آشنایی با سیستم مسیریابی ماهواره ای یا جی پی اس (GPS)

جی پی اس (GPS) - الی گشت

یکی از لوازم ضروری برای سفر مخصوصاً سفرهایی که به درون طبیعت می روید، جی پی اس (GPS) یا سیستم مسیریابی ماهواره ای است. اگر اهل سفر هستید ممکن است بارها برایتان پیش آمده باشد که در مکانی قرار گرفته اید که نمی دانید کجا هستید یا حتی چطور به آدرس و مکانی بروید. گاهی نیاز دارید که بدانید چه مقدار از مسیری را که باید طی کنید، رفته اید یا چه مقدار مسافت تا مقصد دارید. گاهی گم شده اید و باید مسیر برگشت خود را پیدا کنید. شاید در سفر اتفاقی برایتان افتاده باشد و باید مکان خود را سریعاً به گروه نجات اطلاع دهید. امروزه تکنولوژی GPS برای تمام موارد بالا به کمک ما آمده است. در ادامه مجله الی گشت شما را بیشتر با این وسیله آشنا می کند و روش های کار با آن را به شما آموزش می دهد.

مطالب مرتبط:
راهنمای کامل استفاده از گوگل مپ
با این اپلیکیشن ها در سفر هیچ نگرانی ای ندارید!

سیستم مکان یابی جهانی یا Global Positioning System در ابتدا در سال ۱۹۸۰ نیروی نظامی آمریکا از ماهواره های خود برای ردیابی استفاده کرد. در واقع اولین ماهواره برای ردیابی در سال ۱۹۷۸ در مدار زمین قرار گرفت. در سال های بعد کشور آمرکیا این تکنولوژی را همگانی کرد و در دسترس عموم قرار داد. حدود ۲۴ ماهواره به مدار زمین و منقاطی که لازم بود فرستاده شد که امروزه البته تعداد این ماهواره ها بیشتر نیز شده است. به مجموع این ماهواره ها، ناواستار NAVSTAR می گویند.

این ماهواره ها در ۶ مدار که هر کدام دارای ۴ ماهواره با فواصل مشخص و ثابت قرار گرفته اند، به دور کره زمین می چرخند. نکته جالب راجع به این ماهواره ها این سات که هر ۱۰ سال عمرشان تمام می شود و باید با یک ماهواره جدید جایگزین شوید. هر ماهواره در طول شبانه روز ۲ بار زمین را دور می زند.

هر دستگاه جی پی اس می تواند در هر شرایط آب و هوایی و در هر ساعتی کار کند. در واقع با روشن کردن دستگاه، موقعیت شما توسط ۳ ماهواره که در نزدیک ترین مدار به شما قرار دارند شناسایی و محاسبه شده و موقعیت شما را بر روی نقشه روی دستگاه نشان می دهد. اگر دستگاه گیرنده امواج شما یا همان دستگاه جی پی اس شما قوی تر باشد و با ۴ ماهواره ارتباط برقرار کند درصد خطای آن کاهش یافته و موقعیت شما را دقیق تر شناسایی می کند. از عملکردهای جی پی اس می توان به محاسبه سرعت حرکت شما، مدت زمان سفرتان، فاصله شما تا مقصد، مختصات جغرافیایی (طول و عرض جغرافیایی)، زمان طلوع و غروب خورشید و ماه، زمان محلی، تعداد ماهواره های نزدیک به شما و … را نام برد.

بنابراین از این وسیله کارآمد در ماهیگیری، پرواز با گلایدر، اسکی، عملیات های زمینی و نظامی، قایقرانی، رانندگی، عملیات امداد و نجات، سفرها و تورهای گروهی در طبیعت یا مسابقات اتومبیل رانی و … استفاده می شود. با دستگاه های جی پی اس پیشرفته حتی می توانید به دوستان خود پیام بدهید و با آن ها در ارتباط باشید مخصوصاً در مناطقی که موبایل شما آنتن نمی دهد. این دستگاه امروزه همه نقاط کره زمین را پوشش می دهد.

اگر دقت کرده باشید، سازمان راهنمایی و رانندگی کشورمان، بر روی بسیاری از وسایل حمل و نقل درون شهری یا برون شهری عمومی یک دستگاه جی پی اس متصل کرده است تا موقعیت و سرعت آن ها را در هر لحظه بتواند بررسی کند و با این کار امنیت وسایل نقلیه و جاده ها را بالا ببرد. حتی برای مواقعی که نیاز به امداد و نجات وجود دارد، به راحتی با موقعیت یابی جی پی اس وسایل حمل و نقل عمومی می توانند مکان آن ها را در جاده شناسایی کنند تنها کافی است که اطلاعات پلاک ماشین را به آن ها بدهید.

شاید به دنبال یک وسیله جی پی اس یا مسیریابی برای ماشین خود هستید. بسیاری از جی پی اس هایی (GPS) که برای وسایل نقلیه ساخته می شوند مانند برندهای Garmin و Rand McNally OverDryve بر روی جلوی داشبورد نصب شده و با دادن اطلاعات مبدا و مقصد راه را به شما نشان می دهد. می توانید موبایل خود را با استفاده از اپلیکیشن هایی همانند Wayz یا گوگل مپ به یک جی پی اس مسیریاب تبدیل کنید.

در کل دستگاه های جی پی اس تخصصی جزو لوازم گران قیمت محسوب می شوند. ممکن است شما مجبور شوید برای خرید یک دستگاه جی پی اس ساده یک میلیون تومان هزینه کنید. دستگاه های جی پی اس دستی و دستگاه های جی پی اسی که برای ماشین استفاده می شوند با هم در شکل ظاهری و قیمت متفاوت می باشند اما شرکت های سازنده آن ها در بیشتر موارد یکی می باشد. برندهای معروفی که در این زمینه فعالیت می کنند را در ادامه نام می بریم:

  • Garmin
  • Magellan
  • Midland
  • Rand McNally
  • TomTom

 

بله. شما به راحتی می توانید موبایل خود را به یک گیرنده جی پی اس تبدیل کنید. برای این کار وارد قسمت setting موبایل و قسمت Location & security شوید.  گزینه Access to my location را روشن کنید و با پیغامی که روبرو می شوید، موافت کنید. سپس دو گزینه Use GPS satellites و Wi-Fi & mobile network location را تیک بزنید. در پیغام ظاهر شده گزینه موافقم را انتخاب کنید. اکنون اگر وارد Google map یا هر نرم افزار دیگری شوید می توانید موقعیت خود را از طریق ماهواره ها نشانه گذاری کنید یا با دوستانتان به اشتراک بگذارید. نکته جالب این است که برای این کار اصلاً نیازی به اتصال به اینترنت ندارید.

  • اولین ماهواره در سال ۱۹۷۸ وارد مدار زمین شد.
  • ۲۴ امین ماهواره هم در سال ۱۹۹۴ توانست در مدار خود قرار بگیرد.
  • جایگیزینی ماهواره های مرده مدام انجام می گیرد.
  • هر ماهواره جی پی اس (GPS) وزنی حدود ۲۰۰۰ پوند (حدود ۹۰۷ کیلوگرم) و طولی حدود ۱۷ فوت (حدود ۵ متر) دارد که با صفحات خورشیدی پوشانده شده است.
  • انرژی مصرفی هر ماهواره ۵۰ وات یا کمتر است.

استفاده از جی پی اس (GPS) وارد بسیاری از فناوری های نوین و روزمره شده است. همانند استفاده از آن در ماشین جدید و بدون راننده گوگل که با استفاده از این سیستم می تواند بدون حضور راننده شما را به مقصد برساند یا دیگر تکنولوژی ها و فناوری هایی که سیستم ردیابی در آن ها استفاده شده است.

منبع: pocketgpsworld.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

احمد چوبدار 1398-01-20 - 10:26 ب.ظ
با درود ، ضمن عرض ادب و تشکر از اطلاعات موجود چقدر خوب بود خود دستگاه gpsرا نشان میدادید تا از نز دیک این ابر اختراع بشری امیدیدیم ...با تشکر
افزودن نظر