هیچ بشری نتوانسته این دیوار را خراب کند! + عکس واقعی دیوار

دیوارهای مقبره ی ساکسایوامان

واقعا برخی از آثاری که از دوران باستان از اقوام مختلف به جای مانده است، مایه ی تعجب بشر است زیرا انسان ها در حال حاضر با در دست داشتن بهترین تکنولوژی ها و مصالح تنها می توانند نسخه ای آزمایشی را از آن آثار شبیه سازی نمایند. یکی از این بازماندگان که باعث تعجب بشریت شده است، است که در واقع دیوارهای یک مقبره است که از دوران باستان در پرو که در آمریکای جنوبی قرار گرفته است، باقی مانده است. این دیوارها بدون دخالت هیچ ملات و یا همان چسب مصالح ساخته شده است و جالب است که در اصطلاح، آخ هم پس از گذشت این سال ها نگفته است! در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، دیوارهای مقبره ی ساکسایوامان را مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
آشنایی با عجیب ترین هتل های جهان! +تصویر
در عجیب ترین مزرعه دنیا کادیلاک کاشته می شود! + تصویر
درخت عجیبی در مونتنگرو که از آن آب بیرون می ریزد! + تصویر

این سوال که آیا بشر آیا در زمان باستان با فرا زمینی ها ارتباط داشته است و آیا آن ها به زمین آمده اند یا خیر، می تواند یکی از بزرگ ترین تردیدهای انسان امروزی باشد، از طرفی این قضیه را با جدیت تمام رد می کند و آن را منتفی می داند و از طرفی هم این تردید را همیشه به همراه خود دارد که چگونه انسان نخستین و باستانی، با اطلاعات محدودی که داشته است، چنین سازه هایی را با دقت و وسواس فراوان ساخته اند؟

نکته ی جالب اینجاست که اکثر این بازمانده های باستانی نیز ترکیبی مشابه و تمیز دارند و ناخودآگاه ذهن هر انسان و بیننده ای را به سمت فرا زمینی ها، فضایی ها، بیگانگان، … و یا هزاران موجود دیگر می کشاند. از جمله ی این اعجاب انگیزها، دیوارهای مقبره ی ساکسایوامان در پرو است. اول از همه بگذارید تا درباره ی این کشور لاتین برای شما بگوییم. پرو کشوری است در آمریکای جنوبی که در حال حاضر پایتخت آن شهر لیما است.

این کشور از شمال با اکوادور و کلمبیا، از شرق با برزیل، از جنوب شرقی با بولیوی، از جنوب با شیلی و از غرب با اقیانوس آرام هم‌ مرز و همسایه است. پرو گذشته از این که به عنوان مهد امپراتوری اینکا شناخته می ‌شود، وطن شمار زیادی از بومیان قاره ی آمریکا نیز می باشد. از طرفی دیگر، پرو کشوری است با پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی که زبانزد جهانیان است. شهر لیما را اسپانیایی‌ ها در حدود ۴۰۰ سال پیش بنیاد گذاردند.

این شهر هنوز هم منظره اسپانیایی دارد و قدیمی‌ ترین دانشگاه پرو نیز در این شهر قرار گرفته است. نسیم دریا در ساحل، آب و هوای لیما را مطبوع ‌تر از پیش ساخته ‌است. در منطقه ی پست ‌بوم بیابانی پرو بیش از ۵۰ رود جریان دارد و یکی از این رودها از وسط شهر لیما می ‌گذرد. از معروف ترین دوره ‌های تاریخی در پرو، امپراتوری اینکاها پیش از ورود اسپانیایی‌ ها به این کشور را می ‌توان نام برد.

نخستین دسته از اسپانیایی ‌ها در قرن ۱۶ وارد این کشور شدند و این سرزمین به مستعمره ی دیگر کشور لاتین، اسپانیا تبدیل شد. بیشتر مردم منطقه ی کوهستانی پرو سرخپوست و یا نیمه‌ سرخپوست هستند. زمانی که کریستوف کلمب به قاره ی آمریکا جدید رسید، امپراتوری بزرگی از سرخ پوستان در آمریکای جنوبی وجود داشت. این سرخ پوستان اینکاها بودند و پایتخت امپراتوری آنان کوسکو بود که امروزه یکی از شهرهای پرو است.

این شهر در قلب منطقه ی کوهستانی پرو قرار دارد. در این منطقه هوای روزها بسیار گرم است و فاصله کمی تا خط استوا دارد و چندین ساعت در روز آفتاب سوزان بر آن می ‌تابد. سرخپوستان امروزی منطقه کوهستانی هنوز هم مانند نیاکان اینکای خود زندگی می ‌کنند. کشاورزان سرخ ‌پوست گندم، جو، سیب زمینی و نوعی ذرت به عمل می ‌آورند. در کشور پرو نه تنها نقره و طلا، بلکه مس و کانی استخراج می ‌گردد. یک مقبره ی سنگی در پرو وجود دارد که دیوارهایی نفوذ ناپذیر دارد.

این مقبره های، دیوارهای سنگی بدون نقص دیوارهای مجموعه ی (Saksaywaman) که بدون استفاده از قطره ای بتن یا هر ماده ی چسبناک دیگری به پایان رسیده است و به هم چسبیده بود در برخی از موارد باستان شناسان را شگفت زده کرده است به طوری که امکان وارد کردن حتی یک کاغذ نازک بین این صفحات سنگی نیز وجود ندارد. هر قطعه ی سنگ سطح صاف و گردی دارد. هیچ کس نمی داند که این سنگ ها چطور به این شکل در آمده است و با این دقت و زیبایی روی هم قرار گرفته اند.

البته در پرو و در برخی از شهرهایش، مجموعه‌ های مختلف دیگر نیز کشف می شوند و یکی از عجیب و غریب هایش، دیوارهایی هستند که با نام ساکسایوامان معروف هستند. دقت به‌ کار رفته در ساخت این دیوار ‌ها مثال ‌زدنی است و آن قدر با وسواس و دقت ساخته شده است که گویی با یک پازل بسیار پیچیده و عظیم روبرو هستیم. هر تکه ای از آجرها این دیوار ها و یا همان ساکسایوامان ها به شکلی عجیب با قطعات دیگر در کنار هم قرار گرفته اند و با یکدیگر هماهنگ شده اند و بدون ایجاد کوچک ترین خلل و روزنه ای و یا حتی سوراخی در کنار یکدیگر چیده شده ‌اند.

دانشمندان باستان شناس سال‌ های سال است که در پی کشف چگونگی ساخت این دیوار باستانی و عجیب هستند. برخی از آنان بر این عقیده ‌هستند که سازندگان دیوار مقبره ی ساکسایوامان با استفاده از نوعی مایع گرفته ‌شده از گیاهی که تا به الان هم ناشناخته مانده است، توانسته‌ اند به این سنگ‌ ها که به صورت نر و ماده و یا حتی قفل و کلید در کنار هم قرار گرفته اند، شکل دلخواه و مورد نظرخود را به آن ها بدهند.

نظریه ی دیگری نیز هست که می‎ گوید احتمال دارد دیوارهای مقبره ساکسویوان، در اثر تابش نور خورشید مواد معدنی از سنگ ‌ها به بیرون آمده و به مرور زمان فاصله ی بین سنگ ‌ها را پر کرده باشد. در حالی که دانشمندان و متخصصین هنوز به دنبال یافتن پاسخی برای چگونگی تشکیل این پدیده هستند، هنوز هم خیلی از افراد فکر می کنند که را فرا زمینی ها به گونه ای ساخته اند که هیچ شخصی تا به حال نتوانسته است آن را تخریب نماید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