در سفرهای خارجی چگونه مراقب سلامتیمان باشیم؟

preventative - protection from sun-XL

قبل از هر چیز به سلامتی خود در سفر اهمیت دهید

از زمانی که دیو (Dave) در یک تور قایق ‌سواری در پرو با شکستگی دو مهره ستون فقرات خود روبرو شد، ما زمان بسیاری را در چند ماه پیش به فکر کردن درباره امنیت و سلامتی در سفر اختصاص دادیم. درحالی‌که بیماری ممکن است در هرزمانی برای هر فردی رخ بدهد، ما درک کردیم که اگر بیمه نداشتیم، شرایط می‌توانست به‌مراتب بدتر شود. وقتی بحث سلامت در سفر به میان می‌آید، ما همیشه در زمینه جدی گرفتن سلامت و امنیت و پوشش مناسب درمانی، داشتن نسخه‌های دارو و اطلاعات مربوطه پیش از ترک کردن کشور، بسیار حساس بوده‌ایم. ما با شروع تور رسانه‌ای خود برای ایجاد آگاهی درباره سلامتی در سفر به این نتیجه رسیدیم که بهتر است تا این ۱۰ نکته برای حفظ سلامتی در سفر را با شما در میان بگذاریم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

 مطالب مرتبط:
توصیه هایی مختصر و مفید جهت حفظ سلامتی در سفر
چگونه در هواپیما سرما نخوریم؟

تحقیق کنید

پیش از این‌که به یک کشور خارجی سفر کنید، بهتر است تا تحقیقاتی در این زمینه را انجام بدهید و پیش از انجام سفر، ریسک‌های پیش روی خود را بشناسید.

چه نوعی از بیماری‌های مسری به ‌سادگی توسط پشه‌ها به انسان انتقال می‌یابند، آب و یا شرایط غیربهداشتی شامل چه مواردی هستند؟ در چه شرایط آب و هوایی‌ حضور خواهید داشت؟ آیا در مقصد شما خطر سکته قلبی یا آفتاب ‌سوختگی وجود دارد؟ آیا در ارتفاع بالا پرواز خواهید کرد و خطر ارتفاع زدگی شما را تهدید خواهد کرد؟ آیا در مقصد شما حیوانات سمی وجود دارند، در صورت مواجهه با آن‌ها چگونه باید خود را امن نگاه‌دارید؟

پیش از سفر کردن، سوالات متعددی برای پرسیدن از خود وجود دارد. شما می‌توانید هشدارها و مشاوره‌هایی را با وب‌سایت دولت خود داشته باشید یا این‌که به سراغ مسئولان گردشگری کشوری که می‌خواهید به آنجا سفر کنید رفته و یا بلاگ و حساب‌های شبکه‌های اجتماعی را برای یافتن اطلاعات به‌روز، کاوش کنید.

واکسیناسیون و داروها

بهترین راه داشتن یک سبک سفر سلامت در زمان سفر به خارج از کشور این است که بدانید کدام‌یک از واکسن‌ها می‌توانند از شما در برابر بیماری‌های آنجا محافظت کنند. هپاتیت A، هپاتیت B، تب زرد، وبا و اسهال مرسوم در میان مسافران، در صدر واکسن‌های توصیه شده برای آمریکای جنوبی و آسیا قرار دارند. ای‌کاش که این اطلاعات را زمانی که دیو در سفر خود به هندوستان از گوشت بز فاسد استفاده کرده بود، در اختیار داشتیم. این ماجرا پس از یک تجربه واقعی در صحرا برای ما رخ داد، زمانی که چند جراح هندی در تور شترسواری به ما ملحق شدند. پس از این‌که آفتاب غروب کرد، خدمه محل اقامت ما با بشقاب‌های غذا به سراغ ما آمدند. بزی که در تمام طول روز در کنار چادر ما بسته شده بود، غیب شده بود و وقتی‌که پرسیدیم که کباب‌ها از چه گوشتی هستند، آن‌ها پاسخ دادند: «گوشت تازه بز» روز بعدازآن نیز آن‌ها یک خوراک کاری برای ما آماده کردند و وقتی از آن‌ها پرسیدیم که در این کاری چه گوشتی وجود دارد، مجددا با پاسخ گوشت بز روبرو شدیم. دیو این غذا را خورد ولی من مودبانه آن را رد کردم. گوشت بز تمام شب در هوای صحرا قرار داشت. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد دیو برای ۵ روز بعدی در سفر ما به‌شدت بیمار بود. خوشبختانه ما نسخه داروی سیپروفلوکساسین (Ciproflacin) را به همراه داشتیم و به همین دلیل نیازی به بستری شدن او در بیمارستان نبود.

نکته: پیش از سفر کردن به کلینیک‌های پزشکی مراجعه کنید: اگر قبل از سفر کردن به یک کلینیک مراجعه کنید، دکتر شما قادر خواهد بود تا آمپول‌های مناسب را به شما تزریق کرده و داروهای مورد نیاز در شرایط اضطراری را برای شما در قالب یک نسخه ارائه کند.

جعبه کمک‌های اولیه خود را پر کنید

وقتی بحث دارو به میان می‌آید، ما همیشه یک جعبه کمک‌های اولیه حاوی موارد استاندارد برای شرایط اورژانسی را به همراه داریم. این جعبه نخستین خط دفاعی شما برای داشتن سفری سالم است. در یک سفر به ایرلند در ماه اکتبر سال گذشته، مچ پای دیو به ‌شدت رگ به رگ شد و داروی ایبوپروفون (Ibuprophen) و یک باند نگه‌دارنده مفصل به‌خوبی به کمک او آمدند.

