راهنمای مسافرتی زیمبابوه
زیمبابوه کشوری آفریقایی است که در سال۲۰۰۰، نام آن تازه بر سر زبان ها افتاد و بیشتر مردم جهان متوجه شدند که همچین کشوری هم در قاره ی آفریقا وجود دارد. دلیل آن هم برشکستگی و سقوط اقتصادی قابل توجه این کشور بود. نام دیگری که کشور زیمبابوه را با آن می شناسند، کشور آبشار ویکتوریا است. اگر شما قصد سفر به یکی ازکشورهای ناشناخته ی قاره ی آفریقا را دارید و احتمالا اگر آن کشور، زیمبابوه نام دارد، در ادامه با الی گشت همراه باشید تا مروری بر راهنمای سفر به زیمبابوه داشته باشیم.
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به لیختن اشتاین راهنمای سفر به لائوس
زیمبابوه کشوری است با خرابه هایی زیبا که بخش بزرگی از تاریخ این کشور را با خود حمل می کند. دریاچه های زیبا، ارتفاعات صعب العبور، دریاهایی که مناسب برای غواصی اند و همچنین گذرگاه های طبیعی برای پیاده روی و قدم زدن است. این کشور، درقسمت جنوبی قاره ی آفریقا که با کشورهای موزامبیک، زامبیا، بتسوانا و آفرقای جنوبی، هم مرز است.پایتخت زیمبابوه، شهر هرار است. این کشور جمعیتی ۱۳ میلیون نفری دارد. این کشور از قرن ۱۹ تحت استعمار انگلیس بوده و از سال ۱۹۷۰ تا ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۷، یک رئیس جمهور ثابت داشت، رابرت موگابه. موگابه در سال ۲۰۰۸، به عنوان رئیس جمهور تشریفاتی تا به آخر عمرش منصوب شد اما همیشه از طرف کشورهای غربی به تبعیض نژادی و نفرت پراکنی علیه اقلیت سفید پوست ساکن این کشور شده است. در اثر تحریم های اقتصادی کشورهای مختلف بر علیه زیمباوه اعمال کرده اند، پول این کشور یکی از بی ارزش ترین پول های جهان است و این کشور با مشکلات اقتصادی فراوانی درگیر است.
کشور زیمباوه در کل ۱۶ زبان دارد که از بین آن ها،زبانهای انگلیسی ، شونا و سیندبله زبانهای رسمی آن هستند. در سال ۲۰۰۹ وزیر اقتصاد واحد پول این کشور را حذف کرد و استفاده از دلار آمریکا، پوند انگلیس، رند آفریقای جنوبی و چند ارز دیگر را در معاملات تجاری آزاد اعلام کردند. بنابر این واحد پول فعلی این کشور، دلار آمریکا است. اصلی ترین راه درآمد مردم زیمبابوه، کشاورزی است و محصولاتی چون تنباکو، پنبه، نیشکر، گندم و ذرت می باشد. از جاذبه های مهم گردشگری مهم کشور زیمبابوه، آبشار ویکتوریا است که که در کنار رودخانه ی زامبزی، قرار گرفته است. این رودخانه، بزرگترین سیلاب جهان است.
برای دریافت ویزای زیمبابوه، می توانید با همراه داشتن مدارک مربوطه، به سفارتخانه و یا دفاتر کنسولگری مربوط به کشور زیمبابوه مراجعه کنید و با پرداخت هزینه ای بین ۳۰ تا ۱۸۰ دلار، درخواست ویزا کنید. برای سفر با هواپیما ،می توانید از فرودگاه بین المللی هراره استفاده کنید. از ارزان ترین پروازهایی که به سمت این فرودگاه انجام می شود می توان از پرواز های ژوهانسبورگ_ویکتوریا فالز، نام برد که گزینه ای مناسب برای پرواز به نظر می آید. به این خاطر که زیمبابوه از همه طرف با کشورهایی که همسایه است، قابل دسترسی است، می توان از طریق این کشورها، به این کشور سفر زمینی با ماشین، قطار و اتوبوس داشت. برای تمامی این سفرها چه برای پرداخت عوارضی چه برای خرید بلیط، می توان از دلار آمریکا استفاده کرد. برای سفر با اتوبوس و یا قطار، از اتوبوس های Bulawayo، می توانید استفاده کنید.
