یکی از مواردی که به محض سفر به ترکیه آن را متوجه می شوید، اجتماعی بودن مردم این کشور است که بخشی از آداب و رسوم ترکیه است. مردم ترکیه همیشه دوست دارند تا با افراد جدید آشنا شوند و شاید بتوان گفت هیچ چیز به اندازه ی صحبت با یک فرد غریبه در طول روز آنها را خوشحال نمی کند و به همین دلیل است افرادی که به این کشور سفر می کنند، از این طبیعت گرم آنها کمی متعجب می شوند. این را در ذهنتان نگه دارید تا شما را با گوشه های دیگری از فرهنگ ترکیه آشنا کنیم. همراه الی گشت باشید:
Hos Geldiniz!
مطالب مرتبط: ۷ جایی که ترکیه با آن مشهور شده را می شناسید؟ سوغاتی های معروف ترکیه
این عبارت را در ترکیه مخصوصا در رستوران های سنتی ترکیه زیاد می شنوید و به معنای «خوش آمدید» است و چیزی که شما باید در جواب بگویید، « Hos bulduk» که به معنای ما احساس خوشامدگویی داریم است. البته اگر فراموش کردید تا این عبارت را بگویید، دست و پای خودتان را گم نکنید چون آنها متوجه می شوند که هر فرد غریبه ای زبان آنها را نمی داند.
فقط مردان!
اگر یک خانم هستید، تنها جایی که در ترکیه باید از رفتن به آن خودداری کنید، «چایخانه های ترکی» هستند. هم از نظر سنتی و هم فرهنگی، خانم ها به چایخانه ها نمی روند، به جای آن اگر هوس خوردن چای در بیرون کردید، می توانید به کافه یا باغ های سرو چایی ای که در آن خانوداه ها هستند بروید. اگر شک داشتید که آیا جای مناسبی برای شماست یا نه، کافیست ببینید چه افرادی آنجا هستند. مکانی با تعداد زیادی میز که روی آنها مردان نشسته اند به این معناست که در آنجا جایی برای خانم ها نیست.
دورهمی های اجتماعی!
در ترکیه خیلی این احتمال وجود دارد که ناگهان از طرف شخصی به یک مهمانی یا عروسی دعوت شوید حتی اگر با آن شخص فقط چند روز آشنا شده باشید و اعتقادشان هم بر این است که باید شاد بود و در این کشور، کلمه ی غریبه مفهومی ندارد. در واقع تنها چیزی که مردم آنجا می خواهند این است که احساس غریبی نکنید و از بودن در جایی که هستید، لذت ببرید. اگر خواستید به نشانه ی تشکر و برای احترام برای آنها هدیه بخرید، دادن کادوهای نختلفی مثل پیراهن های خاص، طلا و حتی پول مرسوم است.
به خانه شان دعوت می شوید!
مردم ترکیه زیاد مهمان به خانه شان دعوت می کنند حتی افرادی را که خیلی کم می شناسند! ممکن است فقط برای صرف صبحانه یا یک چای معمولی باشد. ورود به خانه با کفش خیلی مرسوم نیست و به جای آن، به شما دمپایی داده می شود. اگر برای شام دعوت شدید، مطمئن شوید که یک شکم گرسنه ی بزرگ دارید! چون مردم این کشور عادت دارند بشقاب های مهمانشان را خیلی پر کنند و هیچ بهانه و عذری را هم نمی پذیرند. غذای اصلی معمولا یک وعده ی خیلی بزرگ است و بعد از آن، میوه و آجیل و بعد هم چای و قهوه ترک سرو می شود.
اگر برای صرف غذا به خانه ی کسی دعوت شوید، بهتر است همراه او به آشپزخانه بروید و پیشنهاد کمک بدهید. آقایان هم عادت دارند در این موقع در اتاق نشیمن کنار هم باشند و درباره ی مسائل مختلف با هم صحبت کنند.
چانه زنی!
در مسایل مالی هم ترک ها خیلی اهل چانه زنی هستند و درواقع این یکی از خرده فرهنگ های مردم این کشور است. دراین میان، چانه زدن از خریدهای کوچک مغازه ای گرفته تا معاملات بزرگ، رایج است.