها و … بربخورید.
نرخ بالای بنزین: توجه داشته باشید که هزینه های مربوط به بنزین در سفر به گرجستان را باید در نظر داشته باشید که ممکن است گاهی از خرید بلیط هواپیما هم بالاتر برود.
پرداخت عوارض: در تعدادی از اتوبان های ترکیه عوارض گرفته می شود و جاده ها مجهز به دستگاه های اتوماتیکی هستند برای صادر کردن قبض
حالا که با روشهای مختلف سفر زمینی به گرجستان آشنا شدید، نکاتی را به شما خواهیم گفت که سفر به این کشور را راحتتر میکنند. البته نکات لازم برای سفر زمینی بسته به اینکه سفر با چه وسیلهای انجام شود متفاوت است، به همین دلیل در این بخش به نکاتی کلی که سفر را راحتتر میکنند، میپردازیم.
۱. آماده کردن چک لیست وسایل
برای سفر زمینی راحت به کشور گرجستان ابتدا باید چک لیستی از وسایل مورد نیاز را آماده کرد. در واقع یک لیست از هر آنچه برای سفر و در طول سفر نیاز است تهیه کرد تا آمادهسازی وسایل را طبق آن انجام داد و هیچ وسیلهای را فراموش نکرد. بهتر است برای سفر به این کشور یک چک لیست از مدارک مورد نیاز، یک چک لیست از اسباب سفر و یک چک لیست از هزینهها آماده شود.
۲. داشتن اپلیکیشنهای مسیریابی
در صورتیکه سفر به این کشور را با خودروی شخصی انجام دهید، ممکن است به دلیل عدم آشنایی با زبان کشورها در طول مسیر دچار مشکل شوید. در این شرایط داشتن چند نرمافزار مسیریابی بینالمللی کمک زیادی به شما میکند. بهتر است قبل از سفر این نرمافزارها را نصب کرده و نحوه کار با آنها را یاد بگیرید.
۳. داشتن نرمافزارهای زبان
همچنین داشتن چند نرمافزار زبان برای ارتباط با مردم و راهنمایی در طول مسیر هم کمک زیادی به شما میکند.
نتیجهگیری
سفر زمینی به گرجستان با وجود تمام چالشها و سختیها میتواند یک تجربه لذتبخش باشد، اگر با اصول انجام آن آشنایی داشته باشید. برای چنین سفری نیاز به انجام اقدامات مختلف قبل، حین و حتی بعد از سفر است. همچنین این سفر هزینههایی دارد که ممکن است بخشی از آن نامشخص باشد، بنابراین آمادگی کامل جهت انجام آن ضروری میباشد. در این مقاله از مجله گردشگری الی گشت به توضیح تمام جزئیات لازم برای سفر زمینی مطمئن به گرجستان پرداختیم، با مطالعه سایر مقالات میتوانید اطلاعات دیگری در مورد روشهای مختلف سفر به دیگر کشورها را به دست آورید.
سوالات متداول
۱. سفر زمینی به گرجستان به چه روشهایی امکانپذیر است؟
متقاضیان سفر زمینی به گرجستان امکان انجام این کار با قطار، اتوبوس و خودروی شخصی را دارند.
۲. سفر به گرجستان از مرزهای زمینی چقدر زمان دارد؟
زمان سفر به گرجستان بسته به مبدا و شرایط سفر متفاوت است، با اینحال سفر از تهران به تفلیس چیزی حدود ۱۶ ساعت زمان میبرد.
۳. مدارک مورد نیاز برای سفر زمینی به گرجستان با خودروی شخصی چه مواردی هستند؟
به غیر از مدارک شناسایی مسافران، مدارکی مانند گواهینامه بینالمللی، پلاک بینالمللی، دفترچه بینالمللی خودرو و…. برای سفر زمینی به کشور گرجستان مورد نیاز میباشند.
۴. آیا برای سفر زمینی به گرجستان نیاز به دریافت ویزا است؟
متقاضیانی که از ایران و با پاسپورت ایرانی قصد سفر به گرجستان را دارند، نیازی به اخذ ویزا نخواهند داشت. البته این موضوع بسته به مسیر و قوانین کشوری که برای رسیدن به گرجستان از آن میگذرید هم دارد.
۶ نظرات