راهنمای مسافرتی به شهر وان | Travel Guide To Van in Turkey
شهر وان یکی از زیباترین شهرهای ترکیه و مقصد بسیاری از گردشگرها به خصوص گردشگران ایرانی است. شهر وان امکانات رفاهی تفریحی بسیاری داشته و دارای طبیعت بسیار زیبایی هم است. این دلایل به همراه ده ها دلایل دیگر باعث شده تا این شهر تاریخی زیبا تبدیل به یکی از محبوب ترین شهرهای ترکیه در بین مسافران بشود. شهر وان در نزدیکی مرز ایران قرار گرفته و سفر به این شهر برای ایرانیان بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. اگر شما هم به دنبال یک سفر رویایی و در عین حال مقرون به صرفه به ترکیه هستید، شهر وان می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. در ادامه این مطلب همراه الی گشت باشید و راهنمای سفر به وان را مطالعه کنید تا با این شهر تاریخی و زیبای ترکیه بیشتر آشنا شوید.
با رزرو آنلاین تور وان الی گشت به این شهر زیبا ترکیه با کمترین قیمت سفر کنید.
موقعیت جغرافیایی وان
در ابتدای راهنمای سفر به وان ترکیه، سری به موقعیت جغرافیایی این شهر خواهیم زد. شهر وان بزرگترین شهر شرقی کشور ترکیه است که در ۵ کیلومتری قسمت شرقی دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه، واقع شده است. این شهر به آناتولی یا آسیای کوچک هم معروف بوده و یکی از زیباترین شهرهای آسیایی ترکیه محسوب می شود. شهر وان یکی از نزدیکترین شهرهای مدرن ترکیه به مرز ایران بوده و یک مقصد بسیار عالی برای مسافران ایرانی است.
شهر وان که امروزه یکی از شهرهای مدرن و گردشگری ترکیه محسوب می شود، قدمت تاریخی بسیاری داشته و نام باستانی آن توشپا بوده است. به دلیل موقعیت جغرافیایی بسیار عالی شهر وان و نزدیکی این شهر به دریاچه وان و مناطق حاصل خیر، این شهر در طول تاریخ برای امپراطوری های بسیاری ارزشمند محسوب می شده است. مساحت این شهر ۴۲۸.۵۱۱ کیلومتر بوده و طبق آخرین آمار، جمعیت آن به بیش از ۳۷۰۱۹۰ نفر می رسد. اکثر جمعیت شهر وان را ترک زبان ها و پس از آن کرد زبان ها تشکیل داده اند.
بهترین زمان سفر به وان از نظر آب وهوای شهر وان و هزینه سفر
شهر وان از نظر آب و هوایی تقریبا یکی از شهرهای سرد و پر باران ترکیه محسوب می شود. زمستان های این شهر بسیار سرد بوده و عملا بازدید از جاذبه های طبیعی این شهر را غیر ممکن می کند. در اوایل بهار و ماه فروردین هم در این شهر شاهد بارندگی های زیادی خواهیم بود. اما همان طور که ماه فروردین رو به پایان می رود، بارش های بهاری شهر وان هم کمتر شده و آب و هوای شهر وان متعادل می شود. به همین دلیل در راهنمای سفر به وان به شما پیشنهاد می کنیم که از اواخر فروردین تا اواسط تیرماه به این شهر سفر کنید.
یکی دیگر از فصل های مناسب برای سفر به وان، از اوایل مهرماه تا اواخر آذر است. در فصل پاییز علاوه بر این که آب و هوای شهر وان متعادل است، مسافران کمتری هم در این شهر دیده می شوند. فصل بهار و از بین خرداد تا اواخر تیر ماه فصل شلوغی گردشگری در وان است. همین موضوع باعث می شود تا هزینه اقامتگاه ها، مراکز خرید و رستوران ها بیشتر شود. برای همین اگر می خواهید یک سفر مقرون به صرفه به وان داشته باشید، فصل پاییز بهترین فصل سفر به شهر وان است. فصل تابستان می تواند بهترین فصل برای لذت بردن از تفریحات ساحلی شهر وان باشد. اما ناگفته نماند که در بیشتر مناطق و بیشتر ساعات روز، هوا بسیار گرم خواهد بود.
راه های سفر به وان
همان طور که در بخش اول راهنمای سفر به وان اشاره شد، این شهر یکی از نزدیک ترین شهرهای مدرن ترکیه به ایران است. بنابراین امکان سفر به صورت زمینی و هوایی برای تمامی مسافران وجود خواهد داشت. در ادامه این بخش تمامی راه های سفر به وان از جمله راه های زمینی و هوایی به صورت کامل توضیح داده شده است.
-
سفر زمینی به وان
سفر زمینی یکی از محبوب ترین راه های سفر به ترکیه است. چرا که مسافران می توانند علاوه بر سفر به مقصد خود، از شهرهای زیبایی که در مسیر قرار دارند هم لذت ببرند. در صورتی که طرفدار سفر زمینی هستید اما به دلیل طولانی بودن مسیر نمی توانید این راه را انتخاب کنید، شهر وان بهترین گزینه برای شماست. تمامی ایرانیان می توانند از طریق مرزهای ایران و ترکیه در شهر تبریز با استفاده از اتوبوس یا قطار به این شهر سفر کنند. امکان سفر به وان با خودرو شخصی نیز وجود دارد، اما افراد باید دقت داشته باشند که خودروی آن ها پلاک ترانزیت داشته باشد و سایر مجوزهای لازم برای خروج خودرو از کشور و ورود آن به ترکیه را فراهم کرده باشند.
