مدیریت مسافت در دستان جنرال موتورز
جنرال موتورز توانست برد حرکت را در خودروهای الکترونیکی خود راه اندازی کند. این شرکت در بیانیه ای در مورد ثبت حق امتیاز این سیستم، گفته است امکان نمایش برد حرکت خودروی الکتریکی یک اقدام الهام بخش است که باعث کاهش نگرانی راننده میشود. بخشی از این بیانیه در ادامه آمده است:
با توجه به این نکته که تکنولوژی بهکار رفته در خودروهای الکتریکی شاهد پیشرفت های تقریبا جدیدی است و همچنین مدت زمان مورد نیاز برای شارژ دوباره باتری این نوع خودروها قابل ملاحظه و از طرف دیگر، مکان های عمومی تعبیه شده برای انجام این کار بسیار محدود است، اطلاع داشتن از برد حرکتی خودرو باعث کاهش نگرانی راننده در مورد پایان شارژ خودرو قبل از اتمام سفر میشود. با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: تجربه گروه بازاریابی جنرال موتورز سال ۲۰۲۶ جهان به کدام سمت خواهد رفت؟!
کاملا مسلم است که پیش از این امکان نمایش برد حرکت در خودروی الکتریکی شورولت بولت (Chevy Bolt EV)، بسیار کارساز است. این سیستم به رانندگان مجوز داده تا با اطمینان بیشتری به رانندگی در خودروی الکتریکی خود بپردازند. حال جنرال موتورز قصد دارد این تکنولوژی را با قیمت پایین برای تمام رانندگان خودروهای الکتریکی مهیا سازد. این سیستم میتواند با توجه به میزان شارژ باقی مانده و نحوه رانندگی راننده، اعداد دامنه حرکت خودرو را به روش جالبی در داشبورد خودرو به نمایش بگذارد؛ برد حرکت خودرو به علاوه حداکثر و حداقل برد رانندگی از جمله این اطلاعات هستند.
خودروهای الکتریکی موجود، مجهز به یک رایانه هستند که به راننده نشان داده چه میزان مسافتی را میتوان با شارژ موجود در خودرو پیمود. با این حال زمانی که راننده یک مسافت مشخص برای اتمام سفر خود در نظر دارد، امکان دارد در میانه سفر از میزان مسافت طی شده و مسافت باقی مانده مطلع نباشد. با کم شدن برد حرکتی خودرو، این نگرانی به طور فزاینده در راننده افزایش می یابد که آیا قبل از رسیدن به مقصد و یا رسیدن به یک ایستگاه شارژ، انرژی خودرو تمام می شود یا خیر. بنابراین؛ داشتن اطلاعات مفید و اضافی میتواند به کاهش استرس راننده خودروی الکتریکی یاری رساند.
نکته جالب این است که جنرال موتورز سال ها در مورد «اضطراب برد» (range anxiety) صحبت کرده است و حتی در سال ۲۰۱۰ تصمیم داشت این عبارت را به عنوان یک علامت تجاری به ثبت برساند، اما بعدا از انجام این کار منصرف شد. در آن زمان شرکت های سازندهی خودروهای الکتریکی دیگر، مانند تسلا، زیاد درگیر این موضوع نبودند. همچنین دانشگاه MIT برآورد کرده است که ۸۷ درصد ترددها در «روزهای با خودرو» در ایالات متحده میتواند توسط خودروهای الکتریکی انجام شود.
به عبارت دیگر؛ موضوع اضطراب برد بیش از میزان واقعی، مهم جلوه داده شده است. اکنون که جنرال موتورز قصد دارد تولید خودروهای الکتریکی را با جدیت دنبال کند، باید نگرانیها در مورد این موضوع را کم کرده و مردم بیشتری را برای خرید خودروی بولت قانع کند. واقعا خنده دار است که جنرال موتورز بعد از معرفی خودروی الکتریکی با برد زیاد، هنوز روی عبارت «اضطراب برد» مانور میدهد.
در هر صورت، زمانی که شما برای آزمایش بولت پشت فرمان مینشینید، به یاد داشته باشید؛ دانستن اینکه قبل از اتمام انرژی چند مایل تا مقصد خود فاصله دارید، سودمند است.