دشت میشان در استان همدان
همدان یکی از قدیمی ترین استان های ایران است که به واسطه ی همین تاریخ دور و طولانی اش جاذبه های تاریخی و فرهنگی زیادی دارد، این استان راز و رمزهای زیادی را در خود جا داده است. اما علاوه بر جاذبه های تاریخی این شهر طبیعت بی نظیری هم دارد که برای علاقمندان به طبیعت می تواند بهترین گزینه باشد. اگر جزء کسانی هستید که دوست دارید به بکرترین نقاط طبیعت ایران سفر کنید پیشنهاد می کنیم که دشت میشان در استان همدان را در نظر داشته باشید. دشت میشان یکی از دشت های رویایی و بهشتی ایران را باید در دامنه های کوه الوند پیدا کنید؛ دشت میشان که از جاذبه های گردشگری استان همدان است. در ادامه با الی گشت همراه باشبد تا از دشت میشان بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: ۱۰ غذای سنتی همدان معرفی فرودگاه بین المللی همدان
دشت میشان در نزدیکی یکی از پرصلابت ترین قله های ایران یعنی الوند واقع شده است و دشت سرسبز و پهناوری را در این منطقه به وجود آورده اند. این دشت سرشار از طراوت و زیبایی است که از زمانی که وارد آن می شوید آرامش و نشاط در روح شما تزریق خواهند شد. بنابراین اگر می خواهید از دغدغه های روزمره ای که در آن گیر کرده اید چند روزی خلاص شوید دشت میشان همدان بهترین گزینه است.
برف و یخ، چمنزار و گلهای کوچک زرد رنگ دست به دست یکدیگر داده و منظره ای آرام و دوست داشتنی را به آدمی هدیه میکنند. وقتی به این منطقه رفتید حتما بر روی چمن ها دراز بکشید و به صدای آب جاری از چشمهها که گوش بسپارید احساس می کنید که از این دنیا به دنیای دیگری رفته اید و حسابی لذت خواهید برد.
دشت میشان به مساحت ۱ هکتار در مسیر صعود به کوه الوند است و برای رسیدن به آن باید کوهپیمانی نیمه سنگینی را بگذراید. قبل از رسیدن به این دشت جاده ای هست که در انتهای آن آبشار گنجنامه و کتیبه تاریخی هخامنشی قرار دارد، آبشار و کتیبه ای که از جاذبه های گردشگری همدان اند و هر کدام زیبایی های خاص خودشان را دارند. قبل از کتیبه ی تاریخی مسیر کوهنوردی شروع می شود می روید و می روید تا به دشت میشان برسید. علاوه برای طبیعت بی نظیر و کوهنوردی در این منطقه می توانید زندگی عشایر را در دامنه های شمالی الوند هم مشاهده کنید.
برای این که در دشت میشان بخواهید یک کوه پیمایی داشته باشید سعی کنید که لوازم لازم را برای سفرتان تهیه کنید چرا که یک کوه پیمایی نیمه سنگین در انتظارتان است. این دشت یکی از جاذبههای طبیعت گردی و گردشگری در همدان است و همه روزه طبیعت گردان و کوهپیمایان پر شماری پذیرایی میکند. قبل از رسیدن به مسیر کوهپیمایی از جاده ای عبور میکنید که در طول دره زیبا و خرم عباس آباد قرار گرفته و پر است از منظرهی باغها و درختان بلند که در پاییز شکوه و جلوهای خاص دارند.
هیجان انگیزترین قسمت این سفر به طبیعت کتیبه باستانی گنجنامه است که در انتهای جاده و درست قبل از شروع مسیر کوه پیمایی در نزدیکی آبشاری به ارتفاع ۱۲ متر نیز قرار دارد. این کتیبه متعلق به به دوره ی داریوش و خشایارشاه است. مسیری که برای رسیدن به آن طی می کنید همان راهی است که کاروان های پادشاهی که در زمان هخامنشیان از آن عبور می کردند و پادشاهان و همراهیانشان از آن عبور میکرده اند. گنجنامه با قدمتی چندین هزار ساله از دیگر جاذبه های گردشگری در این منطقه ی کهن است.
برای کوه پیمایی چند متر قبل تر از این کتیبه باید راهتان را آغاز کنید. با آغاز مسیر و حرکت به سمت قله الوند و دشت میشان، هر چه بالاتر می روید منظره ی پشت سر زیباتر و گستره ی دید وسیع تر میشود. در طول مسیر کوه و استراحت نمایید با نگاه به منظره پشت سرتان، خیلی سریع تر از آنچه که تصور می کردید خستگی تان را فراموش میکنید و شوق رسیدنتان به دشت میشان بیشتر و بیشتر خواهد شد.
دو پناه گاه در دشت میشان استان همدان وجود دارد که برای پذیرایی و استراحت کوهنوردان بسیار گزینه های مناسبی هستند. با خوردن چای و کمی استحرات در این ایستگاه ها حال و هوای ویژه ای بدست خواهید آورد. اولین ایستگاه، یک بالکن با نمای بسیار زیبایی از دره دارد که اگر در روزهای ابری روی آن بایستید اقیانوسی از ابر در برابر دیدگانتان حاضر میبینید. برای رسیدن به دشت میشان تله کابین هم موجود است که به نوعی ایستگاه دوم تله کابین گنج نامه همدان هم در آنجا قرار دارد.
کوهستان الوند علاوه بر دشت میشان، دشت های کوچک و درههای بسیار زیبای دیگری مانند تخت نادر، چمن شاه نظر، دره مراد بیگ، دره حیدریه، دره گوساله و دره دیوین را نیز در خود جای داده که هر کدام چشمه سارها و زیباییهای طبیعی خاص خود را دارند.
بهترین زمان برای بازدید از دشت میشان
برای بازدید از دشت میشان در استان همدان فصل بهار و تابستان بدلیل شرایط آب و هوایی مساعدی که برقرار است می تواند بهترین فصل برای سفر شما به این منطقه گردشگری باشد. همچنین توجه باشید که آخر هفته ها معمولا جمعیت زیادی برای گذراندن اوقات فراغت به این دشت می آیند. بهار دشت میشان، از نظر آب و هوا و سرزندگی طبیعت آن با دیگر فصلهایی که از سر میگذارند قابل مقایسه نیست، اما پاییز هر جاذبه طبیعی نیز روایت خاص خود را دارد. به طور خاص میتوان از اوایل بهار تا اواسط تابستان و از اواسط مهر تا اواسط آبان ماه را به عنوان بهترین زمان ها برای سفر به این منطقه دانست.
دسترسی به دشت میشان در استان همدان
به منظور دسترسی به دشت میشان در استان همدان باید حدود ۴ ساعت از تهران به سمت همدان رانندگی کنید. زمانی که به این شهر رسیدید از سمت میدان مرکزی به سمت میدان قائم حرکت کنید و زمانی که به میدان قائم رسید باید به سمت راست بپیچید. کمی بالاتر به یک دو راهی می رسید که یکی به سمت عباس آباد و دیگری به سمت گنج نامه میرود. مسیر گنج نامه را ادامه دهید تا به ابتدای مسیر کوه پیمایی برسید.