هر چیزی که باید درباره راه آهن اینچه برون بدانید

از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی در هر کشوری مسیرهای ریلی آن هستند که شهرها و استان‌ها مختلف را به هم متصل می‌کنند و مردم می‌توانند با استفاده از آنها با فراغ بال خودشان را به هر مقصدی که می‌خواهند برسانند. کشور ما ایران هم دارای مسیرهای ریلی سودمندی است. یکی از این ایستگاه‌های راه آهن که نقش مهمی در سفرهای ایرانیان دارد ایستگاه راه آهن اینچه برون است که در این مقاله از الی گشت به معرفی آن می‌پردازیم.

خوب است پیش از آن که به معرفی ایستگاه راه آهن اینچه برون بپردازیم قدری درباره خود این شهر بدانیم. اینچه برون شهری مرزی در شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان است. این شهر مرکز بخش داشلی‌برون به حساب می‌رود. جمعیت این شهر در سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۵٫۸۷۴ نفر بوده است.

با توجه به اینکه این شهر در یک منطقه شوره‌زار واقع شده و زمین‌های اطراف آن تحت تأثیر سیلاب‌های فصلی رودخانه اترک هستند و شهر بر باریکه تپه قرار گرفته به زبان محلی به آن اینچه برون می‌گویند. اینچه و برون به ترتیب به معنی باریک و دماغه هستند.

ساکنین اینچه برون ترکمن از طایفه یموت و مانند بیشتر ترکمن‌ها مسلمان سنی و حنفی مذهب هستند و  به کشاورزی و دامداری و تجارت چمدانی در گمرک مشغول‌اند.

بازارچه مرزی اینچه برون مهم‌ترین عامل تردد و جاذبه گردشگری به این شهر کوچک است. همچنین تالاب‌های آلماگل و آلاگل از نقاط دیدنی این شهر به شمار می‌روند.

ایستگاه راه آهن اینچه برون از جمله ایستگاه‌های مهم ترانزیت ریلی و حمل و نقل کالا از ایران به آسیای میانه و بخشی از خط آهن ایران ترکمنستان قزاقستان است که کشورهای حوزه CIS را به آب‌های خلیج فارس و جنوب شرقی آسیا متصل می‌کند.

متأسفانه کمبود امکانات زیرساختی به خصوص تخلیه و بارگیری، ترانزیت کالا از این ایستگاه را با مشکل موجه کرده و به گلایه همیشگی شرکت‌های حمل و نقل و تجار تبدیل شده است.

کریدور خط آهن شرق دریای خزر از شهر اوزون قزاقستان آغاز شده و با گذر از مرز قزاقستان و ترکمنستان در قزل قایا، وارد کشور ترکمنستان می‌شود. سپس از شهر برکت این کشور تا اترک و اینچه برون در ایران امتداد می‌یابد و وارد سیستم حمل و نقل داخلی کشور می‌شود.

رزرو تور الی گشت با بهترین قیمت به سراسر دنیا!

درباره تاریخچه ساخت خط ریلی و ایستگاه راه آهن اینچه برون باید گفت این خط آذرماه سال ۱۳۹۳ در گمرک اینچه برون به راه آهن آسیای میانه متصل شد و فعالیت این گمرک، مرحله جدید از برنامه‌ریزی برای توسعه اقتصادی گلستان را آغاز کرد.

ایستگاه راه آهن اینچه برون یکی از مرزهای ورود و خروج کالا در کشور به شمار می‌رود. راه آهن بین‌المللی اینچه برون که در شرق دریای خزر واقع شده، مسافتی به طول ۹۲۴ کیلومتر را پوشش می‌دهد که ۱۲۰ کیلومتر آن در قزاقستان، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و بیشتر از ۸۰ کیلومتر آن در ایران قرار دارد.

این خط ریلی که از ناحیه «اوزن» قزاقستان آغاز می‌شود، بعد از گذر از ترکمنستان و منطقه «اترک» به «داشلی برون» می‌رسد و درنهایت از مرز اینچه برون وارد ایران می‌شود. این خط در ایران از شمال گنبدکاووس عبور کرده و به ایستگاه راه آهن گرگان متصل می‌شود.

در اهداف اولیه تأسیس خط راه آهن بین‌المللی و ایستگاه راه آهن اینچه برون، برنامه‌ریزی شده بود تا سالانه بیش از ۳ میلیون تُن بار جابه‌جا شود و حتی این ظرفیت می‌تواند تا ۱۰ میلیون تُن افزایش یابد.

به باور کارشناسان اقتصادی، این خط ریلی نقشی کلیدی در افزایش تجارت بین‌المللی، منطقه‌ای و ترانزیت کالاها، غلات، محصولات کشاورزی، صنعتی، گاز و مسافر بین ایران و کشورهای مشترک‌المنافع آسیای میانه (CIS) ایفا می‌کند.

 اتصال راه آهن اینچه برون به کریدور ریلی شمال – جنوب، امکان دسترسی سریع و اقتصادی این کشورها و نیز روسیه را به خلیج‌فارس و آب‌های آزاد مهیا می‌کند.

با وجود این که در سال‌های اولیه فعالیت ایستگاه اینچه برون به دلیل کمبود برخی زیرساخت‌های ضروری، اهداف پیش‌بینی‌ شده کمتر تحقق پیدا کرد. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توسعه دیپلماسی منطقه‌ای و روابط با همسایگان، امیدها برای شکوفایی بیشتر این خط ریلی و گمرک اینچه برون بیشتر شد.

کارشناسان معتقدند که روند روبه‌رشد حمل و نقل بین‌المللی زمینی و ریلی در گمرک اینچه برون، نتیجه تقویت دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم با همسایگانی مانند ترکمنستان است. این ظرفیت به‌عنوان یکی از اولویت‌های توسعه اقتصادی کشور و گلستان مورد توجه جدی مسئولان استانی قرار دارد.

استان گلستان با موقعیت جغرافیایی خود که در همسایگی کشورهای آسیای میانه قرار گرفته و فعالیت بیش از سه دهه گمرک اینچه برون، پتانسیل زیادی برای توسعه روابط تجاری با این کشورها دارد. به همین خاطر باید از این فرصت به بهترین شکل بهره‌برداری کرد تا گلستان و ایران از منافع اقتصادی آن بهره‌مند شوند. 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرده که کشورهای آسیای میانه ظرفیت ترانزیت ۱۰۰ میلیون تُن بار و کالا را دارند و ایران با بهره‌گیری از استان‌های مرزی و شبکه ریلی و جاده‌ای خود می‌تواند ۶۰ میلیون تُن از این حجم را ترانزیت کند.

ایستگاه اینچه برون نقشی کلیدی در واردات و صادرات کشور در این منطقه بازی می‌کند و با گسترش امکانات آن می‌توان این بخش از اقتصاد کشور را بیش از پیش شکوفا کرد.

ایستگاه اینچه برون همچنین بخشی از خط راه آهن شمال شرق ایران به حساب می‌رود. این خط آهن که در مسیر خط آهن سراسری ایران در قسمت شمال شرقی کشور احداث شده است، دارای ایستگاه‌های مختلفی بر سر راه خود است.

در این خط ایستگاه‌های بسیار مهمی قرار گرفته. به عنوان مثال ایستگاه بندر ترکمن که از ایستگاه‌های بندری کشور  و از لحاظ استراتژیک بسیار حائز اهمیت است. این ایستگاه علاوه بر این جزء ایستگاه‌های با امکانات بالا است.

 ایستگاه دیگر این خط ایستگاه راه آهن اینچه برون است که ایستگاهی در مرز ایران و ترکمنستان و به ایستگاه اترک در بیرون از مرزهای کشور متصل است.

اما شاید بخواهید بدانید خط ریلی شمال شرق که ایستگاه اینچه برون هم در آن قرار دارد شامل چه ایستگاه‌هایی می‌شود. گلوگاه، بند گز، بندر ترکمن، گرگان، یامپی، پتروشیمی و اینچه برون از جمله ایستگاه‌های این خط هستند.

برای خرید بلیط قطار اینچه برون از دو روش حضوری و آنلاین می‌توان استفاده کرد. برای خرید حضوری بلیط باید به ایستگاه راه آهن بروید و بلیط مد نظر را از باجه فروش بلیط خریداری کنید. لازم به ذکر است که قیمت بلیط‌ها متفاوت هستند و هر قطاری با توجه به سطح امکاناتی که ارائه می‌کند هزینه دریافت می‌کند.

بنابراین با توجه به سطح مالی خود می‌توانید نسبت به خرید بلیط اقدام کنید. همچنین برای خرید آنلاین بلیط قطار هم به راحتی می‌توانید وارد سایت شرکت‌های فعال در این ایستگاه شوید و بلیط مورد نظر خود را رزرو کنید. همچنین یکی از ساده‌ترین راه‌های رزرو بلیت قطار اینچه برون از طریق سایت الی گشت است.

در این مقاله از الی گشت به معرفی ایستگاه راه آهن اینچه برون پرداختیم. این ایستگاه راه آهن که در همسایگی کشورهای آسیای میانه قرار گرفته نقش مهمی در صادرات و واردات کشور بازی می‌کند. این ایستگاه همچنین بخشی از خط ریلی شمال شرق کشور است و از امکانات خوبی برای مسافران برخوردار است.

این ایستگاه در استان گلستان، شهرستان گنبد کاووس و شهر اینچه برون واقع شده است.

ایستگاه راه آهن اینچه برون در سال ۱۳۹۳ به بهره‌برداری رسیده است.

ایستگاه راه آهن اینچه برون از امکانات خوب رفاهی برای مسافران همچون دستگاه خودپرداز و باجه‌های فروش بلیط و سرویس بهداشتی و موارد دیگر برخوردار است.

بله به راحتی با استفاده از سایت الی گشت و سایت‌های دیگر می‌توانید بلیت قطار اینچه برون را به صورت آنلاین خریداری کنید.

مطالب مرتبط :
راه آهن خرمشهر | مسیرهای ریلی و دسترسی ها
راه آهن زاهدان | معرفی امکانات و دسترسی ها
راه آهن ارومیه | معرفی مسیرهای ریلی به همراه آدرس
 

مطالب مرتبط

برج منارا کی ال | Menara KL Tower

بهترین مراکز خرید کوالالامپور | بهشت خرید در قلب مالزی

راهنمای سفر به سریلانکا