درختی که با سِرم درمان شد!

درختان قدیمی و چند صد ساله یکی از ارزشمند ترین جلوه های طبیعت اند، درختانی تنومند و سرسبز که که نه تنها لطافت خاصی به محیط اطراف می دهند بلکه چشم اندازها را هم جذاب تر می کنند. در دنیا درختان قدیمی زیادی هست که حتی به جاذبه ی گردشگری تبدیل شده اند و اهمیت زیادی برای مردم و گردشگران دارند. اهمیت این درختان تا حدی است که حتی در صورت ضرورت هم کسی حاضر به قطع آن ها نمی شود و مراقبت های زیادی از آن ها انجام می شود. در یکی از شهرهای هند به اسم «ﻣﺎﻫﺎﺑﻮﺑﻨﺎﮔﺎﺭ» که در ایالت تلانگانا قرار دارد درختی ۷۰۰ ساله هست که در ماه های اخیر به کمک تزریق سرم درمان شده است! در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره این درخت عجیب بیشتر حرف بزنیم.

مطالب مرتبط:
درخت عجیبی که تبدیل به فواره می شود!
درخت عجیبی که مومیایی می کند!

شاید تا به حال انسان ها و حتی حیوانات زیادی را دیده باشید که با تزریق سرم حالشان بهتر شده است اما مطمئنا هیچ وقت حتی فکرش را هم نمی کردید که بتوان با تزریق سرم یک درخت تنومند را درمان کرد! این درخت ۷۰۰ ساله یک انجیر هندی است که در  شهر «ﻣﺎﻫﺎﺑﻮﺑﻨﺎﮔﺎﺭ» هند قرار دارد و دومین درخت انجیر هندی بزرگ دنیاست.

این درخت آنقدر بزرگ است که فضای زیادی را گرفته و هر سال چندین کیلو میوه می دهد اما امروز احتمالا دیدن تصاویر این درخت شما را متعجب می کند که صدها سرم از شاخه هایش آویزان است!

این درخت بزرگ در سال های اخیر مورد حمله ی موریانه قرار گرفته و چیزی نمانده که زنده زنده توسط موریانه ها خورده شود! خطر حمله ی موریانه ها به این درخت آنقدر زیاد است که تا به حال چندین شاخه اش قطع شده و مسئولان را وادار به توجه کرده است! آن ها با دیدن شرایط بد درخت فهمیدند که حمله ی این حشرات حتی ممکن است این جاذبه ی توریستی باستانی را از بین ببرد برای همین به دنبال راه چاره افتادند. این درخت سال هاست که مهمترین جاذبه ی گردشگری این منطقه است و مردم آنقدر با آن انس گرفته اند که در تعطیلات آخر هفته اطراف درخت مملوء از خانواده هایی می شود که برای گذراندن تعطیلات به این محیط خوش آب و هوا آمده اند.

این درخت شگفتی طبیعی است درختی با شاخه ها و تنه های بسیار که فضای زیادی را گرفته و به نظر چندین درخت می آید. اما با خطرناک شدن وضعیت درخت، از دسامبر (آذر) سال گذشته هیچ کسی حق نزدیک شدن به آن را ندارد. از همان زمان مسئولان به دنبال راهی بودند تا بزرگ ترین جاذبه ی گردشگری این منطقه را از خطر مرگ نجات دهند. مسئولان مشکل این درخت را دو چیز می دانستند: اول حمله موریانه ها و بعد شاخه های خمیده ای که در اثر آویزان کردن تاب به این حال و روز افتاده اند. مسئولان در اولین قدم به فکر استفاده از حشره کش افتادند اما درختی به این بزرگی چگونه می توانست با این روش نجات پیدا کند؟ متخصصان تلاش کردند تا مقداری حشره کش قوی را از طریق حفره های بدنه ی درخت به داخل آن بفرستند اما این روش اصلا جواب نداد و خیلی زود وضعیت دوباره مثل قبل شد. وقت امتحان روش دیگری بود: تزریق سرم! چندین بسته از آفت کش های رقیق شده به نواحی مختلف تنه ی درخت آویزان و تزریق آغاز شد البته خوشبختانه این کار خیلی زود نتیجه داد.

یکی از کسانی که مسئول انجام این کار بود می گوید: ما اول سعی کردیم تا با ایجاد حفره هایی در ساقه درخت، آفت کش را به داخل درخت بفرستیم اما به نتیجه ای نرسیدیم برای همین تلاش کردیم تا محلول آفت کش را به کمک سرم وارد درخت کنیم و این بار موفق شدیم. محلول در عرض ۱۰  تا ۱۴ ساعت جذب شاخه  ها و سراسر تنه ی درخت شد. از آن جایی که درخت انجیر هندی چندین تنه دارد این سرم باید به نوبت به تنه های مختلف فرستاده شود. تصاویر بیمار عجیبی که صدها سرم از شاخه هایش آویزان است امروز در شبکه های اجتماعی هند دست به دست می چرخد و دیدن تاثیر مثبت سرم بر روی درختان خیلی ها را متعجب کرده است!

امروز وضعیت سلامت این درخت پایدار است! و پزشکان امیدوارند که درخت در عرض چند روز آینده به شرایط نرمال برگردد. قرار است که این محل به زودی دوباره به روی گردشگران باز شود و از آن جایی که چند ماهی از ممنوع شدن بازدید از این درخت می گذرد احتمالا گردشگران زیادی برای تماشای آن به این محل می روند. آسیب های وارد شده به این درخت چند صد ساله آنقدر زیاد است که برای نگه داشتن چند تا از شاخه های بزرگش از دیواره های بتونی استفاده شده است اما مسئولان می خواهند به هر نحوی که شده آن را زنده نگه دارند.

درخت انجیر هندی یکی از مهمترین درختان هند و سریلانکا است و هر کدام از این دو کشور ادعا می کنند که قدیمی ترین نوع این درخت در کشور آن هاست اما تشخیص قدمت این درخت بسیار سخت است به خصوص اینکه بیشتر آن ها از درختان قدیمی تر به وجود آمده اند. این طور که به نظر می آید درخت انجیری که در باغ گیاهشناسی کلکته است قدیمی ترین درخت انجیر هندی دنیاست اما تنه ی اصلی آن بعد از دو گردباد قرن ۱۹ از بین رفته است.

منبع: odditycentral.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