راهنمای کامل اخذ ویزای توریستی اکراین

راهنمای اخذ ویزای توریستی اکراین

یکی از کشورهای زیبایی که در شرق اروپا واقع شده است، کشور اکراین است. مردمی که در این کشور زندگی می کنند، به زبان اکراینی صحبت کرده و شهر کی اف را به عنوان پایتخت کشورشان انتخاب کرده اند.

کشور اکراین با کشور هایی مانند روسیه، مالدیو، رومانی و مجارستان مرزهای مشترک دارد و در لیستی از کشورهای اروپایی که بر اساس وسعت و از بزرگ به کوچک تنظیم شده اند، این کشور دومین رتبه را از آن خود کرده است.

این کشور بعد از استقلال خود در سال ۱۹۹۱، توانست به رشد اقتصادی زیادی دست پیدا کند و همین عامل سبب شده است که افراد زیادی تمایل داشته باشند برای دوره های زمانی کوتاه مدت و یا بلند مدت به اکراین سفر کنند.

این کشور در مقایسه با سال های قبل، قوانین خود را در مورد پذیرش مهاجران کمتر کرده است و سعی دارد در این زمینه سخت گیری های کمتری اعمال کند تا افراد بیشتری بتوانند به این کشور ورود پیدا کنند.

کشور اکراین شرایط تحصیلی بسیار خوبی نیز فراهم کرده است و بسیاری از خارجیان تمایل دارند به این کشور سفر کرده و تحصیلات خود را در آن ادامه دهند.

اکراین از نظر گردشگر پذیری نیز رتبه هشتم در جهان را از آن خود کرده است و این به دلیل اماکن دیدنی و باستانی است که در آن وجود دارد. یکی از جاهای دیدنی اکراین عجایب هفتگانه است که سالیانه افراد زیادی برای دیدنش به اکراین سفر می کنند.

اما دقت داشته باشید که برای رفتن به این کشور باید بتوانید ویزا دریافت کنید. دریافت ویزا برای کشور اکراین نیز موضوعی است که ما امروز قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم.

چگونه باید ویزای اکراین را دریافت کنید؟

برای آنکه بتوانید به کشور اکراین وارد شوید، نیاز است تا ویزا داشته باشید. برای دریافت ویزا هم چندین روش وجود دارد.

یکی از این روش ها، مراجعه کردن به سفارت اکراین در ایران است که در ادامه در مورد مدارکی که باید ارائه دهید صحبت می کنیم.

اما روش دیگری نیز برای دریافت ویزا وجود دارد. کشور اکراین از سال ۲۰۱۸ سعی کرده است مراحل دریافت ویزا را برای کسانی که دوست دارند به این کشور وارد شوند، راحت تر و آسان تر کند. به همین دلیل سیستمی به وجود آورد تا خارجی ها بتوانند به صورت الکترونیکی ویزای خود را دریافت کنند.

کشور هایی مانند استرالیا و بحرین، در لیست کشورهایی قرار دارند که می توانند به صورت الکترونیکی ویزای ورود به اکراین را دریافت کنند و به این ترتیب دیگر نیازی نیست تا به سفارت رفته و مراحلی را پشت سر بگذارند.

اما متاسفانه کشور ایران در این لیست قرار ندارد و شما برای دریافت ویزا تنها می توانید از طریق مراجعه به سفارت اقدام کنید و این تنها راهی است که فعلا برای ایرانی ها فراهم است.

آدرس سفارت اکراین در ایران

سفارت اکراین در ایران نیز در تهران، خیابان شهید باهنر، کوچه قادری، پلاک ۱۰ واقع است و در مدت زمان کوتاهی قادر خواهید بود تا آن را دریافت کنید.

ساعت کاری سفارت اکراین در ایران

روزهای کاری سفارت یکشنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ است و عصرها نیز از ساعت ۱۴ تا ۱۸ آماده ارائه خدمات به ایرانی ها هستند. روزهای پنج شنبه نیز این سفارت از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ مشغول فعالیت است.

اما به یک نکته دقت داشته باشید که از سال ۹۷ به بعد، سفارت اکراین کار صدور ویزا را در دفتر خدمات ویزا که در تهران، میدان هروی خیابان موسوی (گلستان ۵) طبقه ۴ واقع است، انجام می دهد.

پس برای دریافت ویزا و هر مشکلی که در این رابطه با آن مواجه هستید، به این آدرس مراجعه کنید تا در اسرع وقت بتوانید کارتان را پیگیری کنید.

انواع ویزا

اکراین نیز مانند سایر کشورها چندین نوع ویزا داشته و شما با توجه به شرایط و هدفی که از سفر به این کشور دارید، می توانید یکی از این ویزاها را دریافت کنید و بر اساس مدت زمانی که روادید به شما اجازه می دهد در این کشور اقامت کنید.

در کل سه نوع ویزا وجود دارد که اکراین نیز هر سه نوع آن ها را برای خارجی ها صادر می کند. اما هر یک شرایط اقامتی متفاوت دارند که در  ادامه بحث خواهد شد.

ویزاهای ترانزیتی

ویزاهای ترانزیتی زمانی صادر می شوند که شما قصد دارید از اکراین به مقصد کشور دیگری حرکت کنید، به عبارت دیگر زمانی که شما تنها قصد عبور از این کشور را دارید، می توانید این نوع ویزا را دریافت کنید. اصطلاحا به این ویزا تایپ بی یا B type گفته می شود.

حداکثر زمانی که می توانید با این ویزا در کشور اکراین بمانید، ۵ روز است و بعد از طی این مدت باید خاک اکراین را ترک کرده و به کشور مبدا خود سفر کنید.

این نوع ویزا تا یک سال اعتبار دارد و شما می توانید به صورت تکی، دو نفره و یا چند نفره تقاضا کنید تا برای شما صادر شود.

ویزاهای کوتاه مدت

ویزاهای کوتاه مدت، ویزای تایپ سی یا C type نیز خوانده می شوند و شما می توانید با دریافت این ویزا در یک بازه زمانی ۶ ماهه تا نهایتا ۹۰ روز در این کشور اقامت کنید. قابلیت صدور این ویزا به صورت تکی، دونفره و چند نفره نیز وجود دارد.

ویزاهایی که گردشگران برای ورود به اکراین دریافت می کنند یکی از زیر مجموعه های ویزاهای کوتاه مدت هستند.

ویزاهای بلند مدت

کسانی که قصد دارند به صورت دائمی در این کشور اقامت کنند، می توانند ویزاهای بلند مدت دریافت کنند. این ویزا، ویزای تایپ دی یا D type گفته می شود و مدت اعتبار آن نیز تا ۹۰ روز است.

دریافت ویزای تحصیلی اکراین

معمولا افراد به جز اهداف گردشگری برای کارهای دیگر مانند ادامه تحصیل نیز به اکراین قدم می گذارند. کشور اکراین برای تحصیل خارجی ها نیز شرایط خوبی فراهم کرده است و شما می توانید با ارائه مدارکتان تمایل خود را برای ادامه تحصیل در این کشور اعلام کنید.

شما می توانید در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و هم چنین دکترا در اکراین ادامه تحصیل دهید. مدت زمان لازم برای دریافت مدرک کارشناسی ۴ سال و برای کارشناسی ارشد و دکترا نیز ۲ سال است.

در طی مدت زمانی که تحصیل شما طول می کشد، می توانید به کار نیز مشغول باشید. دانشجویان کارشناسی حق دارند بیست ساعت در هفته را کار کنند و دانشجویان دکترا علاوه بر اجازه کار به مدت سی ساعت در هفته مبلغی نیز به عنوان حقوق دریافت می کنند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی

برای دریافت ویزای تحصیلی ابتدا باید اصل پاسپورت خود را ارائه کنید. ضمنا شما باید بتوانید از یک دانشگاه معتبر در این کشور نیز پذیرش بگیرید تا ویزای تحصیلی به نام شما صادر شود.

در مراحل بعدی انجام آزمایشاتی که سلامت جسمانی شما را تایید کنند و هم چنین ارائه یک عکس ۳×۴ از دیگر ملزومات دریافت ویزا است.

ضمنا شما باید مدارک تحصیلی تان را نیز به زبان روسی و یا انگلیسی ترجمه کنید و به همراه سایر مدارک به سفارت تحویل دهید.

دریافت ویزای کار برای اقامت در کشور اکراین

دریافت ویزای کار در کشور اکراین کمی با چالش همراه است. نرخ بیکاری در این کشور بالاست و به همین دلیل شاید به نظر منطقی و عقلانی نرسد که برای دریافت ویزای کار در این کشور مشقات و هزینه های غیر ضروری متحمل شوید.

در صورتی بهتر است برای دریافت ویزای کار در این کشور اقدام کنید که مطمئن باشید یک موقعیت شغلی برای شما از قبل فراهم شده است.

فرضا شما با کارفرمایی در این کشور مذاکره کرده اید و این فرد نیز برای شما دعوت نامه ای فرستاده و بدین ترتیب می توانید برای دریافت ویزای کار اقدام کنید.

نکته دیگری که برای ورود به این کشور برای کار باید مد نظر داشته باشید، تسلطتان به زبان های خارجی است. اگر سطح زبان شما خوب نیست بهتر است قبل از هر چیزی سطح زبان خود را بالا ببرید و سپس کارهای لازم برای رفتن را انجام دهید.

از دیگر نکات مهم دیگر به هنگام دریافت ویزای کار، سطح تحصیلی شماست. اگر سابقه تحصیلی خوبی ندارید، شانس خیلی کمی برای موافقت کشور اکراین و دریافت ویزای کاری این کشور دارید.

معمولا تمایل کارفرمایان اکراینی به کار کردن با افرادی است که مقیم این کشور هستند، بنابراین اگر به شدت مصر هستید برای داشتن یک شغل به اکراین سفر کنید، سعی کنید آمادگی خود از نظر تحصیلی و سابقه کاری بالا ببرید تا کارفرماهای اکراینی تمایل داشته داشته باشند با شما وارد مذاکره شوند.

نمی خواهیم شما را ناامید کنیم، اما اگر دوست دارید برای کار به کشور دیگری سفر کنید می توانید کشورهایی مانند آلمان و اتریش را برای این امر انتخاب کنید. در این کشور ها نرخ بیکاری پایین بوده و ضمنا دریافت ویزای کار نیز راحت تر خواهد بود.

آیا می توان برای ورود به اکراین ویزای درمانی دریافت کرد؟

نکته ای که در ابتدای امر باید به آن اشاره کرد، این است که ویزایی تحت عنوان ویزای درمانی وجود ندارد و شما اگر بخواهید برای دریافت امکانات درمانی به این کشور مراجعه کنید می توانید در قالب ویزاهای گردشگری اقدام کنید.

مهم ترین مدرکی که برای دریافت امکانات پزشکی و بهداشتی از کشور اکراین باید ارائه کنید، گواهی پزشک کشوری است که فرد در آن اقامت دارد.

علاوه بر ارائه این مدرک، پزشک مقیم کشور اکراین که در زمینه مشکل جسمی مورد نظر نیز دارای تخصص است باید گواهی پزشکی ارائه شده را امضاء کند.

هزینه ویزا برای چه کسانی رایگان خواهد بود؟

اگر شما یکی از شرایطی که در ادامه گفته می شود را داشته باشید، دیگر نیازی به پرداخت هزینه ویزا ندارید:

 معمولا برای کودکان زیر شش سال نیازی به پرداخت هزینه ویزا نیست.

افرادی که اجداد آن ها اکراینی باشند و یا یکی از زوجین اکراینی باشد نیازی ندارند تا برای ویزا هزینه ای پرداخت کنند.

آنهایی که برای هدف های رسمی و دیپلماتیک به این کشور سفر می کنند نیز از پرداخت هزینه ویزا معاف هستند و می توانند ویزای خود را به صورت رایگان دریافت کنند.

کسانی که با دعوت کشور اکراین و برای به انجام رساندن فعالیت های بین المللی به این کشور سفر می کنند نیز نیازی به پرداخت هزینه ویزا ندارند.

اگر کسی برای انجام کارهای بشر دوستانه و صلح طلبانه و یا یاری رساندن به این کشور برای انجام پروژه های سیاسی به اکراین سفر می کند، نیز از پرداخت هزینه ویزا معاف هستند.

ارتشی هایی که با دعوت نامه از سوی این کشور به اکراین سفر می کنند هم از جمله کسانی هستند که می توانند بدون پرداخت هزینه ویزا به آن سفر کنند.

کسانی که در نهادهای بین المللی مشغول به کار و فعالیت هستند نیازی نیست تا بابت دریافت ویزای ورود به این کشور هزینه ای را پرداخت کنند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای اکراین

افرادی که قصد دارند به کشور اکراین سفر کنند باید بتوانند این مدارک را جمع کرده و در اختیار سفارت اکراین قرار دهند تا مجوز ورود به این کشور برایشان صادر شود.

ابتدای کار شما باید فرمی که مربوط به درخواست ویزا است را پر کرده و آن را امضاء کنید. در ادامه نیز سعی کنید پاسپورتی که حداقل شش ماه اعتبار دارد را به همراه کپی های آن به سفارت ارائه دهید.

دو قطعه عکس ۳.۵*۴.۵ نیز باید آماده داشته باشید و همراه بقیه مدارک تحویل دهید. پرداخت هزینه کنسولی نیز از جمله هزینه هایی است که باید با توجه به نرخ مصوب آن را پرداخت کنید.

به همراه مدارک، شما باید اصل و کپی مدرکی که قصد شما را از سفر به این کشور نشان دهد نیز باید ارائه کنید. بیمه نامه مسافرتی که اعتبار داشته باشد نیز از دیگر مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزاست.

ضمانت نامه بانکی که نشان دهد شما از تمکن مالی کافی برای سفر به این کشور برخوردار هستید، از دیگر مدارک مهم برای ارائه به سفارت است. در این ضمانت نامه شما اثبات می کنید که برای هر روز اقامتتان در اکراین می توانید مبلغ ۴۵ دلار هزینه کنید و از این بابت نیز هیچ مشکل مالی ندارید.

یک نکته مهم

اگر برای دریافت ویزا اقدام کردید و هزینه کنسولی را نیز پرداختید، اما ویزای شما با موافقت همراه نشد، این پول به شما باز نخواهد گشت. پس به هنگام اقدام برای دریافت هر یک از انواع ویزا در کشور اکراین به این مساله توجه داشته باشید تا بعدها به مشکل بر نخورید.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال