درخت ۱۲۳۰ ساله ای که سرعت رشدش چندین برابر شده است!

این درخت باستانی هنوز هم رشد می کند!

درختان قدیمی و پابرجای بسیار زیادی در جهان وجود دارند که علیرغم قدمت بسیار زیادشان، هنوز هم پا برجا هستند و حتی به جاذبه ی آن منطقه ای که در آن قرار گرفته اند، تبدیل شده اند. ما حتی یکی از بهترین نمونه های این درختان در دنیا را در ایران زیبا و پر شگفتی خودمان داریم، سرو ابرکوه در استان یزد. درباره ی سرو ابرکوه بین ۴ تا ۴ هزار و ۵۰۰ سال می باشد که به زندگی خود ادامه داده است. اما ما امروز نمی خواهیم درباره ی درخت سرو ابرکوه صحبت کنیم بلکه می خواهیم درباره ی درخت کاج ۱۲۳۰ ساله ای در کشور ایتالیا صحبت کنیم که علی الرقم سن بسیار بالایش، هنوز هم رشدی جهشی دارد. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، راز پویایی این درخت سالخورده و عجیب را بیابیم.

درخت کاج ۱۲۳۰ ساله

مطالب مرتبط:
ماجرای خوفناک گناه خواران در انگلستان!
فروش آنلاین روح داخل بطری!!!
متاسفانه یونانی ها برای ورود به بهشت هم نیاز به پاسپورت داشتند!

این درخت عجیب و کهن سال که در جنوب ایتالیا دیده شده است، بر اساس آخرین یافته های اعلام شده توسط محققان و دانشمندان، ۱۲۳۰ سال اعلام شده است. در دنیا درخت هایی قدیمی تر از این درخت نیز وجود دارد اما درخت کاج ۱۲۳۰ ساله ی ما، در قاره ی اروپا به عنوان کهن سال ترین درخت موجود در این منطقه هنوز هم سرپا است و رهگذران و عابران را ر زیر سایه ی خود، مهمان می کند.

دانشمندان نام این درخت را ایتالوس گذاشته اند. یکی از روش هایی که می توان بر اساس آن سن درخت ها را به دست آورد، روش کربن شناسی است حال تصور کنید که دانشمندان با استفاده از ترکیب این روش و کربن شناسی، با استفاده از ترکیب آنالیز حلقه های درخت و کربن گذاری، سن این درخت را ۱۲۳۰ سال بر آورد کرده اند.

به‌ گزارش پژوهشگران و محققانی که بر روی این درخت کار می کنند، این کاج باستانی که همانطور که گفتیم سن دقیقش برابر با ۱۲۳۰ سال است در کمال تعجب، هنوز هم در این سن و سال نیز در حال رشد می باشد.

بررسی ‌های محققان نشان داده است که این درخت در سال ها و دهه های اخیر دارای رشدی جهشی بوده است و هر سال بر طول ارتفاع این درخت و شاخه هایش نیز اضافه می شود. البته رشد این درخت در حالی است که بسیاری از درختان موجود در منطقه‌ ی مدیترانه در چنین شرایطی حتی کاهش رشد نیز داشته ‌اند، ولی با این حال رشد این درخت کاج ۱۲۳۰ ساله افزایشی و جهشی بوده است و حلقه ‌های بزرگ تری به تنه‌ ی این درخت نیز اضافه شده است.

بر اساس گفته ی محققان، برخی از درختان هستند که حتی وقتی در معرض تغییرات شدید اقلیمی هم قرار می ‌گیرند، به صورت میانگین بیش از ۱۰۰ ها سال زنده می‌ مانند. اگر بخواهیم همین درخت را مثال بزنیم، این کاج باستانی بسیار قدیمی، طی دوران سرد قرون وسطا جوانه زده بوده است و سپس در دماهای خیلی گرم‌ تر که در واقع دوره‌ های خشکسالی بوده است، زنده مانده بوده است.

نژاد این کاج در واقع از نوع هلدریش است و در پارک ملی که در جنوب ایتالیا است قرار گرفته است. از نظرعلمی، آنالیز رشد این درخت که طی سالیان زیاد و شرایط مختلف اقلیمی که از نظر فیزیولوژیکی نیز زیاد برابر با شرایط زیست بومی خانواده ی این درخت نیز نیست ولی با این حال زنده مانده است، می ‌تواند به درک این که چگونه جنگل ‌ها به تغییرات اقلیمی مدرن واکنش نشان می ‌دهند، بسیار مفید باشد.

یکی از محققینی که این درخت را مورد بررسی قرار داده است، آقای ماکسیم کالریت است که در مورد مرگ ‌و میر درختان و از بین رفتن آنان نیز به صورت جداگانه نیز مطالعه می ‌کند، درباره ی درخت کاج ۱۲۳۰ ساله می‌ گوید:

اما بیایید تا داستان عجیب این درخت را با هم مرور نماییم. در جریان یک کاوش، گروهی از درختان کاج پیر یا مرده بر روی کوهی در پارک ملی پولینو در ایتالیا؛ این درخت را پیدا کردند.

زمانی که دانشمندان به این درخت برخوردند، متوجه شدند که تعیین سن آن به راحتی و با استفاده از بررسی تعداد حلقه‌ های آن ممکن نیست. بخش مرکزی درخت که حاوی قدیمی ‌ترین حلقه ‌ها استف از بین رفته بود.

آلفردو دی فیلیپو که عضوی از این گروه بود، می‌گوید که: بخش درونی چوب مانند گرد و غبار بود، چیزی که ما تاکنون مثل آن را ندیده بودیم. او در ادامه اضافه کرد که:

دانشمندان با استفاده از روش تاریخ‌ گذاری رادیو کربن ریشه ‌های بیرون ‌زده، زمان جوانه‌ زنی درخت را برآورد کردند. پس از آن، دانشمندان با بررسی زمان رشد حلقه در نمونه‌ های ریشه و تنه سعی کردند سال ‌هایی را که از روی تنه ی درخت قابل شمارش نبود، تخمین بزنند. پژوهشگران اشاره کردند که گرم شدن اخیر کره‌ ی زمین روی درختان باستانی تاثیری نداشته است.

اگرچه بخش ‌هایی از جنگل‌ های درختان خزان کننده در این منطقه بر اثر شرایط خشکی و امواج گرما از بین رفته بود، پیوسان که یکی از محققان است، به همراه همکارانش درباره ی این درخت فهمیدند که کاج باستانی رشد کرده است.

آنالیز حلقه ‌های درخت نشان داد که بعد از این که در چند دوره حلقه‌ ها کوچک تر شده بود، در ۲ دهه ی اخیر حلقه ‌های گسترده ‌تری ایجاد شده بود که نشان دهنده‌ ی شرایط محیطی بهتر بوده است. دلایل رشد مطلوب این درخت احتمالا پیچیده است.

کوهستان‌ های مرتفع دارای میکرو اقلیم خودشان هستند و در آن‌ها دما سردتر باقی می‌ماند. کاهش آلودگی در نتیجه‌ ی وضع و اجرای قوانین اخیر اروپا در جهت حفظ حیات بی‌تاثیر نبوده است. به این نکته توجه نمایید که درختان پیر در نهایت به‌ خاطر وقایع بیرونی مانند بادهای شدید از بین می ‌روند.

علاوه بر تمامین این این درختان پیر زمانی که تنها بخش کوچکی از آن‌ها زنده است، نیز زنده در نظر گفته می‌شود. در مورد کاج باستانی، بیشتر تاج آن از بین رفته است اما با این حال هنوز قادر به زنده ماندن در سال های زیادی است.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