صخره های نارنجی خلیج آتش
معمولا تصویری که بیشتر ما از ساحل در ذهن داریم شن های نرم و تمیز به همراه دریای نیلگون و نسیمی خنک است. اما در سفر به نقاط مختلف دنیا گاهی سواحلی می بینیم که تصورات و قید و بندهای قبلی ذهن ما را می شکنند و با آنچه در ذهن از ساحل می شناسیم متفاوت هستند. یکی از این سواحل عجیب در کنار خلیج آتش استرالیا قرار دارد، ساحلی که با صخره های نارنجی رنگ پوشیده شده و چشم اندازها و مناظر متفاوتی را پدید آورده است. اگر می خواهید از این ساحل بیشتر بدانید، در ادامه الی گشت را همراهی کنید.
مطالب مرتبط: صخره های مواج هایدن در استرالیا+ تصویر استرالیا را با این مکان ها بشناسید!
خلیج آتش در ساحل شمال شرقی تاسمانی در استرالیا، خلیج بزرگی است که ۳۰ کیلومتر امتداد دارد اسم این خلیج را دریانورد و کاشف بریتانیایی در سال ۱۷۷۳ خلیج آتش گذاشت چون او در کنار ساحل آتش های زیادی را دید و به این باور رسید که این منطقه پر از جمعیت است. نشانه هایی از سکونت مردم بومی هنوز هم در این ساحل دیده می شود. خلیج آتش با سواحل سفید، آب های آبی و صخره های گرانیتی بزرگ به رنگ نارنجی روشن شناخته می شود. کسی چه می داند؟ شاید همین صخره های قرمز آتشین باعث شدند تا دریانورد اسم این خلیج را آتش بگذارد.
اما چه چیزی رنگ صخره های این ساحل را نارنجی کرده است؟ گلسنگ ها ترکیبی از جلبک و قارچ هستند که در کنار هم زندگی می کنند و هر دو برای هم مفید هستند. جلبک از طریق فتوسنتز برای قارچ غذا آماده می کند و قارچ ها هم یک محیط امن برای جلبک ها به وجود می آورند. زندگی قارچ ها و جلبک ها در کنار هم شرایطی را به وجود آورده که کاملا متفاوت از ویژگی های هر یک از جلبک ها و قارچ ها است. گلسنگ ها با جزء قارچی خود دسته بندی می شوند و نام علمی که به آن ها داده می شود هم صرف نظر از نوع جلبکی که در آن ها زندگی می کند، با توجه به نام علمی گونه قارچ ها انجام می شود.
رنگ نارنجی صخره های خلیج آتش، از این گلسنگ ها می آید. این رنگ در ریسه های گلسنگ ها که بخش گیاهی بدن آن هاست وجود دارد. گلسنگ ها از نوع ریسه ها طبقه بندی می شوند چون ریسه ها معمولا برجسته ترین بخش گلسنگ ها هستند. اما در بعضی از گلسنگ ها ریسه ها به سختی دیده می شود و به همین دلیل خیلی از گلسنگ ها طبقه بندی نشده اند. به غیر از گلسنگ ها، در اطراف این خلیج حیات وحش متنوع و زیادی مثل پرندگان، مرجان ها و موجودات آبزی که جذب صخره های مرجانی می شوند هم زندگی می کنند.
منبع: amusingplanet.com