چین جز کشورهای بزرگ و پیشرفته ی دنیا محسوب می شود و همین خود دلیلی است که سیستم حمل و نقل وسیعی هم داشته باشد. کسانی که به با تور چین یا شخصا به این کشور سفر می کنند لازم دارند تا اطلاعاتی را در خصوص شبکه حمل و نقل چین داشته باشند تا در طول مدت زمانی که در سفر هستند دچار سردرگمی نشوند. مسافران این کشور می توانند از انواع وسایل نقلیه نظیر هواپیما، قطار، تاکسی، اتوبوس و مترو استفاده کنند و سفرهای درون شهری یا برون شهری داشته باشند. البته ناگفته نماند که برای سفرهای دریایی کشتی های کروز هم هستند تا مسافران از آن ها برای حمل و نقل استفاده کنند. به منظور آشنایی بهتر و کاملتر در ادامه با همراه باشید.
مطالب مرتبط: بهترین شهرهای چین برای زندگی کدام ها هستند؟ یک برنامه سفر ۴ روزه عالی به شانگهای معرفی بهترین سوغات چین
یکی از سریع ترین سیستم های حمل و نقل در چین برای سفرهای بین المللی را داخلی کشور هواپیما است. شما با خرید بلیط هواپیما می توانید در زمانتان صرفه جویی چشمگیری داشته باشد و همچنین انرژی بدنتان هم الی در مسیرهای طولانی از دست نمی رود. در حال حاضر ۱۲ فرودگاه بین المللی در چین وجود دارد که می توانید برای سفرهای درون شهری خودتان از آن ها استفاده کنید. به غیر از پروازهای بین المللی پروازهای داخلی متعددی هم برای سفرهای داخلی مسافران فراهم آورده شده است.
در سال ۲۰۱۴ چین با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر شبکه ریلی توانست عنوان بزرگترین شبکه ریلی دنیا را برای خود کسب کند. در این کشور از بین ۳۴ استان حدود ۲۸ استان دارای شبکه های ریلی هستند. قطار یکی گزینه های عالی در سیستم حمل و نقل چین محصوب می شود. برای سفر با قطار بهتر است از قطارهای سریع السیر که برای تشخیص آن ها باید دنبال خطوط G، D و C باشید. سرعت متوسط این قطارها ۲۵۰ کیلومتر در ساعت یا حتی بالاتر هم می باشد. اکثر شهرهای توریستی از قبیل پکن، شانگهای، ژیان، لویانگ، گیلین، چنگدو، هوانگشان، سوژو، هانگژو، گویانگ، گوانگژو و موارد بیشتر دارای قطارهای سریع هستند.
به منظور تهیه بلیط قطارهای سریع السیر می توانید قطارهایی با پیشوند D یا G و قطهار معمولی با پیشوند T یا Z را به صورت آنلاین خریداری نمایید. در این کشور نیز افرادی که فاقد کارت شناسایی چینی هستند، مجبورند قبل از حرکت قطار، بلیت خود را از دفاتر فروش بلیت تهیه کنند و امکان خرید آنلاین منتفی میشود.
بعد از قطار، قدرتمندترین سیستم حمل و نقل در چین مترو است. با توجه به این هزینه پرداختی برای مترو به نسبت دیگر سیستم های حمل و نقل در این کشور کمتر است متقاضیان زیادی دارد پس اگر خواستید سوار متروهای چین شوید پیشنهاد می کنیم که بسیار صبور باشید. در حال حاضر مسافران میتوانند از مترو در بیش از ۲۵ شهر چین از جمله پکن، شانگهای، ژیان، چنگدو، هنگ کنگ، گوانگژو، سوژو، هانگژو، چونگکینگ، کونمینگ، ووهان، چانگشا، نانجینگ، ژنگژو، هاربین، دالیان، تیانجین، شنیانگ و موارد دیگر استفاده کنند.
در میان تمامی شهرهایی که در بالا گفته شد، شهر شانگهای با داشتن ۱۴ مسیر ریلی مختلف و مجموع ۵۶۷ کیلومتر راه آهن یکی از طولانی ترین شبکه های ریلی شهری را دارا می باشد. ناگفته نماند شهر پکن هم با داشتن ۱۸ مسیر اما ۵۲۷ کیلومتر جایگاه دوم را در را از آن خود کرده است. با استفاده از ایستگاه های مترو می توانید در نقطه نقطه شهر سفر کرده و حتی تا دم در فرودگاه ها نیز بروید.
در سال ۱۹۰۸ سیستم تراموا در شهر شانگهای چین آغاز به کار کرد. در ابتدا این وسیله با سیستم الکتریکی چرخ های فولادی حرکت می کرد. در سال ۲۰۱۰ نوع جدیدی از تراموا در پارک فوق پیشرفته ژانجیانگ آغاز به کار کرد.
