دریاچه توبا در اندونزی، بزرگترین دریاچه آتش فشانی دنیا

دریاچه توبا در اندونزی

اندونزی سرزمینی پهناور است که در جهان از آن با عنوان مجمع الجزایر یاد می شود و در هر گوشه ی آن شما می توانید تجربه های شگفت انگیزی را داشته باشید. آن چیزی که لازم است از اندونزی بدانید این است که جاذبه های به انتها نمی رسد و برای گشت و گذار در آن سال ها وقت لازم است تا بتوانید ذره ای از فضای همانند بهشت آن درک کنید. ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره یکی از جاذبه های طبیعی این کشور که ترکیبی از جنگل های سرسبز و آب فیروزه ای رنگ دریاچه است را برایتان شرح دهیم. دریاچه توبا در اندونزی همین جاذبه است، دریاچه ای که جز مناطق بکر این کشور و بزرگ ترین دریاچه آتشفشانی در دنیا به شمار می رود. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه ی هیجان انگیز در ادامه همسفر ما در اندوزی باشید.

مطالب مرتبط:
چطور سفر به بالی در ۵ روز را برنامه ریزی کنیم؟
در سفر به بالی هتل های جنگلی را برای اقامت انتخاب کنید!
راهنمای سفر به اندونزی

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، دریاچه توبا در اندونزی بزرگترین دریاچه کشور اندونزی و همینطور بزرگترین دریاچه آتشفشانی جهان نیز محسوب می شود. این دریاچه یکی از زیباترین و بکرترین جاذبه های گردشگری در اندونزی محسوب می شود و مساحت بسیاری زیادی دارد به طوری که تنها جزیره ای که در وسط این دریاچه قرار دارد با کشور سنگاپور برابری می کند و یکی از عمیق ترین دریاچه های جهان هم محسوب می شود. این دریاچه در کشور اندونزی جایی است که از آن می توانید برای استراحت، طبیعت گردی و همچنین گشت و گذار و خوش گذرانی استفاده کنید.

جالب است بدانید که دریاچه توبا در اندونزی دریاچه ای آتشفشانی محسوب می شود، یعنی این دریاچه بر اثر فعالیت های آتشفشانی به وجود آمده است و عمر دریاچه توبا به حدود ۶۹ هزار تا ۷۷ هزار سال پیش بر می گردد، زمانی که انفجاری عظیم از یک ابر آتشفشان به وقوع پیوست و این انفجار، خود مخرب ترین فوران آتشفشانی کره زمین در طی ۲۵ میلیون سال گذشته بوده است. طول این دریاچه حدود ۱۰۰ کیلومتر و عرض آن به ۳۰ کیلومتر می شود این دریاچه درست در میان بخش شمالی جزیره سوماترا قرار گرفته و ارتفاعش از سطح دریا در حدود ۹۰۰ متر ارزیابی می شود. آب دریاچه توبا در اندونزی را چندین رودخانه تامین می کند که مهمترنی رودخانه خروجی از این دریاچه، رودخانه آشان است که در نهایت به جریان مالاکا می پیوندد.

از لحاظ زمین شناسی کاسه آتشفشانی توبا در شمال سوماترا از چهار دهانه آتشفشانی تشکیل شده که با یکدیگر همپوشانی دارند و به جبهه آتشفشانی سوماتران متصل هستند. این کاسه آتشفشانی چهارمین مورد در جهان است که متعلق به دوره زمین شناسی کواترنری می باشد و ابعاد آن ۱۰۰×۳۰ کیلومتر می باشد که در واقع بزرگ ترین کاسه آتشفشانی کواترنری در دنیا محسوب می شود. حدود ۲۸۰۰ کیلومتر مربع مواد آتشفشانی در زمان یکی از بزرگترین فوران های تاریخی این کوه مواد مذاب از آن خارج شده است. در نتیجه‌ی این فوران، یک گنبد در میان کاسه آتشفشانی جدید این مجموعه ایجاد شد که دو نیمه گنبد را به هم متصل می کرد. آتشفشان پوسوبوکیت در حاشیه جنوبی کاسه آتشفشانی نیز فعالیت های گوگردی دارد و به نوعی پناهگاه زمین شناسی محسوب می شود.

