سفر به بوشهر یکی از زیباترین شهرهای جنوبی کشور به خصوص در برخی ماههای سال بسیار جذاب و لذت بخش است، بوشهر شباهت زیادی به یک شبه جزیره دارد که از سه جهت محدود به خلیج فارس و از طرف دیگر توسط رشته کوههای زاگرس محصور شده است. بندر بوشهر محل پهلوگیری بسیاری از کشتیهای تجاری و صیادی میباشد که از شهرها و کشورهای دیگر با اهداف مختلف به این بندر میآیند، بخش شمالی این شهر بندری مملو از آثار باستانی و بناهای قدیمی میباشد که از دورههای تاریخی مختلف به جا مانده است.
تماشای خلیج فارس از سواحل شهر بوشهر به خصوص در لحظه طلوع و غروب خورشید بسیار زیبا و رویایی میباشد، صحنهای کارت پستالی که شاید تا سالها از خاطرتان نرود. در این مقاله از مجله الی گشت قصد داریم از سیر تا پیاز هر آنچه که مربوط به شهر بوشهر است را به شما بگوییم تا در زمان سفر به بوشهر از آن به عنوان راهنما استفاده کنید.
بازدید از جاذبه های طبیعی در سفر به بوشهر
شهر زیبای بوشهر برای کسانی که به طبیعت و جاذبههای طبیعی علاقه دارند، بهشتی بینظیر و شگفت انگیزی محسوب میشود، پدیدههای طبیعی خاص و میراث زمینشناسی جنوب کشور، از جذابیتهای سفر به این منطقه گرمسیر است. بازدید از جاذبه های طبیعی در سفر به بوشهر را حتما در برنامه سفر سیاحتی و یا تجاری خود به بوشهر قرار دهید و فرصت تماشای شگفتیهای طبیعی این منطقه از کشور عزیزمان را از دست ندهید! اگر قصد عزیمت به شهر زیبای بوشهر را دارید، بهتر این است که پیش از سفر با جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهر و همچنین آداب و رسوم مردم خونگرم بندر بوشهر بیشتر آشنا شوید تا در زمان سفر به بوشهر برنامه ریزی مطلوبی برای بازدید از همه جاذبههای این شهر داشته باشید.
۱. مقدمه
در مقدمه بهتر است به شما این نکته را بگوییم که این استان به دلیل میزبانی از نیروگاه اتمی بوشهر و داشتن ذخایر عظیم نفتی و گازی، لقب پایتخت انرژی را به خود اختصاص داده است و جز استانهای استراتژیک کشورمان محسوب میشود. بندر زیبای بوشهر در خط ساحلی خلیج فارس واقع شده و سالانه از تعداد زیادی کشتی تجاری و تفریحی میزبانی میکند. جاذبههای بوشهر بسیار متنوع و متعلق به ادوار مختلف تاریخ از اشکانیان و صدر اسلام گرفته تا قاجار و دوره معاصر میباشد. برای سفر به بوشهر میتوانید از راههای مختلف خود را به این استان برسانید و از جاذبههای بوشهر دیدن کنید.
مقالات مرتبط
بازار ماهی فروشان بوشهر، برای ملاقات با تمام آبزیان دریای جنوب
موزه دریانوردی بوشهر، یکی از مکانهای مهم در زمینه تجهیزات دریایی ایران
۲. موقعیت جغرافیایی بوشهر
شهر بندری بوشهر در جنوب غربی ایران واقع شده و به عنوان مرکز استان بوشهر و بزرگترین شهر این استان شناخته میشود. بندر بوشهر در بخش مرکزی این استان واقع شده و شما در زمان سفر به بوشهر از سه جهت شمال، جنوب و غرب میتوانید خلیج فارس را تماشا کنید، این شهر از سمت شرق به کوههای زاگرس میرسد. مساحت استان حدود ۲۷۶۵۳ کیلومتر مربع است و همچنین حدود یک میلیون نفر کل استان جمعیت دارد. موقعیت جغرافیایی بوشهر باعث شده این شهر در اغلب روزهای سال آب هوای نیمه بیابانی گرم داشته باشد، این بندر تجاری در ارتفاع حدود ۱۸ متری از سطح دریا قرار دارد. شهر بندری بوشهر به دلیل مجاورت با ساحل خلیج فارس این استان دارای اهمیت ویژهای اقتصادی، سیاسی و تفریحی است.
