چگونه هک نشویم؟
در سال جاری چند هک بسیار مهم انجام گرفت، که در نتیجه آنها اطلاعات بسیار مهم و حساسی توسط هکرها ربوده شده است. لازم به ذکر است که برخی از این اطلاعات هک شده مربوط به چند سال پیش نیز میشوند. بی تردید بسیاری از کاربران از یک رمزعبور عموما ساده برای ورود به تمامی سرویسهای آنلاینی که در آنها عضو هستند، استفاده میکنند. بهتر است برای هر سرویس یک رمزعبور متفاوت و البته قوی را انتخاب کنید. انتخاب رمز قوی را میتوان به صورت دستی انجام داد. انتخاب رمزعبور به صورت دستی میتواند کاری خسته کننده باشد و به همین دلیل است که بسیاری از کاربران برای حفظ امنیت خود از پلتفرمهای سطح بالا و جهانی برای تولید پسورد مورد نظر خود استفاده میکنند.
مطالب مرتبط: چگونه در سفر از اطلاعاتمان محافظت کنیم؟ در سفر برای حفاظت از اطلاعات گوش خطر را بپیچید
وارد نکردن اطلاعات مهم و حساس در ایمیل
شاید هنگامی که در خانه خود پشت میز رایانهتان به صورت ریلکس نشسته اید، احتمالا برایتان پیش آمده یا در آینده پیش خواهد آمد که یک ایمیل متقاعد کننده برای شما ارسال شود که در آن از شما به نحوی که مشکوک نشوید، درخواست میشود تا اطلاعات مهمی را بفرستید. هکرها معمولا با منطقی نشان دادن ایمیلهای مجعول و ارسال آن به اهداف خود، درخواست اطلاعاتی چون جزئیات مربوط به کارت بانکی را میکنند. این نوع ایمیلها معمولا به طور خودکار به عنوان ایمیلهای جعلی توسط سرویسهای ارائه دهنده خدمات پست الکترونیکی نشانه گذاری میشوند. چنین ایمیلهایی یا درخواست اطلاعات مهم شما را داشته یا لینکی را داده که در آن اطلاعات مورد نظر هکر را از قربانی دریافت میکند.
اگر چند سال پیش، برای جلوگیری از چنین هکهایی سفارشاتی میشد که هنگام کلیک بر روی لینکهای ارسال شده در ایمیلها، به آدرس URL آن نیز توجه کنید، امروزه بهترین سفارش را میتوان در این دانست که اصلا بر روی چنین لینکهایی کلیک هم نکنید. دلایل زیادی برای این توصیهی جدید وجود دارد. یکی از دلیلهای یاد شده این است که با ورود به یک وب سایت، هکرها میتوانند به آسانی دادههای مرورگرتان را به ربوده و از همین طریق اطلاعات حساسی مثل نامکاربری و رمزعبور ورود به وبسایتهای مختلف را به دست بیاورند.
گامهایی برای حفظ امنیت در موبایلها
این روزها، بسیاری از کاربران از طریق موبایلها به وبسایتهای مورد نظر خود مراجعه میکنند. ده سال پیش برای سر زدن به وب سایتهای مختلف مجبور به مراجعه به کافی نتها بودیم و حالا در جهان اطلاعات، این امر تنها با یک گوشیهوشمند امکانپذیر است.
این شرایط البته میتواند نگران کننده باشد، چراکه هکرها میدانند امروزه بسیاری از کاربران از گوشیهوشمند خود نه فقط برای رفتن به فیس بوک بلکه برای وبگردی، خرید آنلاین و فعالیتهای مرتبط با پرداختهای بانکی را نیز از گوشی خود استفاده میکنند. اینکه افراد در چند سال اخیر به دنبال این هستند تا هرچه زودتر به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی پیدا کرده و اینکه روش به دست آوردن دادههای مورد نظر برای کاربران اهمیت ندارد، باعث میشود تا بسیاری از آنها در معرض خطر هک شدن قرار بگیرند.
اپلیکیشنهای موبایلی نیز بستر بسیار خوبی برای جرایم سایبری به شمار میآیند. چراکه معمولا اپهای مختلف درخواست دسترسی به بخشهای مختلفی از گوشی شما را داشته و اکثر کاربران در هنگان نصب اپلیکیشنها اصلا توجهی به اینکه چه مجوزهای دسترسی را به آن میدهند ندارند و همین امر میتواند امکان هک شدن افراد از طریق اپ های ناسالم بسیار بالا رود. بنابراین پیشنهاد میشود از فروشگاههای نرمافزار معتبر دانلود اپلیکشنها و بازیهای مورد نظر خود را انجام دهید.
قوی بودن رمز عبور
اقدامات امنیتی اولیه در انتخاب رمزهای عبور باید مد نظر قرار بگیرد. این موضوع در گذشته بارها اتفاق افتاده که حتی افراد بسیار باهوش نیز گاهی اوقات از رمزهای عبور یکسانی برای ورود به چندین وبسایت استفاده میکنند. ایجاد یک رمزعبور یکتا برای هر سایت، که در حافظه شما نیز ماندگار باشد، و ذخیرهی این پسوردها در یک فایل متنی و سپس ذخیرهی فایل بر روی حافظهی رایانه، یکی از رایجترین روشها برای تمرین افزایش امنیت در وب است. در شرایطی که از وبسایتها و سرویسهای آنلاین زیادی استفاده کنید، برای بروز نگهداشتن این روش امکان دارد رمزهای عبور ذخیره شدهتان به مرور دچار به هم ریختگی شوند. مدیریت رمزهای عبور به کمک ابزاری مثل LastPass میتوانید مراحل نگهداری پسوردهای شما را بسیار آسان کند و در واقع با بهره گرفتن از ابزار یاد شده میتوانید ناظر تمامی رمزهای خود باشید.