این روزنامه ها بعد از خواندن تبدیل به گل می شوند!
همه ی ما شاید مدادهایی که با طبیعت دوست هستند را دیده و استفاده کرده باشیم، این مدادها به این صورت کار می کنند که پس از این که آنقدر تراشیده شدند و دیگر قابل نوشتن نبودند، آن ها را خاک کنیم و در عوض آن ها به خاطر این که در انتهای آنان یک دانه ی گیاهی تعبیه شده است، پس از مدتی جوانه داده و تبدیل به یک گیاه می شوند. حال در این بین روزنامه هایی در ژاپن وجود دارد که با استفاده از امکاناتی که تکنولوژی در اختیار دانشمندان گذاشته است، پس از مدتی تبدیل به گل می شوند! این روزنامه های گیاهی در ژاپن، یکی از پیشرفته ترین و البته پیشروترین کشورهای جهان چاپ می شوند. البته ژاپن به این که همیشه سعی در تعامل با محیط زیست و منابع طبیعی دارد و می خواهد که اعتدال میان محیط زیست و فناوری و تکنولوژی دارد، مشهور و زبانزد است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم بخوانیم که روزنامه های گیاهی چگونه کار می کنند.
مطالب مرتبط: سگی که نماد وفاداری ژاپنی ها شد!+ تصویر اگر دلش را ندارید در ژاپن به این موزه ها نروید!
این کشور امروزه با تولید این روزنامه های جالب، تبدیل به یکی از موفق ترین نمونه های برقراری اعتدال بین محیط زیست و تکنولوژی شده و تا حدودی به موفقیت در این امر نائل آمده است.
تا به حال محصولات زیادی در دنیا وجود داشته اند که منشا گیاهی داشته اند و قابلیت این امر را که مجددا تبدیل به گیاه و یا عضوی از طبیعت شوند را داشته اند اما، این روزنامه ها نه تنها منشا طبیعی دارند بلکه هیچ گونه ضررو وخطر احتمالی نه در قالب روزنامه و نه در قالب گیاهی خود برای هیچ کسی ندارند.
این روزنامه ها سرعت بالایی برای بازگشتن به چرخه ی طبیعی دارند. یکی از گروه های پیشرو در تعامل با محیط زیست و NGO های زیستی در ژاپن، روزنامه ی ماینچینی شیبمون است که به عنوان یکی از گروه های سرآمد و مهم در زمینه ی خبر و روزنامه نگاری در کشور ژاپن فعالیت می نماید. کلمه ی ماینچینی، خود به معنای روزنامه است و اشاره ای کامل به رسالت این گروه معروف رسانه ای دارد. این رسانه ی چاپی هر روز در تیراژی بسیار بالا انتشار می یابد.
انواع محصولات این رسانه ی چاپی عبارتند از: انتشار گروهی از کتاب و مجلات به صورت هفته نامه و ماهانه، روزنامه در تیراژ بالا و … می باشد.
طبق آماری که از این خبرگزاری منتشر شده است، تا به حال به طور متوسط، بیش از ۵ میلیون نسخه از این روزنامه و دیگر محصولاتش چاپ و منتشر شده است.
. این مرکز درآمد حاصل از فروش این محصولات رسانه ای را در روز مبلغی در حدود ۷۰۰،۰۰۰ دلار اعلام کرده است!
بگذارید این جمله را به صورتی دیگر بیان کنیم. در ژاپن روزانه مردم ۷۰۰ هزار دلار را خرج خرید گل و گیاه می نمایند!
حال می پرسید چگونه؟ اما با توجه به توضیحاتی که در بالا دادیم تا حدوی معلوم است که این رقم چگونه حاصل می شود.
عجیب نیست که فضای سبز کشور ژاپن روز به روز در حال گسترش است. دیگر وقت آن است که درباره ی متابولیسم و کارکرد این روزنامه های طبیعت دوست را توضیح دهیم.
روزنامه های گیاهی ماینچینی شیبمون را از یک نوع کاغذ بازیافتی تولید می کنند.
اجازه دهید واژه ی بازیافت را کمی اصلاح نماییم، این بازیافت به معنای تجزیه و نا پدید شدن این کاغذها در طبیعت نیستند بلکه این روزنامهها جوانه می زنند و به گل تبدیل می شوند!
در واقع این روزنامه ها با کاغذهایی تولید می گردند که حاوى تخم گل و گیاه هستند و مطالب بر روی آنان چاپ می گردند.
شاید برایتان این سوال پیش بیاید که جوهر این روزنامه که معمولا حاوی سرب است چه می شود؟
باید به شما بگوییم که جوهر مورد استفاده در این روزنامه نیز منشأ گیاهی دارد و همچون یک تقویت کننده ی کود برای گلدان گیاهان است.
تنها کاری که شهروندان ژاپنی لازم است پس از مطالعه انجام دهند این است که بهجای پرتاب کردن روزنامه های خود به درون سطل زباله و یا سر به نیست کردن آن ها به هر نحوی، فقط کاغذها را خرد کنند و در باغچه ها و گلدانهای منزل خود بکارند و به آن آب دهند.
به همین راحتی! و به این ترتیب که خواندید گیاهان جدیدی جایگزین روزنامه باطله ها می شوند.
در واقع این طرح برای این راه اندازی شده است که به عنوان بخشی از جامعه ی ژاپنی، با تغییرات اقلیمی محیط زیست و اقلیم محیط سبز مقابله گردد.
این طرح علاوه بر کمک رسانی در جامعه ی ژاپنی، مردم را به بازیافت و دفع زباله اما به شیوه ی درست و طبیعی سوق می دهد. نام دیگر این روزنامه ی ژاپنی، روزنامه ی سبز است.
تجربه کردن این کار در بین شهروندان ژاپنی حس خوبی را ایجاد می نماید. ژاپنی ها بسیار به به دوستان خارجی خود این کار را توصیه می نمایند.
شما هم با سفر به ژاپن می توانید این حس را تجربه نمایید. شما می تواند در سایت الی گشت پروازها و هتل های مختلف ژاپن را ملاحظه فرمایید.
البته این عمل تنها به این صورت آموزش داده نمی شود بلکه در بسیاری از مدارس و مراکز آموزشی در ژاپن هم معرفی و آموزش داده می شود.
با این طرح آموزشی، آگاهی دانش آموزان ژاپنی نسبت به مسائل زیست محیطی بسیار بالاتر رفته و خود را نسبت به آن را بالا برده و کمک می نماید تا در آینده محیط زیست کشور خود را بر اساس آموزش های نهادینه شده، نجات دهند.
در استان های سیتاما و شهرستان هیداکا، از فرآیند تخمیر هوازی برای پردازش ۹۸.۸ درصد ضایعات خانگی و تبدیل آن به سیمان و فروش آن استفاده کرده و برای طرحهای سبز خود در جهان شهرت بسیاری پیدا نمایند.
ببینید که در کشورهای مختلف جهان برای نجات دادن طبیعت خود از انواع تکنولوژی ها استفاده می نمایند.
برای این که ۱ تن کاغذ تولید گردد، باید ۲۴ کاغذ تنومند قطع گردد و ۶۰ متر مکعب هم آب مصرف شود.
اگر بتوانیم از امکانات علم و فناوری استفاده نموده و به محیط زیستی که همواره مدیون آن برای زندگی هستیم، می توانیم حتی برای آیندگان خود گنجی بزرگ به جای بگذاریم.