۳. بهترین فصل سفر به بوشهر – سفر به بوشهر
بهترین فصل سفر به بوشهر برای کسانی که دوست دارند از این استان جنوبی در کشور بازدید کنند، فصلهای بهار و پاییز است. بندر زیبای بوشهر در منطقهای جلگه با آب و هوای گرم و مرطوب قرار گرفته و همین موضوع باعث شده شرجی بودن هوا در روزهای گرم فصل تابستان به میزان زیادی افزایش یابد، به همین دلیل فصل بهار و پاییز که هوا معتدل است برای سفر به بوشهر پیشنهاد میشود. میانگین دما در فصل تابستان ۳۳ درجه سانتی گرد و در فصل زمستان ۱۴ درجه سانتیگراد میباشد. به طور متوسط در طول یک سال بوشهر حدود ۲۲۰ میلی متر بارندگی دارد.
۴. چطور به بوشهر برویم؟
بوشهر با خلیج فارس حدود ۷۰۷ کیلومتر مرز دریایی دارد و همان طور که در ابتدا هم بیان کردیم، از سه جهت مشرف به خلیج فارس است. بوشهر از سمت شرق با استان فارس، از جنوب شرقی با استان هرمزگان، از سمت جنوب غرب با خلیج فارس و از سمت شمال با استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد هم مرز میباشد. چطور به بوشهر برویم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما برای سفر به بوشهر میتوانید از هر سه طریق زمینی، هوایی و دریایی خود را به بوشهر برسانید.
۵. سفر به بوشهر با هواپیما
برای سفر به بوشهر با هواپیما از مبدا تهران میتوانید بلیط پرواز خود را به مقصد فرودگاه بین المللی بوشهر خریداری کنید و در زمانی حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه خود را به بندر بوشهر برسانید. سفر هوایی به بوشهر، از مبدا تهران همه روزه از طریق فرودگاه بینالمللی بوشهر توسط ایرلاینهای بسیاری انجام میشود.
۶. سفر زمینی به بوشهر
برای سفر زمینی به بوشهر از مبدا تهران باید حدود ۱۰۵۰ کیلومتر مسافت را طی کنید تا به بندر بوشهر برسید، این مسیر از طریق بزرگراه خلیج فارس و با گذشتن از شهرها اصفهان و یاسوج امکان پذیر است. مهمترین مسیر دسترسی به بوشهر بزرگراه شیراز به بوشهر میباشد که از کازرون میگذرد. به دلیل موقعیت مکانی بندر بوشهر شما برای این سفر حدودا باید ۱۲ ساعت در ماشین بنشینید که سفر زمینی طولانی به حساب میآید، مسیر سفر به بوشهر برای کسانی که به رانندگی در جاده علاقه دارند بسیار جذاب و ماجراجویانه است. اگر با اتوبوس قصد سفر به بوشهر را دارید، باید به یکی از پایانههای جنوب، غرب و یا بیهقی شهر تهران مراجعه کنید.
۷. چطور با قطار به بوشهر برویم؟ – سفر به بوشهر
چطور با قطار به بوشهر برویم؟ امکان سفر به بوشهر با استفاده از قطار به صورت مستقیم در حال حاضر مقدور نیست، ولی شما برای سفر با قطار میتوانید به مقصد شیراز و یا بندرعباس سوار قطار شوید و برای رسیدن به بوشهر ادامه مسیر را از اتوبوس و یا خودرو استفاده کنید.
۸. بوشهر کجا اقامت کنیم؟
اگر این سوال برای شما هم پیش آمده است که در بوشهر کجا اقامت کنیم؟ باید به شما بگوییم که تنوع اقامتگاهها در این شهر بسیار زیاد است و شما بر اساس سلیقه و بودجه خود میتوانید هتل یا اقامتگاه بوم گردی مناسب را در این شهر پیدا کنید و در زمان سفر به بوشهر در آنجا استراحت نمایید. هتلهای شهر بوشهر از درجه کیفی مطلوبی برخوردار هستند و امکانات رفاهی قابل قبولی برای اقامت مسافران دارند. برای رزرو هتل به صورت آنلاین در شهر بوشهر میتوانید از طریق سایت الی گشت اقدام نمایید و سپس با خیال راحت عازم این شهر بندری در حاشیه خلیج فارس شوید.
