امروزه با پیشرفت وسایل حمل و نقل سفر به نقاط مختلف امری آسان و ساده به نظر میرسد. فرقی نمیکند مقصد سفرتان دور باشد یا نزدیک، به سادگی میتوانید با استفاده از راههای زمینی و هوایی خودتان را به آن برسانید. از جمله مسیرهای زمینی برای سفر مسیرهای راه آهن هستند که در کشور ما هم از وضعیت خوبی برخوردارند. در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از ایستگاههای مهم مسیر ریلی شمال کشور یعنی ایستگاه راه آهن ساری آشنا کنیم.
فهرست مطالب
اما خوب است پیش از آن که به معرفی ایستگاه راه آهن ساری بپردازیم قدری درباره خود این شهر دیدنی بدانیم. ساری یکی از شهرهای زیبای شمالی ایران و مرکز و پرجمعیتترین شهر استان مازندران به شمار میرود که در ۲۵۰ کیلومتری شمال شرق تهران، پایتخت ایران واقع شده.
شهر ساری که در کوهپایههای رشته کوه البرز قرار گرفته دارای دو ناحیه دشتی و کوهپایهای است و در ارتفاعی تا ۵۴ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده. آب و هوای شهر ساری در تابستانها معتدل و نمناک و در زمستانها نسبتاً سرد و مرطوب است.
این شهر با برخورداری از کوه، جنگل و دریا معمولاً دارای آبوهوای معتدل و مرطوب است. گرچه در مقایسه با سایر شهرهای مازندران، ساری هوای ملایمتری دارد، ولی طبق آمار سالهای اخیر، بارندگی در ساری کاهش پیدا کرده. ساری همچنین از جمله شهرهای بسیار قدیمی ایران است و جاذبههای گردشگری بسیاری را در خود جای داده.
حالا که قدری با شهر ساری آشنا شدیم بهتر است برویم به سراغ بحث اصلی این مقاله یعنی معرفی ایستگاه راه آهن ساری. ایستگاه راه آهن ساری در مناطق جنوبی شهر قرار گرفته و از جمله قدیمیترین ایستگاههای راه آهن کشور به شمار میرود.
اولین سفر این ایستگاه در سال ۱۳۰۸ به بندر ترکمن انجام شده. ساختمان ایستگاه، بسیار قدیمی بوده و معماری آن در واقع تلفیقی از معماری دوره ی باستان و ویژگیهای بومی شهر است. ساختمان این راه آهن در سال ۹۶ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده و مالک فعلی آ وزارت راه و ترابری است.
از نظر موقعیت جغرافیایی این ایستگاه نزدیک به اداره کل راه آهن شمال است و از جمله زیباترین مسیرهای ریلی کشور به حساب میرود. این خط راه آهن دارای بناهای معروفی همچون پل ورسک بوده و به دلیل مناظر زیبایش بسیار مشهور است.
ساختمان ایستگاه راه آهن ساری در دوره پهلوی اول و در اراضی جنوبی ساری ساخته شده. بعد از اتمام ساخت پلگردن در ساری اولین قطار در مهرماه سال ۱۳۰۸ به دستور رضاشاه پهلوی از ساری عازم بندر ترکمن شد.
ایستگاه راه آهن ساری در بلوار عسکری محمدیان که بعد از بلوار ارتش قرار دارد واقع شده و مرکز اداره کل راه آهن شمال هم در مجاورت این ایستگاه قرار دارد. این اثر همانطور که گفتیم در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۶ با شماره ثبت ۳۱۷۶۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
درباره معماری ساختمان سفید و آبی ایستگاه راه آهن ساری باید گفت معماری ساختمان ایستگاههای راه آهن ایران در دوره پهلوی اول از زبان مشترک معماری این دوره و مطابق با ویژگیهای ناشی از سبک رایج اقتباس شده.
از جمله ویژگیهای معماری به کار رفته در این ایستگاه باید به استفاده از الگوهای معماری نئو کلاسیک اروپا و معماری آلمان و معماری دوره باستان ایران و تلفیق آن با ویژگیهای معماری بومی اشاره کرد.