-
سفر هوایی به وان
سفر با استفاده از هواپیما یکی از سریع ترین راه های سفر به وان است. در صورتی که می خواهید به سرعت به شهر وان رسیده و از زمان خود برای گردش در این شهر استفاده کنید، توصیه ما به شما در این راهنمای سفر به وان، استفاده از هواپیماست. البته این نکته را در نظر بگیرید که فرودگاه وان یک فرودگاه بین المللی نبوده و پروازهای خارجی در آن تنها در موقعیت های خاصی مانند عید نوروز صورت می گیرد. در سایر فصل های سال تنها پروازهای داخلی در فرودگاه وان انجام گرفته و تنها راه سفر به این شهر همان راه زمینی است.
معرفی فرودگاه وان ترکیه و راه های دسترسی آن به مرکز شهر
فرودگاه فرید ملن فرودگاه شهر وان است که به افتخار وزیر اسبق ترکیه نام گذاری شده است. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان قصد داریم تا شما را بیشتر با این فرودگاه آشنا کنیم. سفر به وان ترکیه از طریق مسیر هوایی تنها از سال ۱۴۰۰ امکان پذیر شد. تا قبل از این تاریخ تنها پروازهای داخلی در این فرودگاه صورت می گرفت. متاسفانه امروزه هم امکان سفر هوایی به وان ترکیه در تمامی فصل های سال وجود ندارد.
فرودگاه فرید ملن در ۱۵ کیلومتری مرکز شهر وان قرار گرفته و اگر از تاکسی استفاده کنید، می توانید تنها در ۱۵ دقیقه از فرودگاه به مرکز شهر برسید. فاصله فرودگاه شهر وان تا شهر استانبول ۱۹ ساعت با خودروی شخصی و تا شهر آنتالیا ۱۸ ساعت با خودروی شخصی است. در صورتی که به صورت دسته جمعی سفر کرده باشید و بخواهید تا در هزینه ها صرفه جویی کنید، می توانید یک ون کرایه کرده و با استفاده از آن به مرکز شهر وان یا سایر شهرهای ترکیه بروید.
مرزهای وان با ایران کجاست؟
در کل ایران سه مرز مشترک با ترکیه داشته که با نام های مرز رازی، مرز بازرگان و مرز سرو شناخته می شوند. این که شما از کدام مرز به ترکیه سفر می کنید کاملا به محل اقامت شما بستگی دارد. سه مرز مشترک ایران با ترکیه در نزدیکی یکدیگر قرار ندارند و ممکن است محل زندگی یا اقامت موقت شما به یکی از این مرزها از دیگری نزدیک تر باشد. اما نزدیکترین مرز به شهر وان، مرز رازی است. اگر بتوانید به مرز رازی دسترسی داشته باشید، می توانید تنها با ۱۰۰ کیلومتر رانندگی به این شهر برسید.
این در صورتی است که با خودروی شخصی خود به وان سفر کرده باشید. چناچه از اتوبوس یا تورهای سفر به وان استفاده کرده باشید، تمامی آن ها از طریق مرز رازی به وان سفر می کنند. همچنین باید در نظر داشت که مرز رازی بعد از ۵ بعد از ظهر بسته می شود و تمامی مسافران باید قبل از زمان بسته شدن مرز از آن عبور کرده باشند. به همین دلیل اگر می خواهید پس از این ساعت از مرز عبور کنید، بهتر است مرز سرو و بازرگان را برای سفر انتخاب کنید.
بهترین هتل ها و محل های اقامت در وان
هتل های ۵ ستاره وان
شهر وان یکی از شهرهای توریستی ترکیه بوده و اقامتگاه ها و هتل های بسیار زیادی دارد. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان همراه ما باشید تا بهترین هتل ها و محل های اقامت در وان را به شما معرفی کنیم. بهترین هتل ۵ ستاره ای که در شهر وان می توانید پیدا کنید، هتل ۵ ستاره الیت ورد وان (Elite World Van) است. این هتل امکانات بسیاری مانند سالن ورزشی، استخر سرپوشیده، رستوران و کافی شاپ و بسیاری امکانات دیگر دارد. همچنین این هتل به بسیاری از جاذبه های گردشگری وان نزدیک بوده و مسافران می توانند به راحتی از آن ها بازدید کنند.
هتل های ۴ ستاره وان
از دیگر هتل های بسیار لوکس و زیبای وان می توان به هتل های ۴ ستاره این شهر اشاره کرد. هتل های ۴ ستاره وان شامل هتل ۴ ستاره رویال میلانو (Royal Milano Hotel)، هتل ۴ ستاره رنسانس لایف (RÖNESANS LİFE HOTEL)، هتل ۴ ستاره رویال پالاس (Royal Palas Hotel) و هتل ۴ ستاره رامدا بای ویندهام وان (Ramada by Wyndham Van) می شوند. شما می توانید با اقامت در یکی از این هتل ها که تماما به مرکز شهر وان نزدیک هستند، یک اقامت رویایی در وان داشته باشید.