۹. حمل و نقل در بوشهر چگونه است؟
حمل و نقل در بوشهر چگونه است؟ وسایل حمل و نقل درون شهری همواره یکی از سوالات و دغدغههای مسافران است، اگر در سفر به بوشهر خودرو شخصی ندارید باید برای رفت و آمد در داخل شهر از تاکسیهای خطی، تاکسی سرویس و اتوبوسهای شهری خط واحد استفاده نمایید. هزینه رفت و آمد در داخل شهر بوشهر بسیار مقرون به صرفه است و شما در هر گوشه شهر که باشید به راحتی میتوانید با یکی از وسایل حمل و نقل عمومی همچون تاکسیهای زرد رنگ شهری خود را به مقصد مورد نظر برسانید.
۱۰. استان بوشهر چند تا فرودگاه دارد؟
استان بوشهر چند تا فرودگاه دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بوشهر ۴ فرودگاه دارد. همان طور که در ابتدای مقاله هم بیان کردیم، استان بوشهر بزرگترین مخازن نفتی و گازی کشور را دارد و به لحاظ اقتصادی برای کشورمان بسیار مهم است به همین دلیل علاوه بر سفرهای تفریحی، بسیاری از افراد برای کار به صورت روزانه به شهرهای مختلف این استان جنوبی سفر میکنند که همین موضوع باعث شده برای سفر به بوشهر در این استان علاوه بر فرودگاه بین المللی بوشهر که در مرکز استان واقع شده سه فرودگاه دیگر به نامهای فرودگاه خلیج فارس عسلویه، فرودگاه خارک و فرودگاه بهرگان در این استان فعالیت پروازی به مقصد شهرهای مختلف داشته باشد.
۱۱. در بوشهر از چه جاهایی دیدن کنیم؟
در بوشهر از چه جاهایی دیدن کنیم؟ استان بوشهر همواره به دلیل منطقه استراتژیکی که در آن قرار گرفته، فراز و نشیب های تاریخی زیادی را پشت سر گذاشته است. اگر علاقه به بازدید از بناهای تاریخی با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال را دارید و یا می خواهید زیباییهای بکر خلیج فارس را از نزدیک ببینید حتما سفر به بوشهر را در برنامه ریزیهای خود قرار دهید و از جاذبههای تاریخی و طبیعی این استان ساحلی دیدن کنید. برخی از مشهورترین جاذبههای این شهر عبارتند از:
-
کاروانسرای دالکی – سفر به بوشهر
کاروانسراها همواره یکی از جذابترین مکانهای دیدنی هر منطقهای محسوب میشود، کاروانسرای دالکی یکی از بناهای تاریخی دوره قاجار میباشد که در فاصله ۲۳ کیلومتری از شهر برازجان استان بوشهر واقع شده و در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در زمان سفر به بوشهر حتما زمانی را برای بازدید از این کاروانسرای تاریخی کنار بگذارید و معماری جذاب آن را از نزدیک ببیند.
-
کاخ کوروش
کاخ کوروش یکی از معروفترین جاذبههای تاریخی شهر بوشهر است که متعلق به دوره حکومت هخامنشیان میباشد، این کاخ در ورودی شهر برازجان استان بوشهر واقع شده است. زیبایی و عظمت کاخ کوروش یادآور تمدن باشکوه ایران عزیزمان میباشد، این بنای تاریخی در سال ۱۳۵۰ توسط یک هیات باستان شناسی کشف شده است. محققان سبک معماری و کاربرد سنگ سیاه و سفید در آن را از ویژگی ها معماری دوره هخامنشیان میدانند، اغلب باستان شناسان این بنا را متعلق به دوره حکومت کوروش کبیر میدانند. در سفر به بوشهر بازدید از این کاخها را از قلم نیندازید.
