رایشتاگ، بنای تاریخی شهر برلین

ساختمان رایشتاگ

آشنایی با ساختمان مجلس رایشتاگ در برلین

رایشتاک، محل مجلس آلمان و یکی از نمادهای تاریخی برلین محسوب می‌شود. این ساختمان که در نزدیکی دروازه براندنبورگ (Brandenburg) واقع شده، پس از اتحاد دوباره آلمان مورد بازسازی قرار گرفت و اکنون دارای یک گنبد شیشه‌ای بسیار جالب است. با الی گشت همراه باشید تا با هم سری به این بنای دیدنی بزنیم.

مطالب مرتبط:
نکات سفر به برلین
این ۹ شهر در دنیا بهترین حمل و نقل عمومی را دارند

ساخت

پس از شکل‌گیری امپراطوری آلمان در سال ۱۸۷۱، لازم بود که یک ساختمان بزرگ برای مجلس در برلین ساخته شود. بر این اساس، میان ۱۸۳ شرکت‌کننده، مسابقه‌ای برگزار شد و در نهایت طراحی پاول والوت (Paul Wallot) برگزیده گردید. این معمار آلمانی یک ساختمان عظیم طراحی کرد که ۱۳۷ متر طول و ۹۷ متر عرض داشت. طراحی این بنا و به ویژه گنبد آهنی آن که در زمان خودش یک شاهکار محسوب می‌شد، مورد تحسین همگان قرار گرفت.
این ساختمان در بین سال‌های ۱۸۸۴ و ۱۸۹۴ ساخته شد و پول آن را فرانسه که در سال ۱۸۷۱ شکست خورده بود، تقبل کرد. متن معروف «تقدیم به مردم آلمان» نیز بعدا و در سال ۱۹۱۶ توسط امپراطور ویلیام دوم به آن افزوده شد.

آتش سوزی در رایشتاک

رایشتاک که مخفف Reichstagsgebäude است، نمادی از امپراطوری جدید آلمان بود، اما پارلمان که در آن تشکیل می‌شد چندان قدرت تصمیم ‌گیری نداشت و بیشتر قدرت قانونی در دستان صدراعظم و امپراطور بود. رایشتاک، نقش مهمی در به قدرت رساندن هیتلر داشت. در فوریه ۱۹۳۳، یک آتش ‌سوزی در این ساختمان صورت گرفت که منجر به تخریب بخش زیادی از رایشتاک شد. حتی امروز هم مشخص نیست که چه کسی این آتش ‌سوزی را به راه انداخت؛ اما یک کمونیست هلندی با نام ماریوس فان در لوب (Marius van der Lubbe) متهم شناخته شد و به مرگ محکوم شد. این واقعه موجب تقویت هیتلر شد که در آن زمان صدراعظم آلمان بود. او به شماتت کمونیست‌ها پرداخت. حزب هیتلر با نام NSDAP، نزدیک به ۴۴ درصد از آراء را در انتخابات بعدی از آن خود کرد و توانست اصلاحیه‌ای را به تصویب برساند که به وی قدرت مطلق را می‌داد.
ساختمان رایشتاک، اکنون تنها صرفا سمبل یک پارلمان بدون قدرت بود. نازی‌ها نیز هرگز از رایشتاک برای برگزاری جلسات پارلمانی استفاده نکردند. این ساختمان تعمیر نشد و پس از جنگ جهانی دوم و زمانی که سربازان اتحادیه شوروی وارد برلین شدند، حتی بیشتر آسیب دید. تصویر سرباز ارتش سرخ که در حال برافراشته کردن پرچم شوروی در راشتاک است، یکی از معروف ‌ترین تصاویر قرن بیستم و سمبل شکست آلمان می‌باشد.

رایشتاک پس از جنگ

پس از جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۵۴، گنبد آهنین رایشتاک تخریب شد اما بقایای این ساختمان در بین سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۷۲ مورد بازسازی قرار گرفت. در طی تقسیم برلین، پارلمان آلمان غربی سالی یک بار در این ساختمان تشکیل می‌شد تا نشان داده شود که شهر بن تنها یک پایتخت موقتی است. از دهه ۷۰ میلادی، با اینکه قرار بود این ساختمان به عنوان یک موزه مورد استفاده قرار بگیرد ولی آنطور که باید و شاید طرح‌ها عملی نشدند. در سال ۱۹۹۱ و پس از اتحاد دوباره آلمان یکپارچه، تصمیم بر آن شد که بوندشتاک (پارلمان آلمان) از بن به برلین باز گردد.

رایشتاک با گنبد شیشه‌ای

نخستین جلسه پارلمان پس از اتحاد دوباره آلمان، در روز ۴ اکتبر ۱۹۹۰ تشکیل شد؛ اما مشخص بود که پیش از انتقال دائم پارلمان به رایشتاک، این ساختمان به یک نوسازی عمده نیاز دارد. برای این منظور، یک مسابقه و رقابت معماری صورت گرفت و نورمن فوستر (Norman Foster) برنده این مسابقه شد. او تصمیم گرفت تا نمای خارجی را دست نخورده باقی بگذارد تا یادآور گذشته باشد. اما فضای داخلی کاملا حال و هوایی مدرن پیدا کرد. کار ساخت این بنا در سال ۱۹۹۵ آغاز شد و بوندشتاک در سپتامبر ۱۹۹۹ به این مکان منتقل شد.
یکی از موارد جالب رایشتاک جدید، سقف و گنبد شیشه‌ای آن است. طرح‌های اصلی فوستر شامل گنبد نبودند و این بخش با اصرار دولت آلمان به آن افزوده شد. این گنبد که در ابتدا بسیار جنجال ‌برانگیز بود، اکنون تبدیل به یکی از نمادهای شهر برلین شده است.
این بنا به روی گردشگران باز است. همچنین، می‌توان برای دیدن مناظر اطراف، روی سقف این ساختمان نیز بروید یا حتی می‌توانید با استفاده از یک رمپ مارپیچ، به نقطه‌ای از ساختمان بروید و شاهد نمای منحصربه فردی از شهر باشید.

منبع: www.aviewoncities.com

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