همانطور که در بالا هم گفتیم در مسیرهای آبی چین کروزسواری هم وارد سیستم حمل و نقل چین می شود. این شهر بیش از ۵۸۰۰ رودخانه با مجموع طولی به اندازه ۴۰۰ هزار کیلومتر دارا می باشد. چین با دارا بودن ۱۱۰ هزار کیلومتر رودخانه، دریاچه و کانال آبی و نهرهای قابل حمل و نقل بیشتری مسیر آبی کل دنیا را دارا می باشد. رودخانه یانگ تسه، زرد، مروارید، ژیجیانگ، هوانگپو و کانال پکن از مهمترین مسیرهای آبی چین هستند. قایقرانی کروز در امتداد رودخانه ها نه تنها وسیله حمل و نقل محسوب می شود، بلکه راهی برای به آرامش رسیدن و لذت بردن از طبیعت چین هم شناخته می شوند.
تاکسی! راحترین گزینه برای حمل و نقل در چین و دیگر کشورهای جهان می باشد. کرایه تاکسی در شهرهای چین به نسبت دیگر کشورها به صرفه است و می ارزد که شما خیلی راحت سفرهای درون شهریتان را انجام دهید. توجه داشته باشید که رانندگان تاکسی در چین فقط زبان چینی بلدند و در صورتی که شما خواستید به یک مقصد مشخص بروید آدرس مقصد را به راننده نشان دهید. در صورتی که فراموش کردید، میتوانید به شماره تلفنی که در پشت تاکسی نوشته شده زنگ بزنید تا شما را راهنمایی کنند، البته فقط به زبان انگلیسی پاسخ شما را خواهند داد و بعد مقصد شما را به زبان چینی به راننده اطلاع میدهند.
دوچرخه سواری در خیابان های شلوغ و پر ترافیک شهرهای چین شاید بتواند یکی از بهترین گزینه های انتخابی در بین تمامی سیستم های حمل و نقل در چین به شمار بیاید.شما برای خرید دوچرخه می توانید به ایستگاه مترو Baoshan بروید و با پرداخت ۳۰۰ یوان یک دوچرخه عالی برای خودتان بخرید. در بخش مسکونی منطقه قدیمی شانگهای و خیابان Suzhou Creek نیز میتوانید دوچرخه تهیه کنید.
آنچه لازم است درباره دوچرخه سواری بدانید این است که در بسیاری از جاده های اصلی، تونل ها و پل های بین پودونگ و پوکسی ممنوع است.
برعکس ایران در این کشور ماشین های بزرگ حق تقدم بیشتری نسبت به دوچرخه سوارها دارند.
اگر هم خواستید از دوچرخه های الکترونیکی استفاده کنید باید حدود ۱۵۰۰ الی ۲۵۰۰ یوان پرداخت کنید. اما توجه داشته باشید که باتری این دوچرخه ها تنها برای ۵۰ کیلومتر پاسخگو است.
اگر هم خواستید کمی با حال و هوای مردم چین و فرهنگ سنتی آن ها آشنا شوید، می توانید از ریکشا استفاده کنید. ریشکاها امروزه یک سه چرخه با راننده ای مسن و بازشسته است که مسئولیت هدایت این وسیله را بر عهده دارد. این گزینه روشی فوق العاده برای گشت و گذار در هوتانگ و آشنایی با فرهنگ قدیمی چین است.
حتما قبل از اینکه سوار ریکشا شوید با راننده سر قیمت به توافق برسید. در طول مدت زمانی که سوار ریکشا هستید راننده ها درباره تاریخ و فرهنگ هوتانگ، توضیحات مفصلی به شما م یدهند و برخی از آن ها هم به زبان انگلیسی با شما صحبت خواهند کرد.
هزینه بلیط تک سفره ۲ یوان
هزینه بلیط ماهانه ۱۲۰ یوان
هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۱۰ یوان و به ازای هر یک کیلومتر ۲٫۳۰ یوان به مبلغ اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۳۵ یوان باید پرداخت نمایید.
هزینه یک لیتر بنزین در این شهر ۶٫۵۰ یوان
پیشنهاد می کنیم که حتما برای صرفه جویی در وقت و پولتان از کارت های هوشمند در تور چین استفاده کنید. چرا از آن می توانید برای پرداخت هزینه ها مترو، اتوبوس، تاکسی، سوپرمارکت، رستوران، پارک، فروشگاه و … نیز بهره مند شوید. جالب است بدانید که در صورت استفاده از این کارت ۵۰ درصد هم تخفیف شامل حالتان می شود. هنگام ترک شهر نیز میتوانید کارت را به برخی جایگاههای مخصوص آن در ایستگاههای مترو، شرکتهای اتوبوسرانی و شعب بانک سیتیک چاینا (China Citic Bank) برگردانید.
منبع: www.chinatravel.com
۲ نظرات