گوگل ارث (Google Earth) یکی از ابزارهای کاربردی و بسیار مفید است که در طی سالهای اخیر توانسته تغییرات مثبتی در راستای بهبود کیفیت زندگی به وجود بیاورد و از جنبههای مختلفی در همه نقاط دنیا مورد استفاده قرار بگیرد. آشنایی با راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث از اهمیت بسیاری در دنیای مدرن امروزی برخوردار است، چراکه شما میتوانید با استفاده از این ابزار نقشههای دقیق از منطقهها، محلههای، خیابانها، مغازهها و جادههای دنیا را در اختیار داشته باشید و اگر قصد جابهجایی به یک مکان دیگر را داشته باشید، میتوانید بهراحتی مسیر خود را از قبل بر روی گوگل ارث پیدا کنید و بدون دغدغه از روی نقشه به مقصد برسید.
گوگل ارث یک برنامه است که در سالهای اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته است و سازنده اصلی آن شرکت کی هول میباشد. این شرکت با به کارگیری عکسهای ماهوارهای بسیاری که توسط شرکتهای imagery satellite و aerial photography و ۳D GIS ثبت شده بود توانست ایده خود را عملی کند و نقشهای همهجانبه در بستر اینترنت بسازد و این روزها همه افراد باید به صورت کلی با راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث آشنایی داشته باشند تا بتوانند از مزایای بسیار این برنامه استفاده نمایند.
اگرچه استفاده از گوگل ارث امروزه در بسیاری از زمینهها صورت میگیرد، اما این برنامه دارای ویژگیها و کاربردهای بسیاری است و آشنایی با آنها مزایای بسیاری را در زندگی روزمره شما خواهد داشت. از همین رو، در ادامه قصد داریم تا یک راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث را به شما ارائه دهیم تا بتوانید بهراحتی این کاربردها را در زندگی روزمره خود به کار بگیرید.
برای رزرو آنلاین بلیط هواپیما از سامانه الی گشت میتوانید روی عکس زیر کلیک کنید
گوگل ارث ابزاری است که مکانهای مختلف مانند هتلها، رستورانها، پارکها و حتی ایستگاههای اتوبوس و تاکسیرانی را به شما نشان میدهد. از طرفی، همه اطلاعات مهم مانند ارتفاعات و ابعاد مکانهای مختلف به صورت بسیار دقیق در برنامه قرار داده شدهاند و همچنین از دیگر قابلیت دیگر گوگل ارث میتوان به استفاده از مدلهای سهبُعدی به جای عکس و نقشههای هوایی اشاره کرد. شما میتوانید به صورت دقیق ابعاد و مساحت مکانهای مختلف مانند پارک، جاده، خانه و مغازههای را در این برنامه مشاهده کنید و همچنین تمامی اسامی جادهها، مغازهها، کوچهها و ساختمانها نیز به صورت دقیق در این اپلیکیشن آورده شده است که یکی از شگفتانگیزترین جنبههای این برنامه را تشکیل میدهد.
گوگل ارث از همان زمان که معرفی شد تا به الان، یک ابزار فوق العاده است که به کاربر این اجازه را میدهد تا بتواند در همه نقاط جهان به کاوش بپردازد و تنها با استفاده از یک رایانه مکانهای مختلف در هر نقطه از دنیا را تماشا کند. آشنایی با راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث به شما این امکان را میدهد تا هم بتوانید از این اپلیکیشن در گوشی همراه خود استفاده کنید و هم آن را بر روی دسکتاپ داشته باشید و از همین رو در هر مکانی که باشید میتوانید از این برنامه استفاده نمایید. در واقع میتوان گفت که نسخه گوشی این برنامه یکی از پرکاربردترین و مفیدترین ابزاری است که میتوانید بر روی گوشی خود داشته باشید و امروزه بسیاری از افراد برای پیدا کردن سریعتر و راحتتر مسیر خود همه روزه از این ابزار استفاده میکنند.
در ادامه همراه الی گشت باشید تا با راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث آشنا شویم و کلیدهای میانبر و منوی این برنامه خارق العاده را بررسی نمایید. همچنین در نظر داشته باشید که استفاده از این برنامه به صورت آنلاین امکانپذیر میباشد و بنابراین نیازی به دانلود هیچگونه اپلیکیشنی برای به کارگیری آن نخواهید داشت.
معمولاً زمانی که قصد دارید از امکانات و ویژگیهای مختلف برنامهها استفاده نمایید، میتوانید به قسمت View برنامه مراجعه کرده و با کلیک بر روی آن به یک منو از ویژگیهای مختلف دست پیدا کنید. علاوهبر این منو میتوانید از برخی کلیدهای کیبورد برای پیشنمایش سریعتر در برنامه استفاده نمایید. با این حال، استفاده از کلیدهای میانبر در هر برنامه ای نیازمند کسب اطلاعات ابتدایی در مورد اپلیکیشن میباشد.
