بیشتر گردشگران و مسافرانی که در کشور چین سفر می کنند یا در تور چین شرکت می کنند عموما با سیستم های حمل و نقل عمومی همانند هواپیما، قطار و یا اتوبوس ها جا به جا می شوند. با این حال همین موضوع باعث می شود که بسیاری از جاذبه های چین نادیده گرفته شود و یا اصلا دیده نشود. در این راهنمای سفر یا راهنمای حمل و نقل مجله الی گشت برای افرادی که عاشق سفرهای جاده ای در چین هستند، تمام نکات و مواردی که نیاز است را بیان می کنیم تا همانند مردم محلی چین و با اطمینان خاطر در این کشور سفر کنید.
مطالب مرتبط: پل نانجینگ، مرگبارترین جاذبه ی چین طولانی ترین پل بر روی دریا در چین به بهره برداری رسید راهنمای سفر تجاری به چین
قبل از رفتن به سفرهای جاده ای در چین باید مدارک قانونی برای رانندگی در این کشور را دریافت کنید. متاسفانه کشور چین گواهینامه بین المللی را قبول ندارد. بنابراین اگر می خواهید که در این کشو پهناور به سفر جاده ای بروید، باید مجوز و گواهینامه چینی بگیرید. خبر خوب این است که اگر از کشور خود گواهینامه داشته باشید انجام روند گرفتن گواهینامه چینی برایتان سریعتر و راحت تر خواهد بود. همچنین به روندی نسبتا ساده تبدیل می شود. شما مجبور خواهید شد که امتحان کتبی شامل مجموعه ای از ۱۰۰ پرسش چند گزینه ای بگذرانید. این آزمون به زبان انگلیسی است و سوالات آن دشوار نیست، هر چند که در میان آن ها معمولا قوانین رانندگی چینی نیز هستند. این سوالات را از سایت های چینی نیز می توانید پیدا کنید و قبل از آزمون کمی تمرین نمایید. پس از آن با پاسپورت و مدارک خود به نزدیک ترین اداره محلی حمل و نقل بروید. بعد از گذراندن آزمون و دادن تست پزشکی در همان روز برایتان گواهینامه چینی صادر می شود.
با به همراه داشتن گواهینامه چینی و پاسپورت و ویزای چین می توانید از شرکت ها و آژانس های مختلف ماشین کرایه کنید. هزینه پرداختی برای ماشین های کرایه ای روزانه حساب می شود. با این حال برای کسانی که تنها ساعتی به ماشین نیاز دارند، شاید بتوان بر حسب کیلومتر طی شده هزینه کرایه ماشین را حساب کرد. برای سفرهای جاده ای در چین که مسافت ها بسیار طولانی است، به بیشتر از یک روز ماشین نیاز خواهید داشت. بسته به نوع ماشینی که کرایه می کنید، قیمت های روزانه آن متفاوت خواهد بود. آژانس بین المللی کرایه ماشین به نام یوروپ کار (Europcar) ماشین هایی با قیمت های ارزان تری به مشتریانش کرایه می دهد. با این حال این آژانس را تنها در شهرهای بزرگی همانند پکن یا شانگهای پیدا خواهید کرد. در شهرهای کوچکتر باید به دنبال آژانس های محلی برای کرایه ماشین باشید. همچنین برای کمپانی مورد نظر بیان کنید که قصد انجام سفرهای جاده ای در چین را دارید و به همین دلیل به دنبال ماشینی هستید که شما را در جاده نگذارد.
در تمام جاه های چین، دوربین های راهنمایی و رانندگی مراقب متخلفین جاده ای هستند و جریمه ها به صورت اتوماتیک برای افراد متخلف در نظر گرفته می شود. بنابراین در هنگام رانندگی در این کشور قوانین را رعایت کنید. شما از مردم چین نیستید و زیاد با نحوه رانندگی در جاده های این کشور آشنایی ندارید. بنابراین سعی کنید که بسیار محتاط و بر اساس قوانین جاده ای مشخص شده در تابلوهای اعلانات جاده ای رانندگی کنید. به طور کلی محدودیت سرعت در بزرگراه ها بین ۸۰ تا ۱۲۰ کیلومتر است و اگر وارد تونل ها شوید باید سرعت ماشینتان را تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت کاهش دهید. در هنگام ورود به شهرها بسیار محتاط رانندگی کنید. هر چند که برای سفرهای جاده ای در چین و در جاده های فرعی کمتر با ماشین های دیگر روبرو می شوید اما مردمان روستا به همراه گله های دامداری شان در این جاده ها فراوان بوده و باز هم باید با سرعت مجاز رانندگی کنید. بیشتر پلیس های چین موتورسیکلت دارند و کمتر پلیسی می بینید که ماشین سوار باشد.
در سفرهای جاده ای در چین توصیه می شود که حتما از جی پی اس استفاده کنید. مسیر را از قبل برای خود تعیین کنید. همچنین از طریق نقشه های گوگل مپ می توانید از مکان پمپ بنزین ها مطلع شوید.
حتما از آژانسی که از آن ماشین کرایه می کنید، بپرسید که اگر وسیله نقلیه شما در سفرهای جاده ای در چین خراب شد، چه کنید؟ اگر با ماشین خودتان رانندگی می کنید، بیمه ماشین را از این بابت بررسی کنید که آیا رانندگی در کشورهایی همانند چین را پوشش می دهد یا خیر. اگر به هر دلیلی ماشینتان در طول سفر خراب شد و یا از کار افتاد، تنها چاره این است که به سراغ نزدیک ترین روستا و فردی که در تعمیر ماشین مهارت دارد، بروید. به دلیل اینکه در جاده های چین رفت و آمد بسیار کم است، شاید مجبور باشید که درهای ماشین را قفل کرده و پیاده برای پیدا کردن کمک به سمت نزدیک ترین روستا حرکت کنید. اگر شانس بیاورید ماشینی از کنارتان بگذرد. از او درخواست کمک نمایید. اگر در سفرهای جاده ای در چین از پلیس کمک بخواهید، پلیس یک نفر را برای تامین امنیت جاده ای شما تا زمانی که وسیله نقلیه تان درست شود، همراهتان خواهد فرستاد.
هزینه های تعمیرات ماشین در چین ارزان نیست. البته این موضوع بسته به اینکه کدام قسمت از ماشین خراب شده ایت، متفاوت خواهد بود. از پیشنهاد های سفرهای جاده ای و حمل و نقل این است که همیشه با خود ظرفی پر از آب به همراه داشته باشید. قبل از سفر ماشین خود را به معاینه فنی ببرید و تمام ایرادات آن را برطرف نمایید. روغن موتور و آب داخل رادیاتور را مدام بررسی کنید. همچنین از مهم ترین نکات به همراه داشتن تایر زاپاس و البته دانش تعویض تایر ماشین است.
رانندگی در چین همانند کشورمان ایران چندان تعریفی ندارد. و درست است که می گویند رانندگان چینی برای قوانین جاده و خیابان ها احترامی قائل نیستند. اگر در سفرهای جاده ای در چین مجبور به ورود به شهری شدید، بسیار احتیاط کنید و مراقب رانندگان اطرافتان باشید.
در چین، با سرعت رانندگی کردن به شدت رایج است. انگار شما وارد پیست اتومبیل رانی شده اید. اتومبیل ها و ماشین ها به یک باره لاین خود را تغییر می دهند و سعی در فرار از ترافیک دارند. دقیقا همان اتفاقی که در ایران می افتد. بنابراین اگر شما در ایران رانندگی کرده باشید، از این بابت می توان گفت که شما برای رانندگی در سفرهای جاده ای در چین آمادگی و مهارت لازم را دارید. در چین، استفاده از بوق برای ارتباط برقرار کردن در روز رایج است و گاهی حتی لازم است، اما پس از تاریک شدن هوا، روشن و خاموش کردن چراغ های ماشین جای بوق زدن را می گیرد.
پارکینگ یکی از بزرگترین معظلات و آسیب های رانندگی در چین است. اغلب تعداد اتومبیل ها بیشتر از فضاهای پارک ماشین بوده و اگر هم پارکینگی وجود داشته باشد، هزینه پارک ماشین در آن گران است. با این حال برای پارک ماشین توصیه می کنیم که در کنار خیابان ها و بیرون از پارکینگ ها ماشین خود را نگذارید، چرا که پلیس هر از گاهی سرکشی می کند و با دیدن ماشین شما، قطعا جریمه خواهید شد.
پارکینگ ها با تابلوی اعلانات آبی رنگی که در وسط آن یک P بزرگ و سفید رنگ نوشته شده، مشخص می شوند. در سفرهای حاده ای در چین با دیدن این تابلو می توانید از وجود پارکینگ در اطرافتان مطلع شوید. به خاطر داشته باشید که چینی ها برای ورود به فضای پارکینگ با دنده عقب وارد می شوند، به جای اینکه با کله ماشین وارد شوند. در این مورد باید مهارت رانندگی خود را بالا ببرید. اگر ماشین خود را در نزدیکی مدارس یا ادارات دولتی پارک کنید، ممکن است که جرثقیل ماشین شما را ببرد. بنابراین در هنگام پارک کردن ماشینتان در کناری دقت لازم را داشته باشید.
به عنوان راننده ماشین در چین، باید مراقب اسکوتر الکتریکی باشید. در واقع کسانی که اسکوتر برقی یا دوچرخه های برقی می رانند بسیارند و می توانند بدترین دشمن شما به عنوان راننده در شهرهای چین باشند. برخلاف موتورسیکلت ها، دوچرخه های الکترونیکی تقریبا ساکت هستند و یک دفعه در جلوی رویتان ظاهر می شوند. اگر به طور تصادفی با آن ها برخورد کنید، شما مقصر خواهید بود. از آنجایی که اکثر دوچرخه سواران به کلاه ایمنی نمی پوشند، این تصادفات می تواند مرگ بار باشد. پس در هنگام رانندگی درون شهرها و سفرهای جاده ای در چین حتما مراقب مسیر و دوچرخه های برقی باشید. با اینکه این وسایل در چین جدید هستند اما مردم هنوز به شیوه های قدیمی رانندگی می کنند.
عابرین پیاده در چین اغلب در میان ترافیک حرکت می کنند. از این نظر کشور چین بسیار شبیه به ایران است. بنابراین ایده خوبی است که همیشه با سرعت پایین و در حدود ۴۰ کیلومتر در ساعت در نزدیکی تقاطع ها رانندگی کنید.
هنوز هم از رانندگی در چین می ترسید؟ سفرهای جاده ای در چین مستلزم کمی توجه بیشتر از طرف گردشگران و توریست هاست. همچنین بهتر است در رانندگی بیشتر دقت نمایید تا اتفاقی نیفتد. با این حال چند شماره اضطراری در چین را برایتان در ادامه آورده ایم:
- پلیس: ۱۱۰
- آمبولانس: ۱۲۰
- آتش نشانی: ۱۱۹
منبع: theculturetrip.com