راهنمای دقیق سیستم حمل و نقل در استانبول

یکی از بزرگترین دغدغه های افرادی که می خواهند به یک کشور دیگر سفر کنند، چکونگی استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی برای رسدن به مقصد است. این دغدغه وقتی که سفر اول باشد، بیشتر هم می شود. از آنجا که استانبول یکی از زیباترین شهرهای دنیاست و از طرف گردشگران ایرانی هم خیلی مورد استقبال است، در این راهنما از الی گشت می خواهیم راجع به سیستم حمل و نقل استانبول صحبت کنیم تا افرادی که قصد سفر به این شهر دوست داشتنی را دارند، بتوانند به راحتی مسیرشان را پیدا کنند. خاصی که دارد، مسیرهای زمینی و دریایی و هوایی متنوعی دارد که مجموعه ی همه ی این ها در کنار هم باعث شده تا این شهر توریستی به خوبی پوشش داده شود و مسافران از این نظر مشکلی نداشته باشند.

اگر قصد سفر به شهر استانبول را دارید می توانید راهنمای سفر به استانبول را در مجله ی الی گشت مطالعه نمایید.

انواع وسایل حمل و نقل عمومی در سیستم حمل و نقل استانبول

۱- تراموا

مطالب مرتبط:
افسانه ناکامی ها در برج دختر استانبول
برای خرید در استانبول کجا برویم؟
بهترین منطقه برای گرفتن هتل در استانبول کجاست؟

طبق نظر سنجی ها، تراموا، محبوب ترین وسیله ی حمل و نقل در بین توریست هاست چون از وسط خیابان های شهر می گذرد که این خود یک پوئن مثبت است. علاوه براین، با سرعت بسیار مناسبی که دارد که نه کند است و نه تند، این فرصت را بوجود می آورد تا بتوان شهر را دید. تراموا در استانبول معمولا علاوه بر اینکه از مناطق دیدنی شهر رد می شود، در نزدیکی آنها ایستگاه هم دارد و در نتیجه می توان به مسیر مورد نظر به راحتی دسترسی داشت.

 

۲- مترو

متروی این شهر مانند هر جای دیگری زیر زمین قرار داشته و سرعت بالایی هم دارد، خوبی مترو این است که اگر مقصدتان مشخص باشد می توانید با سرعت و بدون تحمل ترافیک به آن برسید اما امکان دیدن خیابان های شهر را مانند تراموا ندارید. در استانبول ۲ نوع مترو وجود دارد یکی متروی برقی که همان خط اصلی است و یکی مترویی که «فونیکولار» نام دارد و با کابل کشیده می شود که مسیر شناخته شده ی آن مسیر میدان تقسیم به کاباتاش که یک بندرگاه شلوغ است، است. برای پیدا کردن ورودی مترو کافیست تابلویی که M دارد را پیدا کنید.

 

۳- اتوبوس

اتوبوس در استانبول خوبی ها و بدی های خاص خود را دارد. بدی آن این است که سرعت بالایی ندارد و علاوه بر این در خیابان های شلوغ استانبول معمولا گیر می کند اما خوبی بزرگ آن این است که از مسیرهای مختلفی عبور می کند و از جاهایی رد می شود که با تراموا و مترو قابل دسترسی نیست.

 

۴- اسکله

همانطور که می دانید استانبول شهری است که توسط آبراه به ۲ قسمت تقسیم شده است که استفاده از اسکله برای دیدن مناطق مختلف شهر و رفت و آمد معمولی یکی دیگر از گزینه های پیش رو است البته هزینه ی آن نسبت به ۳ مورد بالا بیشتر است. اسکله های مختلفی در این شهر وجود دارد که معروف ترین آنها عبارتند از کادیکوی، ارتاکوی، بشیکتاش، کاباتاش، یانی کاپی و امین اونو.

 

۵- دلموش

دلموش ها، ون های زردی هستند که توانایی جابه جایی ۱۰ نفر را دارند و کرایه مناسبی دارند که از اتوبوس بیشتر اما از تاکسی کمتر است. دلموش ها بیشتر در بخش آسیایی استانبول رفت و آمد می کنند و فقط پول نقد می گیرند.

 

استانبول کارت چیست؟

استانبول کارت همان کارت حمل و نقل در شهر استانبول است که می توان آن را با قیمت ۷ لیر از تمام مغازه ها و حتی سوپرمارکتهای استانبول خرید و بعد به هر مقداری که مایل بود، آن را شارژ کرد. برای شارژ کردن آن هم کافی است در ایستگاه ها، جلوی دستگاهی که شبیه خودپرداز است قرار بگیرید، کارت را در جای مخصوصش قرار دهید و پول را به دستگاه بدهید و بعد از چند ثانیه می توانید کارت شارژ شده تان را بردارید و در مانیتور هم مبلغ شارژتان را ببینید. روش استفاده از آن هم مثل همان ورودی مترو و تراموا است.
نکته ی جالبی که در استفاده از این کارت وجود دارد این است که اگر برای مثال برای بار اول از شما ۴۴ لیر کم شود، بار دوم، ۳.۵ لیر کم می شود و بارسوم ۲ لیر و… این به دلیل تشویق شهروندان و مردم به استفاده از استانبول کارت است.
البته نرخ استفاده از این کارت در مسیرهای مترو و تراموا با هم فرق دارد. برای تعیین مسیرتان می توانید از نقشه هایی که در داخل واگن های مترو و تراموا هستند، کمک بگیرید.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

۱ نظرات

alireza 1397-03-14 - 10:54 ب.ظ
از اطلاعات مفیدتون ممنون فقط می خواستم بدوم این موارد بیان شده بالا تغییرات خاصی از تاریخ نوشتن این مقاله تا الان داشته یا نه ؟ و اینکه برای یک مسافر 5 الی 6 روزه چه مقدار باید شارژ کرد و اینکه الباقی رو بعدا میشه پس گرفت ؟ یعنی مبلغ کارت رو پس میدن 7 لیر رو میگم ؟
افزودن نظر