دست فروشی دارو ها در هایتی
وقتی در حال خرید دارو از داروخانه ها هستیم و خیالمان از دارویی که می گیریم راحت است شاید هیچ وقت فکرش را هم نکنیم که در دنیا جایی هست که در آن هیچ داروخانه ای وجود ندارد و مردم هر دارویی که بخواهند را از دست فروشان می گیرند. می خواهیم درباره پدیده دست فروشی داروها در هایتی صحبت کنیم، الی گشت را هراهی کنید.
مطالب مرتبط: داروهای ممنوع در سفرهای خارج کشور چه داروهایی با خودمان به سفر ببریم؟
در شهر «پورتو پرنس»، پایتخت هایتی برای دارو فروختن نیازی نیست که حتما داروساز باشید و یا داروخانه داشته باشید. تنها چیزی که احتیاج دارید یک سطل و اراده ای قوی برای راه رفتن در زیر آفتاب داغ خیابان های شهر و پیدا کردن بیماران است. برای بیشتر مردم هایتی، قرص و دارو مثل شکلات یا میوه و سبزی یک خوراکی عادی به حساب می آید و خرید دارو از دوره گردهای خیابانی کاری متداول و عادی است. در هایتی به سختی داروخانه پیدا می شود چون این دوره گردهای خیابانی منبع اصلی توزیع دارو برای مردم هستند و دیگر هیچ داروسازی به فکر داروخانه زدن نمی افتد. در سفر به هایتی ما توصیه می کنیم شما ریسک نکنید و داروهای مورد نیازتان را در کشور خودمان تهیه کنید. اما این داروفروش های خیابانی می توانند سوژه خوبی برای عکاسی شما باشند.
به عنوان یک فروشنده خیابانی باید داروها را طوری در سطل ها بچینید تا ظاهر جذابی داشته باشد وگرنه هیچ کس از شما دارو نمی خرد! این قرص ها باید به شیوه ای هنرمندانه در سطل چیده شوند؛ باید آمپیسیلین را در کنار تیلنول قرار دهید تا بسته های قرص های صورتی و آبی در کنار هم ظاهری جالب و جذاب را به وجود بیاورد. باید صدها قرص رنگارنگ را در سطلی کوچک بر روی هم قرار دهید و حواستان به این باشد که رنگ قرص های کناری به هم بیاید. یک قیچی هم برای جدا کردن قرص ها از هم، در بالای سطل قرار می گیرد و همه این داروها و قیچی را با کش محکم نگه می دارند. اگر از این رسم عجیب مردم هایتی خبر نداشته باشید با دیدن این داروخانه های سیار در نگاه اول شاید فکر کنید اینها در حال فروش شکلات هستند!
فروختن دارو به این شکل، غیر قانونی است اما وزارت بهداشت این کشور معمولا این قانون را اجرا نمی کند و همین نبود نظارت دولتی زندگی مردم هایتی را به خطر می اندازد چون آن ها برای تهیه دارو با دستفروشانی روبرو می شوند که هیچ آموزشی در زمینه های پزشکی و دارویی ندیده اند. خیلی از این داروها، داروهای عمومی ای هستند که از چین وارد می شوند و بعضی از آن ها هم داروهای از تاریخ گذشته و تقلبی ای هستند که از جمهوری دومینیکن می آیند.
تعدادی از فروشنده ها حتی توصیه های پزشکی و دارویی هم به بیماران می کنند که بعضی از آن ها مثل تجویز آنتی بیوتیک قوی برای درمان آکنه واقعا مضر است. یکی از این فروشنده های دوره گرد می گوید که مردم هیچ چیز درباره بیماری خود را از ما پنهان نمی کنند و به راحتی درباره بیماری های عفونی، سوء هاضمه و … خود صحبت می کنند.
منبع: amusingplanet.com