کالای دیوتی فری (Duty Free) در فرودگاه به چه معناست؟

ممکن است عبارت دیوتی فری(Duty Free) را در فرودگاه‌های بین‌المللی دیده باشید اما معنی آن را ندانید. اگر درباره معنی این عبارت کنجکاو هستید و دوست دارید در سفرهای خارجی کالاهایی را با قیمت پایین و بدون مالیات خریداری کنید باید با دیوتی فری آشنا شوید. در این مقاله به معرفی کالاهای دیوتی فری، شیوه خرید و محدودیت‌هایی که درباره خرید این کالاها وجود دارد می‌پردازیم.

ابتدا بیایید به سوال دیوتی فری چیست؟ پاسخ دهیم. به طور کلی دیوتی فری به کالاهایی گفته می‌شود که از مالیات معاف هستند و مسافران می‌توانند در سفرهای بین‌المللی آن‌ها را خریداری کرده و بدون پرداخت عوارض گمرکی با خود به منزل بیاورند. این کالاها در فروشگاه‌های موجود در فرودگاه‌های بین‌المللی به فروش می‌رسند و نسبت به فروشگاه‌های بیرون فرودگاه قیمت پایین‌تری دارند. بنابراین کالاهای دیوتی فری گزینه‌های مناسبی برای سوغات یا هدیه هستند. برای خرید کالاهای دیوتی فری باید به فروشگاه‌های Duty Free فرودگاه‌ها سر بزنید، برای این‌کار می‌توانید از مسئولان اطلاعات فرودگاه‌ها کمک بگیرید.

 

معرفی کالاهای دیوتی فری شما را بیشتر با این مفهوم آشنا می‌کند. کالاهایی مانند عطر و لوازم آرایشی،  لوازم بهداشتی، انواع موارد خوراکی، نمک دریایی، عسل، شکلات، شیرینی‌جات، انواع نوشیدنی، قهوه، سیگار، انواع کیف، عینک، ساعت، لوازم الکترونیکی و وسایل بازی جزو کالاهای دیوتی فری هستند. البته ممکن است برخی از این محصولات در فرودگاه‌های مختلف پیدا نشوند و در برخی دیگر کالاهایی وجود داشته باشند که در بین موارد گفته شده موجود نباشد. برای مثال در «دبی دیوتی فری» مسافران می‌توانند انواع محصولات از برندهای معروف تا کارت شارژ را خریداری کنند. جالب است بدانید در دبی دیوتی فری عطر و ادکلن بیش از ۱۸ درصد فروش کل را به خود اختصاص داده و جزو پرفروش‌ترین محصولات است. همچنین در دبی دیوتی فری هر ساله در بیستم دسامبر، حراجی ۲۵درصدی برگزار می‌شود که شامل قرعه‌کشی‌های جذاب است.

فروشگاه‌های دیوتی فری فرودگاه بین‌المللی چانگی سنگاپور و فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور محصولات خود را با قیمت بسیار پایین عرضه می‌کنند و جزو محبوب‌ترین مکان‌ها برای خرید هستند. اگر به شهرهایی مانند لندن، وین و دبی سفر کنید می‌توانید لوازم آرایشی را با قیمت بسیار مناسب تهیه کنید. قیمت عطر هم در فرودگاه‌های پورتو، لندن و مادرید بسیار خوب و مناسب است.

به طور کلی مغازه‌های معاف از مالیات در فرودگاه‌ها، کالاهای درجه یک و اقلام توریستی باکیفیت کشور میزبان را به فروش می‌رسانند. در تبلیغات این فروشگاه‌ها گفته شده قیمت‌های بدون مالیات کالاهای دیوتی فری معمولا ۱۰ تا ۵۰ درصد کمتر از قیمت‌های داخلی هستند.

حال که با مفهوم دیوتی فری و کالاهای آن آشنا شدید شاید بخواهید شیوه خرید کالای دیوتی فری را بدانید. این نوع کالاها در پایانه‌های مختلف فرودگاهی، در اختیار عموم نیستند و فقط با ارائه پاسپورت شما می‌توانید آن‌ها را بخرید. برای خرید، زمانی که در فرودگاه بین‌المللی هستید ابتدا فروشگاه مورد‌نظر را پیدا کرده و پاسپورت خود را به مسئولان فروشگاه نشان دهید و بعد محصول دلخواهتان را بخرید. البته ممکن است این قوانین در فرودگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی داشته باشند و در برخی از فرودگاه‌ها بدون نشان‌دادن پاسپورت امکان خرید باشد.

آیا محدودیت‌هایی در خرید کالاهای معاف از مالیات در فرودگاه وجود دارد؟ بله، باید به خاطر داشته باشید که تعداد محصولات دیوتی فری خریداری شده توسط هر فرد محدود است و خریدها در اطلاعات پاسپورت ثبت می‌شوند.

کشورهای مختلف، قوانین متفاوتی برای حجم خرید کالاهای دیوتی فری دارند و فقط تا حد معینی از مالیات معاف می‌شوند. ممکن است کالاهایی که در کشور میزبان معاف از مالیات و عوارض گمرکی هستند با بازگشت به کشور مبدا مشمول مالیات شوند. گاهی تعدادی از محصولات عرضه شده در این فروشگاه‌ها درصد تخفیف خوبی دارند و معمولا این مسئله مسافران را برای خرید بیشتر، ترغیب می‌کند. اما قبل از خرید باید به قوانین کشور مبدا توجه کنید زیرا در صورت تهیه کالای زیاد و یا کالاهایی که در کشور مبدا حتما مشمول پرداخت مالیات می‌شوند مجبور به پرداخت عوارض گمرکی خواهید بود و در نهایت قیمت تمام شده‌ی کالاها برایتان به صرفه نخواهد بود.

دانستن نکات مهم درباره خرید کالاهای معاف از مالیات(Duty Free) در فرودگاه برای افرادی که قصد خرید این نوع کالاها را دارند بسیار مفید است و به آن‌ها کمک می‌کند خرید بهتری داشته باشند. به طور کلی در سفرهای بین‌المللی، فروشگاه‌های دیوتی فری بسیار جذاب و فریبنده هستند و توجه مسافران را به خود جلب می‌کنند. اما در مواجهه با این فروشگاه‌ها قبل از هر چیزی باید خودتان را کنترل کرده و هیجان‌زده نشوید و با حساب و کتاب خرید کنید.

اگر قصد تهیه یک کالا دارید قبل از خرید قیمت اصلی یا جهانی محصول را چک کنید و مطمئن شوید که تخفیف دریافت کرده‌اید زیرا گاهی قیمت ارائه شده در فروشگاه‌های دیوتی فری برای یک محصول خاص با قیمت فروشگاه‌های داخل شهر آن محصول، تفاوتی ندارد و خرید آن برایتان مفید نخواهد بود. همچنین گاهی قیمتی که به عنوان تخفیف معرفی شده در واقع میزان مالیات کم شده است و تخفیف واقعی نیست. پس اگر قصد خرید محصولی را دارید از قبل قیمت آن را در داخل شهر بررسی کنید تا علاوه بر معافیت مالیاتی، کالاهایی را با تخفیف واقعی بخرید.

همانطور که در قسمت قبل گفته شده در برخی از فرودگاه‌های بین‌المللی لوازم الکترونیکی مانند موبایل یا دوربین عکاسی به فروش می‌رسند. شاید با دیدن آن‌ها برای خرید وسوسه شوید اما باید بدانید خرید این لوازم از فرودگاه‌ها هوشمندانه نیست زیرا گاهی در برخی از سایت‌های اینترنتی، لوازم الکترونیکی را با قیمت بهتری می‌توان تهیه کرد.

مقایسه قیمت دلاری یک کالا با قیمت داخل کشور یکی دیگر از نکاتی است که باید هنگام خرید کالاهای دیوتی فری به آن توجه کنید. گاهی قیمت دلاری یک کالا به نظرتان بسیار مناسب است اما قبل از خرید باید بررسی کنید که قیمت آن کالا در داخل کشور چقدر است و آیا قیمت ارائه شده در فرودگاه ارزان‌تر است یا نه؟ توصیه می‌کنیم خریدهایتان را با ارز محلی انجام دهید و در صورت استفاده از کارت اعتباری خودتان، اطمینان پیدا کنید، بانک عامل هیچ پولی بابت تراکنش از شما دریافت نمی‌کند.

در این مقاله کالای دیوتی فری، شیوه خرید این کالاها، محدودیت خرید و نکات مهمی که هنگام خرید کالاهای دیوتی فری باید به آن‌ها توجه کنید را توضیح دادیم. با این که برخی از قیمت‌های ارائه شده در فرودگاه‌ها برای کالاهای دیوتی فری بسیار وسوسه‌کننده هستند اما همانطور که در قسمت قبل گفته شد باید قبل از خرید به قوانین معاف از عوارض بسته در کشور مبدا، قیمت‌های کالا در داخل شهر و قیمت کالا در کشور خودتان توجه کنید تا بتوانید خرید به صرفه‌ای داشته باشید. توجه داشته باشید که گاهی کالاهای معاف از عوارض گمرکی در کشور مقصد با بازگشت به کشور خودتان مشمول مالیات می‌شوند. در این صورت هزینه‌ی تمام شده‌ی کالای دیوتی فری برایتان بیشتر خواهد شد.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