تنها پدیده ای که علم ۱۰۰ سال است از حل آن ناتوان مانده!

در این دنیا اتفاقات عجیب و غریب کم نمی افتد با این حال، بعضی از اتفاقات حتی با گذشت سال ها و قرن ها از گذشتنشان، هیچ توضیح منطقی ای برای آن ها پیدا نمی شود و حادثه ی تونگوسکا هم یکی از آن ها بوده و هست. حادثه ای که یکی از قدرتمندترین اتفاقات تاریخ بوده است با این حال هنوز چراهای زیادی را در ذهن دانشمندان بر جای گذاشته است. بدون شک امروزه سفر به محل این اتفاق و دیدن آنچه که بیش از یک قرن پیش به طرز اسرارآمیزی اتفاق افتاد، می تواند بسیار جالب باشد. شاید معمایی که دانشمندان از حل آن عاجز بودند را شما توانستید حل کنید! با ادامه ی این نوشتار همراه الی گشت باشید.

مطالب مرتبط:
راز تپه اسرارآمیز پاتومسکی چیست؟
معمای ۷ حفره عجیب در زمین!

منطقه ی سیبری همیشه به خاطر وسعت بسیار زیاد و دور از دسترس بودنش پر از رمز و راز بوده است، با این حال شاید یکی از رازآلودترین مواردی که در این منطقه ی وسیع روسیه اتفاق افتاده باشد، حادثه تونگوسکا باشد. در روز ۳۰ ژوئن سال ۱۹۰۸ میلادی، انفجار بی نهایت وحشتناک و سهمگینی در منطقه ای در سیبری و در نزدیکی رودخانه ای به نام تونگوسکا اتفاق افتاد. این انفجار شدتش به اندازه ای بود که باعث ریشه کن شدن بیش از ۸۰ میلیون درخت و نابود شدن جنگل های تایگا تا شعاع ۲۰۰۰ کیلومتری شد و خرابی های زیادی بر جا گذاشت.

شدت این انفجار به حدی بود که حتی خانه هایی که در فاصله ی ۶ کیلومتری آن وجود داشتند هم کاملا انفجار را احساس کردند، خانه های آن ها به لرزش درآمد و گرمای انفجار کاملا احساس می شد. گرچه این حادثه تلفات انسانی نداشت با این حال محیط زیست و حیواناتی که در شعاع اتفاق بودند به تله ای از خاکستر تبدیل شدد.

مورد عجیب و حتی ترسناک این است که حادثه تونگوسکا یکی از مهیب ترین، ترسناک ترین و قدرتمندترین انفجارهای تاریخ بوده است که طبق تخمین دانشمندان، قدرت تخریب آن برابر با بیشتر از انفجار ۱۹۰ بمب هیروشیما بوده است…! البته بعضی از دانشمندان حتی مقیاس و عدد بزرگ تری را برای آن در نظر گرفته اند، چرا که گفته می شود کاملا لرزش های حاصل از این اتفاق در بریتانیا هم احساس و به ثبت رسیده است.

تصور کنید که حتی هنوز هم دانشمندان نمی دانند که در آن روز تاریخی انفجار دقیقا چه حادثه ای رخ داد و اگر چه از آن ۱۰۰ سال گذشته ولی یکی از مواردی در تاریخ زندگی بشر است، که هیچ توضیحی برای آن وجود ندارد و اصلا مشخص نیست در آن روز چه رویدادی رخ داد. دانشمندان فرضیه ها و نظریه های عجیب و غریبشان را رو کردند و به محل حادثه رفتند تا شاید بتوانند به سرنخی دست یابند با این حال هیچ یک جواب درستی نداشته است.

بعضی از دانشمندان رخداد حادثه تونگوسکا را ناشی از انفجار شهاب سنگ ها و برخورد آن با زمین دانسته اند با این حال مدرک محکمی که نشان دهنده ی این موضوع باشد وجود ندارد… تقریبا ۲ دهه از تونگوسکا گذشته بود که یک گروه از محققان به سرپرستی شخصی به نام کولیک به آن منطقه رفتند تا شاید بتوانند جوابی برای یکی از صدها چرای ذهنشان پیدا کنند. آن ها تقریبا ۱۹ سال بعد از وقوع حادثه به آن جا رفتند؛ با این حال هنوز هم آثار انفجار کاملا مشخص و بارز بود. بعد از بررسی هایی که او و گروهش در آن منطقه انجام دادند به یک نتیجه رسیدند، این که این رخداد به خاطر انفجار شهاب سنگ در جو بوده است. با این حال مسئله ای که او را خیلی اذیت می کرد، این بود که نه خبری از بقایای شهاب سنگ بود و نه حتی محل حادثه چنین چیزی را نشان می داد! با این حال او متعقد بود که احتمالا زمین های باتلاقی شکل سیبری، هر بقایایی که بوده است را در خود بلعیده است و به همین خاطر هم هیچ اثری از آن دیده نمی شود. احتمالا اگر کولی نبود، تحقیقات در مورد این منطقه به سال های بعد به تاخیر می افتاد!

واقعیت این است که خود سیبری جایی بسیار دورافتاده است و منطقه ی تونگوسکا، جایی که در آن حادثه ی تونگوسکا هم اتفاق افتاده است بسیار دور دست تر و از طرفی آب و هوای سیبری هم کشنده و غیر قابل زیست است، زمستان های سیبری سخت و سهمگین و تابستان های آن کوتاه است. در سرتاسر سیبری آثار زمین های باتلاقی شکلی که همه چیز را در خود می بلعند به خوبی دیده می شود و به همین خاطر دسترسی به آن واقعا دشوار است.

در آن دوران انسان های کمی وجود داشتند که جرات رفتن به محل حادثه تونگوسکا و چنین جایی را داشته باشند و از طرف دیگر هم راه همواری از طرف دولت روسیه برای رفتن به آن جا وجود نداشت.

با این که بیشتر از ۱۰۰ سال از این رخداد گذشته ولی هنوز هم هیچ توضیح قابل قبولی برای آن وجود ندارد… با این حال انفجار شهاب سنگ و دنباله دارها تنها توضیحی است که دانشمندان دارند، شاید هم تنها توضیحی که در دست دارند همین باشد!

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۴ نظرات

سیدداودالفتی 1396-12-26 - 8:32 ب.ظ
بانام خدا/اگر دانشمندان بزرگ تان از تمامی مردم کره زمین بخواهند به خاطر کودکان دردمند و رنجور -جنگزده و بیمار-گرسنه و دم مرگ-حداقل یک دلار آمریکایی ویا هرنوع و ارز و پولی در حد نسبت به یک دلار به شماره حساب بین المللی واریز فرمایند بهتر نخواهد بود ازحل پدیده مجهول مانده صد ساله/بالاخره این پدیده مجهول طبیعی روزی کشف و حل خواهد شد اما مرگ کودکان معصوم و مظلوم را چه خواهید کرد.خدایا شکرات را به جا می آوریم که لااقل دانشمند نیستیم./
محمد 1397-11-03 - 5:53 ب.ظ
خوب چه ربطی به دانشمندا داره.
یه بنده خدایی 1402-04-13 - 8:34 ب.ظ
باهات موافقم آقا ممد
کامیار 1403-06-04 - 4:54 ق.ظ
تنها پدیده ای که علم از حلش ناتوان مانده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تنها پدیده ای که؟؟؟ یعنی علم الان همه چیز رو جواب داده؟ یعنی علم برای کرمچاله و سیاهچاله و ماهیت اینها جواب داره؟ علمی که هنوز نمیدونه نور ماهیت فیزیکی داره یا نه چه جوابی برای بقیه چیزا داره؟علمی که هنوز از وقایع درون اتم کاملا مطمئن نیست چه پدیده ای رو میتونه حل کنه؟تقریبا تمام مطالبی که علم امروزه ارائه میده فرضیه هست. فرضیه هایی که عمرشون به 50 سال نمیرسه و با پیدایش تحقیقات جدید فرضیه قبل بطور کامل باطل میشه. نقاطی روی کره زمین هست که بشر برای رفتن به اونجا هیچ راهی پیدا نکرده.نگفتم کیهان یا کهکشانهای دور دست. همین کره زمین رو گفتم.خیلی خوبه که تونستن تلسکوپ و ماهواره های پیشرفته بسازن. این چیزیه که نه تنها منکرش نمیشم بلکه سازنده های این وسایل رو هم خیلی تحسین میکنم بابت تلاش و پشتکار و مطالعات زیادی که کردن. اما اگر علم ادعا کنه که حتی یک درصد از کل کیهان رو شناخته و به اسرارش دست پیدا کرده به این ادعا میخندم.چون ما هنوز کره زمین که روش ساکن هستیم رو کاملا نشناختیم و به اسرارش تسلط پیدا نکردیم.دانشمندان میگن احتمال داره ما تا الان نیمی از عناصر روی زمین رو شناخته باشیم!!! و از اون طرف میگن در منظومه شمسی احتمالا حدود 5000 عنصر مجزا وجود داره که خیلیاش هنوز کشف نشده.علم خیلی تلاش کرده که قابل تقدیره اما ادعای بزرگتر از حدش نباید بکنه. علمی که هنوز برای درمان سرطان و چندین بیماری دیگه هیچ راه قطعی ای پیدا نکرده...
افزودن نظر