آشنایی با ۸ مورد از زیباترین کتابخانه های جهان

زیباترین کتابخانه های جهان

کتابخانه ها مکانی آرام و ساکت برای کتاب خواندن هستند و پاتوق محبوب اهل کتاب و مطالعه به حساب می آیند. قدم زدن لابلای قفسه های مملو از کتاب و مطالعه چند صفحه کتاب در این فضای دلنشین، بهترین تفریح برای کتابخوان هاست. اما کتابخانه ها از جنبه قدمت و سبک معماری هم حائز اهمیت هستند و بسیاری از آن ها به دلیل معماری زیبا و فضای باشکوهشان در زمره زیباترین کتابخانه های جهان قرار می گیرند. در گوشه و کنار این دنیا کتابخانه هایی وجود دارند که بسیار قدیمی هستند و قرن هاست که محل نگهداری کتاب های نفیس و باارزش تاریخی هستند. بعضی از آن ها به دلیل گنجینه کتاب های کمیابشان شهرت دارند و برخی دیگر به دلیل سبک معماری فوق العاده هنرمندانه و زیبایشان زبانزد خاص و عام شده اند. عکاسی مشهور و باذوق مجموعه ای از عکس های زیباترین کتابخانه های جهان را گردآوری و در یک کتاب نفیس به چاپ رسانیده است. با الی گشت همراه باشید تا با برخی از این کتابخانه ها آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
کتابخانه جدید هلسینکی، تصویری مدرن از کتابخانه های آینده
این کتابخانه ی عجیب در دو کشور مختلف قرار دارد!
شما هم دوست دارید در خاص ترین کتابخانه جهان کتاب بخوانید؟

ماسیمو لیستری، عکاس مشهور بین المللی در پروژه ای باارزش به سرتاسر جهان سفر کرده و تصاویری بی نظیر از زیباترین کتابخانه های جهان ثبت کرده است. مجموعه ای از بهترین عکس ها در قالب یک کتاب منتشر شده است. جرج راپلت، نویسنده مقدمه کتاب «زیباترین کتابخانه های جهان» می نویسد: «کتابخانه ها مکان هایی شگفت انگیز هستند، زیرا در یک فضای کوچک، دنیا و جهانی وسیع و نامحدود را به خوانندگان ارائه می کند. این کتاب که حدودا ۶۰۰ صفحه دارد در آگوست ۲۰۱۸ به بازار عرضه شده است و شامل تصاویری زیبا و هنرمندانه از قدیمی ترین و زیباترین کتابخانه های جهان است. برخی از این کتابخانه ها به قرن هشتم میلادی برمی گردند و جزء بناهای تاریخی به شمار می روند. در ادامه چند مورد از این کتابخانه و تصاویری از آن ها را مشاهده می کنیم.

اولین مورد از زیباترین کتابخانه های جهان در کشور اتریش قرار دارد. کتابخانه کرمسمونستر در سال ۷۷۷ و به عنوان یک صومعه ساخته شد و بعدها به کتابخانه تبدیل شد. این کتابخانه شامل ۱۷۰۰۰۰ جلد کتاب است و مجموعه کامل کتاب باستانی و تاریخی Codex Millenarius Maior که در قرن هشتم و به زبان لاتین نوشته شده، همچنین کتاب آشپزی قرن پونزدهمی نوشته بارتولوموس پلاتینا هم در این کتابخانه وجود دارد. ساختمان کلیسا و نمای بیرونی و داخلی آن در سال ۱۶۷۰ توسط کارلو آنتونیو کارلون به سبک باروک مورد بازسازی و نوسازی شد و اتاق های جداگانه برای مطالعه، سقف های نقاشی شده و برج دیدبانی هم به ساختمان اضافه شد. اگر به اتریش سفر کردید می توانید به شهر کرمسمونستر سفر کنید و از یکی از زیباترین کتابخانه های جهان دیدن کنید.

واتیکان یکی از کوچکترین کشورهای جهان است که در دل شهر رم قرار گرفته است. این کشور مقر اصلی پاپ و رهبران کاتولیک های جهان است و به جز جنبه مذهبی، از جنبه معماری و ساختمان های تاریخی اش هم اهمیت دارد. کتابخانه رسالتی واتیکان در کاخ واتیکان قرار گرفته و یکی از باشکوه ترین و زیباترین کتابخانه های جهان است. این کتابخانه در سال ۱۴۵۰ ساخته شده و مجددا در قرن شونزدهم مورد بازسازی قرار گرفته است. در کتابخانه رسالتی واتیکان بیش از ۱.۸ میلیون کتاب، نسخ خطی، دست نوشته و نقاشی ها و طرح های مختلف نگهدری می شود. یکی از قدیمی ترین نسخه های خطی انجلیل یونانی و نسخه ای از کمدی الهی دانته متعلق به قرن ۱۵ هم در این کتابخانه مجلل و قدیمی قرار دارند.

مورد بعدی در لیست زیباترین کتابخانه های جهان باز هم در کشور ایتالیا و این بار در شهر ناپل قرار گرفته است. کتابخانه گیرولامینی در اصل به عنوان کتابخانه صومعه در سال ۱۵۸۶ ساخته شد و در نهایت به یک کتابخانه تحقیقاتی تبدیل شد. در کتابخانه گیرولامینی بیش از ۱۶۰۰۰۰ جلد کتاب نگهداری می شود که برخی از آن ها متعلق به قرن ۱۵ هستند. این کتابخانه قدیمی ترین کتابخانه در شهر ناپل ایتالیا محسوب می شود.

کتابخانه قصر مافرا همان طور که از نامش مشخص است در یک قصر سلطنتی و تاریخی در شهر مافرا پرتغال قرار گرفته است. این کتابخانه که هم اکنون موزه ملی و کتابخانه سلطنتی است در اوایل قرن هجدهم ساخته شده است. کتابخانه مافرا توسط مانوئل کاتانو دو سوسا و به شکل یک صلیب ساخته شده است و با معماری باشکوه و هنرمندانه ای که دارد یکی از زیباترین کتابخانه های جهان به حساب می آید. بیش از ۳۶۰۰۰ جلد کتاب قدیمی و جدید در این کتابخانه نگهداری می شود که برخی از آن ها متعلق به قرن پانزدهم هستند. شهر مافرا در فاصله ۲۸ کیلومتری لیسبون، پایتخت پرتغال قرار دارد و دسترسی خوب و مناسبی دارد. بنابراین اگر به پرتغال سفر کردید می توانید در یک سفر یک روزه به این شهر سفر کنید و از یکی از زیباترین کتابخانه های جهان دیدن کنید.

کتابخانه سنت گالن در سال ۶۱۲ توسط سنت اوتمار، بنیان گذار صومعه سنت گال و به عنوان یک صومعه بندیکتی ساخته شده است. در سال ۹۳۷ صومعه در جریان یک آتش سوزی مهیب کاملا در آتش سوخت و نابود شد، اما خوشبختانه ساختمان کلیسا سالم و دست نخورده باقی ماند. در سال ۱۹۸۳، کتابخانه سنت گالن و صومعه سنت گال در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند و امروزه جزء جاذبه های گردشگری و فرهنگی سوئیس به شمار می آیند. کتابخانه سنت گالن بیش از ۱۷۰۰۰۰ جلد کتاب دارد که متعلق به دوره های مختلف تاریخی هستند. ساختمان کلیسا بارها مورد بازسازی قرار گرفته و ساختمان فعلی کتابخانه در قرن هجدهم و به سبک باروک بازسازی و ساخته شده است. سنت گالن شهری کوچک در سوئیس است که به دلیل تاریخ پرفراز و نشیبی که داشته از اهمیت بالایی برخوردار است. کتابخانه سنت گالن مشهورترین جاذبه گردشگری این شهر و یکی از زیباترین کتابخانه های جهان است و توصیه می کنیم در سفر به سوییس از این ساختمان باشکوه هم دیدن بفرمایید.

کتابخانه ادمونت یکی از بی نظیرترین و زیباترین کتابخانه های جهان است و سالن اصلی کتابخانه اش یک اثر هنری فاخر و باشکوه است. البته سالن اصلی کتابخانه در قرن هجدهم و توسط جوزف هوبر طراحی و ساخته شده است. اما خودِ کتابخانه در سال ۱۰۷۴ و به عنوان کتابخانه صومعه بندیکتی ساخته شده است. در این کتابخانه بیش از ۲۰۰۰۰۰ جلد کتاب نگهداری می شود که در این میان، برخی از مهم ترین متون مذهبی مثل کتاب تاریخی و مذهبی گاسپل (متعلق به قرن ۱۱) و انجیل gebhard هم مشاهده می شوند.

شهر پراگ، پایتخت زیبای جمهوری چک مملو از دیدنی و جاذبه های مسحور کننده است. کتابخانه استراهوفسکا یکی از این جاذبه هاست که به دلیل معماری باشکوه و منحصربفردش در زمره زیباترین کتابخانه های جهان قرار می گیرد. یکی از بخش های مهم و مشهور کتابخانه، تالار فلسفه است که جزء زیباترین تالارهای مطالعه در جهان است. این تالار در سال ۱۷۸۳ توسط اینیاک پیلیاردی به سبک نئوکلاسیک و به زیبایی هرچه تمام تر ساخته شده است. این کتابخانه هم مثل تمام کتابخانه های قدیمی اروپا، در ابتدا بخشی از یک صومعه بوده است. بیش از ۲۰۰۰۰۰ جلد کتاب باارزش مربوط به دوره های مختلف، از جمله مجموعه کمیاب و نادر دایره المعارف فرانسوی در این مکان نگهداری می شوند.

لیست زیباترین کتابخانه های جهان که در کتاب مذکور معرفی شده اند بسیار مفصل و طولانی است و ما تنها سعی کردیم گوشه ای از این زیبایی ها را به شما معرفی کنیم. آخرین مورد از باشکوه ترین و زیباترین کتابخانه های جهان در کشور برزیل قرار دارد. سالن مطالعه سلطنتی پرتغالی ها نام کتابخانه ای تاریخی در شهر ریو دو ژانیرو برزیل است که در اواخر قرن نوزدهم توسط رافائل دا سلوائه کاسترو، به سبک گوتیک پرتغالی طراحی و ساخته شده است. بیش از ۳۵۰۰۰۰ جلد کتاب شامل اولین نسخه از کتاب اشعار لویی دو کاوئس در این کتابخانه نگهداری می شوند. سالن مطالعه سلطنتی پرتغالی ها در شهر ریو دو ژانیرو قرار دارد و کتابخانه ای تخصصی در زمینه فرهنگ و تاریخ پرتغالی است. فضای داخلی این کتابخانه به زیبایی هرچه تمام تر طراحی و ساخته شده اند و قدم زدن در این کتابخانه مثل وارد شدن به دنیایی باشکوه و غیرواقعی است.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

کیمیا 1400-08-04 - 1:10 ب.ظ
چقدر قشنگه خوش بحالشون
افزودن نظر