سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور
قبل از این مطلب، سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور را در قسمت اول شرح دادیم. راجع به سفر به کشورهایی همانند ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان و دیگر کشورهایی که از این طریق می توانید به آن ها سفر کنید، صحبت کردیم. در ادامه مطلب قبلی همان مبحث را در مورد سفرهای زمینی برای سفر از ایران پیش می گیریم. در اطرافمان با کشورهای بسیاری همسایه هستیم که هر کدام از آن ها می تواند پلی باشد برای دسترسی به مناطق دورتر. بسیاری از جهانگردان ایرانی می توانند به یکی از کشورهای همسایه به صورت زمینی سفر کنند و در نهایت بهترین سفر خود را رقم بزنند. از موارد برتر در سفر به کشورهای همسایه نزدیکی فرهنگ ها و ریشه های مشترک با آن اقوام است. در این سفر، نه تنها می توانید از مناظر طبیعی و شگفت انگیز در مسیرهای جاده ای لذت ببرید بلکه زمان بیشتری را صرف سفر کنید.
مطالب مرتبط: گشتی در جاذبه های دیدنی افغانستان بهترین مسیرهای طبیعت گردی در ترکمنستان قبل از سفر به ازبکستان، حتما این نکات را بخوانید
یکی از مزیت های سفرهای زمینی به دور بودن از استرس زمان است. شما با وسیله نقلیه شخصی یا وسایل حمل و نقل زمینی عمومی به سفر خود ادامه می دهید و نگران جا ماندن از پرواز خود نخواهید بود. اکثر کسانی که به دنبال بهترین سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور هستند، برای خود محدوده های زمانی بالای یک هفته را در نظر می گیرند. در حقیقت سفر های جاده ای برای اشخاصی است که وقت و زمان آن را دارند و عجله ندارند و مهم ترین دلیل سفرشان لذت بردن از مناظر جاده ای و تمام موهبت هایی است که بر روی زمین قرار دارد. ارتباط برقرار کردن با اهالی روستاها و شهرهایی که بر سر راهتان قرار دارد، یکی از جذابیت های سفرهای زمینی است. همانطور که در مطلب قبلی توضیح دادیم برای استفاده از ماشین شخصی در سفرهای زمینی برای سفر از ایران به خارج کشور باید یک سری کارها را از جمله گرفتن گواهینامه بین المللی و گرفتن پلاک ترانزیت انجام دهید. همچنین بعضی از کشورها قوانین خاصی را برای مسافران جاده ای خود دارند. مثلا برای ورود به کشور ترکیه و یا ترکمنستان باید حتما بیمه شخص ثالث را برای ماشین انجام داده باشید. این کار را در مرز ها نیز می توانید انجام دهید.
این قبیل کارها را بهتر است قبل از ورود به کشورهای همسایه انجام دهید. چرا که هزینه آن در کشور مقصد گران تر از هزینه آن در کشور خودمان است. اگر می خواهید که پا را فراتر از کشورهای همسایه گذاشته و سفرتان را تا دوردست ها انجام دهید، باید ویزای ورود به هر کشوری را قبل از ورود به آن درخواست دهید. در ادامه بهترین سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور را معرفی می نماییم.
سفر زمینی به افغانستان
شاید به نظرتان در ابتدا افغانستان کشوری ناامن بیاید و جرئت ورود زمینی به آن را نداشته باشید. پس چطور است که این همه جهانگردان آلمانی و فرانسوی به صورت زمینی به دیدن این کشورها می روند و در این کشورها هیچ هایک می کنند؟! کشور افغانستان جدای از تاریخ مشترکش با ایران، پر از تپه ها و مناظر طبیعی شگفت انگیز به همراه شهرهای زیبایی است که هر گردشگر و جهانگردی را به خود جذب می کند. خیلی از جهانگردان دنیا، افغانستان را الدورادوی طبیعت گردی می دانند. خوشبختانه از سال ۹۷ شرایط برای سفر زمینی به افغانستان مهیاتر و امن تر شده است. با تمام این ها افغانستان برای گردش های خانوادگی و سفرهای لوکس مناسب نیست. بیشتر کسانی که به صورت زمینی به خارج از کشور سفر می کنند، افغانستان را به عنوان مقصد اولیه خود انتخاب نمی کنند. چرا که بهتر است ابتدا راجع به سفرهای زمینی اطلاعات و تجربیات خود را بالا برده و سپس برای سفر به افغانستان اقدام کنید.
مطلب جالبی که راجع به جهانگردان ایرانی وجود دارد، این است که مشهورترین جهانگردان ایرانی یعنی برادران امیدوار ابتدا در سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور از افغانستان شروع کردند. هرات این شهر دیدنی و تاریخی همواره عاشقان به ادبیات و تاریخ پارسیان را به خود جذب می کند. برای اینکه وارد افغانستان شوید ابتدا باید از سفارتخانه روادید این کشور را دریافت کنید که عموما بسیار سریع و یک روزه به شما داده می شود. پس از آن با کوله پشتی خود به سمت ایستگاه مرزی دوغارون در نزدیکی شهر تایباد حرکت کنید. یادتان باشد اگر با ماشین های شخصی خود به سفر می روید در این شهر و البته مرز هیچ پارکینگی وجود ندارد. بنابراین در ایران نمی توانید ماشین خود را پارک کنید. بهتر است با وسایل حمل و نقل عمومی به این مرز بروید. در مرز دوغارون و در میان صفف طولانی ماشین های ترانزیت می توانید به مرزبان ها هویت ایرانی و جهانگرد بودنتان را اعلام کنید تا سریع تر بتوانید از مرز بگذرید.
پس از ورود به مرز افغانستان و سالن گمرک طبعا مامورین افغانی از شما سوالاتی را بابت دلیل سفرتان به افغانستان می پرسند. خونسرد باشید و با مهربانی و صداقت به آن ها پاسخ دهید. شاید حتی کمکتان نیز کردند.
پس از انجام تشریفات اداری در گمرک افغانستان می توانید وارد این کشور شده و سفرتان را به سمت اولین شهر مقصد خود، هرات ادامه دهید. از مرز تا هرات ۱۲۰ کیلومتر راه دارید. اگر شانس بیاورید همان لحظه ورود بتوانید برای رسیدن به هرات ماشین بگیرید.
استفاده از تکنولوژی، نظم و بسیاری از خصوصیات مرز افغانستان شما را به تعجب وا خواهد داشت. حتی خودروهایی با پلاک ایران تا هرات می روند که می توانید مسافر یکی از آن ها شوید. برای ادامه از دو مسیر که یکی به سمت مزار شریف و دیگری به سمت کابل می رود، یکی را انتخاب کنید.
با ورود به شهر کابل با منظره ای از شهری بسیار زیبا و مدرن روبرو خواهید شد که حتی مترو نیز دارد. جهانگردان اگر این مسیر را ادامه دهند وارد پاکستان شده و از آنجا می توانند از اسلام آباد گذشته و در نهایت وارد هندوستان و شهر دهلی شوند. هر چه به سمت پاکستان و هند نزدیک تر می شوید، مناطق کویری و خشک کمتر شده و آب و هوای کوهستانی با مناظر سرسبز جای آن را می گیرد. یادتان باید که ویزای هند و پاکستان را در ایران و قبل از شروع سفر باید گرفته باشید.
سفر به ترکمنستان
از کشورهای سرسبز و زیبای همسایه با ایران که به دریای خزر نیز دسترسی دارد کشور ترکمنستان است. مشترکان ایران و ترکنستان بسیار بوده و فرهنگ و حتی زبان مشترکی دارند. با ورود به این کشور در ارتباط برقرار کردن با مردم ترکمن هیچ مشکلی نخواهید داشت. بیشتر آن ها فارسی را می دانند و به فارسی صحبت می کنند. اگر زبان ترکی یا روسی بدانید راحت تر می توانید کارهای خود را در این کشور انجام دهید اما انگلیسی به هیچ عنوان به کارتان نمی آید.
سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور و ورود به ترکمنستان از مرز باجگیران صورت می گیرد. به سمت شمال خراسان و شهر مرزی باجگیران بروید. بسیاری از جهانگردان و خانواده های ایرانی سفر به ترکمنستان را در روزهای عید نوروز انجام می دهند تا به دیدن مراسم زیبای نوروز در کشوری به غیر از ایران بروند. در راه ترکمن های بسیاری را خواهید دید که آن ها نیز برای ورود به ترکنستان اقدام می کنند.
در این مرز باید برای هر چیزی انعام بدهید. در ضمن برای معطل شدن خود را آماده کنید. پس از اینکه کارهای مربوط به ورود به ترکمنستان را در مرز ترکمنستان و گمرک آن کشور انجام دادید، به شما اجازه ورود داده می شود. معمولا تمام هزینه های گمرکی را باید به دلار پرداخت کنید. به دادن انعام یا به اصطلاح خود ترکمنی ها پول چای عادت کنید.
هر چند ایرانسل در ترکمنستان نیز آنتن می دهد اما بهتر است که برای اینکه درگیر هزینه های بالای تماس نشوید، از خط های ایرانی استفاده نکنید. همچمنین برای سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور از جمله ترکمنستان باید حتما از قبل محل اقامت و رزرو هتل خود را انجام داده باشید. چرا که در مرزها محل اقامت شما پرسیده می شود و برای انجام روال قانونی گمرک در مرزهای ترکمنستان و ازبکستان اجباری است. حتی گاهی باید رزرواسیون هتل خود را به همراه داشته باشید.
- سفر به ازبکستان
بیشتر جهانگردانی که وارد ترکنستان می شوند، قصد سفر به ازبکستان را دارند. چرا که ترکمنستان ویزای توریستی به سختی به ایرانی ها می دهد اما برای روادید و ورود به ازبکستان می توانید به راحتی اقدام کنید. چرا که از قبل ویزای ازبکستان را گرفته اید. با این وجود حتما از قبل با قوانین گرفتن ویزای ترکمنستان آشنا شوید.
از مرز باجگیران تا عشق آباد در کنار کوه های کپه داغ حدود ۴۰ کیلومتر مسیر است که به سرعت طی می شود. اگر بخواهید به سمت ازبکستان و شهرهای بخارا و سمرقند مسیر خود را ادامه دهید، باید مسیر جاده ای بسیاری رانندگی کنید. از عشق آباد تا بخارا بیشتر از ۱۰۰۰ کیلومتر راه دارید. البته دیدن مناظر اطراف و مردم مهربان این کشورها، سفر را برای شما کوتاه تر و شیرین تر می کند. یکی از بهترین وسایل حمل و نقل در میان کشورهای قطار است.
در میان بهترین سفرهای زمینی برای سفر به خارج کشور ازبکستان حرف اول را می زند. می توانید به راحتی بلیط قطار مشهد-تاشکند را تهیه کنید و مستقیم خود را به ازبکستان برسانید و جهانگردی خود را مستقیم از همان کشور شروع کنید.