قبل از اینکه برای سفر به زوگدیدی خود را آماده کنید، بهتر است که اطلاعات خود را با خواندن این مطلب از مجله الی گشت بالا ببرید. این شهر در زمین هایی که زمانی مربوط به قوم یونانی – رومی معروف به کولچیس (Colchis) بوده است واقع شده و می توان از آن به عنوان شهری اروپایی نام برد به جای اینکه آن را آسیایی دانست. حتی بناهای این شهر نیز بسیار شبیه به معماری بناهای اروپایی است. شهر زوگدیدی در ۳۰ کیلومتری از دریای سیاه و در نزدیکی مرز با آبخازیا (Abkhazia) قرار گرفته است. زوگدیدی یکی از پنج شهر بزرگ گرجستان است که جمعیتی بیش از ۷۰،۰۰۰ نفر سکنه دارد. این شهر نسبتا جوان است چرا که در سال ۱۹۱۸ پایه ریزی و ساخت آن انجام شد. در نتیجه شهر جدید زوگدیدی با قرار گیری در قسمت غربی گرجستان و منطقه ای که بسیار قدیمی بوده و تاریخی باستانی دارد، تضاد زیادی ایجاد نموده است. همین موضوع باعث به وجود آمدن جاذبه های بی نظیری در این شهر جدید در منطقه ای باستانی شده است.
مشخصات تاریخی زوگدیدی
مطالب مرتبط: آشنایی با قوانین دیپورت کشور گرجستان بهترین شهرهای گرجستان برای اسکی و ورزش های زمستانی داستان مجسمه دو عاشق در باتومی گرجستان!
یکی از مزیت های شهر که در سفر به زوگدیدی متوجه آن خواهید شد، موقعیت و مکان خوب شهر در میان دیگر شهرهای گرجستان است. در واقع شهر زوگدیدی در میان منطقه ای قرار دارد که دو شهر تاریخی و متحد گرجستان به نام های مینگرلیا (Mingrelia) و سوانتیا (Svanetia) در آن قرار گرفته اند. در نتیجه می توانید برنامه سفر به زوگدیدی خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که از این شهر ها هم دیدن نمایید. هر کدام از این شهرها دارای جاذبه های تاریخی فوق العاده راز آلودی در میان تپه ها، کوه ها، دشت ها و بافت شهری خود هستند که دیدنشان را به شما توصیه می نماییم. به شما پیشنهاد می دهیم که از زوگدیدی به سمت سوانتیا بروید. این شهر به عنوان باقدمت ترین شهر در گرجستان شناخته می شود که دارای برج های دیده بانی باستانی و مناطق مسکونی آتنی ها همانند مستیا (Mestia) و اوشگولی (Ushguli) است.
جاذبه هایی که درون شهر زوگدیدی قرار دارند را اگر بخواهیم به نام معرفی می کنیم، جاذبه هایی همانند قصر دادیانی (Dаdiani Palace)، جایی که شاهزاده مینگرلیا (Mingrelia) در آن زندگی می کرد با باغ بزرگی مربوط به قرن نوزدهم بود، یک سالن تئاتر درام، یک موزه تاریخی- قوم شناسی و کلیسایی مربوط به قرن شانزدهم را باید به شما معرفی نماییم.
جاذبه های زوگدیدی
برای اینکه برنامه سفر به زوگدیدی خود را برنامه ریزی نمایید، جاذبه های این شهر را معرفی می کنیم. زمانی که وارد شهر شدید حتما به دیدن این مکان ها بروید. خوشبختانه به دلیل حمل و نقل راحت و آسان شهر می توانید تمام این جاذبه ها را در یک روز ببینید. در نهایت اگر مایل بودید که برای اقامت در این شهر بمانید، بهتر است به سراغ اقامتگاه ها و هتل ها بروید. همچنین اقامتگاه های خانگی بسیاری وجود دارند، که می توانید یک اتاق را در آن ها رزرو کنید. اگر تمام جاذبه های این شهر را دیدید و در نهایت قصد اقامت در اینجا را ندارید، می توانید به سمت مستیا بروید. در شهر مستیا و در دامنه های کوه های زیبای این شهر، هتل های ۵ ستاره، ۴ ستاره و خوابگاه های مناسبی برای اقامت و ادامه سفرتان پیدا خواهید نمود. اگر در زمستان برنامه سفر به گرجستان و سفر به زوگدیدی را می چینید، می توانید برای ورزش های زمستانی و اسکی به مستیا و شهرهای کوهستانی اطراف زوگدیدی بروید.