البته دیوانگی نکرده و همه‌چیز را به همراه خود نبرید ولی باید داروهایی مانند قرص‌های رفع اسهال، آنتی ‌هیستامین، قرص‌های رفع حرکت زدگی، مسکن‌ها، مسهل‌ها، پمادهای ضد باکتری، ضدعفونی‌کننده دست، باند زخم، ژل آلوئه ورا برای سوختگی در معرض آفتاب، پارچه‌های ویژه برای حفاظت از تاول‌ها و پودر ORS که به شما برای جلوگیری از حالت تهوع و بی ‌آبی بدن کمک می‌کند را به همراه داشته باشید.

پشه و بیماری

بدون شک ما علاقه‌ای به بیمار شدن در طول سفر نداریم و برای همین با اعمال اقدامات پیشگیرانه، به‌سختی برای جلوگیری از بیماری و آسیب ‌دیدگی تلاش می‌کنیم. وقتی‌که بحث تب و مالاریا (بیماری‌هایی که به‌واسطه پشه‌ها به بدن وارد می‌شوند) به میان می‌آید، ما پوشش لازم را داده‌ایم. حتی در جنگل‌های گرمسیری نیز پیراهن‌های آستین ‌دار و شلوارهای بلند به تن می‌کنیم. در بیشتر موارد پمادهای دفع حشره چندان پاسخگو نخواهند بود ولی پوشش دادن کل بدن خود می‌تواند تفاوت عمده‌ای ایجاد کند. همچنین می‌توانید پشه ‌بند سبک و قابل ‌حمل مخصوص خود را به همراه داشته باشید. البته بیشتر مراکز اقامتی پشه ‌بندهایی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند ولی ما در تمامی آن‌ها حفره‌هایی را پیدا کردیم. به همراه داشتن یک پشه‌ بند شخصی به معنی خواب راحت شبانه و بدون ترس از پشه خوردگی است.

گرما و آفتاب

وقتی‌که در زیر نور آفتاب قرار می‌گیریم، معمولا خود را با کلاه‌های لبه‌دار و لباس‌های سبک می‌پوشانیم. به‌شخصه استفاده از لباس‌های آستین ‌بلند و سارونگ (یک نوع پوشش محلی در برخی از نقاط آفریقا و آسیا) را به استفاده از مداوم و ساعت ‌به ‌ساعت از کرم ضد آفتاب ترجیح می‌دهم. دقت داشته باشید که برای مدت‌زمان طولانی زیر آفتاب نایستید. بسیاری از مسافران مستقیما از زمستان کشور خود به مناطق استوایی سفر می‌کنند و ساعت‌ها در زیر آفتاب قرار دارند که این امر در پایان روز می‌تواند به خراب شدن کل تعطیلات آن‌ها منتهی شود. بهتر است زیر سایه یک چتر نشسته و یا این‌که خود را بپوشانید.

جنس پارچه‌ها، امروزه بسیار سبک شده است و پوشیدن لباس‌های آستین‌ بلند در زیر نور آفتاب می‌تواند حس خوبی برای شما داشته باشد. وقتی‌که هوا خیلی گرم است، آب زیادی را به‌واسطه تعریق از دست خواهید داد و به همین دلیل نیز باید مرتب به نوشیدن مایعات مشغول باشید زیرا ممکن است متوجه وقوع تدریجی کاهش مایعات بدن نشوید. کاهش مایعات در بدن می‌تواند موجب گرمازدگی شود که بیماری بسیار جدی‌ است. در ضمن توجه داشته باشید که بیش ‌ازحد نیز مایعات ننوشید. در طول دوچرخه ‌سواری در سودان بود که سرعت تعریق من از سرعت نوشیدن آب توسط من بالاتر رفته بود و هرچه بیشتر آب می‌خوردم، مواد معدنی بیشتری به‌واسطه تعریق از بدن من دفع می‌شدند.

آب

در شرایطی که مایعات بدن شما کم می‌شود، دقت داشته باشید که چه آبی را می‌نوشید. همه ما در زمان سفر تنبل می‌شویم و برای خنک کردن نوشیدنی‌های خود از یخ استفاده می‌کنید. پیشنهاد ما این است که این کار را انجام ندهید، مگر آنکه مطمئن باشید که محل ارائه‌ دهنده یخ به شما، آن را از آب سالم تهیه می‌کند.

دیو در سفر به ویتنام به سراغ نوشیدن چای سرد رفت و به‌شدت بیمار شد، بیماری او به‌اندازه‌ای شدید بود که من به‌سرعت مجبور به رساندن او به بیمارستان شدم. او برای ۵ روز متوالی در اقامت گاه ما در شهر ساحلی زیبای مویی نه (Mui Né) مریض بود درحالی‌که می‌بایست از آفتاب و شن‌های زیبای این محل و موج ‌سواری لذت می‌برد. حال اگر او به سراغ نوشیدن چای داغی که آب آن جوشانده شده بود می‌رفت، مشکل چندانی نداشت.

نوشیدنی‌های گرم، گزینه‌های خوبی هستند و یا اگر می‌خواهید نوشیدنی خنک صرف کنید نیز بهتر است به سراغ قوطی‌ها یا بطری‌های پلمپ شده بروید. همچنین به‌جای استفاده از بطری‌های پلاستیکی و آسیب رساندن به محیط‌زیست نیز می‌توانید یک سیستم قابل‌حمل پالایش آب به همراه خود داشته باشید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