دریاچه کلیموتو، پدیده ای طبیعی که هر روز رنگ عوض می کند!

اندونزی

اگر علاقه مند به گردشگری و طبیعت باشید احتمالا تا به حال نام دریاچه کیلموتو (دریاچه سه رنگ) اندونزی را شنیده اید که یکی از شناخته شده و مشهورترین جاذبه های طبیعی در مجمع الجزایر اندونزی می باشد. دو علت مهم برای شهرت آن وجود دارد یکی مناظر طبیعی فوق العاده زیبا و دیدنی و همچنین به خاطر افسانه های فریبنده ای که درباره دریاچه کلیموتو گفته می شود. در ادامه با الی گشت همراه شوید تا راه رسیدن به دریاچه و افسانه های محلی که درباره آن گفته می شود را بررسی کنیم.

مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به اندونزی
زیباترین مساجد کشور اندونزی
صعود به کوه رینجانی در اندونزی

دریاچه بر بالای کوه کلیموتو در Flores قسمت شرقی Nusa Tenggara کشور اندونزی واقع شده است. اگر مشتاق تماشای طبیعت مسحور کننده دریاچه کلیموتو هستید باید سختی های راه را به جان خرید. ماجراجویی شما از نزدیک ترین فرودگاه به نام Ende Regency آغاز می شود، پس از آن ساعت ها را باید در جاده بگذرانید و سپس یک ساعت کوهنوردی در مناطق سخت و دشوار در پیش خواهید داشت که در طی آن باید از صخره های شیب دار عبور کنید و این در حالی است که مه سرد و غلیظ صبحگاهی همه جا را پوشانده است. اما حتی در همان حال هم جاذبه های طبیعی فوق العاده ای را در کنار خود دارید که با هر گامی که به سمت نزدیک شدن به دریاچه کلیموتو برمی دارید دیدنی تر و رویایی تر هم می شوند.

دریاچه در ارتفاع ۱۶۳۹ متری بالاتر از سطح دریا و بر بالای قله آتشفشانی کلیموتو قرار گرفته است. این نام از زبان مردم محلی گرفته شده است. در زبان اهالی اندونزی . نام دیگری که برای آن انتخاب کرده اند دریاچه سه رنگ است، چرا که در واقع دریاچه کلیموتو متشکل از سه دریاچه مجزا است که هر کدام رنگ مخصوص به خود را داند. دو مورد از آن ها تنها توسط که دیواره نازک آتشفشانی از هم جدا شده اند اما دریاچه سوم فاصله بیشتری با آن ها دارد.

افسانه های محلی

مردم محلی به آن سه دریاچه نیز می گویند که دلیل آن برگرفته از افسانه های بومی اهالی این منطقه است. اعتقاد کلی مردم اندونزی بر این است که دریاچه کلیموتو سکونت گاه ارواح سرگردان است. نام یکی از دریاچه ها Tiwu Nuwa Muri Koo Fai است، آن ها می گویند روح های جوان (کسانی که در سنین پایین فوت کردند و یا ازدواج نکرده بودند) در این دریاچه زندگی می کنند که از دو تای دیگر بزرگ تر و عمیق تر نیز هست.

دریاچه دیگر Tiwu Ata Polo است که گفته می شود ارواح خبیثه در آن تردد می کنند، افرادی که در زندگی خود روی زمین اقدامات شرورانه انجام دادند و با تلاش کردند تا به انجام سحر و جادو بپردازند.

دریاچه دیگر که در غرب دو دریاپه مذکور و با فاصله اندکی از آن ها قرار دارد Tiwu Ata Mbupu است که محلی ها می گویند روح های پیر (کسانی که در سن بالا فوت کردند) در آن زندگی می کنند.

سه دریاچه کلیموتو را به تغییر رنگشان می شناسند. دریاچه روح های جوان اغلب اوقات سایه های رنگیی متمایل به آبی یا سبز دارد این در حالی است که دریاچه ارواح خبیثه رنگ های قهوه ای، سبز و قرمز تیره به خود می گیرد. دریاچه پیرها اما به رنگ های قهوه ای و سفید دیده می شود. دلیل این تغیرر رنگ دریاچه ها گازهای آتشفشانی، فعالیت های میکروبی، تغیرر دما و فرسایش دیواره های آتشفشانی است. اولین گزارش از تغییر رنگ دریاچه کلیموتو بعد از فوران کوه در سال ۱۸۸۶ ارائه شد و از آن هنگام تا به حال هر دریاچه به صورت مستقل ده ها بار تغییر رنگ داده است.

اگر چه امروز علم پاسخ دقیق و مشخصی برای این پدیده طبیعی دارد اما افسانه ها و اسطوره ها که مدت ها است سینه به سینه نقل می شوند هنوز برای برخی باور پذیرند.  قبیله لیو فلورس بر این باور است که تغییر رنگ ها فضای سیاسی کشور را نشان می دهد. آبی روشن یا سبز یک وضعیت ملی صلح آمیز را نشان می دهد، در حالی که قرمز نشان دهنده آشفتگی سیاسی است. دیگران فقط تصریح می کنند که رنگ های گرم نشان دهنده فاجعه و رنگ های سرد هستند که حالت آرامش و ثبات را نشان می دهند.

یکی دیگر از افسانه ها می گوید که اگر دیوارهای دهانه آتشفشان به نحوی سقوط کنند و این باعث شود که سه دریاچه ادغام شوند، به این معنی است که پایان جهان نزدیک است. کشف این دریاچه باشکوه به یک هلندی به نام Van Such Telen در سال ۱۹۱۵ منسوب شده است. او دریاچه را با رنگ های قرمز، سفید و آبی توصیف کرد که رنگ پرچم هلند هستند. مردم محلی در مورد کل کشف شک و تردید داشتند بنابراین خودشان دست به کار شدند و برای تماشای دریاچه رفتند، در آنجا، سه دریاچه بود که فضای سیاسی کشور را در آن زمان، نشان می داد.

سه دریاچه که حتی شامل Tiwu Ata Polo (در آوریل سال ۲۰۱۷ قرمز رنگ شده بود) می شوند به خاطر فعالیت های آتشفشانی مدتی رنگ آبی به خود گرفته بودند. هر ساله، معمولا در ۱۴ اوت، یک مراسم سنتی برای احترام به روح اجداد برگزار می شود. این جشنواره که Pati Ka Du’a Bapu Ata Mata نام دارد، با پیاده روی کوه آغاز می شود و تا محراب سنگی در نزدیکی Tiwu Ata Polo ادامه می یابد. در جشنواره انواع و اقسام غذاها طبخ می شوند و اجرای مراسم تمام طول روز ادامه می یابد.

از زیبایی خیره کننده دریاچه کلیموتو که بگذریم تماشای منظره فوق العاده محیط اطراف هنگام ایستادن بر فراز قله لذتی است که ارزش طی کردن این مسیر را دو چندان می کند. رایج ترین زمان برای صعود و حضور در کنار دریاچه کلیموتو هنگام طلوع خورشید است. زمانی که آسمان نارنجی می شوند و تلالو آن در رنگ های دریاچه سایه های گرمی را شکل می دهد.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