برخی کلیدهای میانبر که میتوانید در هنگام استفاده از گوگل ارث از آنها بهرهمند شوید عبارت اند از :
- O : شما میتوانید با فشردن این کلید بین دو نمای سهبُعدی و دوبُعدی جابهجا شوید
- R : با فشردن این کلید میتوانید مجدداً اقدام به تنظیم نما کنید
- کلید SPACE : امکان مکث در حرکت
- کلیدهای حرکت در صفحه : با فشردن کلید شیفت به اضافه کلیدهای جهت نما میتوانید نما را در صفحه چرخ دهید و با استفاده از کلیدهای Page Down و Page Up میتوانید اقدام به بزرگنمایی و کوچک نمایی در صفحه کنید
- / : با استفاده از این کلید میتوانید اقدام به جستجو نمایید
- ؟ : با این کلید میتوانید فهرستی از میانبرها را در اختیار داشته باشید
برای استفاده از نسخه مرورگر گوگل ارث نیازی به دانلود هیچ اپلیکیشنی نخواهید داشت و همچنین دسترسی به همه آیتمهای آن بسیار ساده میباشد. برای استفاده از گوگل ارث به راحتی میتوانید عبارت Google.Com/earth را در مرورگر خود جستجو نمایید.
خوب است بدانید که نسخه مرورگر این برنامه در سالهای گذشته تنها از طریق گوگل کروم در دسترس بوده و تا سال ۲۰۲۰ کاربران تنها با استفاده از این مرورگر اختصاصی میتوانستند از گوگل ارث استفاده نمایند. اما پس از ماه مارس سال ۲۰۲۰ این ابزار در مرورگرهای دیگری از جمله فایرفاکس، مایکروسافت ایج و اپرا نیز در دسترس قرار گرفت و اکنون به عنوان یک ابزار همه جانبه و بسیار کاربردی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین، از جمله مزیتها و کاربردهای گوگل ارث که در مقایسه با سایر برنامههای GIS یک وجه تمایز بهشمار میآید، وجود Tour در این برنامه میباشد. در واقع، پردازش تصاویر ماهواره به رایانههای قدرتمند و ابزاری به نام Terrain نیازمند است، اما با این حال، گوگل ارث از پس این کار برآمده و بهخوبی میتواند تصاویر ماهوارهای را پردازش کرده و به کاربر ارسال کنید. شما میتوانید با استفاده از آپشن Touring که به معنی گردش است، با استفاده از یک دوربین فرضی که به صورت خودکار در بخشهای گوناگون حرکت میکند، مناظر و مناطق را مشاهده نمایید و با این کار بتوانید بدون رفتن به مکانها و مناطق مختلف، تجربه مشاهده آن را کسب نمایید.
در ادامه راهنمای کامل استفاده از گوگل ارث قصد داریم برخی از آیتمهای مهم در منوی View را به شما معرفی کنیم؛ این آیتمها بسیار کاربردی بوده و با آشنایی با آنها میتوانید بهراحتی از مزایای مختلف گوگل ارث استفاده نمایید.
Toolbar : با استفاده از این گزینه میتوانید نوار ابزار را در صفحه فعال کرده و از گزینههای پر کاربردی که در اختیار شما قرار میدهد استفاده نمایید.
Sidebar : گزینه ساید بار در ستون سمت چپ برنامه قرار دارد که با فعال کردن آن میتوانید به بخشهای مهمی دسترسی پیدا کنید و بخش اصلی آن شامل Layers , Places , Search میباشند. با استفاده از این گزینهها میتوانید مکانهای مختلف و دسته بندیهای متنوعی را از نقشه یک مکان در اختیار داشته باشید.
Full Screen : گزینه Screen Full که با دکمه F11 هم قابل دسترس میباشد، به جهت بزرگ کردن صفحه مورد استفاده قرار میگیرد.
View Size : با استفاده از این ویژگی میتوانید ابعاد صفحه را در اندازههایی که میخواهید تغییر دهید که برای استفاده در نمایشگرهای مختلف میتوانید یک کلید کاربردی بهشمار بیاید.
Show Navigation: در این بخش از برنامه کاربردی گوگل ارت می توانید ابزارهای مرور سطح زمین را فعال یا غیر فعال کنید و بجای استفاده از این ابزار از خود ماوس نیز استفاده کنید.[/vc_column_text]
Overviwe Map: یک نقشه ی کوچک در سمت راست پایین برنامه ی گوگل ارث به نام Overview map وجود دارد که موقعیت شما را در جهان نشان می دهد، تنظیمات مربوط به ابعاد آن در منوی Tools گزینه Option است.