هتل های ۳ ستاره وان
در صورتی که می خواهید علاوه بر یک اقامت رویایی و راحت در وان، سفری مقرون به صرفه هم داشته باشید، می توانید به یکی از هتل های ۳ ستاره این شهر مراجعه کنید. این هتل های ۳ ستاره که در ادامه راهنمای سفر به وان معرفی خواهند شد، امکانات زیادی داشته و همگی به مرکز شهر وان نزدیک هستند. بهترین هتل های ۳ ستاره وان شامل هتل ۳ ستاره دایمت پارک (Dimet Park Hotel)، هتل ۳ ستاره ون دایان (Van Diana Otel)، هتل ۳ ستاره دوسکو (Hotel Dosco)، هتل ۳ ستاره رویال برک (Royal Berk Hotel)، هتل ۳ ستاره کامفورت سوت وان (COMFORT SUITE HOTEL VAN) و هتل ۳ ستاره گراند هتل وان (Grand Hotel Van) می شوند.
حمل و نقل عمومی در وان چگونه است؟
وان یک شهر کوچک است و در آن خبری از خطوط مترو نیست، اما با استفاده از سایر وسایل حمل و نقل عمومی آن می توان به راحتی به سرتاسر شهر دسترسی داشت. در ادامه راهنمای سفر به وان، تمامی وسایل حمل و نقل عمومی وان معرفی شده اند. مهم ترین وسیله حمل و نقل عمومی در سطح شهر وان، تاکسی ها هستند. به دلیل این که این شهر کوچک است، هزینه تاکسی زیاد نشده و بسیاری از افراد از آن استفاده می کنند.
در صورتی که بخواهید در کل شهر به راحتی گردش کنید و تعداد افراد همراه شما زیاد است هم می توانید از ون استفاده کرده و هزینه ها را تقسیم کنید. یکی دیگر از راه های سفر در سطح شهر وان، استفاده از خطوط متعدد اتوبوس و مینی بوس است. اتوبوس های وان علاوه بر جا به جایی مسافران در سطح شهر وان، در طول روز چند نوبت هم مسافران را به شهرهای دیگر مانند استانبول و آنتالیا می برند و باز می گردانند. به همین دلیل اگر قصد بازدید از این شهرها را هم داشته باشید می توانید به راحتی با استفاده از اتوبوس های وان سفر کنید.
دیدنی ترین جاذبه های وان
یکی از اصلی ترین دلایل سفر مردم به شهر وان، بازدید از جاذبه های طبیعی این شهر است. شهر وان با این که یک شهر مدرن است، اما جاذبه های طبیعی و سرسبز بسیاری دارد. همان طور که در ابتدای راهنمای سفر به وان اشاره شد، این شهر یکی از مهم ترین شهرهای تاریخی ترکیه است. به همین دلیل بافت تاریخی و بناهای تاریخی بسیاری هم می توان در شهر وان پیدا کرد. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، برخی از دیدنی ترین جاذبه های وان را به شما معرفی خواهیم کرد.
در ابتدا باید گفت که مهم ترین و شناخته شدین جاذبه طبیعی که در نزدیکی شهر وان قرار دارد، دریاچه وان است. این دریاچه که در نزدیکی کوه سبحان قرار دارد، یکی از زیباترین دریاچه های شرق ترکیه است. سنگ های اطراف دریاچه از مواد مذاب و آتش فشان ها تشکیل شده اند. آب دریاچه هم از رودهایی که از کوه های اطراف جاری شده اند سرچشمه می گیرد. دریاچه وان طبیعت بکر و بسیار زیبایی داشته و پیشنهاد می شود که به هیچ عنوان بازدید از آن را از دست ندهید.
یکی از مهم ترین بناهای تاریخی شهر وان که در دوران حکومت اتورها ساخته شده است، قلعه وان است. قلعه وان یکی از مهم ترین و باشکوه ترین قلعه های زمان خود محسوب می شده است، اما امروزه چیز زیادی از آن باقی نمانده است. با این وجود خالی از لطف نیست که سری به این قلعه زده و از معماری آن دوران ترکیه اطلاعاتی کسب کنیم. از سایر جاذبه های گردشگری وان می توان به کلیسای آختامار، خانه گربه های وان، موزه وان، مسجد کایا چلبی، صومعه واراگاوانک، قلعه هوشاپ و قلعه چاووش تپه اشاره کرد.
از وان سوغاتی چی بخریم؟
یکی از دغدغه های اصلی افرادی که به ترکیه یا شهر وان سفر می کنند این است که برای یادگاری یا برای عزیزان خود چه سوغاتی به همراه بیاورند. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، برخی از چیزهایی که می توان در وان به عنوان سوغاتی خریداری کرد معرفی شده اند. اگر به دنبال خرید یک خوراکی خوشمزه به عنوان سوغاتی باشید، باقلوای وان یا همان باقلوای ترکیه می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. اما اگر به دنبال یک یادگاری ماندگار هستید می توانید به سراغ زیورآلات، ظروف برنجی و مسی، فرش و قالیچه ترک و قلیان های سنتی این شهر بروید. همچنین گفتنی است که در شهر وان مراکز خرید ارزان قیمت بسیاری وجود داشته که می توانید لباس و جواهرات بسیاری را با قیمت مقرون به صرفه در آن ها پیدا کنید.
در سفر به وان چه چیزهایی بخریم؟!
معرفی مراکز خرید وان
اکنون که با سوغات وان آشنا شدیم، نوبت به آن رسیده که در راهنمای سفر به وان به سراغ معرفی مراکز خرید وان برویم. در صورتی که قصد دارید تا در سفر خود به وان لباس بخرید، می توانید سری به مراکز خریدی مانند AVM، آتایوس سیلور، مرکز خرید هامل، مرکز خرید مرکس چانتا و تورکوزمال بزنید. در این مراکز خرید می توانید بسیاری از برندهای مطرح دنیا را با قیمت بسیار مناسب پیدا کنید. همچنین می توان لباس های تولید ترکیه را با قیمت بسیار پایین هم تهیه کرد. اگر به دنبال خرید آخرین کلکسیون های برندهای روز دنیا مانند زارا، آدیداس و سایر برندها هستید، بهترین مراکز خرید وان برای شما مراکز خرید برشکا هستند. در این مراکز خرید می توانید نمایندگی های بسیاری از برندها مد روز جهان را به همراه نمایندگی برندهای لوکس ترکیه پیدا کنید.
فصل حراجی های وان چه زمانی است؟
فصل حراجی در وان بیشتر، قبل از رویدادها و تعطیلات خاصی شروع می شود. به طور مثال اگر یک هفته قبل از عید فطر یا یک هفته قبل از سال نو به وان سری بزنید، می توانید حراجی های بسیاری پیدا کرده و اجناس زیادی را با قیمت بسیار مناسب تهیه کنید. اگر قصد دارید تا برای کسب و کار خود از وان خرید کنید، بهترین زمان خرید از این شهر، یک هفته تا یک ماه قبل از شروع مناسبت های مختلف است.
بهترین زمان خرید در وان قبل از کریسمس یا تعطیلات سال نو است. حتی بسیاری از برندهای روز دنیا هم اجناس خود را با ۵۰ درصد تخفیف می فروشند. البته سفر به وان در فصل سرما خیلی به گردشگران توصیه نمی شود، اما اگر به قصد خرید می خواهید به وان سفر کنید، پیشنهاد ما در این راهنمای سفر به وان به شما، سفر به وان در نزدیکی تعطیلات کریسمس است.
کدام غذاهای سنتی وان را امتحان کنیم؟
غذاها و آداب غذاخوردن مردم ترکیه شباهت بسیاری به ایرانی ها داشته و به همین دلیل بیشتر غذاهای ترکی برای ما هم مطبوع و دلپذیر به نظر می آید. اگر قصد دارید تا در سفر خود به وان از برخی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ترکیه و وان امتحان کنید در ادامه راهنمای سفر به وان همراه ما باشید.
یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ترکیه، دونر کباب است که با نام کباب ترکی هم در ایران شناخته می شود. با وجود این که دونر کباب تقریبا در تمامی شهرهای ایران پیدا می شود، خالی از لطف نیست که طعم اصیل آن را در سفر به وان تجربه کنید. از سایر غذاهای سنتی ترکیه که در وان می توانید نوش جان کنید هم می توان به بورک، پیده، کوفته ترکی، سوپ عدس و سارما اشاره کرد. می توانید در رستوران های باکیفیت ترکیه نشسته و از این غذاها نهایت لذت را ببرید. پس از صرف غذا هم می توانید برای دسر، شیرینی باقلوای ترکی را امتحان کنید.
بهترین رستوران های وان
کمی پیش تر و در بخش قبلی راهنمای سفر به وان، با برخی از خوش طعم ترین غذاهای ترکی آشنا شدیم. اکنون و در این بخش می خواهیم تا چندتا از بهترین و معروف ترین رستوران های وان را به شما معرفی کنیم. در این رستوران ها می توانید بهترین غذاهای سنتی ترکیه را نوش جان کنید. اگر به دنبال یک رستوران ارزان قیمت با غذای خوشمزه هستید، می توانید به رستوران پیده ستین اوغلو بروید. در این رستوران می توانید بهترین پیده های وان را با قیمتی ارزان پیدا کنید. سایر رستوران های خوب و اقتصادی وان شامل رستوران های وان مولانا سمازین کباب ۲، رستوران حاجیوقلو کبابجیسی، رستوران یاکاموز و رستوران اسی اشاره کرد. در تمامی این رستوران ها می توانید با قیمت مناسب، بهترین غذاهای سنتی وان را امتحان کنید. بهترین رستوران های لوکس وان هم شامل رستوران های تپه اجاق باشی و خلیل ابراهیم اشاره کرد.
دنج ترین کافه های وان
پس از گردش در سطح شهر، خرید یا بازدید از جاذبه های گردشگری شهر وان، شاید بخواهید که به یک کافه درجه یک در وان رفته و یک فنجان قهوه میل کنید. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، برخی از لوکس ترین و بهترین کافه های شهر وان را برای شما معرفی کرده ایم. کافه کمپانی یکی از بهترین کافه های شهر وان است که توانسته امتیاز بسیار زیادی از مسافران دریافت کند. در این کافه انواع نوشیدنی ها و دسترهای بین المللی و مخصوص ترکیه سرو می شود. سایر کافه های وان که امتیاز بسیار بالایی دارند شامل کافه زکا، کافه کولتور، کافه خیام و کافه رستوران پاشا کانایی می شوند. در این کافه ها می توانید بهترین قهوه ترک در وان را نوش جان کنید.
معرفی محله های وان برای رزرو هتل
وان شهر کوچکی است و محله های بزرگی ندارد. اما اگر قصد دارید تا یک هتل نزدیک بهترین مراکز خرید شهر و جاذبه های دیدنی شهر رزرو کنید، شاید دوست داشته باشید تا با بهترین و اصلی ترین محله های وان آشنا شوید. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، برخی از محله های مهم وان را معرفی کرده ایم. میدان بش یول یا پنج راه یکی از اصلی ترین محله های وان است. به این میدان ۵ خیابان اصلی متصل شده و به همین دلیل نام این میدام بش یول گذاشته شده است. اگر قصد دارید تا در نزدیکی این میدان اقامت داشته باشید، می توانید در هتل ۳ ستاره گراند هتل وان اقامت داشته باشید.
خیابان جمهوریت یکی دیگر از خیابان های مهم شهر وان است که بسیاری از مراکز خرید مهم شهر که در همین راهنمای سفر به وان هم معرفی شده اند در این خیابان یا در نزدیکی آن قرار گرفته اند. در صورتی که به قصد خرید به وان سفر می کنید، خیابان جمهوریت می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. هتل امپایر هتل تاور وان هم در نزدیکی این خیابان قرار دارد. خیابان کاظم کارابکیر هم یکی دیگر از خیابان های معروف این شهر است که هتل الیت ورد هم در آن واقع شده است. ناگفته نماند که فاصله محله های وان با یکدیگر با تاکسی تنها بین ۵ تا ۱۰ دقیقه است.
اطلاعات ضروری برای سفر به وان
در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، یک جدول از اطلاعات ضروری برای سفر به وان تهیه شده است. مسافران با مراجعه به این جدول می توانند به راحتی به تمامی اطلاعات مورد نیاز خود در سفر دسترسی داشته باشند.
واحد پول |
لیر |
زبان رسمی |
ترکی |
دین اکثریت |
اسلام |
اختلاف زمانی با تهران |
یک ساعت و نیم عقب تر از تهران |
واحد پول |
لیر ترکیه |
نیاز به ویزا |
تا ۹۰ روز نیازی نیست |
کد تلفن شهر وان |
۴۳۲ |
شماره آتش نشانی |
۱۱۰ |
شماره آمبولانس |
۱۱۲ |
شماره پلیس |
۱۵۵ |
شماره فرودگاه |
۱ ۰ ۲۲۷ ۴۳۲ ۹۰+ |
شماره بیمارستان دولتی ایپک یولو |
۷۸ ۲۱۷۱۹ ۴۳۲ |
فاصله تا مرز ایران |
۱۰۰ کیلومتر تا مرز رازی |
در سفر به وان چه ارزی با خود ببریم؟
پول رسمی وان، لیر ترکیه است و مسافران می توانند با به همراه داشتن لیر به راحتی در این شهر خرید کنند. خرید لیر برای گردشگران و مسافرانی که تنها به قصد گردشگری به این شهر می روند شاید خیلی تفاوتی با دلار نداشته باشد. اما افرادی که برای تجارت و خرید عمده پوشاک یا سایر لوازم به شهر وان سفر می کنند، اصولا لیر به همراه خود می برند. امکان دارد که زمان خرید لیر ترکیه تا زمان خرج کردن یا فروختن آن بسیار طولانی شود و این پول تا حدود زیادی ارزش خود را از دست بدهد اما تاجران به طور معمول تمامی این پول را به سرعت خرج می کنند.
از طرفی دیگر لیر ترکیه از دلار ارزان تر بوده و می توان مقدار زیادی از آن را خریداری کرد. در کل می توان گفت که با هر دو ارز دلار و لیر می توانید در وان ترکیه خرید کنید. اما اگر به دنبال خریدی مقرون به صرفه هستید، پیشنهاد ما در این راهنمای سفر به وان، به همراه داشتن لیر است.
معرفی سالن های کنسرت وان
ترکیه هر ساله میزبان بسیاری از کنسرت های خارجی است. شهر وان هم به دلیل نزدیک بودن به ایران، میزبان برگزاری کنسرت های بسیاری از خواننده های ایرانی است. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به وان، قصد داریم تا برخی از بهترین و مجلل ترین سالن های کنسرت وان را معرفی کنیم. یکی از بهترین سالن های کنسرت وان که ظرفیتی معادل ۵۰۰۰ نفر برای مسابقات ورزشی و ۴۰۰۰ نفر برای کنسرت دارد، سال نور تاتار است. این سالن کنسرت یکی از پیشرفته ترین و بهترین سالن های کنسرت وان بوده و هر ساله میزبان خواننده های بسیاری می شود. یکی دیگر از سالن های کنسرت خوب اما کوچک تر و کم ظرفیت تر وان، سالن تاتر دولتی وان است.
