1,2K
سفر به خارج
زمانی که حرف از مسافرت خارجی به میان می آید، دسته ای از افراد هستند که کمی هول می کنند و برایشان این اتفاق، شبیه یک آرزوی سخت و ترسناک است. اما واقعا سفر به خارج درست مثل مسافرت هایی است که شما در داخل کشور می روید و هیچ چیز عجیب و غریبی ندارد که بخواهید بابت آن بترسید. البته به شما حق می دهیم که کمی نگران باشید که به جایی با فرهنگ و زبان مختلفی خواهید رفت که تا به حال ندیده اید. از این رو الی گشت برای شما نکاتی را آورده که اگر اولین بار است که سفر به خارج خواهید داشت، به دردتان می خورد؛ با ما همراه شوید.
توصیه های امنیتی و سلامت
مطالب مرتبط: چطور پاسپورت بگیریم؟ دلایل اصلی ریجکت شدن ویزای شینگن ۵ نکته برای خانم هایی که تنها سفر می کنند
- با پزشکتان مشورت کرده و بیمه مسافرتی خود را بررسی کنید. در بعضی مقاصد لازم است که اطمینان حاصل کنید که واکسن های لازم را تاکنون زده اید و شاید مجبور باشید که داروهای خاصی با خود همراه کنید که برای این مورد، تجویز پزشک الزامی است. همچنین با بررسی بیمه مسافرتی خود، در مورد اینکه چه مواردی را پوشش می دهد، اطلاعات کسب کنید زیرا شاید تمایل داشته باشید که مواردی به آن اضافه شود. در ضمن برای خرید بیمه مسافرتی به می توانید از طریق الی گشت اقدام بفرمایید.
- از پاسپورتتان کپی به همراه داشته باشید. اگر پاسپورت شما گم یا دزدیده شود، مطمئن هستید که یک کپی از آن به همراه دارید که بتوانید هویت خود را ثابت کنید.
- یک کپی از پاسپورت در خانه بگذارید. پیشنهاد می شود که یک کپی از پاسپورتتان را در خانه یا نزد شخصی که به او اطمینان دارید گذاشته تا در شرایط اضطراری بتواند آن را به شما ایمیل کنید. همچنین خودتان هم می توانید عکس پاسپورتتان را در موبایل خود داشته باشید.
- آدرس سفارت ایران را در کشور مقصد داشته باشید. زمانی که سفر به خارج دارید از اینکه ایران در آن کشور سفارت یا کنسولگری دارد اطلاع داشته باشید و همچنین آدرس آن را جایی یادداشت کنید.
توصیه های مربوط به پول و ارز
- قبل از رفتن نرخ ارز مقصد را بدانید. دانستن اینکه مثلا یک لیر ترکیه به پول ما چقدر می شود بسیار مهم است زیرا زمانی که بخواهید پولتان را تبدیل کنید، اگر صرافی مورد نظر بخواهد بالاتر از نرخ اصلی به شما پول دهد متوجه خواهید شد.
- در مورد شرایط برداشت پول اطلاعات کسب کنید. برخی از بانک ها هستند که در کشورهای دیگر شعبه دارند و می توانید توسط آن ها پول برداشت کنید. دانستن این مورد نیز در سفر به خارج به کمکتان خواهد آمد.
- برای تبدیل پول به بانک بروید. برخی از صرافی ها مخصوصا آن هایی که در فرودگاه یا کنار جاذبه های توریستی هستند، معمولا نرخ بالاتری را از شما دریافت خواهند کرد. بهترین راه برای تبدیل پول، مراجعه به بانک ها است که نرخ تبدیل اصلی را به شما خواهند داد.
- ارز مقصد را به همراه داشته باشید. تصور کنید که در روسیه هستید و به جای روبل، با خود دلار دارید. مطمئن باشید که خیلی از فروشگاه ها، مراکز تفریحی، جاذبه ها و … دلار قبول نمی کنند. پس حتما با خود ارز مقصد را به همراه داشته باشید تا در جایی به خاطر پول گیر نکنید یا مجبور نشوید که در صرافی های گران، پولتان را تبدیل کنید.
- هزینه های ورودی کشور را در نظر بگیرید. برخی از کشورها، هزینه ای بابت ورود به کشور از مسافران دریافت می کنند. این هزینه ممکن است در بلیط پروازتان در نظر گرفته نشده باشد و می تواند از ۲۵ تا ۲۰۰ دلار باشد. می توانید قبل از سفر به خارج در مورد کشور و این مورد تحقیق کنید.
توصیه هایی در رابطه با تحقیقات محلی
- بلیط جاذبه ها را از قبل تهیه کنید. برای اینکه از صف های طولانی پرهیز کنید می توانید بلیط جاذبه ها را به صورت اینترنتی تهیه کنید. برخی از مکان های توریستی این امکان را دارند که در زمان شما صرفه جویی خواهند کرد. راه حل دیگر تهیه بلیط ها از هتل است زیرا بعضی از هتل ها امکان فروش بلیط ورودی برخی از جاذبه های معروف را دارند.
- راهنمای سفر بخوانید. با خواندن راهنمای سفر می توانید از نقشه، اطلاعات تاریخی، بایدها و نبایدها و هر جزییات مهمی که در سفر نیازتان می شود، اطلاع پیدا کنید. بسیاری از مجله های گردشگری اطلاعات خوبی درباره مقاصد مختلف دارند از جمله همین مجله الی گشت که می توانید راهنمای سفر بسیاری از مقاصد را در آن را پیدا کنید.
- در مورد رویدادهای کشور اطلاعات کسب کنید. زمانی که می خواهید سفر به خارج داشته باشید، یکی از کارهایی که باید بکنید این است که در مورد رویدادهایی که در زمان اقامت شما در آنجا، رخ خواهد داد، اطلاع کسب کنید. در این صورت ممکن است جشنواره، فستیوال یا دورهمی هایی را تجربه کنید که مسافرتتان را بیش از پیش جذاب می کند.
توصیه های الکترونیکی
- با خود آداپتور تبدیل برق بیاورید. کشورها معمولا پریزهای مختلفی دارند که ممکن است به آداپتور شارژر شما نخورد. چند آداپتور تبدیل بیاورید تا خیالتان از بابت لوازم الکترونیکی خود راحت باشد.
- اپلیکیشن های مناسب را دانلود کنید. زمانی که در خارج از کشور هستید، هیچ چیز مانند اپلیکیشن های سفری به کارتان نمی آید. پیشنهاد ما دانلود اپلیکیشن هایی نظیر Travelzoo، Tripadvisor، booking.com، Lonely Planet و Airbnb است. البته جهان تکنولوژی پر از برنامه هایی است که در سفر به دردتان می خورد.
توصیه های چمدان بستن
- در ساک دستی لباس اضافه بردارید. در ساک دستی کوچکی که می خواهید با خود به داخل هواپیما ببرید، لباس اضافه بگذارید. زیرا از زمانی که چمدان خود را تحویل می دهید تا زمانی که آن را تحویل می گیرید اتفاقات مختلفی ممکن است بیوفتند، مثلا اینکه غذایی روی لباستان بریزد، لباستان پاره شود یا اصلا چمدان اصلیتان گم شود!
- در مورد بار مجاز هواپیمایی اطلاعات کسب کنید. مطمئن شوید که چمدانی که همراه دارید، از بار مجاز، وزن بیشتری ندارد. این کار را به راحتی با یک وزنه می توانید انجام دهید.
- سبک سفر کنید. زمانی که سفر به خارج دارید شاید فکر کنید که حتما باید چندین دست لباس با خود همراه کنید. اما زمانی که به آنجا می رسید، انقدر موضوعات هیجان انگیزتری وجود دارد که اصلا نیازی نمی بینید که هر ساعت لباس عوض کنید، بلکه می خواهید تا آنجا که می توانید از سفرتان لذت ببرید.
- منبع: travelzoo.com