درک ساحل موج و سخره

شاید شما هم در صحبت‌های روزمره بارها واژه‌ی «درک» را شنیده باشید. اما آیا می‌دانید درک یکی از زیباترین سواحل ایران است؟ ساحل درک جایی است که شن‌های نرم و روان طلایی‌رنگ با آب‌های فیروزه‌ای دریای عمان و اقیانوس هند برخورد می‌کنند. این ساحل زیبا با منظره‌ی تماشایی خود، در طول سال پذیرای گردشگران زیادی است. در ساحل درک می‌توان تصویری متفاوت از دریا و صحرا را در کنار یکدیگر مشاهده کرد و ساعت‌ها به این تصویر زیبا چشم دوخت. با الی گشت همراه باشید تا ساحل درک چابهار را به طور کامل معرفی کنیم.

ساحل درک کجاست؟ این ساحل زیبا و متفاوت در روستای درک زر آباد استان سیستان و بلوچستان، در نزدیکی سواحل مکران قرار دارد. روستای درک از توابع شهرستان کنارک محسوب می‌شود. فاصله درک تا چابهار، ۱۷۰ کیلومتر و فاصله درک تا کنارک، ۱۲۰ کیلومتر است. روستای درک در نزدیک‌ترین نقطه‌ی استان سیستان و بلوچستان به تنگه هرمز قرار دارد. همچنین این روستا در جاده‌ی ترانزیتی دوتا از مهم‌ترین بندرهای ایران به نام‌های بندرکنارک و بندرجاسک واقع شده است.

ساحل درک چابهار، یکی از متفاوت‌ترین سواحل ایران است. در این ساحل زیبا می‌توان منظره‌ی زیبای پیوستن صحرا و دریا را به یکدیگر مشاهده کرد و با فرارسیدن غروب، روی ماسه‌های داغ نشست و به تصویر ناپدیدشدن خورشید در افق دریا خیره شد. این ساحل با تصویری از آب زلال، آسمان آبی و شن‌های طلایی تمام تصورات ما از واژه‌ی «درک» را تغییر می‌دهد.

با فرارسیدن تاریکی، ساحل درک در شب جلوه‌ای صدچندان پیدا می‌کند و آسمان کویری این ساحل پر از ستاره‌های چشمک‌زن می‌شود. در ساحل درک یک تک‌درخت نخل بسیار زیبا هم وجود دارد که نماد گردشگری این ساحل محسوب می‌شود. این ساحل به گردشگران فرصت می‌دهد تا بر روی رمل‌های شنی گرم بنشینند و از دیدن تصویر ماهیگیران، قایق‌ها و تور‌هایشان که درون آب می‌اندازند، لذت ببرند. جالب است بدانید در ساحل درک می‌توانید ساحل ماسه‌ای، صخره‌ای، شنی و مرجانی را در فاصله نزدیک به هم مشاهده کنید.

همان‌طور که گفته شد این ساحل زیبا در روستای درک استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. البته جاذبه‌های این روستا فقط محدود به ساحل فوق‌العاده زیبای درک نیست و در قسمت‌های دیگر آن، دیدنی‌هایی مانند نخلستان‌های سرسبز، صخره‌های سنگی بلند و تپه‌های ماسه‌ای بسیار زیبا هم وجود دارند.

یکی دیگر از شگفتی‌های این روستا، چاه‌های آب شیرین و زلالی است که در نزدیکی آب شور دریا قرار دارند. درختان گرمسیری روستای درک با آب شیرین این چاه‌ها آبیاری می‌شوند. همچنین در روستای درک یک پدیده‌ی زمین‌شناسی بسیار کمیاب و دیدنی به نام «کوه‌های مریخی» وجود دارد. این کوه‌ها در اثر فرسایش باد و خاک تشکیل می‌شوند و بیشتر شبیه قسمت‌هایی از سیاره مریخ هستند تا زمین.

جذابیت ساحل درک با دانستن این مسئله که تنها در چند نقطه‌ی محدود دنیا منظره‌ای مشابه این ساحل، یعنی تلاقی صحرا و دریا وجود دارد، برایتان چندین برابر می‌شود. از جمله این سواحل می‌توان به سواحل کشور نامیبیا، بخش‌هایی از سواحل شیلی و محل تلاقی صحرای بزرگ آفریقا با دریای مدیترانه اشاره کرد.

روستای درک یک مقصد گردشگری سلامت هم محسوب می‌شود و افرادی که دارای دردهای استخوانی و عضلانی هستند برای تسکین دردهایشان، در طول روز روی رمل‌های سفید و گرم ساحل دراز می‌کشند و دست و پاهای خود را زیر شن‌ها قرار می‌دهند. تفریحات ساحل درک شامل شنا، قایق‌سواری، موج‌سواری، پیاده‌روی، گشت‌وگذار در ساحل شنی، آفرود و ماشین‌سواری روی ماسه‌های طلایی‌رنگ ساحل و دیگر ورزش‌های آبی و کویری هستند.

