جنگل های زیر آب
عبارت «جنگل های زیر آب» عبارتی است که بیشتر برای باقی مانده های درخت ها مخصوصا کنده و تنه های آن ها به کار می رود که به دلیل تغییر در سطح آب دریاها به زیر آب رفته اند. این جنگل ها معمولا در گل و لای زغال سنگ و ماسه برای هزاران سال، قبل از اینکه به زیر آب بروند دفن شده اند. در این جا می خواهیم ۵ مورد از باور نکردنی ترین و جالب ترین جنگل های زیر آب در سراسر دنیا را به شما معرفی کنیم. با الی گشت همراه باشید:
-
دریاچه کایندی در قزاقستان (Lake Kaindy)
دریاچه ی کایندی دریاچه ای به طول ۴۰۰ متر در کشور قزاقستان است که عمق آن در بعضی از جاها به ۳۰ متر هم می رسد. این دریاچه در فاصله ی ۱۲۹ کیلومتری از شهر آلماتی پایتخت این کشور قرار دارد و حدود ۲۰۰۰ متر از سطح دریا بالاتر است و به نظر می رسد که از لغزش یک سنگ آهک عظیم به وجود آمده است. جنگل های زیر آب چشم اندازی رویایی از آن بوجود آورده اند.
-
دریاچه ی بزید در رومانی (Lake Bezid)
مطالب مرتبط: داستان عجیب تونل های جنگلی در اروپا! جنگل هایی با مناظر خیره کننده!
دریاچه ی بزید در منطقه ی ترنسیلوانیا در کشور رومانی واقع شده است. این دریاچه بعد از اینکه دهکده ی بزید به طور کامل در سیل به زیر آب رفت و غرق شد به وجود آمد. سیلی که باعث شد تا تمام خانه ها به زیر آب بروند و فقط برج کلیسا و درختان از آن جان سالم به در ببرند، برج و درختانی که هنوز هم قسمتی از آن ها در بیرون دریاچه است. البته از ظاهر قضیه مشخص است که در ۲۵ سال گذشته، برای جلوگیری از وقوع دوباره ی سیل، سدی ساخته شده است. مشخص است که ساکنان این روستا بعد از وقوع این سیل و به زیر آب رفته خانه هایشان، روستا را ترک کردند.
-
دریاچه پریار در هند (Lake Periyar)
یکی دیگر از جنگل های زیر آب دنیا که جز جنگل های معروف است، درختانی است که در ایالت کرالا در هند به زیر آب رفته اند و در واقع این منطقه به قبرستانی برای این درختان مدفن در آب تبدیل شده است. این دریاچه که منطقه ای به وسعت ۵۵ کیلومتر مربع را پوشش می دهد، آب مورد نیاز رودخانه ی تامیل نادو را از طریق تونلی تامین می کند. هنوز هم تنه ی درختانی که از این دریاچه به بیرون آمده اند، دیده می شود.
-
دریاچه Lake Udawalawe در سریلانکا
تنه ی درختانی که در آب های این منطقه در سریلانکا است، یادآور درختان سوخته ای است که در یکی از بیابان های آفریقا می رویند. در گذشته در این منطقه سدی وجود داشت که بعد از اینکه شکسته شد، آب پشت سد در این جنگل جاری شد و سرتاسر آن را پوشاند.
-
دریاچه ی ولتا در غنا (Lake Volta)
درختان مرده ی میریاد از زیر آب های دریاچه ی ولتا در غنا پدیدارند، این دریاچه وسیع ترین سطح آب انبار را در سرتاسر دنیا دارد. دریاچه ی ولتا از طریق یک سد هیدروالکتریک که انرژی مورد نیاز تمام کشور را تامین می کند، ساخته شده است. این پروژه در سال ۱۹۶۵ تکمیل شد و باعث سکونت ۷۸۰۰۰ نفر در حاشیه ی آن شد. این موضوع باعث شد تا درختان منطقه تمام به زیر آب بروند و یکی از زیباترین جنگل های زیر آب جهان را تشکیل بدهند.