معمولا موضوعی که هر کسی در اولین سفر خود به ترکیه دوست دارد بداند، درباره ی پول این کشور، چگونگی خرج کردن و استفاده از آن و در نهایت تبدیل ارز در ترکیه است. به هر حال اگر درباره ی پول رایج این کشور، چگونگی تبدیل آن و مسائل مربوطه به آن بیشتر بدانید، بهتر می توانید پولتان را مدیریت کنید. یکی از نکات و توصیه هایی که در این مورد انجام می شود تبدیل ارز در کشور مقصد است. اگر پول رایج در ترکیه را در خود ایران تهیه کنید، نه تنها کارمزدی که در صرافی های ترکیه گرفته می شود را کمتر پرداخت می کنید بلکه با خیالی آسوده تر به سفر می روید. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب همراه الی گشت باشید:
مطالب مرتبط: در مورد چای: نوشیدنی ملی ترکیه! بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه معرفی و راهنمای محله های استانبول
پول رایج ترکیه، لیره ی ترک که با نماد TRY و یا TL شناخته می شود و است که آن را می توان از روی تصویر روی پول شناخت. قیمت هر لیر ترکیه در تاریخ های مختلف متفاوت بوده و اکنون در تاریخ ۲۱ مرداد ماه سال ۱۳۹۷ به ریال مبلغ است. در ترکیه اسکناس های ۵ ، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ لیری وجود دارد که هر کدام رنگ متفاوتی از دیگری دارند اما حواستان باشد چون رنگ اسکناس ۵ لیری با ۵۰ لیری یکی است و ممکن است شما را به اشتباه بیندازد. سکه های این کشور نیز ۱ لیرهای و ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ کروش هستند.
تبدیل ارز در ترکیه یکی از کشورهای توریستی دنیا به دلیل وجود تعدد توریست از کشورهای اروپایی و آمریکایی به راحتی انجام می شود و ارزهایی مانند دلار و یورو در خیلی از مکان ها استفاده می شود. در بسیاری از رستوران ها یا مغازه ها ممکن است که قیمت ها را به یورو مشاهده کنید. با این حال اگر خریدهای خود را با لیر انجام دهید قیمت های پایین تری پرداخت خواهید کرد و برایتان به صرفه تر خواهد بود.
می توانید پولتان را در صرافی ها به راحتی تبدیل کنید اما پیشنهاد می کنیم تحت هیچ شرایطی آن را در فرودگاه یا هتل ها تبدیل نکنید؛ چرا که نرخ کمیسیون سنگینی به آن تعلق می گیرد و در برگشت، پول کمتری گیرتان می آید و بنابراین شمایید که ضرر می کنید.
اگر بخواهید تبدیل ارز در ترکیه انجام دهید و پولتان را با لیر عوض کنید، ۳ گزینه مورد اعتماد دارید. بانک ها، مغازه های تبدیل ارز مانند فروشگاه های جواهر فروشی و صرافی ها و یا آژانس های گردشگری. برای استفاده از ۲ مورد اول باد هویتتان را ثابت کنید که برای آن هم باید پاسپورت ارائه دهید. مزیت بزرگی که مکان هایی همچون صرافی ها و بانک ها دارند، بسیار راحت و سریع کار شما را انجام می دهند و قابل اعتماد هستند. به دلیل توریستی بودن این کشور تبدیل ارز در ترکیه در نزدیکی بسیاری از جاذبه های گردشگری آن امکان پذیر خواهد بود. در حیابان استقلال و میدان تکسیم یا در نزدیکی بازار بزرگ استانبول صرافی ها را پیدا خواهید کرد. در کنار بازار بزرگ استانبول به دلیل رقابتی که بین صرافی ها وجود دارد قیمت کمیسیون هر صرافی نیز متفاوت بوده و می توانید با کمی پرس و جو به سراغ ارزان ترین صرافی بروید. همچنین به خاطر داشته باشید که باید از اسکناس های تمیز و نو استفاده کنید. صرافی ها از پذیرش اسکناس های پاره و کهنه خودداری می کنند.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بانک های ترکیه، روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و ساعت و روزهای کاری آنها از دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲ و ۱۳:۳۰ تا ۱۷ است. البته در شهری مثل استانبول، بانک ها اکثرا هر روز باز هستند و می توانید تبدیل ارز در ترکیه را انجام دهید.
اگر چه محدودیتی در استفاده از ارز محلی وجود ندارد اما ارز ایران در بیشتر جاهایی که بروید قبول نمی شود و بنابراین بهتر است حتما آن را قبل از سفر تبدیل کرد. می توان آن را به لیر، دلار و یا یورو تبدیل کرد. اگر ارز را در ترکیه تبدیل کنید، نیازی به پاسپورت و ارائه مدارک هویتی ندارید. بسیاری از افراد به شما توصیه خواهند کرد که پول خود را به دلار تبدیل کرده تا در ترکیه به دلیل افت قیمت لیر به نسبت دلار ضرر نکنید. از طرفی اگر قصد خریدهایی که نیاز به پرداخت دلار دارند، ندارید بهتر است که از لیر استفاده کنید. چرا که تفاوت قیمت ریال به لیر کمتر از ریال به دلار است. در نتیجه لیر بیشتری نصیب شما خواهد شد. اگر قصد خرید با دلار داشتید نیز می توانید به راحتی از صرافی ها و بانک های سراسر شهر تبدیل ارز در ترکیه را انجام دهید.
بیشتر مغازه های توریستی، رستوران ها و آژانس های گردشگری ارزهای کشورهای دیگر مخصوصا دلار و یورو را قبول می کنند و حتی در شهرهای پر توریست این کشور مثل آنتالیا، قیمت ها به یورو نشان داده می شود. در حالی که در منطقه ی اژه، قیمت ها بیشتر به پوند ارائه می شود؛ چون بیشتر گردشگران آن ها، بریتانیایی ها هستند. اگر کارت های اعتباری بین المللی نیز دارید، می توانید در اغلب رستوران ها و مغازه ها با آن خرید کنید، هر چند که اکثر مغازه داران پول نقد را ترجیح می دهند.
اشیای وارده ی ممنوعه به ترکیه عبارتند از مواد مخدر، اشیا تیز و سلاح. اشیا و کالاهایی که خروج آن ها از ترکیه ممنوع است هم عبارتند از فرش که البته بعد از ارزش گذاری و تعیین سن آن، می توان آن را از کشور خارج کرد. عتیقه جات، چای، قهوه و ادویه جات از دیگر کالاهای خروجی ممنوعه هستند و در صورت مشاهده با آن به سختی مقابله می کنند. حتی جریمه و مجازات های سختی نیز به همراه دارد. مواد معدنی مانند سنگ ها و کانی های ارزشمند نیز تنها با مجوز از اداره کل معدن، اکتشافات و تحقیقات، امکان خروج از کشور را دارند.
۲۷ نظرات