دریاچه های تار و هویر، گریزی برای تهرانی ها از گرمای تابستان

دریاچه‌های تار و هویر

تهران کلان شهر شلوغ ایران باتمام شلوغی ها و دغدغه هایی که زندگی در آن دارا می باشد، جاذبه های خاص خودش را دارد و شما می توانید در بین گزینه های تفریحی طبیعی، تاریخی و هیجانی اش یکی را انتخاب کنید و از آن نهایت لذت را ببرید. در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت می خواهیم به سمت دریاچه‌های تار و هویر در دماوند برویم. این دو دریاچه در منطقه ای کوهستانی قرار دارد و در فصل های گرم سال با آب و هوای خنکی دارد میزبان بازدیدکنندگان خود می باشد. لازم به ذکر است که بگوییم برای بازدید از این دو دریاچه ی زیبا باید دل به جاده بزنید و کمی با مسیرهای کمتر شناخته شده نزدیک به تهران آشنا شوید. در ادامه همراه با ما باشید.

مطالب مرتبط:
آشنایی با باغ موزه نگارستان در تهران
بهترین و لذیذترین کباب را در تهران کجا بخوریم؟+ آدرس
بزرگترین مرکز خرید خاورمیانه، ایران مال تهران

همانطور که در بالا هم گفتیم، دریاچه‌های تار و هویر جاذبه ای طبیعی در نزدیکی شهر تهران در شهرستان دماوند است که با آب شیرین خود طعم دلچسبی از تابستان را برای مسافران خود به ارمغان می آورد.

دریاچه تار در داخل کوه و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و از سمت شمال غرب به جنوب شرق نیز کشیده است. بیشترین طول این دریاچه لوزی شکل ۱.۳ کیلومتر می باشد و به طور میانگین ۴۰۰ متر عرض دارد. حدودا مساحت این دریاچه ۳۶ هکتار بوده و در فصل های پر آب عمق آن به ۵۰ متر می رسد، اما در فصول کم آبی به ۴۰ متر هم می رسد.

با حدود نیم ساعت پیاده روی از سمت شرق دریاچه تار، می توانید دریاچه ی دیگری به نام هویر را مشاهده کنید. مساحت این دریاچه حدود ۱۳ هکتار است و  به طور میانگین دارای ۹۰۰ متر طول و ۱۵۰ عرض می باشد و توسط کوهی موسوم به کوه دوبرار از دریاچه تار جدا شده است.

آنچه جالب است بدانید این است که دریاچه های تار و هویر مانند دو فرزند طبیعت هستند که در فاصله ی ۵۰۰ متری از هم قرار دارند و کوه های البرز از آنها میزبانی می کنند.

با توجه به موقعیت جغرافیایی کوهستانی که دو دریاچه تار و هویر واقع شده اند همواره شرایط آب و هوایی خنک و روبه سردی را دارا هستند. مطابق با مطالعات صورت گرفته در هر سال به طور متوسط ۷۶۰ میلی لیتر باران در دو دریاچه تار و هویر می بارد. گرم ترین ماه سال، تیر می باشد که دمایی در حدود ۱۸ درجه سانتی گراد را برای این منطقه به ارمغان می آورد.

با تمام این تفاسیر بهترین زمان بازدید از دریاچه‌های تار و هویر در دماوند اوایل اردیبهشت تا پایان ماه شهریور است. در بیشتر فصل های سال آب دریاچه ها همچنان خنک است و گرمای هوا را خنثی می کند. پیشنهاد می کنیم که اگر سرمایی هستید فصل زمستان را برای سفر به این منطقه انتخاب نکنید.

در طول مدت زمانی که به سمت دریاچه‌های تار و هویر سفر می کنید تفریحات مختلفی در انتظار شما خواهد بود که لحظات خوبی را برایتان فراهم می آورد.

ماهیگیری: یکی از تفریحاتی که در طول مدت زمانی که به سمت دریاچه‌های تار و هویر می روید جالب است انجام دهید، ماهیگیری است. با توجه به این که این منطقه محل صید ماهی قزل آلا است می توانید با چوب ماهیگیری به سمت آن بروید. لازم به ذکر است که بدانید ماهیگیری در این دریاچه مستلزم دریافت مجوز از سازمان حفاظت از محیط زیست است.

کوهنوردی: اگر ماهیگیر دوست ندارید یا اینکه حال رفتن به دنبال دریافت مجوز لازم را ندارید، پیشنهاد می کنیم که به کوهنوردی در این منطقه بروید. رشته کوه قره داغ با ارتفاع ۴۰۸۰ متر و کوه زرین با ارتفاع ۳۸۳۵ متر در نزدیکی دریاچه ها مقاصد مناسبی برای کوه نوردان به شمار می روند.

قایقرانی: در اطراف دریاچه‌های تار و هویر می توانید با استفاده از قایق های بادی لحظات جذابی را درون این دریاچه ها داشته باشید.

شنا و آب بازی: همانطور که گفتیم این منطقه در طول تابستان شرایط آب و هوایی بسیار مناسبی دارد و سلاح خوبی برای کسانی است که گرمای تابستان فراری هستند. تجربه یک آب بازی لذت بخش می تواند رنگ تازه ای به سفر شما دهد و خاطره ای خوش برای شما بسازد.

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که آب این دریاچه از کجا تامین می شود! حدود ۷۰ درصد از آب های دریاچه‌های تار و هویر از بخش های شمالی و ارتفاعات آن نیز تامین می گردد. کوه دوبرابر از رشته کوه قره داغ در شمال و کوه زرین در جنوب دریاچه با ذوب شدن برف های روی این کوه ها نیز تامین می شوند. چشمه های متعدد کف دریاچه مهم ترین نقش را در تامین آب آن دارند و آبی گوارا را از اعماق زمین به درون آن هدایت می کنند.

جالب است بدانید که آب این دریاچه سرشار از کلسیم، منیزیم و کربنات است و جز آب های شیرین ایران محسوب می شود. همانطور که گفتیم این منطقه دارای آب و هوایی کوهستانی است و برای تفریحات آبی از جمله شنا و قایقرانی و ماهیگیری مناسب است.

در مورد دریاچه تار افسانه های زیادی وجود دارد که تا به حال هیچ کدام هم نیز ثابت نشده اند. عده ای بر این باور هستند که شب ها موجوداتی عجیب و غریب در این محدوده رفت و آمد دارند. گفته های دیگری حکایت از وجود گنج هایی گران قیمت و ارزشمند در کف دریاچه دارد.

آنچه که باید با خودتان در سفر به دریاچه‌های تار و هویر در دماوند ببرید!

به منظور سفر به این منطقه لازم تا وسایلی را همراه خودتان ببرید که آن ها شامل کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، میان وعده و خوراکی های مورد نیاز، لباس مناسب فصل و کفش مناسب و دمپایی می شود، اگر هم قصد ماندن در شب را دارید به حتما لباس گرم و کیسه خواب همراه داشته باشید.

به منظور دسترسی به دریاچه‌های تار و هویر می بایست در ابتدا خودتان به سمت شهر دماوند برسانید و مسیر را به سمت آبادی چنار عرب ها ادامه دهید. سپس از این آبادی وارد جاده ای موسوم به جاده معدن شوید و پس از پشت سر گذاشتن یک جاده خاکی به دریاچه تار برسید. البته راه دیگری هم برای رسیدن به این دریاچه ها وجود دارد که به دلیل ناهموار بودن مسیر ما از گفتن آن صرف نظر می کنیم.

ممکن است محلی ها در بدو ورود شما مبلغی حدود ۵۰۰۰ تومان را از شما بگیرند.

  • فاصله از مرکز استان و شهرهای اطراف

تهران: ۱۱۲ کیلومتر | دماوند: ۳۰ کیلومتر | فیروزکوه: ۶۲ کیلومتر

آدرس: استان تهران، ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان دماوند

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز