راهنمای سفر به قزوین

راهنمای سفر به قزوین - الی گشت

یکی از شهرهای قدیمی کشورمان، شهر سرسبز و زیبای قزوین است. جاذبه های شهر قزوین آنقدر گسترده و متنوع اند که این شهر را گزینه بسیار مناسبی برای مسافرت در ایام تعطیلات می کنند. به دلیل فاصله نسبتا کم این شهر با کلان شهر تهران، سالانه تعداد زیادی از مردم پایتخت، قزوین را برای گشت و گذار خود انتخاب می کنند. الی گشت قصد دارد اطلاعات مفیدی را برای کسانی که قصد سفر به این مقصد جذاب گردشگری را دارند مهیا کند. پس پیشنهاد می کنیم راهنمای سفر به قزوین را مطالعه کنید.

استان زیبای قزوین در دامنه های جنوبی رشته کوه های البرز و در نزدیکی کلان شهر تهران قرار دارد. این استان از سمت شمال به استان سرسبز گیلان، از شرق به استان البرز، از غرب به استان های زنجان و همدان و از جنوب به استان مرکزی محدود می شود. ارتفاع این استان از سطح دریا به طور میانگین ۱۳۰۴ متر است. قرار گیری در دامنه های کوه های سر به فلک کشیده البرز و همچنین ایفای نقش پایتختی ایران در زمان سلسله صفویه، شهر قزوین را به یکی از پر بازدید ترین شهرهای ایران مبدل کرده است. چه از دوستداران طبیعت باشید و چه از علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم، قزوین می تواند تمامی نیازهای شما را بر آورده کند. در طول تاریخ، قزوین نقش گذرگاهی را برای برقراری ارتباط میان مرکز و غرب کشور ایفا کرده است.

این شهر یکی از شهرهای کوهستانی کشور محسوب می شود و زمستان هایی نسبتا سرد و تابستانی نسبتا معتدل و خنک دارد.

قزوین از شهرهای تاریخی مهم کشورمان محسوب می شود. پیشینه ساخت و رونق این شهر را به دوران شاپور ساسانی نسبت داده اند. البته حفاری های باستان شناسی که در دشت قزوین صورت گرفته است، قدمت این منطقه را به هزاره هفتم قبل از میلاد می رساند. در متون باستانی، از این شهر با عنوان آرساسیا یاد شده است. شهر قزوین در دوران سلسله صفویه پایتخت کشور بوده، به همین دلیل آثار تاریخی بسیاری از این دوران در این شهر بر جای مانده است. قدیمی ترین خیابان طراحی شده کشورمان نیز به نام خیابان سپه، در قزوین قرار گرفته است. در دوره اسلامی، قزوین به عنوان یکی از مراکز علمی کشور معرفی و رونق آن دو چندان شد.

با توجه به قرارگیری این شهر در دامنه های البرز، زمستان های این شهر نسبتا سرد و برفی است. قزوین در فصل تابستان دارای آب و هوایی معتدل و نسبتا خنک است. اما بهترین فصل سفر به این منطقه، فصل بهار و ماه های اردیبهشت و خرداد می باشد، یعنی هنگامی که دشت ها و تپه های این استان آنقدر سبز است که منظره ای شگفت انگیز را جلوی چشمانتان قرار خواهد داد.

در این بخش از راهنمای سفر به قزوین به بررسی راه های ارتباطی به این شهر می پردازیم. با وجود اینکه شهر قزوین فرودگاه دارد، ولی دسترسی به این شهر از طریق هوایی امکان پذیر نیست. برای رسیدن به قزوین می توانید از قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی خود استفاده کنید. هم ایستگاه راه آهن و هم پایانه اتوبوس رانی شهر قزوین، در جنوب این شهر واقع شده اند می توانید با یک تاکسی خود را به هسته اصلی شهر برسانید. برای دسترسی با خودروی شخصی از تهران، باید مسیر آزاد راه تهران – کرج – قزوین را پیش بگیرید. فاصله تهران از قزوین ۱۵۳ کیلومتر است و طی آن در شرایط بدون ترافیک، ۲ ساعت به طول می انجامد.

با مطالعه راهنمای سفر به قزوین از مراکز اقامتی قزوین آگاه خواهید شد. در شهر قزوین گزینه های زیادی برای اقامتتان وجود دارد. در ایام تعطیلات بسیاری از افرادی که خواهان سفری ارزان هستند، در پارک های این شهر چادر بر پا می کنند. اقامتگاه های بوم گردی و هتل های مناسبی هم در شهر قزوین وجود دارند که در صورت تمایل می توانید از آن ها استفاده کنید. در ادامه راهنمای سفر به قزوین به چند مورد از این اقامتگاه های بوم گردی و هتل ها اشاره خواهیم کرد.

هتل مرمر قزوین

هتل ۴ ستاره و بین المللی مرمر قزوین با ۴۵ اتاق و سوییت مجهز به پیشرفته ترین سیستم های تهویه، مدرن ترین سیستم های ارتباطی و صوتی – تصویری و دارا بودن سالن های باشکوه برای برگزاری جشن ها و مراسم ها و رستوران هایی با انواع و اقسام غذاهای دلچسب، میزبان گردشگران و مسافران این شهر خواهد بود. این هتل به مرکز شهر قزوین، جاذبه ها و مراکز خرید آن بسیار نزدیک است و می تواند نیاز های شما را در کوتاه ترین زمان ممکن برآورده سازد. فاصله این هتل از مرکز شهر ۱۵۰۰ متر و از راه آهن ۵ کیلومتر است.

آدرس: قزوین چهار راه ولیعصر، بلوار خامنه ای

تلفن: ۵-۳۳۵۵۵۷۷۱ ۰۲۸

وبسایت: marmarhotel.com

هتل البرز قزوین

هتل سه ستاره البرز قزوین در سال ۵۵ در این شهر تاسیس شد. این هتل دارای ۳۸ اتاق، شامل اتاق های سینگل، دو تخته دبل و توئین، سه تخته، و سوئیت هایی با طراحی زیبا و امکانات رفاهی مناسب است. این هتل با قرارگیری در یکی از بهترین نقاط جغرافیایی شهر، امکان دسترسی به جاذبه ها و مراکز خرید شهر را در کمترین زمان مهیا می کند.

آدرس: قزوین، خیابان طالقانی، سه راه خیام، هتل بین المللی البرز قزوین

تلفن: ۰۲۸۳۳۲۲۷۳۶۷ – ۰۲۸۳۳۲۲۵۲۶۶

وبسایت:    alborzhotel-qazvin.com

هتل خانه سنتی بهروزی قزوین

این هتل اولین هتل سنتی قزوین است که در سال ۱۳۹۳ با حفظ معماری و حال و هوای سنتی اش، مرمت و آماده بهره برداری شد. در این هتل ۱۲ اتاق با فضای سنتی وجود دارند. خانه بهروزی قزوین که یادگاریست از دوران قاجار، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس: قزوین، خیابان امام خمینی، رویروی بازار سعادت، کوچه کریم اصغری، بن بست ششم

اقامتگاه بوم گردی آله آموت

اگر قصد اقامت در خارج از شهر قزوین را دارید، اقامتگاه های بوم گردی یکی از بهترین گزینه ها برای شما خواهند بود. اقامتگاه بوم گردی اله آموت در روستای شهرک منطقه الموت قزوین واقع شده است. ظرفیت این اقامتگاه ۳۵ نفر است و ۹ اتاق دارد که تمامی آنها مجهز به تخت خواب میباشند اما سرویس بهداشتی و حمام بصورت مشترک و در محوطه اقامتگاه قرار دارند. از دیگر امکانات این اقامتگاه میتوان به پارکینگ اختصاصی و پرسنل مسلط به زبان انگلیسی اشاره کرد.

در این بخش از راهنمای سفر به قزوین می خواهیم درباره شکم گردی در قزوین صحبت کنیم. پیشنهاد می کنیم که در سفرتان به این شهر غذاهای خوشمزه و بسیار معروف آن را فراموش نکنید. معروف ترین غذای این شهر “قیمه نثار” است که می توان آن را در اکثر رستوران های شهر پیدا کرد. قیمت حدودی این غذا در رستوران های خوب شهر حدود ۲۰ هزار تومان است. در ادامه به معرفی بهترین رستوران های شهر قزوین می پردازیم.

رستوران نمونه

رستوران نمونه معروف ترین رستوران شهر قزوین است. به دلیل کیفیت بالایی که غذاهای این رستوارن دارند، جمعیت زیادی برای صرف ناهار و شام به آن مراجعه می کنند. بهترین قیمه نثار در قزوین را می توان در این رستوران پیدا کرد.