ایستگاه راه آهن ساری بخشی از راه آهن شمال ایران است که در قسمت شمالی کشور قرار دارد. شاید بتوان این مسیر را یکی از زیباترین مسیرهای راه آهن کشور دانست. عبور قطار از میان ایستگاههای مختلف که در طبیعت زیبای شمال قرار گرفتهاند مناظری فوقالعاده به این مسیر بخشیده.
طول خطوط این راه آهن ۳۸۲ کیلومتر بوده و دارای ۲۷ ایستگاه است که دو ایستگاه تیرتاش و گلوگاه در حال حاضر بسته هستند و فعالیتی ندارند. این خط آهن همچنین معروفترین بناها را در خود جای داده. یکی از این بناها پل ورسک است که به دلیل منظره زیبای خود از شهرت بسیاری برخوردار است.
چنانچه از این خط راه آهن سفر کنید شانس تماشای این پل را به دست خواهید آورد. این خط آهن از مناظری همچون جنگل های مازندران، رودتالار، پل ورسک، پل کلانتری دوآب، پل سه خط طلائی تونلهای دوگل عبور می کند.
ایستگاه های این خط که ایستگاه راه آهن ساری هم در آن قرار دارد به شرح زیر است:
شهر ری، بهرام، ورامین، پیشوا، ابردژ، کویر، گرمسار، بن کوه، کبوتر دره، سیمین دشت، محمودآباد، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک، دوگل، ورسک، سرخآباد، دوآب، پل سفید، زیرآب، شیرگاه، قائم شهر، گونی بافی، ساری، نوبخت، نکا، رستمکلا، امیرآباد، اشرف، تیرتاش، گلوگاه، بندر گز، بندر ترکمن، سبزدشت و گرگان.
خوب است بدانید از ایستگاه راه آهن ساری میتوان در مسیرهایی مانند ساری – تهران، ساری – گرگان و ساری – مشهد به سفر رفت. این مسیرها به صورت رفت و برگشت صورت میگیرند. یعنی علاوه بر اینکه از این ایستگاه به سمت این مقاصد سرویس دهی انجام میشود از سمت آنها هم برای این ایستگاه قطار وجود دارد.
در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به معرفی هرکدام از این مسیرهای ریلی و ویژگیهای آنها بپردازیم.
این مسیر ریلی ایستگاه راه آهن ساری ۸ ساعت به طول میانجامد و شرکت مسافربری ریلی رجا در آن به فعالیت میپردازد. قطارهایی که میتوانید با آنها به سفر بپردازید شامل قطار سه ستاره اتوبوسی واگن سالنی و قطار ۲ ستاره شش تخته نسیم واگن کوپهای ۶ نفره میشوند.
از جمله امکانات این قطارها باید به ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران و سیستم تهویه اشاره کرد.
همچنین ساری، قائمشهر، شیرگاه، زیرآب، پل سفید، سواد کوه، سرخ آباد، ورسک، فیروزکوه، زرین دشت، سیمین دشت، کبوتردره، بنکوه، گرمسار، پیشوا، ورامین و تهران از جمله ایستگاه هائی هستند که در این مسیر از آنها عبور خواهید کرد.
این مسیر ایستگاه راه آهن ساری به مدت ۱۳ ساعت به طول میانجامد و از ایستگاههائی همچون ساری، قائمشهر، شیرگاه، زیرآب، پل سفید، ورسک، فیروزکوه، زرین دشت، سیمین دشت، گرمسار، سمنان، شاهرود، نقاب و نیشابور عبور میکند.
شرکت مسافربری ریلی رجا در این مسیر به سرویسدهی مشغول است. سفرهای این مسیر با به کار بردن قطار ۳ ستاره ۶ تخته پارسی واگن کوپهای ۶ نفره و قطار ۴ ستاره ۴ تخته امید واگن کوپهای ۴ نفره انجام میشود.
از جمله امکانات این قطارها باید به ویلچر، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران و سیستم تهویه اشاره کرد.
در این مسیر ایستگاه راه آهن ساری قطار ۳ ستاره البرز واگن کوپهای ۴ نفره به کار برد میشوند. این مسیر حدودا مدت زمانی نزدیک به سه ساعت به طول میانجامد.
قطارهای این مسیر دارای امکانات عمومی همچون کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی و امکانات کوپهای سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه هستند و شرکت مسافربری ریلی رجا این سفرها را ترتیب میدهد.
