دریاچه نمک آران و بیدگل یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری ایران در منطقه کویری استان اصفهان در ضلع شمالی شهری با همین نام است. این دریاچه یکی از بهترین جاذبههای گردشگری بوده که مسافران و توریستهای زیادی را از داخل و خارج از کشور جذب میکند. اکنون شاید برای افرادی که با این دریاچه آشنایی ندارند این سؤال به میان بیاید که دلیل محبوبیت دریاچه نمک آران و بیدگل چیست و تاریخچه شکلگیری آن به کجا میرسد؟ اگر شما هم قصد دارید تا در تعطیلات و ایران گردی بعدی خود از دریاچه آران و بیدگل دیدن کنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. در ادامه این مطلب تمامی مطالب مهم درباره این دریاچه معرفی شده است.
تاریخچه شکل گیری دریاچه نمک آران و بیدگل به دوران ماقبل تاریخ میرسد. شکل گیری این دریاچه کاملاً تحت تأثیر حرکات زمین شناسی بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که داشته است، بستری مناسب برای شکل گیری نمک به ضخامت ۴۰ متر در سطح دریاچه به وجود آمده است. این دریاچه در طول سالیان دراز از جهات مختلفی مانند مسیرهای تجاری، ساخت کاروانسرا و بسیاری موارد دیگر برای ایران اهمیت بسیاری داشته است. این دریاچه همچنین با مساحت حدود ۲۵۰۰ متری، بزرگترین دریاچه نمک طبیعی ایران هم شناخته میشود.
در طول سالیان سال، سیلابها و آبهای شور بسیاری در این دریاچه سرازیر شدهاند. به دلیل شدت بالای آفتاب، آبهای سرازیر شده در این منطقه کاملاً تبخیر شده و تنها لایهای از نمک را باقی گذاشتهاند که با خاک منطقه مخلوط شده است. عمق نمک در بخشهای مختلف این دریاچه مختلف بوده و بین ۵ تا ۵۰ متر است. در فصلهای پر باران در این منطقه میتوان حدود ۲ سانتی متر آب مشاهده کرد که به سرعت تبخیر شده و تنها نمک آن باقی میماند.
اکنون که کمی با تاریخچه این دریاچه و علت شکلگیری آن آشنا شدیم، نوبت به آن میرسد که با ویژگیهای این دریاچه هم آشنایی بیشتری پیدا کرده و دلیل محبوبیت آن چیست؟ زمانی که به این دریاچه برسید، با یک منظره کاملاً سفید و رؤیایی مواجه خواهید شد. این دریاچه به دلیل داشتن مواد معدنی و موقعیت جغرافیایی بسیار عالی خود از نظر تجاری هم برای ایران اهمیت بسیار زیادی داشته است. به همین دلیل هم در کتابهای تاریخی و باستانی و سنگنوشتههای مختلف هم به آن اشاره شده است. در مسیرهای تجاری قدیمی، از این دریاچه بهعنوان یک استراحتگاه برای کاروانسراهای مختلف استفاده میشده است.
امروزه هم دریاچه نمک آران و بیدگل برای ایران اهمیت بسیار زیادی دارد. بخشی از نمک این دریاچه را استخراج کرده و برای یخزدایی در جادهها از آن استفاده میکنند. درصد بالایی از نمک دریاچه هم برای مصارف خوراکی و خانگی استفاده میشود. همچنین در این دریاچه علاوه بر نمک، مواد معدنی دیگری مانند یون منیزیم هم وجود داشته که بسیاری از صنایع کشور را تأمین میکنند. برخی از این صنایع شامل تولید ضدیخ، مواد آرایشی، وسایل پزشکی و شیشه میشوند.
بهترین زمان بازدید از دریاچه نمک آران و بیدگل در فصلهای متعادلتر سال مانند بهار یا پاییز است. در این فصلها دریاچه زیبایی بی نظیری به خود گرفته و آب و هوای بسیار خوبی هم خواهد داشت. به همین دلیل توصیه میشود که افراد برای این فصلها از سال برنامه سفر خود را تنظیم کرده و به این دریاچه بروند. در فصل بهار میتوان از گل و گیاهانی که در اطراف دریاچه رشد میکنند دیدن کرد. در فصل پاییز هم میتوان از طبیعت رنگارنگ اطراف این منطقه بازدید کرد. اما درهرصورت توصیه میشود که حتماً پیش از مراجعه به این دریاچه، اطلاعات هواشناسی بررسی شوند.
در بخشهای قبلی با اهمیت دریاچه نمک آران و بیدگل در صنعت و تجارت به خوبی آشنا شدیم. اکنون شاید برای بسیاری از افراد این سؤال به میان بیاید که علاوه بر اهمیت تجاری، چه جاذبههای گردشگری در این دریاچه وجود داشته و توریستها چه فعالیتهای تفریحی میتوانند در آن جا داشته باشند؟ در ادامه این بخش به برخی از مهمترین فعالیتهای گردشگری دریاچه نمک آران و بیدگل اشاره شده است.
یکی از جاذبههای دیدنی بسیار مهم و جذابی که در دریاچه نمک آران و بیدگل وجود دارد، کرتهای نمکی دریاچه هستند. این کرتها در شکلهای هندسی مختلفی تشکیل شده و نمای بسیار زیبایی را به دریاچه دادهاند. علت شکلگیری کرتهای نمکی دریاچه آران و بیدگل، بارش باران و تبخیر سریع آن در اطراف دریاچه است.
در نزدیکی دریاچه نمک آران و بیدگل میتوان از جزایر سرگردان زیبای این منطقه دیدن کرد. این جزایر در شعاع ۱۵۰۰ متری پراکنده شده و یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری منطقه محسوب میشوند. این جزایر از سنگهای متخلخل آتشفشانی شکلگرفتهاند و در آنها هیچگونه پوشش گیاهی مشاهده نمیشود. در چاههای اطراف آن هم دستگاههایی تعبیه شده که از آنها برای لرزهنگاری استفاده میشود.
بسیاری از زمینهای اطراف دریاچه نمک آران و بیدگل بهصورت کاملاً باتلاقی بوده که خود بهعنوان یکی از جاذبههای طبیعی زیبای این منطقه محسوب میشوند. دو باتلاق بسیار مهمی که در اطراف این دریاچه وجود دارند شامل باتلاق دو کویری و قیلوله میشوند. به مسافران توصیه میشود که هنگام بازدید از دریاچه آران و بیدگل، حتماً از این باتلاقها هم دیدن کنند.
علاوه بر مواردی که در این بخش به آنها اشاره شد، در اطراف دریاچه آران و بیدگل دیدنیها و فعالیتهای دیگری هم وجود داشته که مسافران میتوانند از آنها دیدن کنند. برخی از این دیدنیها شامل کاروانسرای مرنجاب، کویر مرنجاب، تپههای ماسهای، چاههای دستکن و بسیاری بخشهای دیدنی دیگر میشوند.
رزرو هتل و اقامتگاه در اصفهان از سایت الی گشت
بدیهی است که تمامی افرادی که قصد دارند تا از جاذبههای گردشگری دریاچه نمک دیدن کنند در نزدیکی این دریاچه زندگی نکرده و برای این که از این دریاچه دیدن کنند نیاز به پیدا کردن یک اقامتگاه مناسب دارند. به همین دلیل هم در ادامه این بخش برخی از بهترین هتلها و اقامتگاههای دریاچه نمک آران و بیدگل معرفی شدهاند.
برخی از بهترین هتلهای مدرن و مجهز در اطراف دریاچه شامل هتل آران و بیدگل، هتل آران و بیدگل پالاس و هتل آران و بیدگل گرند میشوند. افراد میتوانند در بومگردیها و اقامتگاههای سنتی اطراف هم اقامت داشته باشند. به دلیل اهمیت بالای این منطقه برای صنعت گردشگری ایران، در منطقه تجهیزات بسیار زیادی برای مسافران فراهم شده است.
اکنون سؤالی که ممکن است برای بسیاری از علاقهمندان به بازدید از دریاچه نمک به وجود بیاید، این است که موقعیت جغرافیایی این دریاچه کجاست و چگونه میتوان به آن دسترسی داشت؟ در ادامه این بخش، درباره مسیر دسترسی به آران و بیدگل و نحوه سفر به آنجا توضیح داده شده است.
برای رفتن به دریاچه نمک آران و بیدگل از تهران، افراد باید ابتدا به سمت جنوب غربی و شهرستان کاشان حرکت کنند. از شهرستان کاشان، میتوان به صورت مستقیم به سمت شمال رفت تا این که به دریاچه نمک آران و بیدگل رسید. افرادی که قصد دارند تا از اصفهان به این دریاچه بروند هم میتوانند به راحتی به سمت شرق حرکت کرده تا به کاشان برسند. ادامه مسیر مانند تهران بوده و میتوان تا شمال کاشان حرکت کرد. برای دسترسی راحتتر به دریاچه نمک آران و بیدگل میتوان از مسیریابهای مختلف استفاده کرد، از مردم محلی سؤال کرد یا این که از تابلوهای راهنمای موجود در مسیر کمک گرفت.
برای بازدید از طبیعت آزاد دریاچه نمک آران و بیدگل، افراد نیازی به پرداخت هزینه ورودی نخواهند داشت. اما برای ورود به مناطق تفریحی گردشگری اطراف این دریاچه باید بلیت ورودی تهیه کرد. هزینه بلیت ورودی به مناطق گردشگری اطراف دریاچه مانند کویر مرنجاب متغیر بوده و ممکن است تغییر کند. برای همین توصیه میشود که افراد پیش از بازدید، از مسئولین مربوط به فروش بلیت درباره هزینه آن سؤال بپرسند.
در این مطلب با بزرگترین دریاچه نمک ایران و یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری کویر مرکزی، دریاچه نمک آران و بیدگل آشنا شدیم. نمک و سایر مواد معدنی استخراج شده از این دریاچه تأثیر بسیار مهمی در اقتصاد و صنایع مختلف ایران دارد. اما علاوه بر این تأثیرات، این دریاچه چشمانداز بسیار زیبایی داشته و همچنین به افزایش گردشگری در کشور کمک میکند. در اطراف این دریاچه میتواند از طبیعت و زمینهای باتلاقی، جزیرههای سرگردان و کرتهای نمکی دیدن کرد. در صورتی که دوست دارید با سایر دریاچهها و جاذبههای گردشگری ایران آشنا شوید، سایر مطالب الی گشت را از دست ندهید. برای انجام کارهای سفر خود هم میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
دریاچه نمک آران و بیدگل در ضلع شمالی شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان قرار داشته و برای رسیدن به آن باید به سمت شمال شهرستان کاشان حرکت کرد.
در این دریاچه میتوان از کرتهای نمکی زیبا دیدن کرد و در اطراف آن میتوان از جزیرههای سرگردان، باتلاقها و سایر جاذبههای دیدنی بازدید کرد.
دریاچه آران و بیدگل علاوه بر این که یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری ایران است، نمک و مواد معدنی بسیاری هم دارد که در صنایع مختلف ایران از آنها استفاده میشود.
مطالب مرتبط: جزئیاتی از درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی در ایران طبیعت گردی در منطقه ی رویایی ترکمن صحرا طبیعت گردی در قلعه ماران گلستان
۱ نظرات