جزیره ای که با اینکه خالی از سکنه است اما آلوده ترین جای دنیاست!

معمولا جزایر دورافتاده و خالی از سکنه، بکرند و چشم اندازهای جذابی دارند. خالی بودن این جزایر از حضور انسان ها باعث می شود تا زیستگاه مناسبی برای گونه های گیاهی و جانوری به وجود بیاید و مهمتر از همه اینکه در این جزایر اثری از زباله و آلودگی های انسانی نیست. وقتی صحبت از جزایر دورافتاده و بدون جمعیت می شود همه ی ما یک همچین انتظاری داریم اما در نیمکره جنوبی جایی به اسم جزیره هندرسون است که هم خالی از سکنه است و هم دورافتاده اما در کمال تعجب کثیف ترین جای دنیاست و سواحلش مملوء از زباله های پلاستیکی و نخاله هاست! اگر می خواهید بدانید چه به روز جزیره هندرسون آمده است در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
این ساحل در هاوایی پر از زباله های پلاستیکی است
ببینید با ریختن زباله در دریا چه اتفاق وحشتناکی می افتد + تصویر

جزیره دورافتاده هندرسون (Henderson Island) در اقیانوس آرام جنوبی و تقریبا در میانه ی مسیر نیوزلند به شیلی قرار دارد. این جزیره یکی از ۴ جزیره ای است که جزایر پیت کرن را تشکیل داده اند و تا هزاران کیلومتر در اطراف آن ها خبری از ساحل و خشکی نیست. حتما برایتان جالب است که بدانید جزیره ای دورافتاده در اعماق اقیانوس آرام چجوری کشف شده است؟ در سال ۱۷۸۹ تعدادی فراری که به دنبال جایی امن برای فرار می گشتند به جزیره پیت کرن در ۱۹۰ کیلومتری جزیره هنرسون رسیدند، جزیره ای که تنها جزیره ی مسکونی در بین این ۴ جزیره است.

هیچ کسی در جزیره هندرسون زندگی نمی کند و به غیر از تعداد کمی از دانشمندان و تعدادی از ساکنان جزیره پیت کرن که گاهی گذرشان به این جزیره می افتند دیگر کسی به این جزیره نمی رود. این جزیره به قدری دورافتاده است که نزدیکی ترین خشکی در فاصله ۵ هزار کیلومتری اش قرار گرفته است. از جزیره ای تا این حد دورافتاده و خالی از سکنه انتظار می رود که تمیز و بکر باشد اما عجیب است که این جزیره آلوده ترین جای دنیاست و از آلودگی های انسانی در امان نمانده است. سواحل ماسه ای جزیره پر از آشغال است؛ از تور ماهی گیری و بطری های آب گرفته تا کلاه ایمنی و تکه های پلاستیکی.

با رفتن به سواحل این جزیره چیزی که اول از همه نظرتان را جلب می کند زباله ها و نخاله های کناره های ساحل است. اینطور که محققان می گویند؛ ۳۸ میلیون تکه ی پلاستیکی که در مجموع ۱۸ هزار کیلو وزن دارند در سواحل این جزیره پراکنده شده اند. اما قسمت عجیب ماجرای زباله های این جزیره این است که بیشتر این نخاله ها که تقریبا ۶۸ درصد هم هستند دیده نمی شوند و در زیر شن و ماسه ها پنهان شده اند! هر متر مربع از سواحل این جزیره بین ۲۰ تا ۶۷۰ تکه پلاستیکی در سطح و بین ۵۰ تا ۴۵۰۰ تکه پلاستیکی در ۱۰ سانتی متری زیر شن و ماسه ها دارد. از طرفی روز به روز تعداد این زباله ها بیشتر می شود و هر روز حدود ۳۷۵۰ تکه زباله ی جدید به سواحل شمالی اضافه می شود. اگر این تخمین ها درست باشد جزیره هندرسون بیشترین میزان آلودگی های پلاستیکی را در دنیا دارد و اگر مقدار زباله هایش با همین سرعت زیاد شود دیگر شاید اثری از این جزیره باقی نماند و در زیر تلی از زباله مدفون شود!

این همه زباله از کجا می آید؟ همه این زباله ها زیر سر چرخاب جنوبی اقیانوس آرام است! جریان چرخان و بزرگ اقیانوسی که بین استرالیا و آمریکای جنوبی قرار دارد و به خط استوا محدود شده است. موقعیت این جزیره باعث شده که دقیقا در مسیر این چرخاب باشد در واقع جزیره هندرسون در کناره های چرخاب جنوبی اقیانوس آرام قرار دارد و و جریان های چرخشی آب هم زباله های سراسر اقیانوس آرام جنوبی و قاره های دیگر را به خود جذب می کنند. فکر می کنید زباله های این چرخاب در نهایت به کجا می رود؟ به ساحل جزیره هندرسون! البته این اتفاق فقط مخصوص اقیانوس آرام جنوبی نیست و در اقیانوس آرام شمالی هم دقیقا همین اتفاق می افتد و در آنجا ساحلی که قربانی زباله ها می شود ساحل کامیلوی جزایر هاوایی است.

به گفته محققانی که در زمینه زباله های جزیره هندرسون تحقیق می کنند، زباله های جزیره هندرسون از ۲۴ کشور هر قاره به اینجا می آید. وقتی پلاستیک ها به سواحل این جزیره می آید به حال خود رها نمی شوند بلکه اشعه ی ماوارای بنفش خورشید آن ها را شکننده و تکه تکه و به صدها و بلکه هزاران تکه تقسیم می کند! بعضی از ذرات پلاستیکی آن قدر ریز می شوند که طول آن ها حتی کمتر از ۲ میلی متر می شود و به راحتی در زیر ماسه ها مدفون و جزء همیشگی این جزیره تبدیل می شوند.

نکته غم انگیز درباره جزیره هندرسون این است که اینجا میراث جهانی است و در سال ۱۹۸۸ در لیست میراث جهانی قرار گرفته است. علی رغم همه آلودگی هایی که در جزیره هندرسون وجود دارد هنوز هم اگر سری به وبسایت یونسکو بزنید توصیفات جالبی را از این جزیره می بینید: یکی از معدود آب سنگ های حلقوی دنیا که محیط زیست بکرش از دست آدم ها در امان مانده است.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!