Scale Legend: با استفاده از این ابزار می توانید مقیاس خطی کوچکی را در سمت چپ پایین برنامه داشته باشید. در مواقعی که می خواهید از کره زمین عکس تهیه کنید آن را فعال نمایید تا مقیاس عکس شما مشخص شود.
Atmosphere : این گزینه نشاندهنده اتمسفر سطح زمین میباشد.
Sun : با فشردن این گزینه میتوانید به صورت دقیق از زمان شب و روز در همه نقاط آگاه شوید؛ همچنین میتوانید این ابزار را از طریق Toolbar فعال نمایید.
Status Bar: این گزینه به معنی نوار وضعیت بوده و اطلاعاتی از جمله مختصات دقیق و ارتفاعات را به شما نشان میدهد.
Grid : با استفاده از این کلید میتوانید صفحه نقشه را با استفاده از مختصاتی که انتخاب کردهاید، شبکهبندی نمایید.
۱- به منطقه ای که میخواهید بروید.
۲- در همان نقطه این گزینه را انتخاب نمایید.
۳- می بیند که در نوار Sidebar در قسمت Places یک Placemark با اسم Starting Location ایجاد شده است.
Historical Imagery: با فشردن این گزینه میتوانید عکسهای قدیمی و یا برخی عکسهای تاریخی بعضی از شهرهای دنیا را مشاهده نمایید.
Water Surface: این گزینه به شما کمک میکند تا در صفحه گوگل ارث خود آبهای دریاها و اقیانوسها را با زیبایی و کیفیت بیشتری مشاهده نمایید.
Explore: با استفاده از این گزینه می توانی بجای دیدن سطح زمین (Earth) از دیدن آسمان (Sky) و یا مریخ (Mars) و یا ماه (Moon) لذت ببرید، این گزینه نیز در نوار ابزار (Toolbar) موجود می باشد.
Reset: گزینه ی Reset در نسخه ۶ گوگل ارث ارائه شده و این گزینه به کاربران کمک می کند تا از شرایط گیج کننده ای که در تشخیص شما یا جنوب و یا در زاویه دید با مشکل مواجه شده اید رها خواهید شد.
- گزینه Tilt زوایه نگرش به سطح زمین را از حالت افقی به عمودی تغییر می دهد.
- گزینه Compass کره زمین را آنقدر می چرخاند تا شمال، بالا قرار گیرد.
- گزینه سوم هر دو کار بالا را همزمان انجام می دهد.
ابزار Navigation را می توانید از طریق منوی View فعال یا غیر فعال نمایید. این ابزار در واقع یک دوربین در دستان شما است که با آن می توانید دوربین های فرضی جهت مشاهده ی کره زمین را جابه جا کنید و هر نقطه از زمین را که خواستید، مشاهده کنید. حلقه بیرونی باعث می شود دوربین فرضی حول محور دید خود بچرخد و با کلیک بر روی حرف N دوربین را آنقدر می چرخاند تا شمال در بالا قرار گیرد. این ابزار دوربین فرضی را در هر زاویه و با هر ارتفاعی جابه جا می نماید. این قابلیت در نسخه ۶ گوگل ارث در اختیار کاربران قرار گرفته است و معادل آن گزینه Street View در بخش Layers نسخه ۵ می باشد. البته برای این کار شما می توانید از ماوس هم استفاده کنید که راحت تر است.
کلیک چپ+Shift: معادل استفاده از کلیک وسط در جدول بالا می باشد.
کلیک چپ+ Ctrl : این ابزار در حالی که دوربین فرضی در یک نقطه از فضا بنحوی ثابت استقرار یافته نسبت به تغیر زوایه آن اقدام می کند.
چرخ موس + Shift :این ترکیب، تغییر Tilt زوایه نگرش به زمین را باعث می شود و می توان در حالی که خط افق روئیت می گردد به زمین نگاه کرد.
چرخ موس +Ctrl : این ترکیب، کره زمین را حول محور دید شما می چرخاند.
جستجو (Search): امکان جستجوی مکانها بر اساس نام، آدرس و موقعیت جغرافیایی وجود دارد.
مکانها (Places): الیه های ایجاد شده توسط کاربر و یا داده های اضافه شده با سایر فرمتها و یا GPS در این قسمت ظاهر می شود.