- قصر دادیانی | Dаdiani Palace
قصر پر زرق و برق شاهزاده های دادیانی، گنج شهر زوگدیدی محسوب می شود و سابقه تاریخی شهر را بالا می برد. این قصر متعلق به یک خانواده اشرافی است که با ناپلئون بناپارت نسبت فامیلی داشتند! یکی از شاهزادگان دادیانی با آسکیل مورات (Askil Murat)، برادر زاده ناپلئون، ازدواج کرد. بنابراین، شاهزادگان دادیانی، با این نسبت توانستند بسیاری از ثروت های مربوط به ناپلئون را در آن زمان به دست بیاورند. حتی بعضی از اشیا ناپلئون بناپارت به همانند برخی از اقلام شخصی و بعضی از مبلمان امپراتوری و حتی یکی از ماسک های مرگ ناپلئون (دو ماسک دیگر در فرانسه و انگلستان هستند) به این شاهزادگان رسید. تمام این اشیا را در موزه و کاخ خانواده دادیانی می توانید مشاهده کنید. در اینجا حتی یک اثر مهم تر دیگر نیز وجود دارد – کفن مریم مقدس. بر اساس این افسانه، کفن در دوران بیزانس به سمت غربی گرجستان و توسط اجداد شاهزاده های دادیانی در قرن پانزدهم آورده شد. این پارچه مقدس تنها در طول تعطیلات کلیسای بزرگ دیده می شود.
- باغ گیاه شناسی زوگدیدی
کاخ شاهزاده دادیانی نیز به خاطر باغ اش هم شناخته شده است. برای پرورش این باغ شاهزاده ان زمان و حاکم مینگرلیا، باغبان های برجسته اروپایی را به این کاخ دعوت کرد و در اواسط قرن نوزدهم دستور داد تا گیاهان نادر اروپایی را در اینجا بکارند و پرورش دهند. امروزه باغ کاخ دادیانی به عنوان باغ گیاه شناسی زوگدیدی نیز شناخته می شود. مساحت این باغ ۲۶.۴ هکتار است. برخی از درختان باغ حدود ۲۰۰ سال عمر دارند که در قاره اوراسیا کم نظیر هستند. این باغ و کاخ آن در مرکز شهر قرار گرفته است. بنابراین در سفر به زوگدیدی هر خیابانی را که به سمت مرکز شهر دنبال کنید در نهایت به این باغ می رسید. سخت خانه های مسکونی و خیابان کشی زوگدیدی به صورت انشعابی و تار مانند از این باغ رشد کرده است.
کاخ دادیانی، موزه دادیانی و باغ گیاه شناسی آن در کنار یکدیگر واقع شده است.
- کلیسای تسایشی | Tsaishi Cathedral
از دیگر جاذبه هایی که در سفر به زوگدیدی می توانید به دیدن آن بروید، کلیسای زیبا و سنگی تسایشی (Tsaishi Cathedral) در نزدیکی این شهر است. این کلیسای زیبا، سقفی به رنگ صورتی دارد که در میان درختان سرسبز منطقه واقع شده است. این کلیسا در نزدیکی ریل راه آهن ساکوکاوو (Sakukavo) قرار گرفته است. می توانید برای دیدن آن از زوگدیدی ماشین سواری یا تاکسی بگیرید. هر چند اگر تنها سفر می کنید هزینه تاکسی ممکن است برایتان گران در بیاید اما اگر گروهی سفر می کنید، هزینه ها بینتان سرشکن شده و یادتان باشد که این کلیسای زیبا ارزش دیدن را دارد.
دسترسی به زوگدیدی از تفلیس
پس از اینکه به تفلیس وارد شدید، می توانید یکی از ون ها و تاکسی های گرجی را که مارشروتکاس نام دارد، سوار شده و پس از گذشت شش الی هفت ساعت به زوگدیدی برسید. این تاکسی ها هر یک ساعت و نیم در ایستگاه زوگدیدی قرار می گیرند و زمانی که پر شدند حرکت می کنند. برای سفر به زوگدیدی با این ماشین ها می توانید از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر خود را به نزدیکی ایستگاه های قطار برسانید. همچنین اگر بخواهید اتوبوس سوار شوید، از همین محل تنها در ساعات مشخصی می توانید اتوبوس سوار شوید. اتوبوس های تفلیس به زوگدیدی در ساعت های ۱۰ صبح، ۱۲ ظهر، یک بعد از ظهر و ۱۰ شب برای سفر به زوگدیدی مسافر سوار می کنند و هفت ساعته به این شهر می رسند.
برای رسیدن به این شهر می توانید قطار شبانه تفلیس را هم سوار شوید. این قطار در ساعت ۰۹:۳۰ شب ایستگاه را ترک نموده و در نهایت شما را در ساعت ۰۵:۳۰ صبح در زوگدیدی پیاده می نماید. حتی اگر قصد رفتن به سوانتی را دارید می توانید از همین ایستگاه زوگدیدی و در همان ساعت صبح ون سوار شوید.
برای بازگشت به تفلیس نیز باید قبل از ساعت ۱۱: ۲۰ دقیقه شب که زمان حرکت قطار است، در ایستگاه بوده و بلیط خود را تهیه کرده باشید. اگر بخواهید طول روز به تفلیس بازگردید، می توانید قطار دیگری را در ساعت ۰۹:۵۰ سوار شوید. این قطار ۸ ساعته به تفلیس می رسد.
اگر بخواهید سفر به زوگدیدی خود را با رفتن به شهرهایی همانند کوتایسی به پایان برسانید می توانید یک قطار برقی نوستالژی نیز در ساعت ۰۷:۳۰ صبح در این شهر سوار شوید. همچنین در بیرون از ایستگاه قطار زوگدیدی، ماشین های مارشروتکاس و اتوبوس ها قرار دارند که در مدت زمان دو ساعته شما را به کوتایسی می رسانند. با این وسایل حمل و نقل عمومی می توانید در مدت زمان یک ساعت و نیم به شهر پوتی، در حدود سه ساعت به شهر باتومی و شش ساعته به تفلیس بروید.
برای رفتن به شهری همانند مستیا و برای سوار شدن به جیپ ها و مارشروتکاس ها بهتر است که قبل از ساعت ۸ صبح خود را به محل برج سوان (the Svan tower) در جیا گولوآ (Gia Gulua) بروید. برای خرید بلیط شما به پاسپورت و شماره پاسپورتتان نیاز دارید. بهتر است تمام مدارک خود را به همراه داشته باشید.
بلیط هواپیما و پرواز خود را به مقصد تفلیس می توانید از سایت معتبر الی گشت خریداری نمایید. پس از گشت و گذار در تفلیس با روش های بالایی که نام بردیم، برای یک روز گشت و گذار روانه زوگدیدی شوید. در نهایت هم از این شهر به سمت دیگر شهرهای گرجستان همانند مستیا، باتومی، کوتایسی و دیگر شهرهای توریستی گرجستان حرکت کنید. برای اقامت در تمامی این شهرها می توانند به وبسایت ما و صفحه مخصوص رزرو هتل در آن شهر مانند رزرو هتل در باتومی بروید. اگر زمان سفر به زوگدیدی و در کل گرجستان را محدود یافتید، می توانید پس از دیدن جاذبه های شهر و در غروب دوباره به تفلیس برگردید. برای رزرو هتل در تفلیس نیز می توانید از سایت یا اپلیکیشن الی گشت کمک بگیرید.
منبع: advantour.com