دریاچه سوها بین استان های گیلان و اردبیل
کافی است تا از شهر اردبیل حرکت کنید و ۳۵ کیلومتر به سمت شرق بیایید. پس از عبور از روستای سوها به دریاچه می رسید. دریاچه ای که نقطه آغازین رویش جنگل هایی گیلان است. در کنار هم قرار گرفتن دریاچه سوها و جنگل های گیلان منظره ای دیدنی را رقم زده است. در میان دشت های سرسبز دریاچه حیوانات به خصوص اسب ها و کره هایشان آزادانه در حال بازیگوشی هستند. قدم زدن در کنار حیوانات آزاد و دشتی سرسبز و مرطوب تبدیل به خاطره ای به یاد ماندنی خواهد شد. با الی گشت همراه شود تا سفری کوتاه به دریاچه سوها داشته باشیم و با زیبایی های منطقه بیشتر آشنا شویم.
موقعیت دریاچه
مطالب مرتبط: دریاچه الیمالات، تصویری به یاد ماندنی از آرامش شاهکار زلزله را ببینید، دریاچه چورت!
آبی که پشت سد سوها جمع شده را دریاچه سوها می نامند. دریاچه تنها ۵ کیلومتر با روستای سوها واقع در شهرستان نمین فاصله دارد. مردم محلی دریاچه را سوآ نیز می نامند فاصله آن تا اردبیل حدود ۳۲ کیلومتر است. روستا حدود ۳۵۰ خانوار جمعیت دارد. شغل اکثر آن ها کشاورزی و دامداری است و محصول عمده آن ها غلات و حبوبات است.
خاک منطقه چنان است که حتی با فشار زیاد پا ممکن است آب از دل زمین بیرون بیاید. پوشش جنگل های منطقه تنک است و بیشتر زمین های اطراف با چمن های سرسبز پوشیده شده اند. در فصل بهار و تابستان زیبایی های دریاچه دو چندان می شود گل های بابونه از هر طرف می رویند. به خصوص که آب و هوای کوهستانی منطقه هوایی خنک تر از سایر مناطق دارد و فصل گرم را به بهترین زمان برای سفر به آن تبدیل می کند.
مسیر آبشار
به خاطر داشته باشید در مسیر ممکن است با حیوانات وحشی (اغلب گراز) مواجه شوید. مسیر اصلی رفتن به آن از طریق روستای کوته کومه است. اما به بازدیدکنندگان دریاچه سوها توصیه می شود مستقیما از دریاچه به این سمت بیایند، هرچند مسیر سخت و صعب العبور است اما زیبای های راه باعث می شود تمام دشواری ها فراموش شوند. پیشنهاد می شود که برای عبور از این مسیر دو روز را اختصاص دهید. در روز اول تمام مسیر سربالایی و در روز دوم سرازیری ها را طی خواهید کرد.
روز اول حدود ۶ ساعت پیاده روی خواهید داشت، پس از عبور از میان جنگل ها به منطقه اسپیناس می رسید، دامنه قله اسپیناس بلندترین قسمت تالش است. پس از فتح قله ییلاقات تالش منتظر شما هستند. شب را در همین جا به صبح برسانید . صبح خود را برای یک مسیر ۸ ساعته آماده کنید. با پشت سر گذاشتن آن ها دوباره وارد جنگل می شوید. جنگلی رویایی و مه اندود که گذر از آن مانند راه رفتن در میان یک رویای کودکانه است. ۳ ساعت پس از حرکت به آبشار لاتون می رسید بعد از آبشار تا روستا از میان جنگل های هیرکانی زیبا عبور خواهید کرد.
اگر مسیر اصلی رسیدن را انتخاب کنید باید از روستای کوته کومه حرکت کنید و ۶ کیلومتر پیاده روی در میان جنگل های بکر در پیش دارید. در طول راه ۷۵۰ متر صعود خواهید کرد و به طور میانگین ۴ ساعت در راه خواهید بود. در طول مسیرتان تپه های سرسبز و جنگلی، چشمه های زلال و گوارا و پرتگاه های خظرناک را پشت سر خواهید گذاشت.
آبشار لاتون
آبشار لاتون از دامنههای شرق کوه اسپیناس سرچشمه می گیرد و به رودخانه لوندویل که ۱۷ کیلومتر طول دارد و آن نیز مانند آبشار از کوه اسپیناس سرچشمه می گیردسرازیر می شود و با شیب تندی به سمت کوته کومه و لوندویل حرکت کرده و در آخر وارد دریای خزر می شود. آبشار لاتون در استان گیلان، ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان آستارا، شهر لوندویل روستای کوته کومه جای گرفتهاست.
آبشار لاتون با ارتفاع ۱۰۰ متر را می توان یکی از مرتفع ترین آبشارهای ایران دانست که در دل جنگل های گیلان قرار دارد. با وسیله نقلیه هیچ مسیری برای رسیدن به آن وجود ندارد. به فاصله کمی از آن (۱۰ متر) یک آبشار دیگر به ارتفاع ۶۵ متر قرار دارد که سرریز آب آن نسبت به آبشار اصلی بیشتر و پر عرضتر است. در بالا دست آبشار بزرگ لاتون، سه حوض بزرگ طبیعی با سه آبشار ۱۰ متری وجود دارد که از زیبایی های بینظیر و منحصربه فرد منطقه لاتون است.
در جوار آبشار می توانید از تماشای یکی از زیباترین و بکرترین جنگل های گیلان با انبوه درختان به، گلابی، گردو، فندق و… لذت ببرید. مراقب حیوانات وحشی منطقه مانند گرگ، گراز، خرس (نادر)، جوجه تیغی، اسب، گاو، و… باشید.
راه های دسترسی
پیشنهاد می شود برای سفر به این منطقه از خودرو شخصی استفاده نشود چرا که راه برگشت دور می گردد. می توانید از شهر اردبیل و یا نمین تاکسی های روستای سوها را سوار شوید. توجه داشته باشید از روستا تا دریاچه جاده خاکی است، فقط وانت و خودروهای ۴wd می توانند از آن عبور کنند. تاکسی های خطی در آن جا قرار داده اند که تا خود دریاچه می روند. مسیر برگشتتان با مسیر رفت متفاوت خواهد بود. از دریاچه سوها پیاده به آبشار لاتون و پس از آن روستای کوته کومه خواهید رسید. وسایل نقلیه در روستای کوته کومه در دسترس هستند. در نقشه زیر می توانید موقعیت منطقه را بررسی کنید.
امکانات
درسفر حتما جی پی اس، لباس گرم، چراغ قوه، غذای مناسب و چادر مسافرتی به همراه داشته باشید. این سفر بدون راهنما توصیه نمی شود چرا که امکان گم کردن مسیر وجود دارد. حیوانات وحشی در منطقه زندگی می کنند و آنتن دهی در محل های محدودی از راه وجود دارد. تقریبا هیچ امکانات رفاهی مانند مغازه، محل سکونت، سرویس بهداشتی و … در میان راه وجود ندارد. همچنین به خاطر داشته یاشید طی کردن مسیرهای این گردش نیازمند قوای جسمانی زیادی است و اکثر راه ها حالت کوهپیمایی دارند.
اگر به این منطقه سفر کردید می توانید بازدید از جنگل های فوق العاده فندقلو را در برنامه خود بگنجانید. جنگل در فاصله ۱۰ کیلومتری نمیت قرار دارد که از دو قسمت بوبوک میشه و عسی قیران تشکیل شده است. به خاطر تراکم بالای درختان فندق آن چنین نامی را برای جنگل انتخاب کرده اند.
۵ نظرات
سلام من بچه همین جا هستم خیلی جای خوبیه به همتون پیشنهاد میدم بیاین تور هم خواستین بیارین میتونم لیدرش بشم
خیلی بد مسیر و سخت بود برخلاف تعریفهایی ک شنیدم
شماره تماس؟؟؟
جای خوب و بکر هست
چند نکته باید تو این مسیر رعایت شود
۱.با تجهیزات کافی کوه نوردی و جنگل نوردی در این مسیر حرکت کنید
۲.حتما رهنما داشته باشید
۳.با آمادگی جسمانی کامل در این مسیر حرکت کنید
۴.تو روزهای بارونی و مه آلود از این مسیر صعود نکنید چون خیلی خطرناکه
مسیر از دریاچه سوها به ابشار لاتون بسیار زیبا و بکر می باشد حتما باید با تجهیزات کامل جی پی اس عصا چادر کیسه خواب و موادغذایی مقوی و کم حجم ترجیحا بار سبک همراه داشته باشید و کفش مناسب رو فراموش نکنید مسیر فرود است و به انگشتان وناخن پا خیلی آسیب می زنه قبلا حتما حنا و مورد و گلاب بهش بزنید و پوستش رو محکم کنید در قسمتی از مسیر از گل و لای رد می شوید و کفش ها سنگین میشه آب کافی فراموش نکنید