با توجه به این که آب دریاچه توبا در اندوزی فاقد مواد معدنی و مغذی است، ماهی های اندکی در آن زندگی می کنند و از ماهی های بومی و مهم آن می توان به راسبورا توبانا گونه ای از پرتوبالگان و ماهی های باتاک اشاره کرد.

دریاچه توبا در اندونزی میزبان پوشش گیاهانی نظیر فیتوپلانکتون ها و همینطور انواع از گیاهان آبزی مانند نیلوفرهای آبی، عدسک آبی کوچک و علف شاخی و … نیز به چشم می خورد. پوشش عمده ی دیگری که در این منطقه به چشم می خورد جنگل های بارانی از درختان کاج هستند که قد علم کرده اند.

جاذبه های دریاچه توبا در اندونزی

جاذبه ها و دیدنی های مختلفی در اطراف دریاچه توبا وجود دارد که هر کدامشان می توانند یک از سفر شما را به خود اختصاص دهند در ادامه ی این مطلب می خواهیم به جاذبه های اطراف دریاچه توبا در اندونزی اشاره داشته باشیم.

  • چشمه های آب داغ

در سمت غربی جزیره ساموسیر و در نزدیکی شهر کوچک پانگوروران چندین چشمه آب داغ به چشم می خورد که برای تفریح و شست و شوی دست و پا بسیار مناسب می باشد.

هزینه ورودی: بین ۲ هزار تا ۱۰ هزار روپیه

  • مقبره شاه سیدابوتار

در محدوده ی دریاچه توبا در اندونزی قبیله ای زندگی می کنند که نام آن ها باتاک بوده و نخستین پادشاه باتاکی محسوب می شده است. مقبره این پادشاه در روستای توموک قرار دارد که در ۵ کیلومتری جنوب غربی روستای توک توک واقع می باشد.

  • موزه باتاک

موزه باتاک در بخش شمالی جزیره ساموسیر در روستای توموک قرار دارد و شما به راحتی می توانید بعد از این که از دریاچه توبا در اندونزی دیدن کردید از آن بازدید کنید. با بازدید از موزه باتاک می توانید با مردم این قوم و قبیله متفاوت آشنا شوید و با نحوه زندگی، رسم و رسوم سنتی،  لباس ها، مشاغل و … آن ها آشنا شوید.

هزینه ورود: ۵۰,۰۰۰ روپیه اندونزی

ساعت بازدید: ۸ تا ۲۰

آدرس: اندونزی، شمال سوماترا، جزیره ساموسیر، سیمانیندو، روستای توموک

  • آبشار بینانگالوم | Binangalom Waterfall

یکی از آبشارهایی که درون دریاچه توبا در اندونزی می ریزد، آبشار بینانگالوم است که برای رسیدن به این آبشار می توانید قایقهای موتوری را از شهر پاراپات یا جزیره ساموسیر اجاره کنید و پس از مدت کوتاهی حدود ۳۰ دقیقه خودتان را به این آبشار زیبا و باشکوه برسانید. اگر شرایط آب و هوایی مناسب بود پیشنهاد می کنیم که تنی هم به آب بزنید اما حتما جلیقه نجات به تن داشته باشید و زیاد هم به خود آبشار نزدیک نشوید، چرا که جریان های بینانگالوم بسیار تند می باشد.

  • موزه هوتا بولون سیمانیندو | Museum Huta Bolon Simanindo

موزه هوتا خانه سابق یکی از پادشاهان باتاک بوده که ۱۴ همسر داشته و بر روی سقف این خانه سلطنتی شاخ هایی از بوفالو به چشم می خورد و درون خود موزه مجموعه هایی از لوازم خانگی می باشد. در این موزه نیز روزی دو بار اجرای حرکات موزون و موسیقی محلی برقرار است که در ساعات ۱۰ و ۱۱:۴۵ دقیقه انجام می شوند.

ساعات بازدید: ۸ تا ۱۸

هزینه بازدید: ۱۰ هزار روپیه اندونزی (حدود ۲۵۰۰ تومان)

آدرس: اندونزی، سوماترا، جزیره ساموسیر، سیمانیندو، سیمانیندو سانگال

با توجه به شرایط جغرافیایی که دریاچه توبا در اندونزی داراست، به نسبت دیگر نقاط این کشور آب و هوای خنک تری را شامل می شود. از همین رو شما زمانی که در فصل بهار این منطقه سفر کنید هوایی خنک و گرمایی معتدل در انتظارتان است، فصل تابستان دمای هوا کمی بالا می رود اما می رود و شرایط برای شنا در دریاچه توبا بسیار مناسب می شود. فصل پاییز هم پادشاه فصل ها برای سفر به هر نقطه از این کره خاکی محسوب می شود، در این دریاچه فصل پاییز زمان مناسبی برای سفر و بازدید از زیبایی ها منطقه و همینطور شرکت در جشنواره ها و فستیوال های محلی مردم اندونزیایی به حساب می آید. نکته ی قابل توجه در مورد دریاچه توبا در اندونزی این است که برخلاف دیگر مناطق گردشگری که در فصل زمستان شرایط خوبی ندارد، شرایط مناسب و حتی قیمت هتل ها و ورودی ها دریاچه هم بالاتر می رود چرا که به دلیل همزمان شدن با سال نوی چینی ها گردشگران زیادی هستند که به سمت این دریاچه سفر می کنند.

به طور کلی می توانیم بگوییم که بهترین زمان برای سفر به این دریاجه اواسط فرودین تا اوایل اردیبهشت است.

فراموش نکنید که در سفر به این دریاچه همراه خودتان لباس شنا، کرم ضد آفتاب، کلاه، عینک، لباس مناسب فصل، کفش مناسب پیاده روی ها طولانی و همینطور پانچور و چادر برای کمپینگ همراه داشته باشید.

  • جشنوراه هنری سوپسورونگ | Soposurung Art Festivalدر روزهای ۱۶-۱۷ ژوئن (۲۶-۲۷ خرداد)
  • جشنواره گل و میوه در کارو رجنسی | Pesta Bunga dan Buahدر روزهای ۶-۹ جولای (۱۵-۱۸ تیر)
  • جشنواره محلی گندانگ سابانگونان | Gondang Sabangunan Festivalدر روز ۲۴ جولای (۲ مرداد)
  • جشنواره پاراگلایدینگ در تاپانولی رجنسی | Paragliding Festivalدر روزهای ۱۵-۱۷ آگوست (۲۴-۲۶ مرداد)
  • فستیوال موسیقی راک توبا | Toba Rockدر روز ۲۵ آگوست (۳ شهریور)
  • کارناوال پسونا دریاچه توبا | Pesona Lake Toba Carnavalدر (جشن محلی) روز ۲۶ آگوست (۴ شهریور)
  • جشنواره حرکات موزون اوئانگ اوئانگ | Oang-Oang Festivalدر روزهای ۶-۷ سپتامبر (۱۵-۱۶ شهریور)

لازم به ذکر است که سالانه در به مناسبت روز استقلال کشور اندونزی کارناوالی جذاب و گسترده در دریاچه توبا در اندونزی برگزار می شود که بخش های متنوعی دارد. نکته ای که در اینباره این کارناوال باید بدانید این است که با حضور رئیس جمهور اندوزی این کارناوال برگزار می شود. در صورتی که خواستید در این کارناوال شرکت کنید تاریخ دقیق آن را از سایت های مربوط چک نمایید چرا که تاریخ مشخصی ندارد.

به منظور دسترسی به دریاچه توبا در اندونزی، می بایست به شهر پاراپات بروید که نزدیک ترین شهر در اطراف دریاچه توبا است و در فاصله ی ۱۷۶ کیلومتری شهر مدان، مرکز استان سوماترا شمالی قرار گرفته است. برای این که خودتان را به شهر مدان در اندونزی برسانید می باشد با خرید بلیط هواپیما به این منطقه خودتان را برسانید و برای این که به دریاچه توبا در اندوزی برسید می توانید از گزینه های مختلف نظیر اتوبوس، قطار، قایق و هواپیما استفاده کنید.

آدرس: اندونزی، سوماترا، دریاچه توبا

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