-
چشمه آبگرم قوچارک
اگر در مسیر جاده بوشهر به سمت بندرعباس حرکت کنید در مسیر خود یکی از جاذبههای طبیعی استان بوشهر را میتوانید از نزدیک ببیند، چشمه آبگرم قوچارک یکی از جاذبههای طبیعی این منطقه محسوب میشود. آب چشمه آبگرم قوچارک سرشار از مواد معدنی مختلفی همچون کلسیم، سولفات، منیزیم و سدیم است و به همین دلیل آب این چشمه خواص درمانی هم دارد.
-
قلعه زار خضرخان اهرم – سفر به بوشهر
یکی از شگفت انگیزترین جاذبههای تاریخی استان بوشهر بی شک قلعه زار خضرخان اهرم است که در شمال این منطقه در استان بوشهر واقع شده و بر اساس شواهد به زار خضر خان تنگستانی منتسب است و فعلا هم فرزندان زار خضر خان تنگستانی در آن زندگی میکنند. این قلعه چهار برج و بارو، قلعه میانی و تاسیسات خصوصی دارد.
-
غار چهل خانه
این غار در شهر سعدآباد یکی از بخشهای شهرستان دشتستان واقع شده است، رشته کوهی که در این منطقه قرار گرفته به رودخانه شاپور متصل میشود و در نقاط بلند این کوه اتاقکهایی مثل غارهای صخرهای وجود دارد که بسیار جذاب میباشد و دلیل نامگذاری این غار هم این اتاقکهای کوچک است.
-
مسجد بردستان
بنای مسجد جامع بردستان با توجه به کتیبه موجود در یکی از اتاقهای آن به حدود ۱۰۰۰ سال پیش و قرون اولیه اسلامی برمیگردد. این مسجد زیبا و تاریخی بر روی تپهای در شهر بردستان استان بوشهر واقع شده است، مسجد بردستان ساختمان زیبای مستطیل شکلی دارد که با داخل شدن از ورودی کوچک آن میتوانید به شبستان بزرگ مسجد وارد شوید، نمای داخلی و خارجی این مسجد با گچ بریهای زیبایی تزئین شده است.
-
موزه و خانه رئیسعلی دلواری
موزه رئیسعلی دلواری در جنوب شرقی شهر دلوار استان بوشهر قرار گرفته است. این خانه متعلق به رئیسعلی دلاوری از سرداران دلاور ایرانی در مبارزه با انگلیس ها در جریان حمله آنها در زمان جنگ جهانی اول به بوشهر میباشد. در قسمت ورودی این موزه یک رستوران مسقف قرار دارد و بعد از آن میتوانید وارد ساختمان اصلی موزه شوید، ساختمان این موزه متعلق به دوره قاجار است.
-
عمارت کلاه فرنگی و موزه دریانوردی
موزه دریانوردی خلیج فارس که ساختمان آن در سال ۱۸۵۸ میلادی در محله بهمنی بوشهر به عنوان کنسولگری دولت انگلیس بنا شده است، امروز از این ساختمان به عنوان موزه دریانوردی بوشهر استفاده میکنند. ساختمان این موزه متعلق به دوره قاجار است، در این موزه دو عمارت کلاه فرنگی و ساختمان کنسولگری قرار دارد. این موزه محل نگهداری بیش از ۴۰ قطعه ادوات و تسلیحات جنگی متعلق به ادوار مختلف ایران میباشد، کشتی قدیمی پرسپولیس از برجسته ترین آثاری است که در این موزه تاریخی قرار دارد.
-
گنبد نمکی جاشک – سفر به بوشهر
گنبد نمکی جاشک در فاصله ۱۴۴ کیلومتری از شهر بوشهر واقع شده و یکی از بزرگترین کوههای نمک جهان است. این گنبد زیبا در بلندترین نقطه کوه جاشک قرار گرفته و درخشش آن در نور خورشید خیره کننده میباشد، بسیار این گنبد نمکی را به فانوس دریایی بزرگی تشبیه میکنند که در دل خشکی جا خوش کرده است. در فصل تابستان که میزان تبخیر آب زیاد میباشد روانآبهایی که از دل گنبد سرچشمه میگیرند، تبدیل به بلورهای زیبایی میشوند.
-
بنادر تاریخی بوشهر
بندر سی نیز یکی از قدیمیترین بخشهای ساحلی بندر بوشهر است که در ۳۰ کیلومتری بندر دیلم قرار دارد. بندر سی نیز این روزها شهری متروک میباشد، اما این بندر در دوران ساسانیان دانشگاه و کتابخانه هم داشته و جز بنادر مهم کشورمان بوده است. با قدم زدن در کنار سواحل بوشهر را در سفر به بندر سی نیز میتوانید از نزدیک تجربه نمایید و غروب زیبا خورشید را در کنار این بندر تماشا نمایید. یکی دیگر از بنادر مهم و تاریخی سواحل بوشهر، بندر سیراف میباشد که در گذشته دروازه تجاری کشورمان با بسیاری از کشورهای دیگر همچون یونان، هند و حتی از ماداگاسکار بوده است. در قرن سوم هجری زلزلهای بزرگ و سونامی پس از آن بخش اعظم شهر و شکوه و رونق آن را از بین برد.
-
سواحل بوشهر
سواحل ماسهای استان بوشهر را میتوان به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری سفر به بوشهر معرفی کرد، استان بوشهر در مجموع بیش از ۷۰۰ کیلومتر ساحل دارد و استفاده از این سواحل برای عموم مردم آزاد است.
- یکی از معروفترین سواحل بوشهر، ساحل ریشهر در فاصله ۸ کیلومتری از مرکز این استان است، این ساحل دنج و آرام در کنار خلیج فارس واقع شده و یکی از جذابترین سواحل استان بوشهر محسوب میشود که طبیعت بسیار زیبایی دارد.
- ساحل بندر دلوار، جز تمیزترین سواحل کشورمان محسوب میشود که بکر و دست نخورده باقی مانده است. این ساحل زیبا در نزدیکی شهر کوچک دلوار استان بوشهر واقع شده و یکی از جاذبههای طبیعی این منطقه محسوب میشود.
- ساحل ماسهای بندر دیلم، یک ساحل تفریحی زیبا و مجهز است که امکانات مختلفی در آن برای تفریح گردشگران و ساکنین استان بوشهر فراهم شده تا از قدم زدن در این ساحل نهایت لذت را ببرند.
- رفتن به ساحل بندر دیر را حتما در برنامه سفر به بوشهر خود قرار دهید، این ساحل زیبا در جنوب استان بوشهر واقع شده و یکی از مناطق دیدنی این استان برای تماشا خلیج فارس محسوب میشود که سه اسکله معروف دارد.
۱۲. در بوشهر چه تفریحاتی را انجام دهیم؟
در بوشهر چه تفریحاتی را انجام دهیم؟ بیشک در زمان سفر به شهرهای جنوبی کشورمان یکی از مهیج ترین تفریحات برای گردشگران، لذت تجربه تفریحات آبی در سواحل خلیج فارس است. در سفر به بوشهر هم این موضوع کاملا صدق میکند و شما در اغلب سواحل این استان میتوانید لذت قایق سواری، پاراسل، فلای بورد و جت اسکی را تجربه نمایید. همچنین امکان اسب سواری، پارکهای بازی بزرگ و کوچک برای کودکان را میتوان از دیگر مکانهای تفریحی در این استان بیان کرد که برای گردشگران پس از بازدید از جاذبههای طبیعی و تاریخی استان بوشهر بسیار جذاب است.
۱۳. در بوشهر چه غذاهایی را امتحان کنیم؟ – سفر به بوشهر
در بوشهر چه غذاهایی را امتحان کنیم؟ یکی از قسمتهای لذت بخش سفر به مناطق مختلف، تجربه چشیدن طعمها و مزههای جدید است. در سفر به بوشهر هم میتوانید این لذت را تمام و کمال تجربه کنید و از چشیدن طعم انواع و اقسام غذاهای بوشهری لذت ببرید. به دلیل مجاورت این استان با خلیج فارس در بسیاری از غذاهای مشهور بوشهر از ماهی و یا میگو استفاده میکنند که علاوه بر طعم لذیذ، غذاها خواص بیشماری هم دارند. از جمله غذاهای معروف سنتی بوشهر میتوان به قلیه ماهی، قلیه میگو، کباب میگو، ماهی شکم پر، تنداز ماهی، ماهی شور، آبگوشت ماهی، لخلاخ یا دمپخت ماهی و دمپخت میگو اشاره کرد که هر کدام بسیار خوش عطر و طعم است.
۱۴. معرفی بهترین و معروف ترین کافه های بوشهر
معرفی بهترین و معروف ترین کافه های بوشهر برای کسانی که قصد دارند، قرارهای کاری و یا دوستانه خود را در کافههای این شهر برگزار کنند. در استان ساحلی بوشهر تنوع و تعداد کافهها بسیار زیاد است و مطابق با هر سلیقه و ذائقهای میتوانید در قسمتهای مختلف شهرهای بوشهر، کافههای جذابی را پیدا کنید. کافه گردی در مناطق ساحلی یکی از تجربیات دل انگیز مسافران در سفر به بوشهر است، برخی از کافههای معروف شهر بوشهر هم در مناطق ساحلی احداث شدهاند. کافه دلفین یا کافی شاپ ساحلی دلفین، یکی از رویاییتری کافی شاپهای شهر بوشهر است که فضای جذاب و منوی متنوعی دارد، از دیگر کافههای معروف بوشهر میتوان به کافه مظفر، کافه نیمکت، کافی شاپ کلبه، کافه کهن، کافه ژاله، کافه آبرنگ و کافه هنر در شهر بوشهر اشاره کرد.
۱۵.از بوشهر سوغاتی چی بخریم؟ – سفر به بوشهر
از بوشهر سوغاتی چی بخریم؟ خرما معروفترین سوغاتی بوشهر که کیفیت و طعم آن زبانزد خاص و عام میباشد، خارک و صنایع دستی سنتی بوشهر هم از دیگر سوغاتیهای این استان محسوب میشود که در سفر به بوشهر میتوانید برای عزیزان خود به عنوان هدیه بیاورید. انواع ماهیهای جنوبی و ارده، مسقطی، انواع حلوا، انواع نان سنتی و انواع ترشیجات را با طعمهای خاص میتوانید از بازارهای بوشهر با خود به خانه بیاورید و از خوردن آنها لذت ببرید. صنایع دستی بوشهر هم بسیار خاص و زیبا است که از جمله مهمترین صنایع دستی این استان به گبه، گلیم، قالی، حصیر، سوزن دوزی، اشیای صدفی، معرق و صنایع چوبی، جاجیم، گیوه، مشک و نمدبافی اشاره کرد که تنوع این اقلام برای خرید به عنوان سوغاتی بسیار زیاد است.
۱۶.در کدام رستوران های بوشهر غذای محلی بخوریم؟
در کدام رستوران های بوشهر غذای محلی بخوریم؟ به هریک از رستورانهای شهر بوشهر که مراجعه کنید، در منوی آن قلیه ماهی و سایر غذاهای محلی به چشم میخورد ولی اگر برای خوردن یک قلیه ماهی ویژه به بوشهر سفر کردهاید حتما به رستوران و کافه مجلل میداف سری بزنید، غذاها در این رستوران به صورت خیلی جذاب و همراه با اجرای موسیقی زنده سرو میشود. رقیب سرسخت میداف، رستوران سنتی قوام میباشد که در گذشته آبانبار بوده و چند سالی است تغییر کاربری داده و به یکی از محبوبترین رستورانهای بوشهر در بین گردشگران و مردم محلی تبدیل شده است. از دیگر رستورانهای شیک و پرطرفدار بوشهر میتوان به رستورانهای خاتم، شونشین، گرگور، خلیج فارس و رستورانهای ایتالیایی گاندو و سن مارکو اشاره کرد. در سفر به بوشهر میتوانید انواع غذاهای دریایی را که با ماهی تازه طبخ میشود در رستورانهای معروف این شهر نوش جان نمایید.
