قدیمی ترین ردپای جهان با ۱۷۰ میلیون سال قدمت کشف شد! + تصویر

فسیل عجیب

هر روز اخبار عجیبی از پیدا شدن یک شی و یا یک فسیل عجیب در رسانه ها می بینیم و می شنویم که باعث تعجبمان می شود. این کشف ها همگی دارای قدمت چندین هزارساله هستند و قدمتشان در میان اهمیتشان تاثیرگذار است اما کدام موجودات بودند که در میلیون ها سال پیش زندگی می کردند و هیچ انسانی با آن ها در هیچ دوره ای روبرو نشده است و در عوض تمامی آثار وجود آنان را دیده است؟ جواب درست و قطعی، چیزی جز دایناسور نیست! حل اگر بگوییم نشانه ای از حیات و زندگی در ۱۷۰ میلیون پیش را کشف نموده اند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، به بررسی داستان کشف ردپای ۱۷۰ میلیون ساله ی یک دایناسور در قاره ی اروپا بپردازیم.

مطالب مرتبط:
عجیب ترین خانه ها در دنیا که تبدیل به جاذبه توریستی شده اند!
عجیب ترین میوه های استوایی که تا به حال اسمشان را هم نشنیده اید! + تصاویر
کشف عجیب بقایای یک ماموت ۱۲ هزار ساله در میان بسته های ارسالی به یک خیریه!

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، دیگر اخبار کشف ردپای دایناسورها عادی شده است و دیگر از آن تب و تاب اولیه ی خود افتاده است مگر این که، در این کشف جدید نکات جدیدی وود داشته باشد که در قبلی ها اصلا وجود نداشته است. امروز می خواهیم درباره ی کشف رد پای یک دایناسور را مورد بررسی قرار دهیم که بسیار نادر است و در کمال تعجب، متعلق به ۱۷۰ میلیون سال پیش بوده است. این ردپای ۱۷۰ میلیون ساله در اسکاتلند کشف شده است.

بسیاری از رسانه هایی که در حوزه ی علم و فناوری خبرگزاری های معروف جهان و از جمله فاکس‌ نیوز فعالیت می کنند، از این بابت کشف چنین ردپایی بسیار متعجب هستند و می گویند که فکر نمی کردند که روزی ردپایی با چنین قدمتی پیدا کنند.

محققان در این رابطه می‌ گویند که این رد پای عظیم مربوط به دایناسوری از رده ی خانواده ی خزنده پایان و یا ساروپودها بوده اند. اگر بخواهیم به نشانه های نژادی این گونه ی جانوری بپردازیم باید بگوییم که این نوع دایناسورها دارای گردن های بسیار دراز، دم بلند و سر کوچکی نسبت به بدنشان داشته اند.

در واقع این نوع از دایناسورها در زمره ی دایناسورهای بسیار بزرگ بوده اند. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم در واقع این دایناسورها به عبارتی یکی از بزرگ ‌ترین حیواناتی بوده اند که کره ی زمین تا به الان شاهد آن بوده است هستند که روی کره زمین زندگی می‌ کرده اند. این رد پای یافت ‌شده ی ۱۷۰ میلیون ساله از این دایناسور اندازه ای در حدود ۷۶ در ۵۰ سانتی‌ متر دارد.

دایناسورها در واقع گروهی از خزندگان مهره ‌دار بودند که بیش از ۱۶۰ میلیون سال پیش بر روی زمین وجود داشته اند. قبل از شروع دوره ی تریاسه که برابر است با ۲۳۱ تا ۲۴۳ میلیون سال پیش که تا آخر دوره ی کرتاسه که در حدود ۶۵ میلیون سال پیش است، در رویدادی انقراضی به نام کرتاسه_ پالئوژن منقرض شدند.

البته نمی شود که گفت دایناسورها کاملا از بین رفته اند زیرا، در بررسی بازمانده‌ های کهن ‌بال که در زبان علمی به آن ها آرکئوپتریکس می گویند، نشان دهنده ی رابطه ‌ای بین دایناسورها و پرندگان است. دانشمندان امروزه در اسکلت پرندگان، استخوانی را پیدا کرده‌ اند که فقط در دایناسورها وجود داشته ‌است.

صرف نظر از حضور اثرهای سنگواره شده ی این دایناسورهای پرنده ای، خیلی شبیه آراسته ‌آرواره یا همان دایناسور درنده ی کوچک است، می باشد. از زمانی که اولین فسیل‌ های دایناسورها در سده ی ۱۹ میلادی کشف شدند و در نتیجه اسکلت آن ‌ها در همه ی موزه‌ های سراسر دنیا قرار گرفته اند و به این صورت دایناسورها بخشی از فرهنگ دنیای نوین شده ‌اند و در میان انسان ها، یعنی دقیقا همان کسانی که باقی خواهند ماند.

آثاری که از دایناسورها کشف می شود اغلب به‌ صورت کامل و یا مودالی ساختگی، به ژوراسیک پارک منتقل می شود. هر گونه خزنده ی پیش از دوران تاریخی همچون؛ دو اندازه‌ دندان، خزندگان بال‌ دار و ماهی‌ خزنده‌ سانان، پلسیوسور و موساسور را نیز دایناسور می ‌نامند.

شاید برایتان جالب باشد تا بدانید که این حیوانات در حالی که به عنوان دایناسور شناخته می شوند که خیلی از آن ها به معنای دقیق کلمه، دایناسور نیستند! دایناسورها بزرگتر از پستانداران هم‌ زمان خود بوده‌ اند، حتی بچه دایناسورهایی که تازه از تخم خارج می ‌شدند از بیشتر پستانداران بزرگتر بوده ‌اند. واضح است که پستانداران نقش جانوران کوچک و دایناسورها نقش جانوران بزرگ را ایفا می ‌کردند.

حتی هنگامی که انقراض ‌های مکرر گوناگون دایناسورها را کاهش داد، دایناسورهای بازمانده هنوز هم بزرگتر از پستانداران بودند و قادر بودند که موقعیت خود را حفظ کنند و آن دودمان‌های اصلی را فراهم آورند که فرگشت دوباره از آن‌ها جانوران بزرگ را به ‌وجود می ‌آورد.

طبقه ‌بندی دایناسورها، در سال ۱۸۴۲ توسط دیرینه ‌شناس انگلیسی به نام ریچارد اوون شکل گرفت. او برای اشاره کردن به تبار جدا یا از زیرراسته ی خزندگان سوسماری استفاده کرد. همین دسته بندی ابتدا در انگلیس و پس از آن در جهان، رسمیت پیدا کرد.

واژه ی دایناسور، از کلمه ی یونانی دنیوس به معنی وحشتناک، نیرومند و یا شگفت ‌انگیز و کلمه ی یونانی سورا به معنی مارمولک یا حیوان خزنده گرفته شده‌ است. با این وجود نام طبقه‌ بندی اغلب به دندان، چنگال ‌های و دیگر مشخصات ترسناک دایناسورها اشاره دارد. ریچارد اوون صرفاً قصد داشته به اندازه و عظمتشان اشاره کند.

به هر حال، تاکنون ده‌ ها رد پای دایناسور در جزیره ی اسکای در اسکاتلند یافت شده است اما این برای نخستین بار است که چنین رد پایی روی زمین اسکاتلند کشف می ‌شود. به گفته ی محققان، تمام رد پای دایناسورهایی که در اسکاتلند کشف شده ‌اند، در غرب این کشور اروپایی بوده‌ اند و متعلق به یک منطقه ی جغرافیایی متفاوت به نام هبریدهای باسین هستند.

در صورتی که رد پای جدید در منطقه ‌ای کاملاً جداگانه یافت شده است و این نشان می ‌دهد که دایناسورها در تمامی اسکاتلند پخش شده بودند و زندگی می ‌کرده اند. محققان ادعا می ‌کنند که قدمت دایناسوری که رد پای آن به‌ تازگی یافت شده به ۱۷۰ میلیون سال پیش و دوره ژوراسیک میانی برمی ‌گردد. آن ‌ها قصد دارند تا با مطالعه ی بیشتر روی این دایناسورها نگرش بهتری از پخش دایناسورها در اسکاتلند و جهان به دست آورند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

حسین 1401-07-28 - 9:56 ق.ظ
اگر جمعیت دایناسور هارو به صورت تخمینی با زادو ولد و مرگ میر سالی ۲۵۰۰۰۰ راس در نظر بگیریم . این عدد به دست می آید. ۳۷،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰. ولی انسان ها رکورد زدن طی ۵۴۰۰۰۰۰ سال این رقم رو بدست آوردند.
افزودن نظر