در ایستگاه راه آهن ساری امکانات بسیاری برای تامین نیازهای مسافران در نظر گرفته شده لست. از جمله امکانات رفاهی این ایستگاه باید به نمازخانه، رستوران، صندوق امانات، سالن انتظار، آب سرد کن، مانیتورهای اعلان وضعیت قطارها، پیشخوان فروش بلیط، پیشخوان اطلاعات مسافر و پیشخوان رزرو هتل اشاره کرد.
همچنین لازم به ذکر است که هتلهای بی نظیری در نزدیکی ایستگاه قرار گرفتهاند که مسافران میتوانند برای اسکان از آنها استفاده کنند.
آدرس ایستگاه: مازندران، ساری، انتهای بلوار ارتش، اداره کل راه آهن شمال
کدپستی: ۴۸۱۳۸۹۱۱۶۴
سامانه صدای مسافر (پاسخگویی به شکایات مسافرین): ۰۲۱۵۱۴۹
اطلاعات قطارهای مسافری: ۰۱۱۳۳۱۲۲۴۰۱ – ۰۱۱۳۳۳۲۰۰۴۷
سامانه پیام کوتاه: ۵۰۰۰۲۴۸۴۰۰
تلفن گویا ایستگاه: ۰۱۱۳۳۲۹۶۶۶۱-۴
نمابر ایستگاه: ۰۱۱۳۳۲۳۶۲۰۹
دفتر روابط عمومی ایستگاه: ۰۱۱۳۳۳۱۱۴۶۷
پست الکترونیک: rwshomal@rai.ir
برای دسترسی به راه آهن ساری هم میتوان از مترو استفاده کرد و هم از اتومبیل شخصی. این ایستگاه راه آهن در انتهای بلوار ارتش در مجاورت مرکز اداره کل راه آهن شمال واقع شده. برای رفتن به ایستگاه راه آهن ساری با مترو باید در ایستگاه میدان راه آهن پیاده شده و مسافت کوتاهی را پیاده بروید و یا تاکسی بگیرید.
برای دسترسی به این ایستگاه راه آهن با اتومبیل شخصی باید خود را به میدان ساعت رسانده و سپس وارد خیابان انقلاب شوید. مسیر خود را از خیابان انقلاب به سمت بلوار ارتش ادامه دهید و از خیابان ارتش به خیابان نیروی انتظامی بروید و بعد هم مسیرتان را به سمت میدان راه آهن ادامه دهید تا به ایستگاه برسید.
برای خرید بلیط قطار ساری به دو صورت میتوانید اقدام کنید. یکی از طریق مراجعه حضوری به باجههای فروش بلیط در ایستگاه راه آهن و دیگری به صورت آنلاین و از طریق سایتهای مختلف است. لازم به ذکر است که از طریق سایت الی گشت به راحتی میتوانید بلیط قطار مد نظرتان را انتخاب کرده و خریداری کنید.
در این مقاله از الی گشت به معرفی ایستگاه راه آهن ساری پرداختیم. این ایستگاه که در خط آهن شمال قرار گرفته از جمله قدیمیترین ایستگاههای راه آهن کشور به حساب میرود که در دوره پهلوی اول ساخته شده و از امکانات رفاهی خوبی برای مسافران برخوردار است. با سفر با قطار به این شهر مسیرهای زیبا و خوش آب و هوایی را پشت سر خواهید گذاشت و از سفرتان لذت خواهید برد.
آدرس دقیق ایستگاه راه آهن ساری به شرح زیر است:
مازندران، ساری، انتهای بلوار ارتش، اداره کل راه آهن شمال
این ایستگاه در دوره پهلوی اول تاسیس شده است.
از ایستگاه راه آهن ساری میتوان در مسیرهایی مانند ساری – تهران، ساری – گرگان و ساری – مشهد به سفر رفت.
بله شما میتوانید به سادگی و با استفاده از سایت الی گشت و یا سایتهای دیگر بلیط قطار این ایستگاه را به صورت آنلاین تهیه کنید.
مطالب مرتبط : ایستگاه راه آهن رشت | زیباترین راه آهن ایران راه آهن نیشابور | آدرس + دسترسی ها تاریخچه و راه های دسترسی به راه آهن کاشان