وان چه تفریحاتی دارد؟
وان یکی از زیباترین طبیعت ها و جاذبه های گردشگری طبیعی را در ترکیه دارد. بسیاری از مسافران هر ساله تنها برای بازدید از این جاذبه های طبیعی و طبیعت گردی به وان سفر می کنند. از سایر تفریحاتی که در وان وجود دارد می توان به بازدید از بناهای تاریخی، خرید و بازدید از مراکز خرید متعدد این شهر اشاره کرد. بسیاری از تفریحات آبی مانند اسکی روی آب، شنا و ماهیگیری در دریاچه وان هم مسافران را به این شهر می کشاند. در صورتی که یکی از خواننده های ترک یا فارسی زبان در سالن کنسرت این شهر کنسرت برگزار کرده باشند، مسافران می توانند پس از تهیه بلیت به این رویداد ها بروند. در ضمن گفتنی است که در شهر وان جشنوراه های بسیاری هم برگزار می شود که در ادامه این راهنمای سفر به وان درباره آن ها توضیحات بیشتری داده شده است.
آیا وان دریا دارد؟
شهر وان در نزدیکی دریای ترکیه قرار نگرفته و متاسفانه دریا ندارد. اما این موضوع به این معنی نیست که در شهر وان ساحل و تفریحات ساحلی وجود ندارد. دریاچه وان که پیش تر هم در راهنمای سفر به وان به آن اشاره شد، لقب بزرگترین دریاچه ترکیه را از آن خود کرده و یک ساحل زیبا به شهر وان هدیه داده است. در ساحل دریاچه وان می توان تفریحات آبی بسیاری پیدا کرد. حتی علاقه مندان می توانند به یکی از هتل های اطراف دریاچه وان رفته و با اقامت در این هتل ها، از ساحل خصوصی آن ها استفاده کنند. در ساحل وان تفریحاتی مانند ماهیگیری، جت اسکی، شنا و بسیاری تفریحات دیگر وجود دارد.
چرا گربه های وان معروف شدن؟
کمی پیش تر در راهنمای سفر به وان مشاهده کردیم که یکی از جاذبه های گردشگری این شهر، خانه گربه های وان است. گربه های وان در واقع یکی از جاذبه های گردشگری این شهر محسوب می شوند. این نژاد از گربه ها که متعلق به اطراف دریاچه وان هستند، چشمان بسیار زیبایی دارند. یکی از چشم های گربه های وان به رنگ کهربایی و چشم دیگر آبی یا سبز است. همین تفاوت رنگ در دو چشم گربه های وان باعث شده تا این گربه های سفید دوست داشتنی بسیار معروف شده و به یکی از جاذبه های گردشگری وان تبدیل بشوند. همان طور که در این راهنمای سفر به وان مطالعه کردید، برای دیدن این گربه ها می توان به خانه گربه های وان یا ساحل وان که زادگاه اصلی آن هاست مراجعه کرد.
همه چیز درباره خانه گربه های وان ترکیه و علت شهرت این گربه ها
جشنواره های وان ترکیه
همان طور که قبلا هم در راهنمای سفر به وان گفتیم، بیشتر حراجی های مراکز خرید وان، یک هفته تا یک ماه پیش از مناسبت های خاص مانند تعطیلات کریسمس صورت می گیرد. یکی از جشنواره های وان ترکیه که طرفدار بسیار زیادی در بین ایرانیان داشته و یکی از بزرگترین رویدادهای حراجی وان محسوب می شود، جشنواره خرید وان است. فستیوال خرید وان مصادف با تعطیلات نوروزی ایران است. این جشنواره از ۱۵ مارس یا اواخر اسفند شروع شده و تا ۲۹ مارس یا اواسط فروردین ادامه دارد. افرادی که در تعطیلات نوروزی به شهر وان می روند می توانند هم از آب و هوای بسیار عالی این شهر استفاده کنند و هم در جشنواره خرید وان کلی خرید موفق با قیمت فوق العاده ارزان داشته باشند. سایر جشنواره ها و حراجی های وان پیش از مناسبت های مختلف مانند اعیاد صورت می گیرد.
آداب و رسوم مردم وان ترکیه
فرهنگ و آداب و رسوم مردم وان ترکیه با ایران شباهت بسیاری دارد. مخصوصا که بیشتر جمعیت این شهر مسلمان هستند و به دلیل قرار گرفتن وان در بخش آسیایی ترکیه، خیلی با فرهنگ غربی آشنایی ندارند. با وجود این که وان تقریبا یکی از مدرن ترین شهرهای بخش شرقی ترکیه محسوب می شود، اما مردم این شهر سنت و آداب و رسوم خود را به خوبی حفظ کرده اند. مردم شهر وان ترکیه خون گرم و مهمان نواز بوده و به خوبی از مسافران پذیرایی می کنند. اگر در اعیاد و مناسبت های اسلامی به این شهر بروید، متوجه خواهید شد که بیشتر مردم این اعیاد و مناسبت ها را جشن می گیرند. ناگفته نماند که بخش کوچکی از مردم و ساکنین شهر وان را هم کرد زبان ها تشکیل می دهند. این شهر یک شهر بسیار عالی برای آشنایی با فرهنگ کرد و ترک زبان هاست.
