دندان های ۱۰ میلیون ساله ی انسان در آلمان
زمین شناسان در آلمان فسیل دو دندان ۹.۷ میلیون ساله انسان را کشف کردند که به نظر می آید می تواند همه نظریه هایی که تا به حال درباره تاریخچه انسان ها وجود داشته را متحول کند! این کشف عجیب و غریب یافته های تاریخی درباره تکامل انسان ها را دچار شک و شبه کرده است. روز جمعه بود که محققان موزه تاریخ طبیعی شهر ماینتس آلمان خبر دادند که دو دندان ۹.۷ میلیون ساله را از بستر قبلی رودخانه راین کشف کرده اند. چیزی که این کشف جدید را تا این حد مهم می کند این است که این دندان ها ظاهرا متعلق به انسان تباران هستند و از دندان های کشف شده در آفریقا سن خیلی بیشتری دارند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره این دندان های ۱۰ میلیون ساله عجیب بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: قدیمی ترین دندان پر شده دنیا! + تصویر این تفاوت های فرهنگی حسابی متعجبتان می کند!
حدود یک سال پیش بود که تیمی از باستان شناسان در جنوب غربی آلمان در شهر «اپلسهایم» در جایی که قبلا رود راین جریان داشت دو دندان انسان را کشف کردند اما جالب است که خبر این کشفیات این هفته منتشر شده چون تیمی که به این کشفیات رسیده بود می خواست مطمئن شود که چیزی که پیدا کرده واقعا تا این حد مهم است! محلی که این دندان ها در آنجا کشف شده حدود ۲۰۰ سال است که علاقمندان به کشف فسیل ها را به این ناحیه می کشاند چون رسوبات این رودخانه چند میلیون ساله هستند و اولین فسیل ها در اوایل قرن ۱۹ در آنجا پیدا شد. دو دندان کشف شده یکی دندان نیش بالای سمت چپ و دیگری اولین دندان آسیاب بالا سمت راست است که کاملا سالمند اما دیگر سفید نیستند و ظاهری شبیه کهربا دارند. گفته می شود که این دندان ها متعلق به گونه انسان تباران اولیه هستند اما این دندان ها و به ویژه دندان نیش اصلا شبیه نمونه هایی که تا به حال در شمال اروپا کشف شده نیست. هیچ کس نمی داند که این انسان ها از کجا به این ناحیه آمده بودند و چرا تا به حال هیچ وقت نمونه ای از این دندان در هیچ جای دیگر پیدا نشده است.
چیزی که پیدا شدن این دندان ها را تا این حد بحث برانگیز کرده این است که تا به حال دانشمندان عقیده داشتند که انسان های اولیه قبل از اینکه حدود ۷۰ هزار سال قبل در دنیا پراکنده شوند برای اولین بار بین ۴۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار سال قبل در شرق آفریقا به دنیا آمدند. برای همین این دندان های کشف شده در اروپا این نظریه را کاملا با چالش روبرو کرده است چون اینطور که به نظر می آید انسان های اولیه نه در آفریقا که در اروپا به وجود آمده اند البته چندین میلیون سال زودتر از چیزی که همه باور داشتند! تا به حال نمونه های این دندان ها فقط در شرق آفریقا کشف شده که همگی خیلی جوان تر از دندان های کشف شده جدید هستند این دندان ها تقریبا ۱۰ میلیون ساله هستند پس این سوال پیش می آید که چه اتفاقی افتاده است؟ اما جالب است که نمونه این دندان در اروپای شرقی و حتی یونان و ترکیه هم وجود نداشته است و فسیل هایی که در این مکان ها تا به حال پیدا شده با این دو دندان تفاوت زیادی دارند.
به گفته «هربرت لوتز» سرپرست آن تیم:« این یک اتفاق جدید و غافلگیرانه است چون هیچ کس انتظار نداشت که یک همچین کشف بزرگی در آن نقطه پیدا شود. این تیم ۱۷ سال بود که در این محل در حال جست و جو بود و همه اعضای تیم در لحظه شروع این کندوکاو می دانستند که این محل پتانسیل پیدا شدن فسیل هایی در رابطه با انسان ها را دارد. همه اعضای تیم در این سال ها منتظر کشف یک همچین چیزی بودند اما قرار بود که عملیات جست و جو در اواخر سال ۲۰۱۶ تمام شود و درست در لحظه آخر این دو دندان پیدا شد. هیچ وقت فکر نمی کردیم که به همچین کشف بزرگی برسیم و حالا ما عملیات جست و جو در این سایت را ادامه می دهیم.» ظاهر این دندان ها کاملا شبیه دندان های اسکلت ۳.۲ میلیون ساله انسانی هستند که در اتیوپی آفریقا پیدا شده بود و اصلا شبیه گونه های دیگری که تاکنون در اروپا و آسیا کشف شده نیستند پس شاید اصلا اروپایی نباشند!
در کنفرانس مطبوعاتی که به مناسبت پیدا شدن این دندان ها برگزار شد شهردار ماینتس پیشنهاد داد که این کشفیات می تواند دانشمندان را وادار کند تا درباره تاریخچه انسان های اولیه، ارزیابی دوباره ای داشته باشند. او گفت قصد بزرگنمایی ندارد اما شاید لازم باشد از امروز به بعد دانشمندان تاریخچه انسان ها را دوباره بنویسند. یکی از باستان شناسان معتقد است که یافته های جدید می تواند متخصصان را در بهت و شگفتی فر و ببرد. مدیر موزه تاریخ طبیعی ماینتس به رسانه های محلی گفت:«مطمئنا این دو دندان دندان های انسان هستند چون مشخصات آن ها کاملا شبیه دندان هایی است که تا به حال در آفریقا پیدا شده اند اما دندان های آفریقای از این دندان های تازه کشف شده بیش از ۵ میلیون سال جوان تر بوده اند » ساختار داخلی مین های این دندان ها با اشعه ایکس بررسی می شود تا اطلاعاتی درباره سن این افراد به دست بیاید همچنین با بررسی سطح این دندان می توان فهمید که آن ها از چه رژیم غذایی استفاده می کردند. این دندان ها قبل از اینکه به موزه تاریخ طبیعی شهر ماینتس برده شوند در اوایل آبان در نمایشگاهی محلی به نمایش گذاشته می شود. این کشف عجیب می تواند هر آنچه درباره انسان های اولیه می دانستیم را با چالشی جدی روبرو کند. این تیم امیدوار است تا با سایر محققان همکاری کند و ظرف یکی دو سال آینده اطلاعات بیشتری را درباره این دندان ها و تاریخچه انسان ها به دست بیاورد.
منبع: inverse.com