آدرس: قزوین، خیابان بوعلی، تقاطع فردوسی، رستوران نمونه

تلفن: ۳۳۳۵۲۵۸۵ – ۳۳۳۳۶۵۵۶

رستوران اقبالی

یکی دیگر از معروف ترین و بهترین رستوران های قزوین، رستوران اقبالی است. سرو ناهار در این رستوران ۴ ساعت به طول می انجامد. بنابراین اگر دیر به شهر قزوین رسیدید، این رستوران گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

آدرس: قزوین، خیابان طالقانی، نرسیده به سه‌راه خیام

تلفن: ۰۲۸۳۳۲۲۳۳۴۷

رستوران مدیترانه قزوین

اگر نمی خواهید غذای سنتی و ایرانی میل کنید.، رستوران معروف لبنانی مدیترانه گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

آدرس:  قزوین، خیابان دهخدا، روبروی پمپ بنزین، مرکز خرید نارون، طبقه سوم

  • خیابان سپه

این خیابان، عنوان اولین خیابانی که در ایران احداث شده است را به دوش می کشد. بنابراین در راهنمای سفر به قزوین به شما پیشنهاد بازدید از این خیابان را می دهیم. این خیابان در دوره صفویه و زمانی که قزوین پایتخت این سلسله بوده، احداث شده است. شاه طهماسب دستور ساخت این خیابان را رو به روی سردر عالی قاپو و ورودی دولتخانه می دهد. برخی از مهم ترین جاذبه های تاریخی قزوین در مجاورت این خیابان ساخته شده اند. این خیابان به عنوان اولین خیابان مدرن ایران ثبت ملی شده است.

در ابتدای این خیابان یکی از مهمترین آثار تاریخی شهر به نام سر در عالی قاپو جای خوش کرده است. این سر در تنها دریست که از درهای باغ سلطنتی دوره صفوی در قزوین بر جای مانده است.

کاخ چهل ستون

یکی از ارزشمند ترین آثار تاریخی مربوط به دوران صفویه در شهر قزوین، عمارت کلاه فرنگی یا همان کاخ چهل ستون است. در زمان سلطنت شاه طهماسب، این بنا و باغی بزرگی که این بنا در آن قرار داشت، مقر اصلی فرمانروایی و اداره کشور بوده است. امروزه فقط این عمارت و سردر عالی قاپو از باغ صفوی باقی مانده اند. این عمارت با شکوه ۵۰۰ متر مربع مساحت دارد و در دو طبقه ساخته شده است.

حمام قجر

از خوبی های راهنمای سفر به قزوین نزدیکی جاذبه های تاریخی آن به یکدیگر است. حمام قجر قزوین که اکنون تبدیل به موزه مردم شناسی شده در خیابان عبید زاکانی قرار گرفته است. این حمام به دستور شاه عباس دوم صفوی و توسط امیر گونه خان یکی از سرداران او ساخته شده است. به حمام قجر حمام شاهی نیز می گویند. یکی از خوبی های این حمام داشتن دو در مجزا برای ورود آقایان و خانم ها بوده و دارای دو قسمت مجزا برای زنانه و مردانه است. هر سه بخش حمام های قدیمی ایرانی یعنی سربینه، میاندر و گرمخانه در این حمام به زیبایی طراحی شده است.  این بنا اکنون در اختیار میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین قرار دارد. بعد از بازدید از این حمام می توانید در مسیر رفتن به سمت بازار به دیدن حسینیه امینی ها نیز بروید.

کلیسای کانتور

نام دیگر کلیسای کانتور برج ناقوس است. در زمان جنگ جهانی دوم و هنگامی که کشور توسط قوای روس اشغال شده بود، دستور ساخت این کلیسا توسط روس ها صادر شد. تزئینات آجری و رنگ نمای این کلیسا، آن را از دیگر آثار تاریخی شهر کاملا متمایز کرده است.