از غذاهای محلی زیمبابوه همچون، سونگا حتما بخورید. در زیمبابوه آشی دارمد که بی شباهت با آش رشته ی ما ایرانی ها نیست. در بیشتر غذاهای زیمبابوه، از آرد ذرت استفاده می شود و مردم محلی معمولا بسیار از آن استفاده می کنند. پیشنهاد می کنیم که غذا را همانند خود مردم محلی زیمبابوه صر کنید. به این صورت که که از غذای خود، با دست یک توپی شکل درست کنید و سپس با انگشت شست خود، آن ار به سمت پایین نگه دارد. قبل از آن که آن را به دهان بگذارید، کمی خورش به آن اضافه کنید. برای این که ارتباط بهتری با آنان برقرار کند، دستان خود را به آرامی به هم فشار دهید و بچرخانید. واقعا تحت تاثیر قرار میگیرند.
برای اقامت در هتل ها و استراحتگاه های این کشور ،می توانید به نسبت بودجه ی خود، از هتل های بین المللی گرفته تا اردوگاه های ساده، حساب باز کنید. از هتل ها می توان به هتل مونوموتاپا، هالیدی این، کراون و ملیکلس، اشاره کرد .اگر در قسمت های ساحلی هستید، می توانید حتی چادر بزنید و یا از اردوگاه های مستقر در این مناطق، استفاده کنید.
آب و هوای زیمبابوه در زمین های پست، استوایی و در ارتفاعات، نیمه استوایی است. از ژوئن تا سپتامبر، ماه های فصل خشک در زیمبابوه است. اما با این حال در این کشور، باران های زیادی می بارد و گاهی وضعیت آب و هوایی این کشور به سمت سیل وطوفانی هم ،می رود. از شهرهای مهم کشور زیمبابوه می توان از شهر بولاوابو، چیتونگ ویزا، گوئلو و موتاره نام برد. از نظر جاذبه های فرهنگی، هر سال، اول ماه اوت، نمایشگاه کتاب زیمبابوه برگزار می شود که از مهم ترین و معتبر ترین رویدادهای فرهنگی این کشور و قاره ی آفریقا محسوب می شود. وقتی به ۲۰ سال پیش کشور زیمبابوه نگاهی بندازیم می بینیم که این کشور اقتصادی رو به بهبود داشته و از کشورهای ثروتمند قاره ی آفرقا بوده است. در حال حاضر هم مکانی جذاب برای گردشگران و بازدید کنندگان می باشد. هم هتل ها و استراحتگاه های ارزان قیمت دارد هم بسیار زیبا است. با یک سفر کوتاه به طرف مرز زیمبابوه با آفریقای جنوبی و یا بتسوانا، می توان از آبشار ویکتوریا دیدن کرد. بزرگترین حوضچه ی حیات وحش زیمبابوه ،پارک ملی هونگ (Hwange)، است که در مرز غربی بوتسوانا واقع است.
پارک جنگلی هونگ، یکی از بزرگ ترین کراکز حضور فیل های آفریقایی و هزاران گونه دیگر است. دیگر مناطق دیدنی که در زیمبابوه می توان برای بازدید از آن ها اقدام کرد عبارتند از؛ ماتسودانا (Matusadona)، مانا پولس (Mana Pools) و پارک ملی زامبزی (Parks National Zambezi) است. کاریبا، یک دریاچه ی بزرگ است که در نتیجه ی یک پروژه ی سدسازی در امتداد رودخانه زامبزی، واقع شده است و یک مقصد توریستی بسیار محبوب است و به کسانی که از این مکان بازدید می کند این امکان را می دهد تا به تماشای حیات وحش آفریقایی در محیطی کاملا طبیعی را، می دهد. برای این که کاملا کاریبا را بگردید، باید ۳ الی ۴ روز کامل، وقت صرف کنید. یکی دیگر از مکان هایی که پیشنهاد می شود حتما به آن جا در سفرتان به زیمبابوه سر بزنید، ماتوبو (Matobo)، است. ماتوبو پارکی است با سنگ های مرمرین، که به صورت طبیعی در محیط این پارک وجود دارد. این منطقه دارای دو سد نسبتا بزرگ است که به مکانی برای پیک نیک های آخر هفته و خانوادگی تبدیل شده است.
از جمله کارهایی که ما در الی گشت به شما پیشنهاد می دهیم انجام دهید، پیاده روی با شیرها، شناکردن در کنار فیل ها و اسب سواری در پارک جنگلی واقع در آنتلوپ، حضور در فستیوال موسیقی که در پایان ماه آوریل، با حضور ستارگان موسیقی محلی و بین المللی برگزار می شود و همچنین حضور در بازار های این کشور، است.
منبع:wikitravel.org