۱۷. بهترین مراکز خرید و پاساژهای بوشهر کجاست؟
بهترین مراکز خرید و پاساژهای بوشهر کجاست؟ یکی از جاذبههای گردشگری برای مسافران بازدید از بازارهای سنتی و مراکز خرید هر شهر است. بازار قدیمی شهر بوشهر که ساخت آن به دوره قاجار برمیگردد یکی از جاذبههای بوشهر محسوب میشود، بازار قدیم بوشهر در محله دهدشتی این شهر واقع شده و هر کالایی که برای زندگی روزمره احتیاج دارید و یا سوغاتیهای شهر بوشهر در این بازار سنتی موجود است. اگر در سفر به بوشهر تمایل به خرید اقلام لوکس دارید به پاساژ توحید در شهر بوشهر مراجعه کنید و یا خود را به هوم کورت آدیداس بوشهر، دومین هوم کورت بزرگ کشور برسانید. برای خرید ماهی هم میتوانید از بازار ماهی فروشان بوشهر و یا بازار گناوه و دیلم دیدن کنید و سوغاتیهای سنتی بوشهر را از این مرکز تهیه نمایید.
۱۸. گذری به تاریخ استان بوشهر – سفر به بوشهر
در سفر به بوشهر میتوانید آثار تاریخی بسیاری را از نزدیک ببیند که به دورههای مختلفی همچون دوره ایلامیها و تمدن بینالنهرین بر میگردد. در دوره پادشاهی مادها بوشهر یکی از ایالتهای دولت ماد بود، اگر بخواهیم گذری به تاریخ استان بوشهر داشته باشیم و به دقت در آثار تاریخی این استان ساحلی نظاره کنیم، باید به شما بگوییم که از دوره هخامنشیان هم آثار تاریخی بسیاری همچون کاخ کوروش در این استان به جای مانده است. طبق کشفیات باستان شناسی و محققان تاریخ بوشهر آثاری بدست آمده در این استان نشان میدهد که این منطقه در گذشته محل سکونت نژادها و گروههای مختلفی بوده و قبل از ورود آریاییها به این منطقه نژادهای بومی در این سرزمین سکونت داشتهاند. از عصر حجر و کاکولیتیک و مفرغ آثار و مدارکی در این خطه پیدا شده است.
۱۹. فستیوال ها، جشنواره ها و مناسبت های مذهبی بوشهر
برخی از گردشگران در زمان سفر به بوشهر تمایل دارند در فستیوال ها، جشنواره ها و مناسبت های مذهبی بوشهر هم شرکت کنند و با فرهنگ مردم این خطه از نزدیک آشنا شوند، فستیوال موسیقی بوشهر یا فستیوال موسیقی کوچه بوشهر از بهترین جشنوارههای موسیقی محلی ایران است که هر ساله در بندر بوشهر برگزار میشود. مردم جنوب ایران همواره به موسیقی و برگزاری جشنهای شاد شهرت دارند و تنوع سازها در این منطقه بسیار زیاد است. اما در این بین موسیقی محلی بوشهری ویژگیهای خاص خودش را دارد. جشنواره موسیقی بوشهر را در گذشته صیادان، ماهیگیران و قایقرانان بوشهری برگزار میکردند. از دیگر مراسمهای مذهبی معروف این خطه میتوان به یزله و یزله گری، خیام خوانی، بزم عروسی، نان پوشی، دم دم سحری، مراسم ساروج کوبی، مراسم نیمه براتی و مراسم باران خواهی اشاره کرد.
۲۰. فرهنگ و آداب و رسوم بوشهری ها
فرهنگ و آداب و رسوم بوشهری ها ریشه تاریخی بسیار طولانی دارد و مردم خونگرم این منطقه همواره به مهمان نوازی و قناعت شهرت دارند. مردم این استان اغلب زبان فارسی را با لهجهها و گویشهای محلی مختلفی همچون بردستانی، دشتی، تنگستانی و کازرونی صحبت میکنند، البته در بخشهایی از این استان همچون عسلویه مردم به زبان عربی هم حرف میزنند که در سفر به بوشهر این نکته را هم باید مورد توجه قرار دهید. لباسهای محلی اهالی استان بوشهر یکی از مهمترین جاذبههای فرهنگی این استان جنوبی محسوب میشود، به دلیل آب و هوای شرجی این منطقه اغلب بانوان پیراهن بلند دور چین به همراه عبای سیاه، مقنعه نازک و سیاه رنگ، روبنده نازک، شلوار چیت و نوعی کفش صندل معروف به تن میکنند و آقایان هم لباس یک دست سفید بلندی را میپوشند.
جمع بندی راهنمای سفر به بوشهر
شهر بوشهر در جنوب ایران و در مرکز استان بوشهر قرار گرفته و در اغلب روزهای سال هوایی گرم و شرجی دارد. بوشهر یکی از استانهای زیبا ایران در کرانه خلیج فارس است که با سفر به آن میتوانید علاوه بر تماشای خلیج فارس زیبا از نزدیک و قدم زدن در ساحل نیلگون آن از جاذبههای تاریخی و طبیعی بوشهر هم دیدن کنید و ردپای تاریخ را به خوبی در نقطه به نقطه این استان گرمسیری در جنوب ایران مشاهده نمایید. برای خرید بلیط هواپیما به مقصد بوشهر به صورت ۲۴ ساعته میتوایند به قسمت خرید بلیط سایت الی گشت مراجعه کنید و با چند کلیک ساده در هر ساعتی از شبانه روز که تمایل داشتید بلیط پرواز خود را با بهترین قیمت و پس از مقایسه قیمت ایرلاینهای مختلف خریداری نمایید و سفری جذاب را به این منطقه تجربه کنید.
سوالات متداول
۱. با چه وسایل نقلیهای میتوان به بوشهر سفر کرد؟
برای سفر به بوشهر میتوانید از اتوبوس، هواپیما، خودرو شخصی استفاده کنید و خود را به بوشهر در جنوب غربی ایران برسانید.
۲. معروفترین سواحل استان بوشهر کدام است؟
ساحل ریشهر، ساحل دیلم، ساحل دیر و ساحل بندر دلوار از جمله معروفترین سواحل ماسهای استان بوشهر است.
۳. کدام فصل برای سفر به بوشهر مناسب است؟
برای سفر به استان بوشهر بهتر است فصلهای بهار و پاییز را انتخاب کنید که شرجی و گرمای هوای کمتر میباشد.
۴. مدت زمان سفر هوایی از تهران به بوشهر چقدر است؟
از تهران به مقصد بوشهر با هواپیما حدود یک ساعت و نیم باید در مسیر باشید.
۵. معروفترین جاذبههای دیدنی استان بوشهر کدام است؟
کاروانسرای دالکی، کاخ چهل غار، موزه و خانه رئیسعلی دلواری، عمارت کلاه فرنگی، کاخ کوروش، مسجد بردستان و قلعه زار خضرخان اهرم از جمله جاذبههای دیدنی استان بوشهر است.
۶. استان بوشهر با کدام استانهای کشور هم مرز است؟
استان بوشهر با استانهای هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس هم مرز میباشد.
۷. فاصله تهران تا بوشهر چند کیلومتر است؟
مسیر تهران تا بوشهر حدود ۱۰۵۰ کیلومتر است که با خودرو باید ۱۲ ساعت در راه باشید.
۸. بهترین بازارها و مراکز خرید بوشهر کدام است؟
بازار سنتی بوشهر در محله دهدشتی، هوم کورت آدیداس بوشهر، پاساژ توحید، بازار سنتی دیلم و گناوه از جمله معروفترین مراکز خرید این استان است.
۹. سوغاتیهای استان بوشهر چیست ؟
در سفر به این استان خرما، خارک، ماهی، ارده، انواع حلوا، انواع نان سنتی و صنایع دستی این استان همچون گلیم، قالی، حصیر، سوزن دوزی، اشیای صدفی، معرق و صنایع چوبی را میتوانید به عنوان سوغاتی خریداری نمایید.
۱. معروفترین مراسمها و جشنهای سنتی مردم بوشهر کدام است؟
فستیوال موسیقی کوچه بوشهر، یزله و یزله گری، مراسم نان پوشی، مراسم ساروج کوبی، مراسم نیمه براتی و مراسم باران خواهی از جمله معروفترین جشنها و مراسمهای سنتی در بوشهر میباشد.