درخت عجیبی که تبدیل به فواره می شود!

درخت ها یکی از اصلی ترین جلوه های طبیعت هستند و جنگل ها و مناطق جذاب طبیعی را بدون آن ها نمی توان تصور کرد. گاهی در میان طبیعت به درختان کهنسال قدیمی برمی خوریم که برگ ها و شاخه هایشان سایه ای بزرگ به وجود آورده و هوای اطراف را باطراوت کرده است. بعضی از این درخت ها ویژگی های منحصربفرد و عجیبی دارند که باعث می شود در دنیا معرف شوند یکی از این درخت های عجیب در کشور کوچکی به اسم مونته نگرو قرار دارد، این درخت در روزهایی از سال به فواره تبدیل می شود و آب را به سرعت از تنه درختش به بیرون می ریزد. فکر می کنید این همه آب در تنه این درخت چه می کنند؟ اصلا مگر می شود درون تنه یک درخت آب باشد؟ در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا راز این درخت عجیب را برایتان بگوییم.

مطالب مرتبط:
درخت عجیبی که مومیایی می کند!
درخت انجیلی رنگارنگ ترین درختی که می شناسید!

درختی که تبدیل به فواره می شود! از تنه این درخت آب به سرعت به بیرون فوران می کند البته نه همیشه، فقط بعد از بارندگی های سنگین! احتمالا هیچ کدام از ما یک همچین پدیده ای را تا به حال از نزدیک ندیده ایم برای همین دیدن تصاویر این درخت می تواند خیلی جذاب و جالب توجه باشد. چند وقتی بیشتر از انتشار فیلم این درخت نمی گذرد، فیلمی که خبر از یک پدیده طبیعی منحصربفرد می دهد. ماجرا از این قرار است که این درخت در سواحل دریای آدریاتیک در جنوب شرقی کشور کوچک مونته‌ نگرو در روستایی به اسم «دینوسا» قرار دارد. اینجا در میان چمنزارها یک درخت شاه توت خودنمایی می کند که با همه درخت های شاه توتی که تا به حال دیده اید فرق دارد. کافیست باران سنگینی ببارد تا این درخت تبدیل شود به فواره ای تماشایی، فواره ای که چون از حفره ای در تنه یک درخت به بیرون می ریزد همه را به تعجب و شگفتی وا می دارد.

مطمئنیم کنجکاو شدید که بدانید این آب ها در تنه این درخت چه می کنند؟ در این ناحیه باران های سنگین تمامی ندارد چند روزی باران می بارد و چشمه های زیرزمینی مملوء از آب می شود تا اینکه آب در آن ها به حدی می رسد که از میان حفره ها و شکاف های تنه درخت به بالای تنه می رود و همین که به حفره ی روی درخت می رسد به بیرون فوران می کند. همانطور که از عکس ها مشخص است زمین کاملا گلی است و این نشان دهنده حجم آب های زیر زمینی در خاک و زیر خاک است. چمنزاری که این درخت استثنائی را در خود جای داده بعد از بارندگی های سنگین مثل رودخانه ای پر از آب می شود چون به غیر از جریانی که از این درخت به راه می افتد حفره های دیگری هم در سطح این چمنزار هست که بعد از بارندگی مثل چشمه های جوشان می شوند و آب زلال و خنک را به سطح زمین می رسانند. مطمئنا اگر یک روز بعد از بارندگی به این چمنزار بروید از دیدن طبیعتی باطراوت و این همه جریان هایی از آب زلال به وجد می آیید.

حتما برایتان جالب است که سن این درخت را بدانید و شاید فکر می کنید با یک درخت کهنسال طرف هستید که چنان در دل زمین ریشه دارد که می تواند آب های زیرزمینی را به سطح زمین برساند اما به گفته یکی از ساکنان این محل، درخت فقط ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال سن دارد و حداقل ۲۰ تا ۲۵ سال است که فوران می کند. از آنجایی که فیلم آن به تازگی انتشار یافته نظرها را به خود جلب کرده است و احتمالا خیلی زود به جاذبه معروف گردشگری تبدیل می شود. در حالی که بدون شک این درخت، خاص و منحصربفرد است اما این تنها نمونه از فوران آب از زمین بعد از بارندگی نیست. یکی از روستاهای استوونی به اسم «توهالا» چاهی دارد که بعد از بارندگی های سنگین، فوران می کند. این چاه درست در بالای یک رودخانه زیرزمینی قرار دارد و در روزهای بارندگی بعد از اینکه باران، رودخانه را پر از آب کرد فشار آب به حدی می رسد که آب از چاه به بیرون سرریز می کند و گاهی این فوران آب به نیم متر هم می رسد.