 آب انبارهای قزوین

همانند دیگر شهرهای ایران، شهر قزوین نیز پر از آب انبارهای متعدد است. آب انبار سردار بزرگ یکی از بزرگ ترین آب انبارهای ایران است که برای بازدید عموم در دسترس است. از دیگر آب انبارهای قزوین که در راهنمای سفر به قزوین می تواند نام برده شود، آب انبار حاج کاظم در خیابان تبریز و آب انبار مسجد جامع قزوین هستند. بسیاری از این آب انبارها دارای شاهکارهای معماری همچون بهترین کاشیکاری سردر، طاق ها و رسمی بندی های زیبا و بادگیر است. برای بازدید یک آب انبار باید چیزی در حدود ۵۰ پله را پایین رفته و سپس وارد محیط سرد و خنک آب انبار شوید. از راهنماهای محلی یا راهنمای همراه خود و حتی مسئول فروش بلیط بخواهید که نحوه استفاده از آب انبار را در قدیم به شما آموزش دهند چرا که می تواند بسیار موضوع جالبی برای شما و فرزندانتان باشد.

مسجد جامع قزوین

این مسجد بسیار قدیمی، در همان خیابان سپه معروف قرار گرفته است. مسجد جامع قزوین را کهن ترین مسجد جامع کشور می دانند. نام دیگر این بنا که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است، مسجد عتیق است. این مسجد تاریخی، بر روی بقایای یک آتشکده ساسانی بنا شده است. دستور ساخت این مسجد را هارون الرشید در سال ۱۹۲ هجری قمری صادر کرده است. در این مسجد کتیبه ها و تزئینات بسیار زیبای آجرکاری و کاشی کاری را مشاهده خواهید کرد.

حسینیه امینی ها

حسینیه امینی ها در دوران قاجار خانه ثروتمندترین فرد قزوین یعنی حاج محمدرضا امینی بوده است. حاج محمد رضا امینی برای ساخت این خانه از بهترین معماران، منبت کاران، گچ کاران و آینه کاران استفاده کرده است. این خانه چند حیاط داشته که دو حیاط آن اتاق های ارسی را در بر گرفته است. جالب ترین بخش این خانه درهای ارسی آن است که در زمان ماه های رمضان یا مراسمات مذهبی کاملا از پاشنه جدا شده و تمام فضاها را با هم یکی می کند.

فرش هایی که در این دو فضای ارسی خانه انداخته شده بودند همگی دستی و تنها برای این دو اتاق طراحی و بافته شده اند. این خانه هم اکنون متعلق به نوادگان حاج امینی بوده و مدام در دست مرمت قرار دارد. برای بازدید از این خانه باید به خیابان مولوی بروید و زنگ خانه را بزنید. اگر با تور به قزوین می روید مطمئناً یکی از مکان هایی که برای بازدید خواهید رفت این خانه است. در راهنمای سفر به قزوین می توانید بازدید از این بنا را بعد از بازدید از حمام قجر و در مسیر رفتن به سمت بازار برنامه ریزی کنید.

قلعه تاریخی الموت و دریاچه اوان

منطقه الموت قزوین، از زیباترین مناطق غرب کشور به شمار می رود. در الموت قلعه های تاریخی زیادی مربوط به اسماعیلیان وجود دارند که معروف ترین آن ها قلعه الموت است. این دژ تاریخی مه محل فرمانروایی حسن صباح بوده، در شمال شرقی روستای گازرخان و بر بلندای صخره ای به ارتفاع ۲۱۶۳ متر قرار گرفته است. در نزدیکی این قلعه، یکی از زیباترین دریاچه های طبیعی کشور قرار دارد. دریاچه اوان در ۷۵ کیلومتری قزوین و در ارتفاع ۱۸۵۰ از سطح دریا قرار گرفته است و سالیانه پذیرای خیل عظیمی از گردشگرانیست که به منطقه الموت قزوین سفر می کنند.

در ادامه راهنمای سفر به قزوین به معرفی سوغات شهر قزوین خواهیم پرداخت. صنایع دستی این شهر و شیرینی های خوشمزه آن مهم ترین سوغاتی هایی هستند، که می توانید تهیه کنید. برای خرید صنایع دستی این استان از جمله، ملیله دوزی، صنایع حکاکی و قلم زنی و … می توانید به سرای سعد السلطنه قزوین واقع در خیابان امام خمینی مراجعه کنید.

برای تهیه شیرینی های معروف قزوین هم می توانید به شیرینی پزی های این شهر ازجمله قنادی پرستو در خیابان بوعلی سری بزنید. باقلوای قزوین و نان نازک قزوین معروف ترین شیرینی های این استان اند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز