سایبر ماندی چه روزی است؟

سایبر

از پسوند دِی (Day)، همه به یاد بلک فرایدی (Black Friday) و تخفیفات عجیب و غریبی که در تمامی فروشگاه های اروپایی و آمریکایی و البته بعضا آسیایی بر روی همه ی انواع اجناس می گذراند؛ می افتند. اما فکر می کنم که کسی زیاد درباره ی سایبرماندی (Cyber Monday) اطلاعاتی داشته باشد در صورتی که این روز هم یکی از هیجان انگیزترین روزهای تخفیفی در سراسر جهان است. سایبر ماندی در واقع دوشنبه ی اینترنتی است که به این خاطر به وجود آمد که مردم واقعا نباید وقتشان را در صف های طولانی خرید آن هم در روزی که متعلق به خود و خانواده است، تلف کنند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید زیرا امروز می خواهیم تا در این مطلب به اتفاق شما، بررسی نماییم که سایبر ماندی چیست.

مطالب مرتبط:
سیتی واک دبی | خرید، شکم گردی و تفریح
معرفی معروفترین خیابان ها برای خرید در استانبول
معرفی بهترین بازارهای محلی باکو برای خرید

سایبر ماندی نیز همانند بلک فرایدی اشاره ای دارد به این که روزی در سراسر اروپا و آمریکا در نظر گرفته شده است که در آن روز خاص مردم می توانند تا با استفاده از حراجی ها و تخفیفات بسیار زیاد، هر وسیله ای را که نیاز دارند با کمتر از نصف قیمت اصلی آن وسیله را خریداری نمایند. زمانی که به میزان تخفیف های در نظر گرفته شده برای اجناس در این ۲ روز نگاه می اندازیم، امکان ندارد که وسوسه نشویم که خرید پرباری را انجام دهیم! حال به این سوال می رسیم که سایبر ماندی چیست؟

در واقع، هم زمان با گسترش فروشگاه های آنلاین و خرید اینترنتی در مقابل فروشگاه ها و مراکز خرید به صورت فیزیکی، این دسته از کسب و کارها نیز برای آن که نسبت به رقبای سنتی خود از قافله ی فروش و سود عقب نمانند، حراج های خود را در اولین دوشنبه پس از جمعه سیاه شروع کردند. در واقع، مردم کشورهای آمریکایی و اروپایی که پیش از عید شکرگزاری ناچار بودند در صف‌ های طولانی مراکز خرید شلوغ بایستند و خرید کنند، بعد از برگزاری این عید به خرید اینترنتی روی می آوردند.

در آن زمان اینترنت منازل سرعت خیلی بالایی نداشت، اما با بالا رفتن سرعت اینترنت و افزایش محبوبیت خرید اینترنتی، سایبر ماندی به واقعه ‌ای فراموش نشدنی برای خرید آنلاین تبدیل ‌شد. جالب است بدانید که قدمت دوشنبه مجازی به ۱۳ سال قبل بر می گردد.

در واقع، واژه ی سایر ماندی اولین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی به‌ کار رفت. سایبر ماندی یک مناسبت بین المللی است که در اکثر کشورها از جمله آرژانتین، کانادا، انگلستان، پرتغال، هند، ژاپن، بلژیک، فرانسه و نیوزلند برگزار می‌ گردد. این روز و یا به هر اسم دیگری که به آن نسبت می دهید، به ‌وسیله‌ ی الن دیویس (Ellen Davis) ابداع شد اما به گفته ‌ی اسکات سیلورمن (Scott Silverman) مدیر سایت آنلاین و معروف Shop یا همان خرید خودمان، این عبارت در واقع در پی تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۴ انجام شد انتخاب گردید.

بعد از این که این سایبر ماندی معروف شد، بعدها و بر اساس آمار و ارقام؛ اولین روز کاری پس از روز شکرگذاری به عنوان روزی که بیشترین خرید آنلاین در سال بدون شک اتفاق می افتد، انتخاب شده است. یکی از ابعاد این تحقیقات، رفتار و روانشناسی مشتریان است که می گوید؛ کارکنانی که در طول تعطیلات از اینترنت نامحدود و پر سرعت محل کار خود دور بوده‌ اند در اولین روز کاری پس از تعطیلات در دفتر کارشان، فرصت بسیار خوبی را برای انجام خرید‌های اینترنتی خود در سایت های فروش آن لاین دارند.

در طی ۱۱ سال اخیر، میزان فروش آنلاین در این دوشنبه ی به خصوص سال، محصولات هر سال با رشد ۵ تا ۲۲ درصدی فروش روبرو شده اند و هیچ‌ گاه رشد صفر یا منفی را به خود ندیده اند. فروش آنلاین محصولات طی بازه ی تخفیف‌ های مرتبط با دوشنبه‌ ی سایبری در سال ۲۰۱۴ حدود ۲٫۰۳۸ میلیارد دلار بوده که طی سال ۲۰۱۵ و سال جاری به ترتیب به ۲٫۲۸۰ و ۳٫۴۵۰ میلیارد دلار رسیده است و همین ارقام به تنهایی اهمیت وجود امکان خرید آنلاین با آفرها و فرصت های خیره کننده را نشان می دهد.

ما قبلا در یک مطلب جداگانه در باره ی بلک فرایدی یا جمعه ی سیاه گفتیم که؛ بلک فرایدی یا جمعه سیاه، بزرگ ترین روز حراج در دنیا و محبوب ترین روز برای عاشقان خرید است که در روز ۲۳ نوامبر یا ۲ آذر در کشورهای مختلف برگزار می شود.

