دریاچه چورت، شگفتی طبیعت در دل کوهستان

در میان جنگل‌های انبوه استان مازندران دریاچه‌ای کوچک به نام «دریاچه چورت» یا «دریاچه میانشه» منظره‌ای تماشایی را خلق کرده است. این دریاچه‌ی زیبا وسعت کمی دارد و از جوان‌ترین دریاچه‌های ایران محسوب می‌شود که در اثر زلزله به وجود آمده است. دریاچه چورت این روزها به مقصدی جذاب برای طبیعت‌گران تبدیل شده و گردشگران زیادی در فصل بهار و پاییز برای دیدن شکوه و زیبایی این دریاچه راهی منطقه می‌شوند. با الی گشت همراه باشید تا با دریاچه چورت در ساری بیشتر آشنا شویم.

دریاچه چورت کجاست و برای دیدن این دریاچه‌ی زیبا باید به کدام منطقه سفر کنیم؟ در فاصله‌ی ۱۰ کیلومتری روستای چورت، در بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد. این دریاچه ۵/۲ هکتار وسعت دارد و فاصله‌ی آن تا تهران ۳۵۰ کیلومتر است.

اگر به دیدن چشمه‌های باداب‌سورت ساری بروید می‌توانید با طی‌کردن فاصله‌ی ۸۰ کیلومتری، ازاین دریاچه هم بازدید کنید. همچنین این دریاچه از سد سلیمان تنگه ۵۰ کیلومتر و از دریاچه عباس‌آباد ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد.

مطالب مرتبط:
لمس ابرها در طبیعت زیبای مازیچال
راز کویر اسرارآمیز ریگ جن کشف شد

برای رسیدن به دریاچه چورت می‌توانید از مسیرهای مختلفی استفاده کنید:

اگر مبدأ شما شهر ساری است برای دسترسی به دریاچه چورت باید پس از طی ۲۳ کیلومتر به سمت جنوب و روستای تاکام رفته و بعد از مشاهده‌ی تابلوی روستای چورت وارد مسیر فرعی شوید. سپس ۱۵ کیلومتر رانندگی کنید تا به روستا برسید. فاصله‌ی روستای چورت تا دریاچه ۱۰ کیلومتر است و برای رسیدن به مقصد می‌توانید از راهنماهای محلی کمک بگیرید.

در صورتی که مبدأ شما سمنان است باید به سمت شمال شهر شهمیرزاد رفته و به سمت ساری حرکت کنید. تقریباً بعد از ۱۵۰ کیلومتر از فولاد محله و کیاسر گذشته و پلی را روی رودخانه که ورودی جاده روستای چورت است مشاهده خواهید کرد. از روی پل تا روستا ۱۵ کیلومتر مسافت بوده و فاصله‌ی روستا هم تا دریاچه ۱۰ کیلومتر جاده خاکی است.

همچنین اگر مبدأ شما نکا باشد باید مسیر ۴۵ کیلومتری را طی کنید. برای رسیدن به مقصد، از نکا وارد کمربندی شده و به سمت منطقه‌ی هزار جریب حرکت کنید. بعد از عبور از روستاهای چلمردی و استخر به نگهبانی جنگل‌بانی رسیده و از آن‌جا فقط ۸ کیلومتر تا دریاچه فاصله خواهید داشت.

دریاچه چورت بهشت مازندران است. بهشتی که در میان جنگلی بکر و تماشایی قرار دارد و محل زندگی ماهی‌های کوچک است. دریاچه چورت در سال ۱۳۱۸ شمسی بر اثر زمین‌لرزه به وجود آمد. درگذشته چشمه‌ای کوچک در محل دریاچه وجود داشت که با بروز رانش زمین و بسته‌شدن مسیر آن، چشمه به دریاچه چورت امروزی تبدیل شد. دریاچه چورت بیضی‌شکل بوده و در شکافت دره‌ای با شیب تند قرار دارد. اطراف این دریاچه پر از درختان قدیمی و انبوه است.

جالب است بدانید این دریاچه محل زندگی ماهی‌های گوناگون است. برخی از ماهی‌های این دریاچه گونه‌هایی هستند که تخم آن‌ها توسط پرندگان به این منطقه آورده شده و تعدادی از گونه‌ها هم توسط محلی‌ها و گردشگران به دریاچه انداخته شده‌اند. باگذشت زمان و عدم شکار ماهی‌ها، تعداد این آبزیان افزایش‌یافته و این روزها این دریاچه محل مناسبی برای ماهیگیری محسوب می‌شود.

علاوه بر منظره تماشایی دریاچه چوت در ساری، تفریحاتی مانند قایق‌سواری هم در این منطقه برای گردشگران فراهم شده است. هنگام بازدید از این دریاچه می‌توانید قایق‌های پارویی اجاره کرده و پس از پوشیدن جلیقه نجات روی دریاچه قایق‌سواری کنید. همچنین عکاسی از مناظر بکر و دیدنی دریاچه برای بسیاری از گردشگران جذابیت خاصی دارد.

