خانه هایی که شهر را از وزش بادهای هولناک نجات می دهند!

دیوار مسکونی شهر فرمونت

در دنیا شهرهای زیادی هستند که فقط به خاطر وجود معدن های با ارزش به وجود آمده اند یکی از این شهرها، شهر «فرمونت» در کانادا ست که در نزدیکی مرز کبک-لابرادور قرار دارد و در اوایل دهه ۱۹۷۰ توسط «شرکت معدنی کارتیر کبک» تاسیس شده است. اما ساخته شدن این شهر داستان جالبی دارد چون وجود بادهای سرد در این ناحیه، عملا ساخت شهر را با مشکل جدی روبرو کرده بود اما ساخت یک دیوار مسکونی همه مشکلات را حل کرد. اگر می خواهید از داستان ساخته شدن شهر فرمونت بیشتر بدانید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
لیتل مانیتو، دریاچه ای در کانادا که روی آن شناور می مانید!
اتاوا، ارزانترین شهر کانادا در حین پایتخت بودنش!

شرکت معدن می خواست تا از حجم زیاد سنگ های آهنی که بر روی کوه «مونت رایت» بود بهره برداری کند برای همین قصد داشت تا در ۲۵ کیلومتری این کوه شهری بسازد تا کارگران معدن و همینطور خانواده های آن ها را در آنجا ساکن کند. این ناحیه درست در بالای مدار ۲ درجه شمالی قرار دارد یعنی دقیقا در همان راستایی که آلاسکا و سیبری هستند پس حتما حدس زده اید که زمستان های طولانی و سرد و تابستان های کوتاه و ملایم از ویژگی های آب و هوایی اینجاست به طوری که با آمدن زمستان، بادهای سرد و شدید شمالی شهر را تحت تاثیر قرار می دهد و تقریبا ساکنان را خانه نشین می کند.

این بادها برای ساخت شهر جدید مشکل کوچکی نبودند برای همین مسئولان مجبور شدند تا به فکر راه چاره ای برای حل این مشکل باشند. مگر می شد در ناحیه ای که تا این حد بادهای سرد می وزید و زمستان های طولانی ای داشت شهر ساخت؟ آیا خانواده معدچیان حاضر بودند در ناحیه ای که به وزش بادهای سرد معروف است زندگی کنند؟ دهه ۱۹۶۰ بود که دو معمار از شهر مونترال مامور شدند تا این شهر را به شیوه ای طراحی کنند که این بادهای سهمگین کسی را اذیت نکند!

این دو معمار بعد از بررسی های اقلیمی این ناحیه به این نتیجه رسیدند که بدون شک شهر احتیاج به بادشکن دارد تا جلوی بادها را قبل از رسیدن به شهر بگیرد. آن ها در قدم اول شروع به تحقیق کردند تا ببینند شهرهایی که همین ویژگی های آب و هوایی را داشته اند چطور بر این مشکل غلبه کرده اند. آن ها بعد از تحقیقات به یکی از شهرهای سوئد برخوردند که با طراحی ای زیرکانه مشکل وزش بادهای سرد را از سر راه برداشته بود. آن ها با الگوبرداری از این شهر سوئدی تصمیم گرفتند تا دست به خلاقیت بزنند و به جای موانع معمولی، بادشکن ها را در مجتمع های مسکونی پیاده کنند. آن ها برای اجرای این طرح شروع به ساخت ساختمان های ۵ طبقه و به هم چسبیده در مرزهای شهر کردند این ساختمان ها در کنار هم یک دیوار مسکونی به طول ۱.۳ کیلومتر را شکل دادند که درست مثل دیواری بلند شهر را به احاطه خود درآورد.

این ساختمان ها هم جایی برای زندگی بودند و هم با ارتفاع بلند خود مانعی برای ورود بادهای سرد شمالی به شهر می شدند. برای ساخت این ساختمان ها فکر همه چیز شده است آن ها فقط خانه نیستند بلکه هر نوع امکاناتی که ساکنان نیاز دارند مثل هتل، رستوران، سوپرمارکت، مدرسه، بیمارستان، تالار شهر، استخر، ایستگاه پلیس و حتی زندان سه سلوله هم در همین دیوار مسکونی وجود دارد تا در زمستان های طولانی که حدود ۷ ماه طول می کشد کسی از این ساختمان ها خارج نشود. همه ساکنان به جز کارگرانی که در معدن کار می کنند کل مدت زمستان را در همین ساختمان ها می مانند و به بیرون نمی روند چون با وجود امکاناتی که هست دیگر نیازی به بیرون رفتن نیست!

این دیوار مسکونی که حدود ۴۴۰ نفر در آن زندگی می کنند امروز به نماد شهر فرمونت تبدیل شده و یکی از راحت ترین جاهای شهر برای زندگی است. همانطور که گفتیم برای ساخت این دیوار مسکونی از یک معمار سوئدی به اسم «رالف ارسکین» الهام گرفته شده، کسی که ساختمان های مشابهی را در سال ۱۹۶۲ در سوئد درست کرد تا کسانی که برای کار در معدن به نواحی شمالی مدار قطب شمال رفته بودند را ساکن کند.

جالبه بدانید که دیوار مسکونی کانادا حتی از ساختمان های مشابه سوئد هم بهتر است چون برخلاف ساختمان های سوئد که فقط مسکونی اند ساختمان های شهر فرمونت مسکونی، تجاری و آموزشی هستند و امکانات زیادی دارند به طوری که ساکنان را از بیرون رفتن در سرمای زمستان بی نیاز می کنند. اما خانه ها و ساختمان های شهر مرمونت فقط محدود به این دیوار مسکونی نیست. حدود ۷۵۵ خانه دیگر هم در شهر وجود دارد که در آن سوی دیوار مسکونی ساخته شده اند اما چون این دیوار جلوی بادهای سهمگین را می گیرد زمستان های طولانی را بدون شکل سپری می کنند. شهر فرمونت تنها شهر معدنی این ناحیه است و وجود دیوار مسکونی باعث شده تا همه مردم این شهر در زمستان های سرد در برابر وزش بادهای سهمگین محافظت شوند.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

ناشناس 1396-11-30 - 12:41 ب.ظ
عالی
افزودن نظر