لایه ها (Layers): در این قسمت لایه های مختلفی از قبیل مدل رقومی ارتفاعی زمین، جاده ها، ساختمان ها، مرزهای سیاسی و ساختمان های سه بعدی به منظور گویاسازی بهتر عوارض و مکان ها در تلفیق با تصاویر ماهواره ای قرار داده شده است که کاربران می توانند برحسب نیاز آنها را فعال یا غیر فعال نمایند. بعنوان مثال چنانچه بخواهیم نمایش سه بعدی از سطح زمین بر روی تصاویر داشته باشیم حتما باید الیه مدل رقومی ارتفاعی زمین فعال باشد.
-
نسخه مبتنی بر مرورگر Google Earth چیست؟
Google Earth یک کره مجازی سهبُعدی مبتنی بر وب است که اطلاعات جغرافیایی جهان را در دسترس شما قرار میدهد. Google Earth برای اولین بار بیش از ۱۰ سال پیش به عنوان یک برنامه دسکتاپ راه اندازی شد و از آن زمان تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است.
-
گوگل ارث چیست؟
گوگل ارث ابزاری است که مکانهای مختلف مانند هتلها، رستورانها، پارکها و حتی ایستگاههای اتوبوس و تاکسی رانی را به شما نشان میدهد. از طرفی، همه اطلاعات مهم مانند ارتفاعات و ابعاد مکانهای مختلف به صورت بسیار دقیق در برنامه قرار داده شدهاند و همچنین از دیگر قابلیت دیگر گوگل ارث میتوان به استفاده از مدلهای سهبُعدی به جای عکس و نقشههای هوایی اشاره کرد.
-
کلیدهای میانبر گوگل ارث چه هستند؟
برخی کلیدهای میانبر که میتوانید در هنگام استفاده از گوگل ارث از آنها بهرهمند شوید عبارتاند از :
- O : شما میتوانید با فشردن این کلید بین دو نمای سهبُعدی و دوبُعدی جا به جا شوید
- کلیدهای حرکت در صفحه : با فشردن کلید شیفت به اضافه کلیدهای جهت نما میتوانید نما را در صفحه چرخ دهید و با استفاده از کلیدهای Page Down و Page Up میتوانید اقدام به بزرگنمایی و کوچک نمایی در صفحه کنید
- / : با استفاده از این کلید میتوانید اقدام به جستجو نمایید
- ؟ : با این کلید میتوانید فهرستی از میانبرها را در اختیار داشته باشید
- R : با فشردن این کلید میتوانید مجدداً اقدام به تنظیم نما کنید
- کلید SPACE : امکان مکث در حرکت
-
در چه زمینههایی میتوان از گوگل ارث استفاده کرد؟
با Google Earth، میتوانید جهان را کاوش کنید و در مورد نحوه هماهنگی آن با هم یاد بگیرید. استفاده از Google Earth آسان است و اطلاعات زیادی را در یک زمینه جغرافیایی ارائه میدهد که در موضوعات مختلف از علوم طبیعی تا علوم اجتماعی، تاریخ، هنر، مهندسی و بسیاری از موضوعات دیگر که دارای یک جزء جغرافیایی هستند، کاربرد دارد. با ارائه قابلیت قرار دادن این اطلاعات به صورت ترکیبی بر روی یک مدل سهبُعدی از زمین، این ابزار میتواند درک سیستم زمین و نقشهها و بسیاری از موضوعاتی که شامل آن میشود را تسهیل کند.
-
کدام مکانها در گوگل ارث نشان داده نمیشوند؟
در حال حاضر ۱۹ مکان در گوگل ارث نشان داده نمیشوند که برخی از آنها عبارتاند از :
- پایگاه نیروی هوایی رامشتاین، آلمان
- بابل، عراق
- سد کیووی، کارولینای جنوبی
- پایگاه هوایی Volkel، هلند
- دریاچه بیکر، نوناووت
- پالایشگاه نفت ساژا لومبا تا، مجارستان
از زمان معرفی ابزار گوگل ارث تا به امروز، شاهد کاربرد این ابزار در بسیاری از حوزههای مختلف و همچنین راحتتر شدن مسیریابی و آشنایی با مناطق مختلف دنیا بودهایم. گوگل ارث امروزه یکی از پرکاربردترین برنامهها بهشمار میرود که حتی در کلاسهای مدرسه و مباحث آموزشی نیز توسط معلمها و مربیها مورد استفاده قرار میگیرد. آشنایی با ابزارهای کاربردی و محبوب در دنیا میتواند به شما در زندگی روزمره کمک فراوانی کند و از همین رو پیشنهاد میکنیم با الی گشت در راهنماهای بعدی همراه باشید.
مطالب مرتبط: قابلیت جدید گوگل ترنسلیت در خدمت مسافران راهنمای کامل استفاده از گوگل مپ ورود گوگل به حوزه گردشگری با معرفی ابزار تراول ترندز
۱ نظرات