مردم روستای درک از قوم بلوچ هستند و از آداب و رسوم و فرهنگ بلوچی پیروی می‌کنند. مردان این روستا مانند دیگر مردمان بلوچ، لباس‌های سفید و شلوارهای لیفه‌دار می‌پوشند و زنان از لباس‌های زیبا و رنگارنگ سوزن‌دوزی‌ شده استفاده می‌کنند. شغل اهالی این روستا به علت مجاورت با دریا، ماهیگیری است. اما وجود چاه‌های آب شیرین باعث شده، شغل کشاورزی هم در روستای درک رواج داشته باشد. مردمان روستای درک فوق‌العاده خونگرم و مهمان واز هستند.

دلیل نام‌گذاری روستای درک، قرارگرفتن این روستا در کنار دره است. «درک» در فرهنگ مردم بلوچ به سکونت در کنار دره گفته شود.

بهترین زمان برای بازدید از ساحل درک، فصل‌های سرد سال هستند. سیستان و بلوچستان جزو گرم‌ترین استان‌های ایران است اما روستای درک به دلیل نزدیکی به اقیانوس هند معمولا نسبت به دیگر بخش‌های این استان، آب و هوای خنک‌تری دارد. از اواسط بهار تا پایان تابستان دمای هوای این منطقه بسیار بالاست. اما اوایل بهار، اواسط پاییز و فصل زمستان آب و هوای سیستان و بلوچستان و روستا و ساحل درک معتدل است و مسافران از نظر گرمای هوا اذیت نمی‌شوند.

در سفرتان به روستا و ساحل درک باید به برخی نکات توجه کنید. نکات مهم در سفر به ساحل درک شامل موارد زیر هستند:

  • هیچ هتل یا اقامتگاه مجهزی در روستا و ساحل درک وجود ندارد. درصورتی‌که قصد دارید در این منطقه بمانید سعی کنید با تجهیزات کامل و امکانات کمپ به ساحل درک بروید. همچنین می‌توانید در خانه‌های بومی و بلوچی روستای درک اقامت داشته باشید.
  • روستای درک فاصله زیادی از پمپ‌بنزین‌ها و مراکز خرید دارد و مغازه‌ی داخل روستا فقط اقلام خوراکی محدودی می‌فروشد. بنابراین لوازم و خوراکی‌های موردنیاز خود را در مسیر تهیه کنید. به‌خصوص اگر قصد دارید شب را در این منطقه سپری کنید حتماً خوراکی و وسایل موردنیاز همراهتان داشته باشید.
  • اگر در فصل گرما قصد داشتید در ساحل در اقامت کنید حتماً یک سایه‌بان تهیه کنید.
  • ساحل و روستای درک یکی از امن‌ترین نقاط ایران برای مسافرت است و در صورت کمپ کردن در این منطقه، مشکلی از بابت امنیت نخواهید داشت.
  • اگر چه امکانات خاصی در روستای درک وجود ندارد، اما در صورت بروز هر گونه مشکل می‌توانید از مردم محلی کمک بگیرید. معمولا اهالی با موتورهای خود در ساحل گشت می‌زنند و اگر برای مسافران مشکلی پیش بیاید، به آن‌ها کمک می‌کنند.
  • امکانات روستای درک فقط شامل چندین آلاچیق(کمی دورتر از ساحل) و یک مغازه کوچک است.

برای دسترسی به روستای درک می‌توانید از دو مسیر زیر استفاده کنید:

  1. مسیر خود را از سمت بندرعباس استان هرمزگان آغاز کنید و پس از عبور از بندر میناب و جاسک به مقصد برسید.
  2. از سمت استان سیستان و بلوچستان به‌طرف بندر چابهار و کنارک حرکت کنید و خودتان را به روستای زر آباد برسانید.

مسیر روستای درک تابلوهای مناسبی ندارند و برای رسیدن به مقصد باید از مردم محلی کمک بگیرید. همچنین جاده‌ی این منطقه دست‌انداز و چاله‌های زیادی دارد.

آدرس روستای درک: استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک، بخش زر آباد، دهستان زر آباد شرقی

مطالب مرتبط

 قلعه الموت، جایی برای تماشای تاریخ و طبیعت

با دیدنی های یزد شهر جهانی ایران آشنا شوید

در این مقاله یکی از زیباترین و متفاوت‌ترین سواحل ایران، یعنی ساحل زیبای درک را معرفی کردیم. همان‌طور که گفته شد این ساحل محل تلاقی دریا و صحرا است و چشم‌اندازی فوق‌العاده تماشایی دارد. پیشنهاد می‌کنیم در اوایل فصل بهار یا فصل‌های پاییز و زمستان که آب‌وهوای روستای درک معتدل است به این منطقه سفر کنید. همچنین اگر قصد دارید از این منطقه بازدید کنید حتماً تجهیزات کامل همراه داشته باشید.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟

۱ نظرات

فاطمه 1396-07-28 - 11:34 ق.ظ
فوق العاده بود
افزودن نظر