سوالات متداول راهنمای سفر به وان
-
شهر وان ترکیه در ماه رمضان چگونه است؟
بیشتر جمعیت مردم شهر وان ترکیه مسلمان هستند و در ماه رمضان روزه می گیرند به همین دلیل حال و هوای ماه رمضان در وان کاملا حس می شود. البته روزه خواری در وان جرم نبوده و با مسافران برخورد نمی شود.
-
قوانین حجاب در وان ترکیه چطور است؟
پوشش افراد در وان مانند سایر شهرهای ترکیه آزاد بوده و خانم ها می توانند با پوشش دلخواه خود بیرون بروند. البته پوشیدن لباس های خیلی باز در وان به دلیل سنتی بودن مردم این شهر پیشنهاد نمی شود.
-
مدارک لازم برای سفر به وان ترکیه چیست؟
برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارید، اما پاسپورت و فیش پرداخت عوارض خروج از کشور را باید به همراه داشته باشید. در صورتی که با خودرو شخصی سفر می کنید، مجوزهای عبور خودرو هم باید تهیه شوند.
-
فاصله زمینی مرز ایران تا وان چقدر است؟
سفر به شهر وان از طریق هر سه مرز ایران و ترکیه امکان پذیر است. اما نزدیک ترین مرز ایران به شهر وان مرز رازی است که تنها ۱۰۰ کیلومتر با وان فاصله دارد.
۹ نظرات
سلام دوستان عزیز
من و همسرم تعطیلات ۱۴خرداد ۹۷ رو به شهر وان ترکیه سفر کردیم اول از همه بگم که سفر زمینی خوب و خوشی و تجربه کردیم با توجه به سفر قبلی به استانبول که هوایی صورت می پذیره اما سفر به وان هم که زمینی هست یک تجربه ی خیلی خوبه .
دوستان عزیز لطفا اگه عوارض خروج از مرز و توی شهرخودتون تصمیم دارین که پرداخت کنین حتما حتما سه فیشه پر کنین و قسمت فیش صاحب حساب و پرداخت کننده رو همراتون داشته باشین تا پشت گیج خروج مرز دچار معطلی نشین چون فقط فیش پرداخت کننده رو می پذیرن نه صاحب حساب رو .
عوارض قابل پرداخت خروج اول ۲۲۰.۰۰۰ تومانه که در سایت رسمی خروج مرز رازی شماره حساب داده شده و یه ۴.۰۰۰ تومان عوارض شهرداری شهر قطوره که باید پرداخت کنین .
سعی کنین حداقل در تعطیلات به دلیل ازدحام خروج طوری برنامه ریزی کنین که ۹-۱۰ صبح تو صف خروج قرار بگیرین تا بعد گذر از مرز یک روزتون تلف نشه .
بعد از ورود به مرز ترکیه میتونین به سهولت از دلموشهای سفید که ۱۵ نفره هستن و اکثرا بنز یا …. می باشند که شما به راحتی با ۲۰-۲۵ لیر به مرکز شهر وان برده میشوید که حدودا ۱.۳۰ دقیقه زمان طول میکشد .
هتل هم به راحتی از شبی ۴۰ لیر نفری هست تا ….. ما در هتل ماووی که نزدیک به میدان ماهی که همون خیابون جمهوری مرکز شهر است اقامت گرفتیم که شبی ۷۵ لیر پرداخت نمودیم . هتلی تازه ساخت و تمیزی است .
سعی کنید با تورهای تفریحی مرکز شهر حتما یک روز خود را به جزیره آختامار اختصاص دهید که واقعا زیبا و عالی است و بعد خانه گربه ها و نقره سازی و قلعه وان شمارا خواهند برد اما سعی کنید قلعه رو خودتون یک روز جداگانه اختصاص بدین و با لباس و کفش مناسب برین چون قلعه مسافت پیاده روی زیادی داره و چشم انداز خیلی قشنگی داره شما حتی با اتوبوس یا مینی بوسهای ایستگاه شهری میتونین خودتون با ۱.۵ لیر نفری به پای دروازه قلعه برین و ۵ لیر نفری ورودی قلعه میباشد .
برای رفتن به جزیره نوشیدنی یا کمی خوراکی و کلاه و عینک و ضدآفتاب به همراه داشته باشین .
برای خرید هم به فروشگاه های AVM و رادیو پارک و پشت مسجد حضرت عمر که مرکز شهر است حتما سر بزنید .
سفر زمینی به شهر وان در کنار همسر عزیزم تجربه عالی بود .
سلام ممنون از اطلاعاتتون
وان پارک آبی و تفریحات آبی داره یا نه؟ امکان شنا در ساحل دریاچه برای بچه ها هست یا نه؟
کلا این شهر برای سفر خانوادگی با بچه های کوچیک چطوره؟
آکوا پارک شهر خیلی خوبه از مرکز شهر مینی بوس های Edremit است که نفری ۲ لیر می گیره و برای ورود به آکوا پارک ورودی پرداخت می کنید و ارتفاع آب استخر روباز حدود ۱۵۰ است که نیازی به غریق نجات هم نیست خیلی تمیز و عالی است حتما یک روز بعداز ظهر یا ظهر وقت بگذاریدذ ۲ ساعت کافیه
مانا باشید سپاس از تجربه خوبتون که در اخیار گذاشتید.
سلام. هموطنانی که قصد گردشگری در وان دارند ، توجه داشته باشند که از تورهای شهری ایرانی در شهر وان استفاده نکنند. این تورها غالبا متقلب هستند و برای مثال تجربه خودم رو در مورد توری به نام kral که همین امروز گرفتم را بطور خلاصه خدمتتون میگم:
۱. تاخیر یک ساعت و نیم در آغاز تور ، طوری که بجای ساعت ۱۰:۳۰ ساعت ۱۲ تور ما آغاز شد و ما سوار ون شدیم ، طوریکه که برگزار کننده تور ، ون را در طرف دیگر بلواری که هتل در آن وجود داشت متوقف کرده بود و ما مجبور بودیم که عرض بلوار رو که خیلی هم عریض بود و ماشینها با سرعت در حال عبور و مرور بودند را طی کنیم . به محض اعتراض درباره محل توقف ون برای سوار کردن ، لیدر با کمال پررویی گفت که اگر بخواهید کوله تان می کنم !
۲. قبل از شروع تور جزیره ، تمامی ون ها کنار سوپر مارکتی که بطور اتفاقی دو روز پیشتر ازش خرید داشتم توقف کردند که افراد خرید های لازم را انجام دهند . در کمال تعجب متوجه شدم که قسمت سوپر مارکت ۲۵٪ افزایش پیدا کرده که نشان از پورسانت تور در اولین ایستگاه یعنی سوپر مارکت بود.
۳. تور جزیره ، تور خوبی بود ، قیمت کشتی نفری ۱۰ لیر رفت و برگشت و قیمت ورودیه کلیسا هم ۱۰ لیر که توسط تور پرداخت شد.
۴. ناهار که پرداخت آن توسط افراد بایستی انجام میشد ولی قیمت رستوران مربوطه نشان از پورسانت مجدد گردانندگان تور داشت.
۵. تور خانه گربه ، که متاسفانه بجای خانه گربه اصلی ، خانه گربه دیگری که واقع در کارگاه نقره کاری بود به ملت بلغور کردند و هیچگونه هزینه ای برای گردانندگان تور نداشت free enterance
۶. کارگاه نقره کاری که آنهم free enterance بود و هیچ جاذبه ای نداشت و گردانندگان تور فقط برای جمع آوری پورسانت از محل خرید ملت ، این محل را در برنامه گنجانده بود .
۷. بدترین وضعیت، بازدید از قلعه وان بود که در حقیقت بازدید از پارک کناری قلعه وان انجام شد که مبادا گردانندگان تور مجبور شوند وجهی بابت ورود به قلعه وان پرداخت کنند ..
۸. دست آخر قرار بود ما را به هتل ببرند و کنار هتل پیاده کنند که مرکز شهر ما را پیاده کردند .
خلاصه از ما نفری ۵۵ لیر گرفتند ولی در کل ۲۵ لیر خرج کردند . بگذریم از پورسانت شأن از سوپر مارکت اولی ، رستوران و کارگاه نقره کاری
متشکرم سهیلاجان از اطلاعات خوبی که برامون گذاشتی
سلام.شهر وان شهر کوچکی نیس هرکی گفته یا آن نرفته یا فرق شهر کوچک و بزرگ نمیدونه.۵۵۰هزار جمعیت داره شهر زیبا و قشنگیه.واسه اقامت ارزان میتونید هتل های ارزان که مثلاً واسه ۴نفری واسه هر شب کلا۵۰۰لیر بدید یه تخته دو نفره و دو تا کاناپه همراه پتو و بالش .دارای ی گاز و یخچال کوچک و لباسشویی حمام …صبحانه هم میتونید خودتون تهیه کنید درست میدان بش بول یعنی پنج راه یه مغازه هس که صبحونه خوبی داره .کره خامه عسل سر شیر …ما واسه سه نفره خامه و عسل ۵۵لیر دادیم و یک بربری نصفی هم حدود ۲۰لیر ..واقعا خوشمزه بود .نهار شام هم میتونید توی همون خیابون غذا خوری ارزان هست که دنر مرغ ۱۸لیرمیده…فروشگاه های معروف و بزرگ وبازار اصلی شهر توی همون اطراف بش بول هس.من تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۵توی وان بودم..اگه بخواهید هم جاهای دیدنی وان برید چند صد متر پایین تر از میدان بش بول که وسط میدان مجسمه چند ماهی هست فکر کنم سه تا ماهی..نبش میدان فروشگاه فروش گوشی هس همون مسیر برید پایین تر به به چهار راه میرسیدکه ایستگاه ون ها هس میتونید سوار بشید که بیشترین هزینش۶لیره..خواستید برید دریاجه وان سوار ون های نوشته شده اسکله بشید یا از راننده بپرسبد اسکله ..
سلام به نظرت صفرتاصد باتور برم از تهران و پول غذا و همه چی چقدر داشته باشم
پنچ یول منظورم بود همون پنج راه…