هر چیزی که باید در باره خرید لوازم الکترونیکی در سفر بدانید

خرید لوازم الکترونیکی در سفر

خرید لوازم الکترونیکی در سفر

اگر به خارج از ایران سفر کرده باشید، دلایل زیادی هست که ممکن است دوست داشته باشید یا اصلا نیاز داشته باشید تا لوازم الکترونیکی تان را در آن کشور بخرید. ممکن است مثلا به تایلند بروید و در حال عکاسی در کنار دریا ناگهان دوربینتان داخل آب بیفتد و خراب شود و شما هم که احتمالا دوست دارید تا خاطره ی سفرتان را جز در ذهن، در تصاویر هم ثبت کنید، مجبور شوید تا دوربین جدیدی در این کشور بخرید. یا موقعیت دیگر این که ممکن است تلفن همراهتان را کسی در سفر از شما بقاپد و… هزاران موقعیت دیگر از این دست. یا حتی ممکن است که شما از آن افراد ی باشید که در هر موقعیتی به دنبال خرید چیزهای جدیدی هستند و چه موقعیتی بهتر از این که در سفر هم باشند! اما دست نگه دارید… هیچ می دانید که خرید لوازم الکترونیکی در سفر چه مزایا و معایبی دارد؟ اصلا به معایب آن فکر کرده اید یا حتی به فایده های آن؟ برای دانستن جواب سوالتان ادامه ی این مطلب الی گشت را بخوانید.

چرا دوست دارید تا در یک کشور خارجی لوازم الکترونیکی بخرید؟

مطالب مرتبط:
آیا واقعا می توان در زمان سفر کرد!؟
با این اپلیکیشن ها در سفر هیچ نگرانی ای ندارید!

تا حالا شده است که تبلیغ یک تلفن همراه هوشمند را در اینترنت ببینید که اصلا در کشور شما فروخته نمی شود؟

کمی پول ذخیره کنید

ممکن است خرید یک دستگاه الکترونیکی از هر نوعی در خارج، ارزانتر از نوع ایرانی آن برایتان در بیاید و از این طریق بتوانید  کمی پول صرفه جویی کنید.

در بعضی از جاها لوازم الکترونیکی با قیمت کمتری به فروش می رسند

خوب این یک واقعیت است که اگر شما یک گجت را در کشوری مثل فیلیپین بخرید، بسیار بسیار ارزان تر از همان گجت در کشور انگلستان خواهد بود. این مورد را در باره ی گجتی که می خواهید خریداری کنید، می توانید در دو کشور مقایسه کنید. در بعضی از کشورها حتی سودی روی کالاهای الکترونیکی کشیده نمی شود یا این سود به اندازه ای پایین است که به راحتی می توان آن را نادیده گرفت. حتی اگر بخواهید هزینه ها و قیمت ها را در دو کشور مثلا سنگاپور و مالزی مقایسه کنید می بینید که تفاوت زیادی با هم دارند.

قبل از خرید لوازم الکترونیکی در سفر این موارد را بررسی کنید

وارانتی

وارانتی یکی از آن چیزهایی است که در زمان خرید یک محصول باید حواستان را خوب به آن جمع کنید، موردی که خیلی ها به سادگی از کنار آن می گذرند.

لپ تاپ ها: بیشتر کالاهایی که بین المللی هستند، وارانتی دارند. بنابراین اگر برند شناخته شده ای را خریداری کنید، می توانید از این بابت مطمئن باشید.

حواستان به دوربین های فریبنده باشد: بعضی از شرکت ها مثل نیکون، تقسیم بندی های جداگانه ای در هر کشور دارند  این موضوع باعث شده تا مسئله ی وارانتی به یک مسئله ی فریبنده در هر کشور تبدیل شود. مثلا یک لنز DSLR نیکون، ۵ سال وارانتی دارد در حالی که اگر به صورت بین المللی باشد، ۱ سال خواهد بود. در مورد کنون (Canon) هم، وارانتی ها در آمریکا و کانادا معتبر هستد ( اگر در آن جا خریداری شوند) اما در بیرون از آن جا نه.

وارنتی تلفن های همراه برای گردشگران وحشتتاک است!: برای این که مردم را از خرید گوشی های تلفن همراه در از کشورهای دیگر محدود کنند و در واقع به خرید در داخل تشویق شوند، ظاهرا وارانتی ها فقط در داخل کشوری که از آن خریداری می شوند معتبر هستند.

چند نکته که باید بدانید

قوانین کشورها در این موضوع با هم تفاوت دارد  و بنابراین باید ببینید که قانون های داخلی چگونه هستند، اگر شما وسیله را بخرید چه مقدار مالیات به آن تعلق می گیرد، کشوری که از آن دارید خریداری می کنید در کشور شما وارانتی دارد یا خبر یا به عبارت دیگر وارانتی آن در جای دیگری معتبر است یه نه. پس طبق یک قانون همیشگی بهتر است اول تحقیقاتتان را خوب در این مورد انجام دهید در غیر این صورت ممکن است به جای صرفه جویی در هزینه، مجبور به پرداخت هزینه های بیشتر از آن چه که فکرش را می کردید شوید!

چند مورد کوچک از خرید لوازم الکترونیکی در سفر

مواردی که در این قسمت می خواهیم به شما بگوییم درست شبیه به غذاهای خارجی می ماند! این که شما تا حالا غذاهای چینی یا تایلندی را در کشور خودمان امتحان کرده باشید اما وقتی همین غذاها را در کشورهای دیگر امتحان کنید می بینید که چه طعم متفاوتی دارد! به این موارد دقت کنید:

  • آیا پریز و سه شاخه ی گجتی که خریداری کرده اید، مانند همان پریزی است که در خانه هم استفاده می کنید؟
  • اگر ویژگی ای برای دستگاهی که خریداری شده است، تعریف کرده اید آیا در کشور های دیگر هم کارایی دارد؟

قانون: اگر دارید وسیله ای را خریداری می کنید، از فروشنده را بخواهید تا کاملا جعبه را برایتان باز کند تا بتوانید ببینید که داخل آن دقیقا چه چیزی هست و به عبارت دیگر به نمونه های باز شده ی ارائه شده توسط فروشنده بسنده نکنید. یادتان باشد که دارید خرید لوازم الکترونیکی در سفر می کنید و اگر بعدا ببینید که کالایی که خریداری کرده اید، مشکل دارد هزینه هایش بر گردن خودتان خواهد بود و دستتان کوتاه است!

دوست دارید تا کالاهای تقلبی خریداری کنید؟ مطمئنا نه! هیچ کس دلش نمی خواهد. پس یادتان باشد که اگر یک گوشی بلک بری بسیار ارزان در کشور لائوس دیدید، به احتمالا  خیلی زیاد اصلا یک بلک بری نیست!

نتیجه گیری

اگر تصمیم داشتید تا در سفر به کشور خارجی ای، لوازم الکترونیک خریداری کنید، حتما قبل از آن خوب تحقیقات لازم را انجام دهید و حساب و کتاب کنید. از قوانین آگاه باشید و قیمت ها را خوب با هم مقایسه کنید، خرید لوازم الکترونیکی در سفر اصلا چیز مطلقی نیست و ممکن است گاهی ارزان تر و گاهی گرانتر از کشور خودتان باشد!

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