شاید باورتان نشود اما در بلک فرایدی، حتی قیمت تورها و بلیط هواپیما با تخفیف های شگفت انگیزی به مشتریان ارائه می شود. در این روز فروشگاه های مختلف محصولاتشان را با تخفیف هایی فوق العاده ارائه می کنند و همین موضوع باعث استقبال گسترده از این روز شده است.

در واقع، جمعه سیاه یا بلک فرایدی به فردای روز شکرگزاری در ایالات متحده گفته می شود که از سال ۱۹۵۲ آغاز فصل خرید کریسمس در این کشور محسوب می شده است. امروزه جمعه ی سیاه برخلاف تاریخچه اش، روز هیجان انگیزی برای خریداران است و بسیاری از مشتریان از ساعت ها قبل در صف های طویل فروشگاه ها منتظر می مانند تا در اولین ساعات وارد فروشگاه شوند و محصولات مورد نظرشان را خریداری کنند.

در این روز فروشگاه ها و خرده فروشان از صبح خیلی زود، حتی قبل از طلوع آفتاب شروع به کار می کنند و تخفیف های زیادی روی محصولاتشان ارائه می کنند. جمعه ی سیاه در آمریکا تعطیل رسمی نیست، اما بسیاری از شرکت ها و ادارات به کارمندانشان اجازه می دهند برای خرید و استفاده از حراج های فوق العاده این روز مرخصی بگیرند.

این رسم اگرچه ابتدا در آمریکا شروع شد اما به دلیل استقبال گسترده ی مردم به کشورهای دیگر هم راه پیدا کرد و امروزه در اکثر کشورهای دنیا این روز به عنوان بزرگ ترین روز حراج سال شناخته می شود. بسیاری از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی که جشن روز شکرگزاری را برگزار نمی کنند هم آخرین جمعه ماه نوامبر را به عنوان روز حراج بزرگ در نظر می گیرند تا همگام با دنیا در این رقابت پرسود هم برای مشتری و هم برای فروشنده شرکت کنند.

هر کدام از این روزها، طرفداران خاص و مخصوص به خود را دارند اما به هر صورت هر کدام نیز ویژگی ها و تفاوت هایی با هم دارند که بسته به عوامل مختلفی همچون وقت افراد، نظریات مختلف خرید و دیگر عوامل در آن تاثیر گذار است. در سایبر ماندی دیگر خبر از هول دادن ها و کمین کردن در پشت درب فروشگاه برای باز کردن در آن و هجوم به سمت وسیله ها نیست و به دور از این شلوغ کاری ها می توان در آرامش و راحتی خرید کرد.

در سراسر جهان مردم سایبر ماندی را برای خرید کردن ترجیح می دهند، این را آمار و ارقامی که در پاراگراف های بالاتر ذکر کردیم هم می گویند. در واقع، مردم در سرتاسر جهان تخفیف‌ های این روز را بیشترین در سال می دانند و اغلب خریدهای اینترنتی خود را به این روز موکول می ‌کنند.

از طرفی دیگر؛ یکی دیگر از تفاوت هایی که سایبر ماندی با بلک فرایدی دارد این است که در بلک فرایدی، فروشگاه‌ های مختلف هر نوع کالایی را حراج می‌ کنند ولی در سرتاسر جهان سایبر ماندی از همه بیشتر برای حراج‌ های بی ‌نظیر و هیجان انگیز اینترنتی فروشگاه‌ های مد و لباس شناخته شده‌ است. یکی از پرفروش ‌ترین کالاها. آیتمی هایی که در سایبر ماندی تا به حال به فروش رسیده است، کفش و بوت است.

به هر چند سالی است که این دو روز هیجان انیگز و دو طرف سود برای فروشنده و خریدار، در ایران هم برای فروشگاه ها و برندهای داخلی و خارجی برگزار می شود. این که چگونه در ایران این دو روز برگزار می شود، کمی با سراسر دنیا فرق می کند. در ایران حتی بلک فرایدی هم در پاری از اوقات همانند سایبر ماندی برگزار می شود زیرا باید امکان خرید از آن لاین شاپ های خارجی در ابتدا برای خرید از ایران مهیا باشد. این پدیده در ایران در چند سال گذشته با جا افتادن استفاده از اینترنت و فضای ارتباطات هوشمند به وجود آمد و از این رو ما چندین سال است که شاهد برگزاری این دو مناسبت همزمان با باقی نقاط جهان می باشیم.

معمولا فروشگاه های اینترنتی معتبر سعی بر این دارند که در این روزها با عرضه ی محصولات با تخفیف های بالا، مشتریان را به سمت خود جذب نمایند تا هم به این صورت سود به دست آورند و هم هزینه ی تبلیغات و جذب مشتری به سمت خود را در این تخفیفات حل و فصل نمایند.

البته در این میان نکته ی مهمی که وجود دارد این است که تمرکز اصلی فروشگاه های اینترنتی کشور بیشتر معطوف به بلک فرایدی می باشد که بر طبق توضیحاتی که در تمامی این مطلب به شما ارائه دادیم، بیشتر مربوط به فروشگاه های آفلاین یا همان فروشگاه های سنتی و فیزیکی می باشد اما با توجه به خرید اینترنتی و راحت با تخفیف بسیار بالا، بسیاری از مراکز فروش در ایران سایبر ماندی را هم در کنار برنامه های خود جای داده اند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