کشور اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان را در جهان دارد و برخی از منحصر به فردترین و باشکوه ترین مساجد جهان در این کشور ساخته شده اند. زیباترین مساجد کشور اندونزی علاوه بر معماری شگفت انگیز دارای پیشینه ای تاریخی و فرهنگی نیز می باشند و این گذشته در معماری برخی از آن ها پدیدار گشته است. سبک ساخت آن ها بسیار متفاوت است و از سبک شرقی تا معماری به شکل آینده تغییر می کند. برای آشنایی با این مساجد با الی گشت همراه شوید.
مطالب مرتبط: مسجد کبود تبریز، شاهکاری از هنر و معماری مسجد جامع گرگان، مسجدی با بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت
این مورد از مساجد کشور مالزی در مرکز شهر آچه ساخته شده است و از زمان ساختش تا به امروز نماد این شهر بوده است. مساحت آن ۱۵۰۰ متر مربع می باشد و ظرفیت اقامه نماز برای ۳۰ هزار نمازگزار را دارد. این مسجد بزرگ دارای هفت گنبد و هشت کناره می باشد که ساخت آن در سال ۱۸۸۱ میلادی به اتمام رسیده است. گردشگران مسلمان زیادی در ماه رمضان برای دیدن از این مسجد می روند.
سونامی که در سال ۲۰۰۴ روی داد قسمت های زیادی از شهر آچه را به نابودی کشاند اما مسجد جامع از گزند سونامی در امان ماند. یکی از سنت های قدیمی مسلمانان در این محدوده، ذبح گاو دو روز پیش از عید فطر است و این کار به مناسبت پایان ماه رمضان انجام می شود. بازدید کنندگان باید تا بعد از ظهر آن روز صبر کنند تا بتوانند از گوشت آن که در طبق های سنتی گذاشته می شود، میل کنند. در ماه مبارک رمضان تمام روستاهای اطراف آچه مراسم تلاوت قرآن دارند.
آدرس: Baiturrahman Grand Mosque, Masjid Raya, Banda Aceh City, Aceh
این مورد از مساجد کشور اندونزی را می توان یکی از جاذبه های اصلی آن در نظر گرفت و قطعا لقب بزرگ ترین مسجد در جنوب غربی آسیا از آن مسجد استقلال می شود. مسجد استقلال در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار ساخته شده است و ۱۲۰ هزار نفر می توانند در آن نماز به عبادت بپردازند. از زمانی که کشور اندونزی توانست به استقلال دست یابد طرح ساخت چنین مسجدی را آغاز کرد. به خاطر بزرگی ساخت آن ۱۷ سال به طول انجامید و دارای معماری جالب با سقف های بسیار بلند است که در نوع خود زیبا و کم نظیر است. مسجد استقلال جاکارتا دارای هفت ورودی است. طبقه زیرین مسجد محل وضو و همچنین سرویس بهداشتی است و تالار اصلی مسجد نیز در طبقه اول ساخته شده است. در حقیقت این مسجد از دو بنای مکعبی شکل یکی بزرگ و دیگری کوچک تر ساخته شده است.
آدرس: Istiqlal Mosque, Jl. Taman Wijaya Kusuma, Central Jakarta City, Jakarta
این مسجد را به نام مسجد گنبد طلایی نیز می شناسند که دلیل آن کاملا مشخص است. مسجد دارای ۵ گنبد طلایی رنگ است که به سختی می شود در نگاه اول آن ها را ندیده گرفت. در معماری آن از سبک خاورمیانه ای الهام گرفته شده است و دارای چندین مناره، گنبد و جزییات هنر اسلامی می باشد. این مسجد باشکوه از مساجد کشور اندونزی به خاطر زن تاجری به نام حاجیه Dian Djuriah Maimun Al Rashid که زمین ۵۰ هکتاری آن را اهدا کرده است چنین نامی دارد. این مسجد یکی از بزرگ ترین ماسجد در جنوب شرقی قاره آسیا است.
آدرس: Golden Dome Mosque, Meruyung, Depok City, West Java
مسجد بیور، بر خلاف اکثر مساجد دیگر در اندونزی (یا هر جای دیگر آ)، معماری به سبک تایلند را با تلفیقی از خانه های سنتی غرب سوماترا دارد که شامل سقف سه لایه می شود. معماری منحصر به فرد آن نیز با تزئینات زیبا که همخوانی زیبایی با یکدیگر دارند و همچنین چشم انداز فوق العاده آن به چشمه و حوضچه های ماهی کامل شده است و مسلمانانی که برای عبادت به این مورد از مساجد کشور اندونزی می آیند می توانند علاوه بر عبادت از آرامش فوق العاده فضای اطراف بهره مند شوند.
آدرس: Bayur Central Mosque, Bayua, Agam Regency, West Sumatra
در گذشته گنبد یک نشانه شهری به حساب می آمد که با ورود هر غریبه ای به شهر تمام توجه او را می گرفت و جلوه گر معماری اسلامی بود، ولی در قرن معاصر و در شهر های امروزی با برج های سر به فلک کشیده دیگر مجالی برای تماشای گنبدهای فیروزه ای نیست. بنابر این مردم اندونزی تصمیم گرفتند مسجدی کاملا متفاوت و با معماری مدرن احداث کنند. مساحت زمین مسجد ال ایر سیاد ۹۷۰ متر مربع است. قالب های برجسته نام خداوند در نمای خارجی ساختمان این مسجد به کار گرفته شده است و از این رو بنای مسجد را نسبت به سایر ساختمان های اطراف خود متمایز کرده است. محوطه اطراف این ساختمان کاملا به صورت قالب مدور و چرخشی طراحی شده و ساختمان این مسجد نیز در قالب مکعبی در مرکز این دایره قرار گرفته است.
آدرس: Masjid Al Irsyad, Cipeundeuy, West Bandung Regency, West Java, Indonesia
این مورد از مساجد کشور اندونزی در سال ۱۹۴۹ میلادی ساخته شده است و یکی از قدیمی ترین مساجد این کشور محسوب می شود اما به طور قطع می توان گفت که یکی از باشکوه ترین آن ها می باشد. در سبک و سیاق معماری آن می توان تریکیبی از معماری خاورمیانه ای و مدیترانه ای را مشاهده کرد. نمای بزرگ آن رنگ سبز آرامش بخش را شامل می شود که در ساخت دو مناره بزرگ آن نیز ار همین رنگ استفاده شده است. در این مسجد یک کتاب قرآن بزرگ نگهداری می شود که گردشگران زیادی برای دیدن آن می آیند. همچنین کتابخانه ای بزرگ و دارای کتاب های مذهبی درون آن ساخته شده است.
آدرس: Masjid Raya Makassar, Jalan Masjid Raya, Gaddong, Makassar City, South Sulawesi, Indonesia