این روند تا چندین روز ادامه دارد و در این مدت در هر ثانیه بیش از ۱۰۰ لیتر آب به بیرون می ریزد. در بالای این چاه ظرفی برای آب گرفتن از درون چاه وجود دارد که در روزهای فوران آب، دیگر هیچ استفاده ای از آن نمی شود چون می توان به راحتی از جریان رودخانه ای که از چاه راه می افتد آب برداشت کرد. از آن جایی که چاه های معمولی، آب فوران نمی کنند به این چاه، چاه جادوگرمی گویند. دلیل این نامگذاری هم این است که در قدیم که رفتار این چاه برای مردم این ناحیه عجیب بود برای توجیه حالت های این چاه افسانه های زیادی به وجود آمد که یکی از آن ها این است که جادوگران در سفره های زیرزمینی جمع می شوند و آنقدر همدیگر را با با شاخه های درخت می زنند که آب به سطح زمین می آید!

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

حسن صادقی یونسی 1402-03-22 - 4:26 ق.ظ
ذخیره ژنتیکی جهان در شهرستان فریمان گزارشی از کهنسال ترین درخت شاه توت ایران (و جهان) "درخت شاه توت كهنسال روستای اقر علیا" از نظر سن، شاخه بندي، قطر تنه، تركيب كلي درخت و نيز باردهي و قدرت باروري كامل از برجسته ترين درختان شاه توت كشور و احتمالا دنیا است كه آن را از نظر مطالعات ژنتيكي نيز حايز اهميت ساخته است.این درخت کهنسال شاه توت در ارتفاعات شهرستان فریمان*خراسان رضوی قرار دارد.با توجه به مشاهدات سال ۱۳۶۸ آقایان #حسن صادقی یونسی#جعفر بارویی#سید اصغر میرزاده(دانشجویان ورودی ۱۳۶۷ دانشگاه فردوسی)رشته جغرافیا*این درخت سنگی بزرگ را درآغوش داشته و پارچه و نخ های زیادی به آن بسته شده بود.اهالی روستای اقر علیا احترام و ارزش خاصی برای محیط زیست بخصوص حفظ و نگهداری این درخت با توجه به به آموزه های اسلامی و ایرانی داشته و دارند.. دوستدار محیط زیست ؛آقای حسن صادقی یونسی(دانشگاه پیام نور فریمان_جغرافیا) بارها سعی در معرفی این درخت جهت ثبت ملی و درج در ردیف امتیازات گردشگری شهرستان فریمان_بخش مرکزی (و نماد روستای اقرعلیا) داشته است. نام شاه توت (Morus) از کلمه لاتین Mora به معنی تأخیر گرفته شده است. و روستای اقرعلیا با بیش از پانصدخانوار در ۱۲ کیلومتری (شمال)شهر فریمان قرار دارد. اما این درخت و حومه آن از منظری دیگر نیز اهمیت دارد و آن دفاع جانانه مدافع امنیت(شهید نیروی انتظامی شهرستان فریمان) شهید سرافراز "ستوانیار" دلیری در مقابل قاچاقچی ها و اشرار تا آخرین فشنگ و قطره خون است*راهش پر رهرو باد و نامش جاوید باد آخرین بازدید از درخت کهنسال(و مقدس)شاه توت در تاریخ بیست و یکم خرداد ۱۴۰۲ توسط "ژئو تیم"مشروحه ذیل صورت پذیرفت حسن صادقی یونسی مدرس دانشگاه و پژوهشگر علی شاملوئیان مدرس دانشگاه و عضو جامعه معدن استان خراسان عبدالناصر وفایی صالحی؛ عضو شورای اسلامی روستای اقر بالا و دانش آموخته رشته جغرافیا واکاوی و مشاهدات حاوی و گویای این نکات بود الف_درخت دارای میوه است ب_رویش درخت در کنار یک آبکند(مسیل )است ج_از دانشگاه پیام نور فریمان تا مجاورت درخت ۲۰ کیلومتر راه است که ۱۳ کیلومتر آسفالت و باقی کوره راه است. د_پدیده های جغرافیایی و وجود النگ و چشمه و چاه و مکان های نگهداری دام سبک و معدن و طرح های آبخیزداری برای گردشگران روستایی و طبیعتگردان جالب خواهد بود.
افزودن نظر