در نظر داشته باشید که مسیر دسترسی به دریاچه، خاکی است و برای رسیدن به مقصد نمی‌توانید از هر ماشینی استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم با استفاده از ماشین‌های آفرود خودتان را به دریاچه رسانده و از تماشای منظره‌ی آرامش‌بخش این منطقه لذت ببرید. همچنین اگر اهل پیاده‌روی باشید می‌توانید تا رسیدن به دریاچه پیاده‌روی کنید.

بهترین زمان بازدید فصل بهار و تابستان است. در فصل بهار درختان انبوه منطقه پر از برگ‌های سبز شده و چشم‌اندازی بی‌نهایت زیبا را پدید می‌آورند.

 با توجه به کوهستانی و خاکی بودن مسیر، دسترسی به آن در فصل‌های پاییز و زمستان کمی سخت می‌شود؛ اما اگر در این فصل‌ها به‌خصوص فصل پاییز به دیدن دریاچه چورت بروید منظره‌ی تماشایی آن شما را شگفت‌زده می‌کند. با فرارسیدن فصل هزار رنگ پاییز، درختان اطراف دریاچه به رنگ‌های نارنجی، زرد و قرمز درمی‌آیند و زمین پوشیده از برگ‌های رنگارنگ می‌شود. بدون شک قدم‌زدن در کنار دریاچه و گوش سپردن به صدای خش‌خش برگ‌ها در این فصل زیبا تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای گردشگران خواهد بود.

همچنین این دریاچه  در زمستان و روزهای برفی فوق‌العاده دیدنی می‌شود. با سفیدپوش شدن درخت‌های اطراف دریاچه و بازتاب تصویر آن‌ها در آب، منظره‌ای خلق می‌شود که در کمتر جایی می‌توانید نمونه آن را مشاهده کنید.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه چورت بسیار متنوع است. در اطراف این دریاچه انواع مختلفی از گونه‌های درخت مانند توسکا، راش، ازگیل جنگلی، ولیک و گیاهانی مانند پونه و آویشن دیده می‌شود. همچنین در فصل بهار انواع گل‌های بهاری در این منطقه رشد می‌کنند.

از جانوران ساکن در اطراف و داخل دریاچه چورت هم می‌توان به انواع حیوانات وحشی و اهلی مانند کبک، قرقاول، پلنگ، مارال، شغال، روباه، گرگ، گربه وحشی، خرس قهوه‌ای و آبزیان مختلف اشاره کرد.

نکات سفر به دریاچه چورت شامل موارد زیر است:

  • شنا در دریاچه  ممنوع است؛ زیرا اطراف و کف این دریاچه پر از درخت و بوته‌های مختلف است. همچنین هیچ غریق نجاتی در منطقه فعالیت نمی‌کند و در صورت بروز خطر کسی نیست شما را نجات دهد.
  • هنگام بازدید از این دریاچه از ریختن زباله در دریاچه و محیط اطراف آن خودداری کنید.
  • دریاچه چورت فاقد امکانات رفاهی است؛ بنابراین قبل از رسیدن به مقصد، لوازم و مواد غذایی خود را از فروشگاه‌های روستای چورت تهیه کنید.
  • اگر علاقه‌مند به اقامت در نزدیکی این دریاچه هستید می‌توانید از اقامتگاه‌های داخل روستا که فقط ده بیست دقیقه با دریاچه فاصله دارند استفاده کنید.
  • در صورتی که قصد کمپ زدن در اطراف دریاچه را دارید حواستان به حیوانات وحشی منطقه باشد. توصیه می‌کنیم با طبیعت‌گردهای حرفه‌ای همراه شوید و یا به صورت گروهی در کنار دریاچه کمپ بزنید.
  • مسیر روستای چورت تا دریاچه میانشه خاکی بوده و دارای شیب‌های تند و پستی‌وبلندی زیاد است؛ بنابراین اگر هنگام برف یا باران قصد بازدید از دریاچه را دارید تجهیزات کافی همراه داشته باشید؛ زیرا ممکن است ماشین شما در گل‌ولای گیرکرده و باعث دردسر شود.
  • در سفرتان حتماً کفش مناسب پیاده‌روی بپوشید.
  • برای رسیدن به دریاچه  بهتر است از ماشین‌های شاسی‌بلند، ماشین‌های آفرود و نیسان‌های آبی استفاده کنید. نیسان‌های آبی به طور مرتب در این مسیر رفت‌وآمد می‌کنند، در صورت تمایل می‌توانید با این نیسان‌ها خودتان را به دریاچه برسانید.

در این مقاله دریاچه چورت در ساری را معرفی کردیم. همان‌طور که گفته شد این دریاچه‌ی کوچک و زیبا یکی از دریاچه‌های جوان ایران است که در اثر زلزله به وجود آمده است.این دریاچه در منطقه‌ای فوق‌العاده تماشایی قرار دارد و از دیدنی‌ترین جاذبه‌های استان مازندران است. در پایان پیشنهاد می‌کنیم در سفرتان به شمال کشور از این دریاچه‌ی زیبا هم بازدید کنید.

 

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال